De liefhebbers van de echte Belgische frieten geraken weer wat makkelijker aan hun portie. In verschillende gemeenten heropenen frituren de deuren voor een afhaalservice. “We hebben de deur dichtgedaan uit een soort paniekreactie. Maar nu zal het wel weer lukken.” [naar artikel]
Vlaanderen telt veel frituren, heel veel frituren. Maar liefst 2.943 om precies te zijn. In elke gemeente vind je wel een frituur ’t Hoekske of een frituur Onder den Toren. Toch hebben sommige eigenaars een iets apartere naam gegeven aan hun zaak. Wij kozen er enkele opvallende uit. [naar artikel]
De drie meest authentieke frituren van België zijn erkend als monument. Twee van die typische vrijstaande frietkoten vind je in Aarschot in Vlaams-Brabant en eentje in Sint-Lievens-Houtem in Oost-Vlaanderen. Het agentschap Onroerend Erfgoed kreeg de taak van minister Diependaele (N-VA) om te beslissen welke van de 75 kandidaat-frituren beschermd moesten worden. "Hopelijk gaat er nog meer waardering naar onze frituristen en frituren." [naar artikel]
Horeca-brancheorganisaties in Nederland die respectievelijk frituren, ijsverkopers en Chinese restaurants vertegenwoordigen, willen bij hun ingang... [naar artikel]
Het is de Week van de Friet en dat betekent dat je nog tot en met zondag in de watten wordt gelegd in heel wat frituren in Vlaanderen. De leden van Promojagers België - die de strafste koopjes met elkaar delen - zijn erg enthousiast over een promo van Fritkotactie. De deelnemende frituren geven je bij een pakje friet met saus een Viandelle, Bicky Burger, Crizly of Lipton Ice Tea gratis. [naar artikel]
Brussel is niet de beste stad ter wereld om in te leven. Daarvoor is de lucht niet proper genoeg, staan er te veel files en is er te vaak politieke instabiliteit. In de jaarlijkse lijst van “meest leefbare steden ter wereld” van consultancybedrijf Mercer blijft onze hoofdstad dan ook hangen op de 27ste plaats. [naar artikel]
Steeds meer Limburgse frituren leveren aan huis. Momenteel gaat het al om een tiental. En toch gelooft het Nationaal Verbond van Frituristen niet dat het een succes zal worden. [naar artikel]
In Limburg staan heel wat frituren in de etalage waarvoor er geen overnemer gevonden wordt. “Mijn frituur staat al anderhalf jaar te koop. De weinigen die interesse hebben, krijgen geen lening bij de bank ”, zegt Sam Ghabbour van frituur ’t Looi in Tessenderlo. Dat frituren veel minder rendabel zijn en het harde werk schrikt ook heel wat kandidaat-kopers af. [naar artikel]
Een proper en ordelijk huis is een statussymbool. Is wie proper is in zijn nest, ook proper in zijn hoofd? Of is het net omgekeerd? Wie tussen de rommel leeft, gebruikt die zijn hoofd voor veel boeiender dingen? Else Boer denkt erover na. [naar artikel]
Het Brasschaatse gemeentebestuur gaat een samenwerking aan met WePlog om via deze app het zwerfvuil in de gemeente op te ruimen. Een testperiode wees uit dat men er met slechts vijf gebruikers in slaagde om 20% van de straten proper te houden. [naar artikel]
‘Met uw hulp stekken wij meer dan een frietje alleen’. Dat is de ludieke slogan met bijhorende tekening die op 60.000 servetten is afgedrukt. Klanten ontvangen zo een servet vanaf volgende week vrijdag in de twintig frituren die Deinze en Zulte samen tellen. [naar artikel]
Door zelf enkele trottoirs proper te maken, wil burgemeester Stefaan Devleeschouwer (Open VLD) een statement maken. “Een kleine klus die bijdraagt tot een proper Brakel.” [naar artikel]
