04/03/2019 - 09:22
"Club Brugge won verdiend de topper tegen STVV, alleen bleef heel Haspengouw achter met een zoveelste zuur gevoel na een wedstrijd op Jan Breydel tegen – zoals voorspeld – twaalf man. “Dat was zelfs helemaal geen penaltyfase. Als een vent van 200 kilogram (Wesley, nvdr.) zich zo vaak laat vallen, moet je daar als scheidsrechter tegen optreden”, oordeelde Marc Brys, die net als iedereen toegaf dat Club verdiend won, maar besefte dat een punt meegraaien simpelweg niet mogelijk was."

1. Club wint verdiend, ref Laforge bestraft Kanaries met lichte strafschop: “Dan moet je véél penalty’s fluiten” (04/03/2019 - Het Belang van Limburg)

Club Brugge won verdiend de topper tegen STVV, alleen bleef heel Haspengouw achter met een zoveelste zuur gevoel na een wedstrijd op Jan Breydel tegen – zoals voorspeld – twaalf man. “Dat was zelfs helemaal geen penaltyfase. Als een vent van 200 kilogram (Wesley, nvdr.) zich zo vaak laat vallen, moet je daar als scheidsrechter tegen optreden”, oordeelde Marc Brys, die net als iedereen toegaf dat Club verdiend won, maar besefte dat een punt meegraaien simpelweg niet mogelijk was. [naar artikel]

2. Na 0 op 15 kan STVV nog eens winnen: Kanaries zetten Eupen verdiend opzij (27/12/2021 - Het Laatste Nieuws)

Een deugddoende overwinning voor STVV. Eupen vormde eigenlijk nooit een bedreiging voor de Kanaries, die dankzij doelpunten van Hara en Suzuki - eindelijk nog eens hij - na 0 op 15 nog eens winnen. Weer wat meer ademruimte onderin voor de Kanaries, terwijl Eupen steeds meer in vrije val is. [naar artikel]

3. Kranige Kanaries pakken verrassend maar verdiend punt op Bosuil: 1-1 (25/01/2022 - Het Belang van Limburg)

STVV is en blijft het zwarte beest van Antwerp. Elf kranige Kanaries pakten dinsdagavond een verrassend maar verdiend punt op de Bosuil (1-1) en zetten zo een nieuwe stap richting behoud. [naar artikel]

4. Scheidsrechtersbaas Verbist legt op site Voetbalbond uit waarom Zulte Waregem strafschop had verdiend tegen Club (14/08/2017 - Het Belang van Limburg)

Scheidsrechtersbaas Johan Verbist heeft maandag in een videoboodschap op de site van de Belgische voetbalbond (KBVB) bevestigd dat Zulte Waregem vrijdag een strafschop verdiende in de match tegen Club Brugge. [naar artikel]

5. VIDEO. VAR speelt opvallende rol in Moeskroen: had Gent hier geen strafschop verdiend? (30/10/2018 - Het Laatste Nieuws)

Opmerkelijke fase tijdens Moeskroen-Gent. Tien minuten voor rust kwam Limbombe na wegglijden van Gulan oog in oog met Butez te staan. Die laatste... [naar artikel]

6. VIDEO. Had de elleboogstoot van Bolat rood verdiend? “Wel strafschop, maar totaal niet mijn bedoeling”, reageerde de doelman (02/12/2018 - Het Laatste Nieuws)

Opvallend wedstrijdbegin in het duel tussen Antwerp en Sint-Truiden. Na iets meer dan vijf minuten wedstrijd plukte thuisdoelman Sinan Bolat een... [naar artikel]

7. Had Antwerp strafschop verdiend na hands van Kortrijk-verdediger Tuta? (06/02/2020 - Het Laatste Nieuws)

Opschudding na amper zeven minuten in het Guldensporenstadion. Gano kon toen zijn hoofd tegen een voorzet van De Laet zetten, maar zijn poging... [naar artikel]

8. Standard sleept verdiend punt uit de brand tegen Club Brugge dankzij discutabele strafschop in slotfase (17/10/2020 - Het Belang van Limburg)

Club Brugge staat voorlopig gelijk met Charleroi aan de leiding van de Jupiler Pro League na een duur bevochten 1-1 op Standard. Diatta zette blauw-zwart op voorsprong, maar de Rouches scoorden in de slotfase na een discutabele penalty. Eerder had Simon Mignolet al een (onterechte) penalty gered van Lestienne en had de Brugse defensie een resem kansen cadeau gedaan aan de thuisploeg. [naar artikel]

9. ANALYSE. Serge Gumienny: “Union en STVV hadden geen strafschop verdiend” (24/01/2022 - Het Belang van Limburg)

“Waarom roept VAR ref Verboomen niet naar het scherm?” [naar artikel]

10. Ally Samatta na zege tegen Zulte Waregem: “Ik had een strafschop verdiend” (15/01/2023 - Het Belang van Limburg)

Ally Samatta kreeg zaterdagavond zijn eerste startbewijs van het seizoen. De 30-jarige aanvaller bikkelde 90 minuten lang en vond dat hij een strafschop had verdiend na rust. “Ik veerde op en kreeg in de lucht een duidelijke duw. Voor mij is dat altijd strafschop, maar ik verwijt de scheidsrechter niets. Hij is ook maar een mens.” [naar artikel]