Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Belang van Limburg

Vijf nieuwe Vlaamse streekproducten erkend

19/02/2019 - 14:19
"Vlaamse streekhoning van BIJ De Honingmaker uit Gistel, Boerenpaté uit de Westhoek van De Beauvoorder uit Veurne, Oost-Vlaamse graanjenever van Stokerij-Eenvoud uit Zelzate, Oost-Vlaamse lekstok van Confiserie Thijs uit Sint-Niklaas en Trappistenkaas uit Westmalle van Kaasmakerij Abdij der Trappisten Westmalle krijgen het Vlaams erkenningslabel streekproduct.be. Dat meldt het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM)."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Vijf nieuwe Vlaamse streekproducten erkend (19/02/2019 - Het Belang van Limburg)

Vlaamse streekhoning van BIJ De Honingmaker uit Gistel, Boerenpaté uit de Westhoek van De Beauvoorder uit Veurne, Oost-Vlaamse graanjenever van Stokerij-Eenvoud uit Zelzate, Oost-Vlaamse lekstok van Confiserie Thijs uit Sint-Niklaas en Trappistenkaas uit Westmalle van Kaasmakerij Abdij der Trappisten Westmalle krijgen het Vlaams erkenningslabel streekproduct.be. Dat meldt het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM). [naar artikel]


2. Van kriekensap tot gebak: vijf Vlaamse lekkernijen erkend als streekproducten (29/05/2018 - Het Nieuwsblad)

Het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) erkent vijf nieuwe Vlaamse traditionele streekproducten. Bij de tweede erkenningsronde van 2018 worden dranken en zoetigheden uit Hasselt, Haspengouw en Aarschot in de lijst opgenomen. [naar artikel]


3. Filet d’Anvers en Kontichs Specfour erkend als Vlaamse streekproducten (03/10/2017 - Gazet van Antwerpen)

Het gerookte rundvlees van Filet d’Anvers en de gevulde speculaas van het Kontichse Specfour zijn uitgeroepen tot erkende Vlaamse streekproducten. De erkenningsronde is de derde en laatste van 2017 en erkent producten uit vier van de vijf Vlaamse provincies. [naar artikel]


4. Limburg is weer een erkend streekproducten rijker (31/01/2017 - Het Belang van Limburg)

Oostendse zeebeschuit, Halse krotten, geutelingen, Limburgse leverworst mogen voortaan de titel van Vlaams traditioneel streekproduct dragen. De vijf streekproducten werden officieel erkend door het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM), zo meldt het centrum dinsdag. [naar artikel]


5. Dit zijn de vijf nieuwe Vlaamse streekproducten (30/05/2018 - Het Laatste Nieuws)

Elk jaar worden er nieuwe lekkernijen officieel erkend als "traditioneel streekproduct". Deze keer komen de specialiteiten vooral uit Limburg en... [naar artikel]


6. Al bijna driehonderd frituuruitbaters erkend als “Erkend Friturist” (04/07/2022 - Het Nieuwsblad)

Zowat 292 Vlaamse frituuruitbaters zijn vandaag/maandag bekroond met de titel van “Erkend Friturist”. De erkenning toont aan welke frituristen echt op ambachtelijke wijze werken en kwaliteit, hygiëne en beroepsfierheid op de eerste plaats zetten. De titel werd in het leven geroepen door Horeca Vlaanderen en Navefri, de nationale beroepsvereniging voor frituuruitbaters, met de steun van Vlaio. [naar artikel]


7. Van knapkoek tot Bakkemoezevlaai: vijf streekproducten en hoe je ze zelf kan maken (26/11/2020 - Het Belang van Limburg)

Nu we toch goed bezig zijn met lokaal kopen en de mooiste plekjes in de buurt te ontdekken, kunnen we die lijn met z’n allen verder trekken op ons bord. Vijf streekproducten in de kijker. [naar artikel]


8. VLAM erkent acht Vlaamse traditionele streekproducten (04/10/2016 - Het Belang van Limburg)

Liefhebbers van traditierijke Vlaamse streekgerechten kunnen zich tegoed doen aan acht nieuw erkende streekproducten. Met onder meer de toekenning van de Oostakkerse vlaai en de Dendermondse paardenworsten staat het totaal aantal erkende Vlaamse streekproducten op meer dan tweehonderd. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!