‘Ontbijt als een keizer, lunch als een koning en dineer als een bedelaar’, zo luidt het spreekwoord. Al spreekt de ‘intermittent fasting’-beweging dat weer tegen. Hoe zit het nu écht met het ontbijt? Mag je het overslaan, of beter niet? En als je ‘s ochtends eet, wat leg je dan best op het bord? HLN-chef en voedingsdeskundige Sandra Bekkari beantwoordt de 7 meest gestelde vragen over het ontbijt. [naar artikel]
De theorie dat ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is, klopt niet. Dat blijkt uit een onderzoek gepubliceerd in The British Mediacal Journal. Mensen die ontbijten nemen veel meer calorieën op tijdens de dag in tegenstelling tot diegenen die het ontbijt links laten liggen. [naar artikel]
‘Ontbijt als een keizer, lunch als een koning en dineer als een bedelaar’, zo luidt het spreekwoord. Al spreekt de ‘intermittent fasting’-beweging dat weer tegen. Hoe zit het nu écht met het ontbijt? Mag je het overslaan, of beter niet? En als je ‘s ochtends eet, wat leg je dan best op het bord? HLN-chef en voedingsdeskundige Sandra Bekkari beantwoordt de 7 meest gestelde vragen over het ontbijt. [naar artikel]
We krijgen het al van jongs af aan met de paplepel ingegoten: ontbijt als een keizer, lunch als een koning en dineer als een bedelaar. Als je niet... [naar artikel]
Waarschijnlijk ken je het gezegde: ‘Ontbijt als een keizer, lunch als een koning en dineer als een bedelaar’. Doe je dit niet, dan zul je zogezegd met je grijpgrage handen in zakken chips en pakken met koekjes graaien. Maar klopt deze stelling eigenlijk wel? Over het ontbijt wordt veel gezegd en geschreven. Typ je in […] Het bericht Is het ontbijt wel de belangrijkste maaltijd van de dag? verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Bij het nieuwe ontbijt- en lunchzaakje Ortaya in Genk ervaar je de Turkse gastvrijheid aan een tafeltje vol smakelijke gerechten. Wil je bijbestellen? Geen probleem. “Als je iets lekker vindt en er graag meer van wil, laat gerust horen.” [naar artikel]
‘s Ochtends te gehaast, nog niet meteen honger of enkel wakke cornflakes in huis: iedereen slaat het ontbijt weleens over. “Toch heeft dit impact op hoe warm je het overdag zal hebben”, legt diëtist Michaël Sels uit. En waarom heb je het dan toch soms nog koud na een maaltijd als je wél hebt ontbeten? Hij zet alles op een rijtje. [naar artikel]
We zijn allemaal soms liever lui dan moe. Zeker als wekker je om zes uur 's ochtends uit je veel te behaaglijke bed rinkelt. En dan stelt zich [naar artikel]
Voor de ene een kop koffie, voor de andere een boterham met kaas, en voor nog iemand anders helemaal niets: iedereen ontbijt anders. “Toch is een gezond ontbijt écht belangrijk”, vertelt HLN-chef Sandra Bekkari. In dag 3 van de ‘Start Gezond’-challenge legt ze uit hoe je een gezond ontbijt samenstelt en hoe je zo een energiedip voorkomt in de namiddag. “Eet nooit elke dag hetzelfde.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.