De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Amper verkeer door de krokusvakantie: waar is iedereen?

Gazet van Antwerpen

06/03/2019 - 11:05

Er viel niet naast te kijken. Het was gisteren enorm kalm op de weg. Zeker ’s ochtends, maar ook ’s avonds. En wie op kantoor aankwam, merkte misschien al de vele out of office-berichten van zijn e-mailcontacten. Waar is iedereen?


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP GAZET VAN ANTWERPEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Heerlijke kost voor de krokusvakantie: 3 gerechten waar het hele gezin van smult (27/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Er zijn gerechten waar iedereen in het gezin gelukkig van wordt. Denk maar aan spaghetti bolognese of steak met frietjes. Foodstylist Sonja Peeters gooit het over een iets andere boeg. Met onze drie favorieten, overheerlijke kippensoep, smeuïge puree met homemade hamburgers en pasta met geroosterde groenten, breid je deze krokusvakantie je lijstje aan familietoppers beslist uit.
  [naar artikel]
 2. Diehards blijven erin geloven: krokusvakantie wordt skivakantie (11/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  Zestien Vlaamse skiorganisaties hebben beslist om al hun georganiseerde skireizen tot en met de krokusvakantie te annuleren, maar lang niet iedereen laat zich daardoor tegenhouden. “De wil om te gaan skiën is enorm.”
  [naar artikel]
 3. Nog amper verkeer (laat staan files) sinds lockdown (25/03/2020 - Het Nieuwsblad)
  Sinds ons land door de strijd tegen het coronavirus zo goed als stil ligt, is er nog amper verkeer. En de files, die zijn op één hand te tellen en smelten als sneeuw voor de zon. Goed nieuws dus voor wie toch nog de baan op moet: je verliest een pak minder tijd in de ochtend- en avondspits.
  [naar artikel]
 4. Man die amper op benen kan staan uit verkeer genomen (16/07/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De politie heeft tijdens de weekendcontroles een bestuurder uit het verkeer geplukt die amper op zijn benen kon staan. De agenten moesten hem, op weg naar de controlepost, ondersteunen. Hij had 2,8 promille alcohol op.
  [naar artikel]
 5. Jeugd kan naar cinema in De Bammerd tijdens krokusvakantie (20/02/2023 - Het Belang van Limburg)
  De Bammerd transformeert tijdens deze krokusvakantie tot een bioscoop waar de Heerse kinderen en jongeren van 3 tot 18 jaar terechtkunnen voor een leuke film.
  [naar artikel]
 6. Krokusvakantie te druk om te skiën en dat zorgt voor meer ongevallen: “Vooral op maandag en donderdag” (04/03/2017 - Het Nieuwsblad)
  Skiën tijdens de krokusvakantie is een pak gevaarlijker geworden, zeggen de reisbijstandsorganisaties. De reden? Het is fors drukker op de pistes, nu nog amper ­iemand tijdens de kerstvakantie gaat skiën, wegens al enkele jaren geen sneeuw meer in die ­periode.
  [naar artikel]
 7. Grote Baan wordt tijdens krokusvakantie afgesloten in Ellikom: omleiding voorzien (17/02/2023 - Het Belang van Limburg)
  Tijdens de krokusvakantie is de Grote Baan tussen Ellikom en Bocholt afgesloten voor alle verkeer. Dat is nodig om de vervanging van de inbuizing van de Vosbeek onder de N73 Grote Baan in Bocholt vlot te kunnen realiseren.
  [naar artikel]
 8. Aantal skiongevallen gedaald in krokusvakantie (28/02/2020 - Het Nieuwsblad)
  Europ Assistance heeft in de afgelopen krokusvakantie 148 medische skidossiers geopend, ofwel vijftien procent minder dan in de krokusvakantie van 2019. Die cijfers maakt de reisverzekeraar bekend naar aanleiding van de 42ste Gipsvlucht die vrijdag met geblesseerde wintersporters aankwam op de luchthaven van Zaventem.
  [naar artikel]
 9. Recordboekingen voor vliegvakanties in krokusvakantie (06/02/2018 - De Tijd)
  17:09 De krokusvakantie wint dit jaar opnieuw aan belang als vakantieperiode. Toerismegroep TUI noteert voor de krokusvakantie 17 procent meer vliegreizen dan vorig jaar. Bij Thomas Cook spreken ze voor de ...
  [naar artikel]
 10. Met deze app weet u in realtime hoe druk het verkeer is in Limburg (17/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  S-Lim wil nog dit jaar starten met een indicator voor de drukte van het verkeer in heel Limburg. Iedereen kan dan met een app op elk moment volgen hoe vlot of traag het verkeer in onze provincie verloopt.
