Kan jij niet genieten van een dinertje met wijn zonder migraine of eet je nooit een moelleux au chocolat zonder zorgen? Wetenschappers ontdekten [naar artikel]
Het is een vervelende kwaal die zowat 1 op de 5 Belgen in meerdere of mindere mate treft: migraine. Osteopaat Thomas D'Havé weet alles over de aandoening en waagt zich in van "Van Gils & Gasten" aan een boude uitspraak: migraine heeft ook voordelen. [naar artikel]
Evy Gruyaert heeft zoals één op vijf Belgen last van migraine. “Bij mij gebeurt het vooral als ik overprikkeld ben”, getuigt Gruyaert in ‘Van Gils en Gasten’. In het kader van de ‘week van de migraine’, die loopt van 15 tot 20 mei, nodigde het programma ook migraine-expert Thomas D’Havé uit. Hij had enkele opmerkelijke voordelen bij: “mensen met migraine leven 7 jaar langer.” [naar artikel]
Pfizer meldt dat hun nasale spray tegen migraine Zavzpret net door de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) is goedgekeurd. “Een belangrijke doorbraak voor mensen die vrij van pijn willen zijn”, jubelt het persbericht. Is dit nieuwe medicijn echt een medische doorbraak? Hoeveel mensen hebben nu precies last van migraine? Kan je een migraine voorkomen? En wat doe je het beste als je een aanval hebt? Hoe dat allemaal zit, vroegen we aan neuroloog Jan Versijpt (UZ Brussel). [naar artikel]
Pfizer meldt dat hun neusspray tegen migraine Zavzpret net door de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) is goedgekeurd. “Een belangrijke doorbraak voor mensen die vrij van pijn willen zijn”, jubelt het persbericht. Is dit nieuwe medicijn echt een medische doorbraak? Hoeveel mensen hebben nu precies last van migraine? Kan je een migraine voorkomen? En wat doe je het beste als je een aanval hebt? Hoe dat allemaal zit, vroegen we aan neuroloog Jan Versijpt (UZ Brussel). [naar artikel]
Wijn vind je in heel wat smaken en variaties aan kleuren: wit, rood, rosé en zelfs oranje. Onderling kennen ze ook tal van schakeringen. Maar hoe ontstaan die specifieke kleuren precies? En welke rol speelt de kleur van de druif? We vroegen het aan de meermaals bekroonde topsommelier Gianluca Di Taranto. [naar artikel]
Wie menukaarten van restaurants opentrekt, fronst soms de wenkbrauwen bij het zien van de prijzen van één fles wijn. Bij The Jane (**) in Antwerpen van chef Nick Bril al helemaal: daar staat de ‘Liber Pater’ op de kaart, wijn met een prijskaartje van 35.000 euro per fles, omgerekend een losse 7.000 euro per glas. Is dure wijn per se beter? Waarom kost die zoveel? En wordt dat vaak besteld? Nick Bril, sommelier Trésor Vets en wijnmaker Loïc Pasquet leggen uit. [naar artikel]
De proseccohype is totaal uit de hand gelopen. In de regio Veneto, waar de bubbelwijn vandaan komt, zijn de bossen verdwenen en worden alleen nog maar druiven verbouwd. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.