Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
VRT NWS

Jean-Jacques Tamba: "Dat minderwaardigheidsgevoel is bij mij ingebakken"

18/12/2018 - 06:40
"Het verhaal van Jean-Jacques Tamba (°1940) leest als een lange bootreis heen en weer tussen Matadi en Antwerpen.  Zijn jeugd op een katholieke school in Boma en als 'boy' voor een Belgische familie heeft hem getekend voor het leven. Naar België verhuizen was een moeilijk leerproces. Een dubbel perspectief met humor en veel psychologisch inzicht.  "

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Jean-Jacques Tamba: "Dat minderwaardigheidsgevoel is bij mij ingebakken" (18/12/2018 - VRT NWS)

Het verhaal van Jean-Jacques Tamba (°1940) leest als een lange bootreis heen en weer tussen Matadi en Antwerpen.  Zijn jeugd op een katholieke school in Boma en als 'boy' voor een Belgische familie heeft hem getekend voor het leven. Naar België verhuizen was een moeilijk leerproces. Een dubbel perspectief met humor en veel psychologisch inzicht.   [naar artikel]


2. ‘Bij ‘Zo man zo vrouw’ merkte je niets aan mij, maar ik kampte met een minderwaardigheidsgevoel’: 9 verhalen die u na dit weekend kunt lezen (05/06/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


3. Legendarisch cafébaas en ex-Benidorm bastard Jean-Jacques Tamba (84) blikt terug: “Ik ben een product van de kolonie Congo” (09/03/2024 - Gazet van Antwerpen)

De Antwerpse Congolees Jean-Jacques Tamba is in februari 84 jaar geworden. Bij iets oudere Antwerpse nachtbrakers is hij even legendarisch als zijn café In de Soete Naem Jesus dat hij dertig jaar in Antwerpen heeft uitgebaat. In zijn memoires Jean-Jacques, c’est moi vertelt hij als een van de laatste getuigen van de koloniale tijd over zijn jeugd in Congo. Hij was net 20 toen hij als officier van de Compagnie Maritime Belge in Antwerpen terechtkwam. “Als ik terugkijk op mijn leven zie ik dat het lot mij goed gezind is geweest.” [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!