  [naar artikel]
 11. Een derde meer vliegvakanties komende krokusvakantie (06/02/2018 - VRT NWS)
  We ontvluchten tijdens de krokusvakantie massaal het winterweer. Dat blijkt uit cijfers van TUI en Neckermann. Beide touroperators merken een stijging in het aantal boekingen voor vliegvakanties naar de zon: respectievelijk 17 en 31 procent meer dan tijdens de krokusvakantie vorig jaar.
  [naar artikel]
 12. Vooral komende zaterdag drukte verwacht richting wintersportgebieden (21/02/2022 - Het Belang van Limburg)
  Eind deze week start de krokusvakantie. Bij de uittocht naar de wintersportoorden vrijdagavond  en zaterdag 26 februari verwacht Touring geen grote problemen op de toegangswegen naar de skigebieden. In de meeste ons omringende landen begon de krokusvakantie deels al vroeger. Mobiliteitsorganisatie VAB verwacht druk verkeer, omdat een kwart van de Vlamingen die voor Covid-19 regelmatig op wintersport gingen, deze winter opnieuw gaan skiën.
  [naar artikel]
 13. Vooral komende zaterdag drukte verwacht richting wintersportgebieden (21/02/2022 - Het Nieuwsblad)
  Eind deze week start de krokusvakantie. Bij de uittocht naar de wintersportoorden vrijdagavond  en zaterdag 26 februari verwacht Touring geen grote problemen op de toegangswegen naar de skigebieden. In de meeste ons omringende landen begon de krokusvakantie deels al vroeger. Mobiliteitsorganisatie VAB verwacht druk verkeer, omdat een kwart van de Vlamingen die voor Covid-19 regelmatig op wintersport gingen, deze winter opnieuw gaan skiën.
  [naar artikel]
 14. Coronaregels voor kinderen versoepeld voor Krokusvakantie (02/02/2021 - Het Belang van Limburg)
  In de eerstelijnszone Haspengouw, waar onder meer Nieuwerkerken en Sint-Truiden toe behoren, gelden al enkele weken strengere coronamaatregelen voor kinderen. Vanaf zaterdag 13 februari, meteen ook de start van de krokusvakantie, worden deze versoepeld.
  [naar artikel]
 15. Hele krokusvakantie carnavalszoektocht door Wellen (en je steunt er het goede doel mee) (15/02/2021 - Het Belang van Limburg)
  Toch een beetje heimwee naar het carnaval? Dan kan je nog de hele krokusvakantie deelnemen aan een vrolijke carnavalszoektocht door Wellen. Het vertrek én de aankomst zijn voorzien aan sporthal De Bloken (Kortestraat 12).
  [naar artikel]
 16. Tel één uur het verkeer in je straat voor een belangrijke bijdrage aan de wetenschap (én een veiligere buurt) (20/05/2021 - Het Nieuwsblad)
  Het verkeer in je straat tellen vanop je eigen stoep. En zo een bijdrage leveren aan het wetenschappelijk onderzoek én een meer duurzame mobiliteit. Het klinkt te goed om waar te zijn en toch kan het. Hoe? Door vandaag 20 mei één uur lang het verkeer in je straat te noteren. Ongeacht waar je woont. Het telformulier vind je vandaag in Het Nieuwsblad. Met de gegevens die dat oplevert, wil het burgeronderzoek Straatvinken de mobiliteit in de Vlaamse straten in kaart brengen en de overheden de hand reiken om de doelstelling van minder gemotoriseerd en meer duurzaam vervoer in Vlaanderen waar te maken.
  [naar artikel]
 17. Deze 10 maatregelen moeten het verkeer in Antwerpen veiliger maken (20/11/2017 - VRT NWS)
  In Antwerpen stelt het stadsbestuur vandaag een 10-punten plan voor om de verkeersveiligheid en de mobiliteit in de stad te versterken.  Het plan komt er na drie dodelijke ongevallen met fietsers, vorige maand.  Er klonk toen felle kritiek op het stadsbestuur omdat het nog amper werk heeft gemaakt van conflictvrije kruispunten waar zwakke weggebruikers niet in conflict komen met gemotoriseerd verkeer.  Dit zijn de maatregelen uit het plan die het verkeer in Antwerpen veiliger moeten maken: 
  [naar artikel]
 18. Koninklijke familie brengt krokusvakantie door op de skilatten (12/02/2018 - Het Nieuwsblad)
  Het is krokusvakantie en dat brengt de koninklijke familie naar jaarlijkse traditie door op de skilatten. Koning Filip, koningin Mathilde en hun vier kinderen zijn deze keer te vinden in het Zwitserse Verbier.
