De Belg verspilt jaarlijks gemiddeld 345 kilogram voedsel. We zijn daarmee de op één na grootste verspiller van Europa, volgens een rapport van de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties. De internationale dag tegen voedselverspilling en afval is een ideaal moment om te herbekijken hoe we omgaan met ons voedsel. Het Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen (FAVV) geeft 5 nuttige tips. [naar artikel]
Durf jij ook wel eens een halve krop sla weg te gooien? Of belanden er ook wel eens restjes in de vuilbak? Met deze tien tips van VRT NEWS ga je voortaan zorgvuldiger te werk tijdens het winkelen (én bespaar je zelfs nog wat euro’s). [naar artikel]
Een gemiddeld huishouden verspilt zo'n 52 kg voedsel per jaar. We verspillen vooral brood, groenten, fruit, bereide gerechten en vlees of vis. Per jaar kost dat ons enkele honderden euro's. [naar artikel]
De cijfers liegen er niet om: meer dan een derde van ons voedsel gaat verloren. En hoewel we vaak beschuldigend naar de supermarkten wijzen, blijkt uit onderzoek van Whirlpool EMEA dat we thuis evenveel voeding verspillen. Omdat het zo belangrijk is om bewust met voeding om te gaan lanceerden Bauknecht en Jamie Oliver samen de […] Het bericht Jamie Oliver verklapt vier tips om voedselverspilling tegen te gaan verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Elk jaar wordt in Vlaanderen 907 miljoen kilo perfect eetbaar voedsel weggegooid. De gezinnen verspillen 241 miljoen kilo, of 88 kilo per... [naar artikel]
Wereldwijd verspillen we elke seconde 79 ton voedsel. In België gooit een huishouden jaarlijks gemiddeld 88 kilogram voedsel weg. Zonde, want voedselverspilling is niet alleen funest voor het milieu en het klimaat, we voelen het ook steeds meer in onze portemonnee. Gelukkig hoef je geen grote inspanningen te doen om minder voedsel te verspillen. Slim […] Het bericht Alles uit de kast! 30 tips tegen voedselverspilling verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]
Elk jaar gooien we in Vlaanderen per persoon 25 kilogram eetbaar voedsel weg, zowat 160.000 ton is dat. Vooral brood en banket, groenten en fruit belanden in onze vuilnisbak. Nochtans kunnen we als consument zelf veel doen om die verspilling te beperken. We zetten enkele eenvoudige tips op een rij. [naar artikel]
We gooien met z’n allen behoorlijk wat kilo’s voedsel weg. 5 tips om voedselverspilling tegen te gaan [naar artikel]
15:16 Er wordt wereldwijd 1,3 miljard ton voedsel weggegooid. Iets waar de app van vzw Rekub mee iets aan wil doen, door handelaars met overschotten te linken aan consumenten. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.