Door de maatregel van de regering om cafés en restaurants vanaf middernacht te sluiten, is er onduidelijkheid ontstaan waar je nu wel en niet terecht kan voor eten. “Restaurants mogen leveren aan huis en ook eten afhalen in restaurants, frituren of broodjeszaken blijft mogelijk”, klinkt het bij Horeca Vlaanderen. [naar artikel]
De stad Leuven legt nieuwe voorwaarden op voor de uitbating van frituren die zich op het openbaar domein bevinden. Meest opvallende nieuwe regel is het verbod om niet-herbruikbare verpakkingen zoals plastic te gebruiken. [naar artikel]
Bij een goed pak friet hoort een lekkere saus. En het is op die saus dat frituren een forse winst maken, blijkt uit een kleine rondvraag [naar artikel]
Naar aanleiding van onze nationale feestdag kan je nog tot en met zondag in een hele reeks frituren in ons land gratis een pakje frieten met mayonaise scoren. Promojagers België zet er mee zijn schouders onder en maakt er de wekelijkse supertip van voor de lezers van HLN. [naar artikel]
Steeds meer frituristen leveren frietjes aan huis. Het aantal frituren dat aangesloten is bij koerierdiensten of online bestelsystemen is de laatste jaren meer dan verdubbeld. Frietzaken willen zo een betere service aan de klant aanbieden. Dat is ook het geval bij Frituur Nummer 13 in Hasselt. [naar artikel]
Wij Vlamingen zijn een volk van frieteters. Het ultieme bewijs daarvan vind je in Lanaken, pareltje in Zuidoost-Limburg. Daar hebben ze straks vijf frituren. In één straat. Zelfs frituristenbond Navefri kijkt er vreemd van op. Maar in Lanaken vinden ze dat niet ongewoon. “Iedereen weet: als je een frietje wil steken, dan ga je naar de Bessemer.” [naar artikel]
Deze week staat in teken van onze gouden, nationale trots: de friet. Naar aanleiding van de week van de friet VRT NWS de Vlaamse frituren en uw favoriete snacks op een rij. Meteen een gespreksonderwerp voor wie vanavond naar de frituur trekt. [naar artikel]
Zijn jouw kinderen ook zo dol op frieten? Dan is de nieuwe promotie van Fritkotactie.be misschien wel iets voor jou volgens de leden van Promojagers België. Meer dan 200 frituren geven een gratis Smulllbox weg met frietjes, een snack, twee sauzen, een Smulll-cola en een leuk speelgoedje. [naar artikel]
De kranten staan vol van oproepen om milieubewuster te gaan leven en beter om te gaan met natuurlijke bronnen. Dat kan je ook als je je auto wast, want wie kiest voor een wasbeurt met stoom, verbruikt slechts een tweetal liter water. [naar artikel]
Er zijn allerlei soorten olieën om in de keuken te gebruiken. Maar zijn ze allemaal even geschikt om in te bakken, braden en frituren? Volgens voedingsdeskundige Karine Hoenderdos moet je vooral nagaan of de olie veilig verhit kan worden. “Bij deze bereidingstechnieken wordt de olie tussen de 180 en 230 graden verhit en niet elke olie kan daar tegen.” [naar artikel]
Eten we binnenkort slechte frietjes? Een nieuw federaal rapport doet dat vermoeden. Door de steeds hetere zomers zijn er veel minder bintjes, dé frietaardappel bij uitstek. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. Aardappelboeren en frituren schakelen nu al over op andere aardappelsoorten. Of die "nieuwe" frietjes dan ook even lekker zijn, is nog maar de vraag. [naar artikel]
Alsof het runnen van drie restaurants en zes frituren nog niet genoeg is, pakt Sergio Herman alweer uit met een nieuwe carrièremove. Hij stort zich op het maken van granola. Hij werkt daarvoor samen met La Favo. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.