  [naar artikel]
 19. Populaire sportkampen tijdens de krokusvakantie (21/02/2018 - Het Belang van Limburg)
  Tijdens de krokusvakantie namen 70 kinderen deel aan de sportkampen voor kleuters en lagereschoolkinderen in sportpark De Weyer in Kortessem. De sportkampen werden georganiseerd door de sportdienst van de gemeente.
  [naar artikel]
 20. “Extra verkeersdrukte tijdens krokusvakantie zal voor ergernis zorgen” (13/02/2017 - Het Belang van Limburg)
  De jaarlijkse uittocht naar de skigebieden in de krokusvakantie belooft voor meer verkeersdrukte te zorgen dan andere jaren, waarschuwt verkeerspsycholoog en mobiliteitsexpert Jos Vrieling van Arcadis. “De krokusvakantie valt dit jaar samen met vakanties in veel andere Europese landen.”
  [naar artikel]
 21. TUI verhoogt vluchtcapaciteit door stijging last minute boekingen voor krokusvakantie (16/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Door de stijging van de lastminuteboekingen voor een vakantie tijdens de krokusvakantie heeft luchtvaartmaatschappij TUI fly haar vluchtcapaciteit verhoogd door op verschillende bestemmingen extra of ruimere toestellen in te zetten. TUI creëerde onder meer een groter aanbod op Tenerife, Gran Canaria, Malaga en Egypte. Dat meldt de touroperator woensdag.
  [naar artikel]
 22. Belgen verkiezen massaal zon- boven skibestemming tijdens krokusvakantie (09/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Belgen kiezen tijdens de krokusvakantie opmerkelijk meer voor een bestemming richting de zon dan richting de sneeuw. Dat meldt reisorganisator Neckermann. Door de blijvende onzekerheid en de rompslomp rond de coronavoorschriften in diverse wintersportlanden wordt er opvallend meer gekozen voor een zonvakantie naar bestemmingen waar de maatregelen duidelijker zijn. Daarnaast bevestigt touroperator TUI dat lastminuteboekingen momenteel erg in trek zijn, ook voor wintervakanties.
  [naar artikel]
 23. Wegen en Verkeer weet voortaan beter waar het gaat sneeuwen (en strooizout nodig is) (05/11/2019 - De Standaard)
  Wegen en Verkeer en het KMI lanceren een nieuwe samenwerking met 70 ‘wegdekmetingen’. Zo weet Wegen en Verkeer voortaan beter waar er moet worden gestrooid.
  [naar artikel]
 24. Iedereen naar zee: verkeer in Oostende verzadigd, parkeren in centrum onmogelijk (21/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Zoals voorspeld is er een massa volk naar de kust afgezakt op de nationale feestdag. Het verkeer in Oostende is verzadigd door de vele
  [naar artikel]
 25. Zo brengt de koninklijke familie de krokusvakantie door (12/02/2018 - Het Belang van Limburg)
  De koninklijke familie brengt de krokusvakantie dit jaar door in het skigebied Verbier, Zwitserland. Samen met de kinderen Elisabeth (16), Gabriel (14), Emmanuel (12) en Eléonore (9) genieten koning Filip en koningin Mathilde van een sportief verlof in de bergen. Als geoefende skiërs zullen ze deze week geregeld op de latten staan.
  [naar artikel]
 26. Zo brengt de koninklijke familie de krokusvakantie door (12/02/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De koninklijke familie brengt de krokusvakantie dit jaar door in het skigebied Verbier, Zwitserland. Samen met de kinderen Elisabeth (16), Gabriel (14), Emmanuel (12) en Eléonore (9) genieten koning Filip en koningin Mathilde van een sportief verlof in de bergen. Als geoefende skiërs zullen ze deze week geregeld op de latten staan.
  [naar artikel]
 27. Onderwijs bekijkt langere krokusvakantie (01/01/2021 - De Tijd)
  21:39 Minister Ben Weyts (N-VA) en de onderwijspartners evalueren zaterdag de coronacrisis in de scholen. Daarop komt ook een verlenging van de krokusvakantie ter sprake.
