Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
De Standaard

Mogen we nog vlees eten? ‘Antivleesdiscours wint aan belang’

16/01/2019 - 16:39
"‘Het antivleesdiscours begint een bedreiging te vormen voor ons maatschappelijk welzijn’, zegt voedingsbiotechnoloog Frédéric Leroy (VUB) vandaag in Knack. Het alarmisme van Leroy wordt niet door iedereen in dank afgenomen. ‘Wordt de Vlaming dan zo extreem richting veganisme gepusht?’ "

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Mogen we nog vlees eten? ‘Antivleesdiscours wint aan belang’ (16/01/2019 - De Standaard)

‘Het antivleesdiscours begint een bedreiging te vormen voor ons maatschappelijk welzijn’, zegt voedingsbiotechnoloog Frédéric Leroy (VUB) vandaag in Knack. Het alarmisme van Leroy wordt niet door iedereen in dank afgenomen. ‘Wordt de Vlaming dan zo extreem richting veganisme gepusht?’ [naar artikel]


2. Het antivleesdiscours kan uw gezondheid schaden (20/01/2019 - Het Nieuwsblad)

De Vlaming eet nog altijd te veel vlees. Maar tegelijkertijd krijgen we te veel ongenuanceerde berichten te lezen over vleesconsumptie en de discussie verzandt te vaak in een wel-niet-vlees-debat. [naar artikel]


3. Hoe rijper, hoe rijker Soms rijpt het vlees tien weken. Zelfs twaalf. 'De smaak wordt veel rijker', zegt Filip Rondou, de slager waar Jeroen Meus zijn vlees haalt. Soms komt dat vlees van koeien uit Spanje, maar even vaak van beesten die in het n (11/04/2019 - De Morgen)

[naar artikel]


4. De vakman zijn vlees Slager, dat ben ik 'Bij de verbouwingen zei de architect: 'We zullen de traiteur vooraan plaatsen.' 'Neen', zei ik. 'Vlees. De mensen moeten vlees zien. Ik ben een slager.' Hendrik en Evelyne Dierendo (13/04/2019 - De Morgen)

[naar artikel]


5. Het ‘leeuwendieet’ bestaat uit vlees, vlees en nog eens vlees: ‘We zijn echt niet goed bezig met onze voeding’ (10/01/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


6. “Rood vlees eten brengt meer schade aan het milieu dan aan je gezondheid”: wat doet rood en bewerkt vlees écht met ons lichaam? (30/05/2022 - Het Laatste Nieuws)

“Rood vlees is ongezond”, weerklinkt het overal in voedingsadviezen. Ook bewerkte vleeswaren zoals charcuterie zou je liefst achterwege laten als je lang en gezond wil leven. “Er treden wel degelijk meer chronische ziekten zoals kanker op bij mensen die vaker rood vlees eten tegenover bij wie veel kip of vis kiest", zegt bio-ingenieur Stefaan de Smet (UGent). “Toch is het minder zwart-wit”, benadrukt hij. Hoe ongezond is dat (rood) vlees dan en wat doet het écht met ons lichaam? [naar artikel]


7. Deze professor pleit niét voor minder vlees eten: “Vlees moet gekoesterd worden” (24/06/2023 - Het Belang van Limburg)

Een biefstuk in de pan? Een kippenbil op het vuur? Schaam je er vooral niet voor, zegt professor Frédéric Leroy (VUB). Hij roept samen met duizend andere wetenschappers wereldwijd op tot een eerlijker debat over veeteelt en vleesconsumptie. [naar artikel]


8. Vlaming blijft evenveel vlees eten als 10 jaar geleden ondanks groter veggie aanbod, maar welk vlees is nu het gezondst en goedkoopst? (14/02/2024 - Het Laatste Nieuws)

Hoewel het aanbod aan vegetarische alternatieven is toegenomen, zien we dat Belgen amper 2 procent minder vlees en vis eten dan 10 jaar geleden. “In de Vlaamse eetcultuur zit vlees duidelijk diep ingebakken”, klinkt het in het VTM Nieuws. “Vlees kan wél effectief in een gezond eetpatroon passen”, legt diëtist Michaël Sels uit. Welke vleessoort is dan het gezondst? En hoeveel porties per week zijn aangeraden? “Er is een verschil tussen een biefstuk en salami.” [naar artikel]


9. Spinnen eten jaarlijks dubbel zo veel insecten als mensen vlees en vis eten (15/03/2017 - De Redactie)

Uit onderzoek is gebleken dat spinnen elk jaar 400 tot 800 miljoen ton aan prooien verorberen, vooral insecten. Zelf dienen ze dan weer als voedsel voor talloze insecten en vogels. [naar artikel]


10. ‘Mogen we vlees eten van blije dieren?’ (02/06/2023 - Knack)

'Een dier op de wereld zetten dat overwegend negatieve ervaringen heeft omdat het gebruikt wordt als vleesmachine, is problematisch, daar is zowat iedereen het over eens', schrijft moraalfilosoof Stijn Bruers. 'Maar stel dat er ook veedieren zijn met een positief welzijn.' The post ‘Mogen we vlees eten van blije dieren?’ appeared first on Knack. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!