10/03/2019 - 19:06
"• 29ste speeldag Jupiler Pro League • Aftrap: 18u • Luminus Arena • Lokeren degradeert, als Genk niet verliest is het winnaar van reguliere..."

1. LIVE. Geldig doelpunt Genk niet toegekend: Limburgers gaan na rust op zoek naar 1-0 (10/03/2019 - Het Laatste Nieuws)

• 29ste speeldag Jupiler Pro League • Aftrap: 18u • Luminus Arena • Lokeren degradeert, als Genk niet verliest is het winnaar van reguliere... [naar artikel]

2. Referee Department oordeelt dat eerste doelpunt van Standard tegen Anderlecht terecht werd toegekend (23/10/2023 - Het Belang van Limburg)

Frank De Bleeckere communiceert straks opnieuw over de prestaties van de refs afgelopen weekend. Waar u nu al vanop aankan: het eerste doelpunt van Standard tegen Anderlecht werd terecht toegekend. [naar artikel]

3. LIVE. Charleroi ziet geldig doelpunt afgekeurd voor buitenspel, nog steeds geen 0-2 (11/02/2021 - Het Laatste Nieuws)

• Croky Cup • Aftrap: 18u • Ghelamco Arena • AA Gent of Charleroi in kwartfinales? [naar artikel]

4. Dit is toch altijd een geldig doelpunt, meneer Smet? (17/12/2016 - Het Laatste Nieuws)

De topper in de Jupiler Pro League tussen KV Oostende en Zulte Waregem is dus op 1-1 geëindigd en daar zullen ze zich vooral bij Essevee nog over [naar artikel]

5. Barcelona speelt gelijk tegen Betis nadat geldig doelpunt wordt afgekeurd (29/01/2017 - Het Belang van Limburg)

Barceona is blijven steken op een 1-1 gelijkspel op het veld van Real Betis op de 20e speeldag in de Primera Division. De Blaugrana konden zelfs maar de gelijkmaker scoren via Suarez in de 90e minuut, nadat Betis een kwartier voor tijd de score had geopend. Toch voelde Barça zich na afloop bekocht, want een overduidelijk geldig doelpunt werd niet goedgekeurd. Het word ook in Spanje tijd voor doellijntechnologie. [naar artikel]

6. Chadli werkt bal met schouder in doel maar VAR keurt goal af, Degryse: “Voor mij is dit een geldig doelpunt” (04/10/2019 - Het Laatste Nieuws)

Geen voorsprong voor Anderlecht aan de pauze bij Charleroi. Nacer Chadli scoorde nochtans op slag van rust. De VAR zag het anders omdat Chadli de... [naar artikel]

7. OHL ziet geldig doelpunt afgekeurd door afwezigheid VAR (19/09/2020 - Het Belang van Limburg)

Oud-Heverlee Leuven kwam in de uitwedstrijd tegen Oostende in de eerste helft op voorsprong via Thomas Henry, maar zag de goal afgekeurd voor buitenspel. Onterecht, zo bleek na het zien van de beelden. Henry vertrok vanop de eigen speelhelft wanneer Hubert een bal tussendoor speelde. De aanvaller van OHL kon zo alleen op doel afstormen, maar werd afgefloten voor buitenspel. Henry legde de bal hierna nog wel in doel. Omdat er geen communicatie was tussen scheidsrechter Christof Dierick en de VAR, zag Leuven zijn doelpunt onterecht afgekeurd. [naar artikel]

8. Discussie woedt verder: Scheidsrechter Danny Makkelie legt uit waarom doelpunt geldig was in clash tussen PSV en Ajax (24/01/2022 - Het Belang van Limburg)

PSV ging zondag in eigen huis met 1-2 onderuit tegen rivaal Ajax. Het tweede doelpunt van Ajax roept echter heel wat vragen op in Nederland. Was de bal in de fase voorafgaand aan het doelpunt nu over de zijlijn of niet? Scheidsrechter Danny Makkelie verklaart waarom het doelpunt geldig is. [naar artikel]

9. Ongezien: VAR overrulet doellijntechnologie en keurt geldig doelpunt van Fiorentina af (24/02/2023 - Het Laatste Nieuws)

Begrijpe wie begrijpen kan. In de Conference League-wedstrijd tussen Fiorentina en Braga werd een doelpunt van de thuisploeg dankzij doellijntechnologie eerst goedgekeurd, om nadien afgekeurd te worden door de VAR. De Franse scheidsrechter Bastien werd naar het scherm geroepen en na het bekijken van de beelden volgde hij het oordeel van de VAR. Onwaarschijnlijk, want de bal was wel degelijk over de lijn, zij het heel nipt. [naar artikel]

10. Referee Department wuift protest Club Brugge en KV Kortrijk weg: “Geldig doelpunt voor Standard” (09/10/2023 - Het Belang van Limburg)

Ondanks enkele gecontesteerde beslissingen hebben de Belgische scheidsrechters er een relatief geslaagd weekend opzitten. Dat is althans het oordeel van het Referee Department in zijn wekelijkse “Under Review”-rubriek. Het protest van Club Brugge (tegen de 1-0 Bokadi) en KV Kortrijk (tegen de afgekeurde gelijkmaker van Kadri) wordt weggewuifd. [naar artikel]