01:12 Ze leek voorbestemd om filosofie of kunstgeschiedenis te studeren. Ze koos landbouw en is nu een van de belangrijkste denkers over voeding. Ontbijt met De Tijd. [naar artikel]
Nee, boontjes uit Kenia, wit brood of hamburgers zijn niet per se slecht en niet iedereen moet vegetariër worden. ‘Onze blik op eten is bijna religieus’, zegt topwetenschapper Louise O. Fresco. Ze wil daar nu ook met een kinderboek iets aan veranderen. ‘We weten amper wat we eten.’ [naar artikel]
Nee, boontjes uit Kenia, wit brood of hamburgers zijn niet per se slecht en niet iedereen moet vegetariër worden. ‘Onze blik op eten is bijna religieus’, zegt topwetenschapper Louise O. Fresco. Ze wil daar nu ook met een kinderboek iets aan veranderen. ‘We weten amper wat we eten.’ [naar artikel]
22:48 Een overvloedig aanbod en tegenstrijdige informatie hebben onze relatie met het eten op ons bord verstoord. Vlees eten? Moet alles lokaal? En is er nog wel plaats voor landbouw in de Lage Landen? De N... [naar artikel]
Vlaanderen en Nederland hebben de strenge stikstofnormen zelf ingevoerd, Europa zegt helemaal niets over stikstof, dus is het hele stikstofprobleem een gevolg van een politieke keuze. Dat betoogde Louise Fresco, landbouwingenieur en schrijfster, maandagavond in De afspraak. Ter illustratie voegde ze eraan toe: ‘De norm voor stikstofdepositie in Duitsland ligt duizendmaal hoger dan in Nederland en waarschijnlijk ook in België.’ [naar artikel]
Frederik De Backer zet deze week de blik op oneindig. Vandaag: het fenomeen ‘sitcomgeneriek’. [naar artikel]
Zelfs met matig voetbal wint Club Op het gemakje Club Brugge maakte er een achteloos tochtje van in Moeskroen. En dan nóg won het. Zó groot is de... [naar artikel]
Antwerp nam gisteren na bijna drie jaar afscheid van Laszlo Bölöni, de eigenzinnige Roemeen die de Great Old naar 1A bracht en Europees voetbal... [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.