  [naar artikel]
 28. Belgen verkiezen massaal zon boven skibestemming tijdens krokusvakantie (09/02/2022 - Het Belang van Limburg)
  Belgen kiezen tijdens de krokusvakantie (van 26 februari tot 6 maart) opmerkelijk meer voor een bestemming richting zon dan richting sneeuw. Dat meldt reisorganisator Neckermann. Door de blijvende onzekerheid en de rompslomp rond de coronavoorschriften in diverse wintersportlanden wordt er opmerkelijk meer gekozen voor een zonvakantie naar bestemmingen waar de maatregelen duidelijker zijn. Daarnaast bevestigt touroperator Tui dat lastminuteboekingen momenteel erg in trek zijn, ook voor wintervakanties.
  [naar artikel]
 29. Belgen verkiezen massaal zon boven skibestemming tijdens krokusvakantie (09/02/2022 - Het Nieuwsblad)
  Belgen kiezen tijdens de krokusvakantie (van 26 februari tot 6 maart) opmerkelijk meer voor een bestemming richting zon dan richting sneeuw. Dat meldt reisorganisator Neckermann. Door de blijvende onzekerheid en de rompslomp rond de coronavoorschriften in diverse wintersportlanden wordt er opmerkelijk meer gekozen voor een zonvakantie naar bestemmingen waar de maatregelen duidelijker zijn. Daarnaast bevestigt touroperator Tui dat lastminuteboekingen momenteel erg in trek zijn, ook voor wintervakanties.
  [naar artikel]
 30. Druk verkeer naar skigebieden verwacht bij start van krokusvakantie (17/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Wie komend weekend op wintersport vertrekt, houdt het best rekening met lange files, vooral zaterdag 22 februari. Ook in veel scholen in delen van...
  [naar artikel]
 31. Op naar een langere krokusvakantie en een kortere zomervakantie? (27/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  Experts pleiten in een nieuw rapport aan minister Weyts voor een ‘regelmatig herhaalde afkoelingsperiode’. Dus zou ook de krokusvakantie verlengd worden.
  [naar artikel]
 32. Vrijdag meer dan 75.000 passagiers in Brussels Airport (28/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De krokusvakantie gaat voor heel wat gezinnen gepaard met een weekje sneeuw of zon. Morgen 1 maart, de start van de krokusvakantie, wordt op...
  [naar artikel]
 33. 86 tips voor een leuke krokusvakantie in Vlaanderen: van kookworkshop tot voorleesmoment (20/02/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Nu de krokusvakantie weer is gestart, is het voor veel gezinnen zoeken naar leuke activiteiten. De krokusperiode bulkt uiteraard van de carnavalsstoeten, maar er staat nog heel wat meer op de agenda. Wij lijsten 86 uiteenlopende tips op voor een onvergetelijke krokusvakantie in heel Vlaanderen.
  [naar artikel]
 34. Vlaamse regering wil tegen krokusvakantie stikstofakkoord op tafel hebben liggen (03/02/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De Vlaamse regering mikt op de krokusvakantie voor een akkoord over stikstof. Dat is over iets meer dan twee weken. Maandag is er wel al een nieuwe ministerraad, waar Landbouwminister Jo Brouns (CD&V) groen licht hoopt te krijgen voor de verdeling van de landbouwsubsidies. De knip in de groenestroomcertificaten, het derde dossier dat de regering verdeelt, is terug naar kabinetsniveau verwezen.
  [naar artikel]
 35. Steven (45) op vakantie op boogscheut van plek waar Rus (23) werd doodgebeten door haai: “Iedereen moest uit de zee, dus er was wel even paniek op het strand” (09/06/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Steven Devliegere (45) uit Aalter is momenteel op vakantie in Egypte, op amper drie kilometer van de plek waar een man van 23 gedood werd door een haai. “Het was toch even schrikken. Onze boot- en snorkeltocht zijn ook uitgesteld.”
  [naar artikel]
 36. Dit weekend druk verkeer richting skigebieden (25/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Dit weekend start de krokusvakantie, traditiegetrouw een drukke periode om naar de skioorden te vertrekken. Er wordt vooral zaterdag veel file...
  [naar artikel]
 37. WEERBERICHT. Dit weer wordt het in de krokusvakantie bij ons, in de skigebieden en in het zuiden van Europa (17/02/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Vanavond start de krokusvakantie, maar welk weer krijgen we de komende week? VTM-weerman David Dehenauw geeft in de studio van HLN LIVE het volledige overzicht voor het komende weekend bij ons, met een aantal carnavalsstoeten in Vlaanderen, en de rest van Europa. Kunnen we extra sneeuw verwachten in de Alpen en waar moet je naartoe als je wil genieten van de zon? Bekijk de video hierboven.
  [naar artikel]
 38. KROKUSVAKANTIE 10 x wandelen langs het water in eigen land (20/02/2023 - Gezond.be)
  Wandelen langs water heeft altijd iets magisch. Niets beter dan bewegen in de natuur. Wij lijsten daarom tien fantastische routes langs Belgische vijvers, meren en rivieren voor je op die je deze krokusvakantie kunt ontdekken. Vergeet je waterdichte schoenen niet! 1. Door De Wijers in Zonhoven Het natuurgebied De Wijers heeft ook wel de bijnaam […] Het bericht KROKUSVAKANTIE 10 x wandelen langs het water in eigen land verscheen eerst op Gezond.be.
  [naar artikel]
 39. Dit was het eerste Limburgse carnavalsweekend van de krokusvakantie (04/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  Tijdens het eerste weekend van de krokusvakantie trokken er 17 stoeten door de Limburgse straten. Traditiegetrouw werd er de spot gedreven met lokale en internationale politici, werden er mopjes uitgehaald en waren ook de toeschouwers verkleed. Een terugblik op het weekend vindt u hier.
  [naar artikel]
 40. Kinderopvang tijdens krokusvakantie (18/02/2022 - Het Belang van Limburg)
  Wie in de krokusvakantie gebruik wil maken van kinderopvang Holder de Bolder in Gerdingen kan daarvoor best tijdig inschrijven.
  [naar artikel]
 41. Sportkampen krokusvakantie (19/02/2020 - Het Belang van Limburg)
  Tijdens de komende krokusvakantie organiseert de sportdienst opnieuw sportkampen. Het ganse aanbod ontdek je op www.ham.be
  [naar artikel]
 42. Krokusvakantie gaat regenachtig van start, maar wordt droger (17/02/2023 - De Standaard)
  Nog even carnaval vieren op school en dan gaat de krokusvakantie in. Die begint helaas wel met regen.
  [naar artikel]
 43. Skiën in krokusvakantie fors duurder (02/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  Skiën in de krokusvakantie zal in 2020 tot tien procent meer kosten dan dit jaar. Dat blijkt uit een rondvraag van VTM Nieuws.
  [naar artikel]
 44. Camping Eureka hoopt op opening in krokusvakantie (27/01/2021 - De Tijd)
  01:30 De uitbaters van campings en vakantieparken vechten hun verplichte sluiting aan bij de Raad van State. Ze willen in de krokusvakantie opnieuw de deuren openen, omdat hotels en B&B's dat al maanden mog...
  [naar artikel]
 45. Kinderfestivals, carnaval of speurtochten: hier kan u met uw kroost terecht tijdens de krokusvakantie (22/02/2020 - VRT NWS)
  Hoera, krokusvakantie! Met welke uitstapjes kan u uw kinderen een week lang entertainen? VRT NWS lijst enkele leuke tips voor u op.
  [naar artikel]
 46. Opvallend minder skiongelukken tijdens krokusvakantie (24/02/2023 - Het Nieuwsblad)
  Door de gespreide schoolvakantie in Vlaanderen en Franstalig België, zijn er dit jaar opvallend minder skiongelukken tijdens de krokusvakantie. Dat zegt Europ Assistance, een onderdeel van de Italiaanse verzekeraar Generali.
  [naar artikel]
 47. Opvallend minder skiongelukken tijdens krokusvakantie (24/02/2023 - Gazet van Antwerpen)
  Door de gespreide schoolvakantie in Vlaanderen en Franstalig België, zijn er dit jaar opvallend minder skiongelukken tijdens de krokusvakantie. Dat zegt Europ Assistance, een onderdeel van de Italiaanse verzekeraar Generali.
  [naar artikel]
 48. 83.000 fietsers in Limburg tijdens krokusvakantie: “Voltreffer voor ons fietstoerisme” (22/02/2021 - Het Belang van Limburg)
  Door corona en het mooie lenteweer reden er tijdens deze krokusvakantie vier keer meer fietsers in onze provincie dan vorig jaar. Dit weekend moesten verschillende parkings van populaire recreatieplekken worden afgesloten omdat er te veel volk was.
  [naar artikel]
 49. Minneapolis wil verkeer herstellen op kruispunt waar George Floyd overleed (03/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse stad Minneapolis is gestart met het vrijmaken van een deel van de George Floyd Square, om het verkeer op het kruispunt te herstellen. Sinds de dood van Floyd meer dan een jaar geleden was het verkeer onderbroken op het kruispunt, dat een herinneringsoord werd maar ook regelmatig wordt ontsierd door geweld.
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy