Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

16 January 2021
06:05 uur

Boeing geeft zelf advies om 737 MAX-vliegtuigen wereldwijd aan de grond te houden

Metro

13/03/2019 - 20:21

Boeing heeft het Amerikaanse luchtvaartagentschap (FAA) zelf het advies gegeven om wereldwijd de volledige vloot aan 737 MAX-vliegtuigen tijdelijk aan de grond te houden. Dat zegt het bedrijf in een mededeling. “Boeing behoudt het volledige vertrouwen in de veiligheid van de 737 MAX”, luidt het. De vliegtuigbouwer besliste echter “uit een overvloed aan voorzichtigheid en […] Het bericht Boeing geeft zelf advies om 737 MAX-vliegtuigen wereldwijd aan de grond te houden verscheen eerst op Metro.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP METRO

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Boeing geeft zelf advies om 737 MAX-vliegtuigen aan de grond te houden (13/03/2019 - Knack)
  Boeing heeft het Amerikaanse luchtvaartagentschap (FAA) zelf het advies gegeven om wereldwijd de volledige vloot aan 737 MAX-vliegtuigen tijdelijk aan de grond te houden.
  [naar artikel]
 2. Boeing raadt zelf aan B737 MAX aan de grond te houden (13/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Ook Boeing zelf adviseert nu om wereldwijd alle 737 MAX-vliegtuigen aan de grond te houden. Dat zegt het bedrijf in een mededeling. Het advies komt...
  [naar artikel]
 3. China en Ethiopië houden Boeing 737 Max voorlopig aan de grond: is het toestel nog veilig? (11/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Chinese overheid heeft binnenlandse luchtvaartmaatschappijen gevraagd om alle Boeing 737 Max 8-vliegtuigen voorlopig aan de grond te houden na...
  [naar artikel]
 4. China en Ethiopië houden Boeing 737 Max voorlopig aan de grond (11/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Chinese overheid heeft binnenlandse luchtvaartmaatschappijen gevraagd om alle Boeing 737 Max-vliegtuigen voorlopig aan de grond te houden na de...
  [naar artikel]
 5. “China houdt Boeing 737 Max voorlopig aan de grond” (11/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Chinese overheid heeft binnenlandse luchtvaartmaatschappijen gevraagd om alle Boeing 737 Max-vliegtuigen voorlopig aan de grond te houden na de...
  [naar artikel]
 6. Boeing 737 MAX – Boeing vertraagt productietempo 737 MAX (05/04/2019 - Metro)
  Vliegtuigmaker Boeing schroeft het productietempo van het 737 MAX-toestel terug omdat die wereldwijd allemaal aan de grond staan. De productie gaat van de huidige 52 vliegtuigen per maand naar maandelijks 42 stuks. De 737 MAX staat aan de grond na twee dodelijke crashes met het type in korte tijd. Het vertragen van de productie zal nog niet leiden tot banenverlies bij het 737-programma, aldus Boeing. Verder wordt een speciale commissie opgetuigd om veiligheid en ontwerp van het vliegtuig te controleren. bron: Belga   Het bericht Boeing 737 MAX – Boeing vertraagt productietempo 737 MAX verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 7. Boeing 737 MAX – Boeing vertraagt productietempo 737 MAX (08/04/2019 - Metro)
  Vliegtuigmaker Boeing schroeft het productietempo van het 737 MAX-toestel terug omdat die wereldwijd allemaal aan de grond staan. De productie gaat van de huidige 52 vliegtuigen per maand naar maandelijks 42 stuks. De 737 MAX staat aan de grond na twee dodelijke crashes met het type in korte tijd. Het vertragen van de productie zal nog niet leiden tot banenverlies bij het 737-programma, aldus Boeing. Verder wordt een speciale commissie opgetuigd om veiligheid en ontwerp van het vliegtuig te controleren. Bron: Belga   Het bericht Boeing 737 MAX – Boeing vertraagt productietempo 737 MAX verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 8. Boeing 737 MAX – Trump heeft telefonisch onderhoud met CEO van Boeing (12/03/2019 - Metro)
  De Amerikaanse president Donald Trump en Dennis Muilenburg, de CEO van Boeing, hebben een telefoongesprek gehad over de crisis waar de vliegtuigbouwer nu in zit. Dat meldt een bron uit de sector aan AFP. Verschillende landen houden hun Boeing 737 MAX-vliegtuigen aan de grond nadat er zondag bij een ongeval met een toestel van Ethiopian Airlines 157 mensen omkwamen. De twee bespraken de zaak dinsdagochtend, nadat Trump eerder op Twitter aanhaalde dat “vliegtuigen veel te ingewikkeld worden om te besturen”. Muilenburg verzekerde de president dat de Boeing 737 MAX-vliegtuigen “veilig” en “betrouwbaar” zijn, ondanks de beslissing van verschillende landen om de toestellen aan de grond te houden. De Verenigde Staten zijn een van de weinige landen die het vertrouwen in het vliegtuig blijven behouden. Bron: Belga   Het bericht Boeing 737 MAX – Trump heeft telefonisch onderhoud met CEO van Boeing verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 9. Amerikaans luchtvaartagentschap sluit luchtruim voor 737 MAX wegens “nieuwe bewijzen” (14/03/2019 - Metro)
  Het tijdelijke verbod van de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA op vluchten met de Boeing 737 MAX, is er gekomen “op basis van nieuwe bewijzen” die werden verzameld op plaats de crash van van een vliegtuig van dat type van luchtvaartmaatschappij Ethiopian Airlines. Dat meldt de FAA in een mededeling. Volgens de FAA werd “ter plekke verzameld bewijs” vandaag geanalyseerd. “Dit bewijs, samen met nieuwe, verfijnde satellietgegevens leidde tot deze beslissing”, klinkt het. “Het aan de grond houden zal van kracht blijven in afwachting van het verdere onderzoek” en is van toepassing op Amerikaanse luchtvaartbedrijven en in het volledige Amerikaanse luchtruim. Met de beslissing om de 737 MAX-vliegtuigen aan de grond te houden, volgen de Amerikaanse autoriteiten het voorbeeld van onder meer China en Europa. Boeing zelf zei vandaag dat het de FAA zelf het advies heeft gegeven om wereldwijd alle 371 vliegtuigen van het type 737 MAX tijdelijk aan de grond te houden. Bij de crash met het vliegtuig van Ethiopian Airlines kwamen zondag alle 157 inzittenden om het leven. In oktober crashte ook al een vliegtuig van dat type van het Indonesische Lion Air, met 189 doden als gevolg. In beide gevallen ging het om nieuwe toestellen die slechts enkele minuten na het opstijgen neerstortten. Bron: Belga   Het bericht Amerikaans luchtvaartagentschap sluit luchtruim voor 737 MAX wegens “nieuwe bewijzen” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 10. Amerikaans luchtvaartagentschap sluit luchtruim voor 737 MAX wegens “nieuwe bewijzen” (13/03/2019 - Metro)
  Het tijdelijke verbod van de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA op vluchten met de Boeing 737 MAX, is er gekomen “op basis van nieuwe bewijzen” die werden verzameld op plaats de crash van van een vliegtuig van dat type van luchtvaartmaatschappij Ethiopian Airlines. Dat meldt de FAA in een mededeling. Volgens de FAA werd “ter plekke verzameld bewijs” vandaag geanalyseerd. “Dit bewijs, samen met nieuwe, verfijnde satellietgegevens leidde tot deze beslissing”, klinkt het. “Het aan de grond houden zal van kracht blijven in afwachting van het verdere onderzoek” en is van toepassing op Amerikaanse luchtvaartbedrijven en in het volledige Amerikaanse luchtruim. Met de beslissing om de 737 MAX-vliegtuigen aan de grond te houden, volgen de Amerikaanse autoriteiten het voorbeeld van onder meer China en Europa. Boeing zelf zei vandaag dat het de FAA zelf het advies heeft gegeven om wereldwijd alle 371 vliegtuigen van het type 737 MAX tijdelijk aan de grond te houden. Bij de crash met het vliegtuig van Ethiopian Airlines kwamen zondag alle 157 inzittenden om het leven. In oktober crashte ook al een vliegtuig van dat type van het Indonesische Lion Air, met 189 doden als gevolg. In beide gevallen ging het om nieuwe toestellen die slechts enkele minuten na het opstijgen neerstortten. bron: Belga   Het bericht Amerikaans luchtvaartagentschap sluit luchtruim voor 737 MAX wegens “nieuwe bewijzen” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 11. Eerste rechtszaak van 737 MAX-klant tegen Boeing: Russisch bedrijf eist 115 miljoen dollar (27/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een Russische vliegtuigleasingmaatschappij sleept Boeing voor de rechter in verband met diens 737 MAX-vliegtuigen, die wereldwijd aan de grond...
  [naar artikel]
 12. Boeing pauzeert leveringen 737 MAX (16/03/2019 - Metro)
  Vliegtuigfabrikant Boeing pauzeert met zijn leveringen van de 737 MAX-toestellen, na het besluit van de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA en veel andere landen om de vliegtuigen aan de grond te houden. Zondag stortte een Boeing 737 MAX neer in Ethiopië met 157 slachtoffers, wat de tweede dodelijke crash met dat type in korte tijd was. Inmiddels wordt de 737 MAX vrijwel wereldwijd aan de grond gehouden door autoriteiten. Boeing schort daarom de leveringen van het toestel op aan klanten vanuit zijn fabriek nabij Seattle. Waarschijnlijk moeten de toestellen nog weken aan de grond blijven, terwijl Boeing bezig is met een software-update voor het vliegtuig. De productie van het vliegtuig gaat wel gewoon door. Het gaat om de grootste crisis voor Boeing in jaren. Deze week gingen op Wall Street miljarden dollars aan beurswaarde van het bedrijf in rook op door de zaak. Bron: Belga   Het bericht Boeing pauzeert leveringen 737 MAX verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 13. “China houdt Boeing 737 Max voorlopig aan de grond” (11/03/2019 - De Morgen)
  De Chinese overheid heeft binnenlandse luchtvaartmaatschappijen gevraagd om alle Boeing 737 Max-vliegtuigen voorlopig aan de grond te houden na de crash in Ethiopië gisteren. Dat meldt het Chinese tijdschrift Caijing.
  [naar artikel]
 14. Boeing 737 MAX-toestellen blijven langer aan de grond (02/04/2019 - De Morgen)
  Alle vliegtuigen van het type Boeing 737 MAX blijven voorlopig aan de grond. Dat heeft de Amerikaanse toezichthouder FAA in samenspraak met Boeing besloten. Pas als de inspectie volledig tevreden is met de oplossingen die Boeing aandraagt voor de technische problemen, zal er toestemming gegeven worden om weer met passagiers te vliegen.
  [naar artikel]
 15. Boeing 737 MAX-toestellen blijven langer aan de grond (02/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Alle vliegtuigen van het type Boeing 737 MAX blijven voorlopig aan de grond. Dat heeft de Amerikaanse toezichthouder FAA in samenspraak met Boeing...
  [naar artikel]
 16. Boeing 737 MAX-vliegtuigen nog zeker tot eind maart aan de grond in België (02/01/2020 - Het Nieuwsblad)
  De Boeing 737 MAX-toestellen blijven in ons land nog zeker tot eind maart 2020 aan de grond. Dat meldt La Libre Belgique donderdag en de informatie staat ook op de website van luchtverkeersleider skeyes. Eerder was al bepaald dat de vliegtuigen tot eind 2019 aan de grond moesten blijven.
  [naar artikel]
 17. Ook Amerikanen houden Boeing 737 MAX aan de grond (13/03/2019 - Metro)
  Ook de Verenigde Staten verbieden luchtvaartmaatschappijen met onmiddellijke ingang om nog met de Boeing 737 MAX te vliegen. Dat heeft president Donald Trump aangekondigd. Het aandeel van de vliegtuigbouwer neemt een nieuwe duik na de aankondiging. “De veiligheid van het Amerikaanse volk is van het grootste belang voor ons”, zei Trump in het Witte Huis. De president hoopt dat er “erg snel” antwoorden komen op de vragen die zijn gerezen na twee gelijkaardige crashes met hetzelfde type vliegtuig. “Tot dan blijven de vliegtuigen aan de grond”, zei hij. bron: Belga   Het bericht Ook Amerikanen houden Boeing 737 MAX aan de grond verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 18. Ook Amerikanen houden Boeing 737 MAX aan de grond (13/03/2019 - Metro)
  Ook de Verenigde Staten verbieden luchtvaartmaatschappijen met onmiddellijke ingang om nog met de Boeing 737 MAX te vliegen. Dat heeft president Donald Trump aangekondigd. Het aandeel van de vliegtuigbouwer neemt een nieuwe duik na de aankondiging. “De veiligheid van het Amerikaanse volk is van het grootste belang voor ons”, zei Trump in het Witte Huis. De president hoopt dat er “erg snel” antwoorden komen op de vragen die zijn gerezen na twee gelijkaardige crashes met hetzelfde type vliegtuig. “Tot dan blijven de vliegtuigen aan de grond”, zei hij. Bron: Belga   Het bericht Ook Amerikanen houden Boeing 737 MAX aan de grond verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 19. Ook Amerikanen houden Boeing 737 MAX aan de grond (13/03/2019 - Metro)
  Ook de Verenigde Staten verbieden luchtvaartmaatschappijen met onmiddellijke ingang om nog met de Boeing 737 MAX te vliegen. Dat heeft president Donald Trump aangekondigd. Het aandeel van de vliegtuigbouwer neemt een nieuwe duik na de aankondiging. “De veiligheid van het Amerikaanse volk is van het grootste belang voor ons”, zei Trump in het Witte Huis. De president hoopt dat er “erg snel” antwoorden komen op de vragen die zijn gerezen na twee gelijkaardige crashes met hetzelfde type vliegtuig. “Tot dan blijven de vliegtuigen aan de grond”, zei hij. bron: Belga Het bericht Ook Amerikanen houden Boeing 737 MAX aan de grond verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 20. “Boeing verwacht 737 MAX niet voor zomer in de lucht” (21/01/2020 - Metro)
  De Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing verwacht dat de luchtvaartautoriteiten niet voor juni of juli de toestemming zullen geven om weer te vliegen met de 737 MAX. Dat schrijft de Amerikaanse zender CNBC op basis van bronnen nabij het dossier. Dat is maanden later dan het bedrijf tot nu toe verwachtte. Het bericht duwde het aandeel Boeing tot bijna 4 procent in het rood op de beurs van New York. De 737 MAX-vliegtuigen van Boeing staan sinds midden maart vorig jaar wereldwijd aan de grond, na twee crashes op vijf maanden tijd. Daarbij vielen 346 doden. Veel luchtvaartmaatschappijen die 737 MAX-toestellen in de vloot hebben, houden nu al rekening met een onbeschikbaarheid tot zeker juni. In België heeft TUI fly vier 737 MAX-vliegtuigen in de vloot. bron: Belga   Het bericht “Boeing verwacht 737 MAX niet voor zomer in de lucht” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 21. “Boeing verwacht 737 MAX niet voor zomer in de lucht” (23/01/2020 - Metro)
  De Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing verwacht dat de luchtvaartautoriteiten niet voor juni of juli de toestemming zullen geven om weer te vliegen met de 737 MAX. Dat schrijft de Amerikaanse zender CNBC op basis van bronnen nabij het dossier. Dat is maanden later dan het bedrijf tot nu toe verwachtte. Het bericht duwde het aandeel Boeing tot bijna 4 procent in het rood op de beurs van New York. De 737 MAX-vliegtuigen van Boeing staan sinds midden maart vorig jaar wereldwijd aan de grond, na twee crashes op vijf maanden tijd. Daarbij vielen 346 doden. Veel luchtvaartmaatschappijen die 737 MAX-toestellen in de vloot hebben, houden nu al rekening met een onbeschikbaarheid tot zeker juni. In België heeft TUI fly vier 737 MAX-vliegtuigen in de vloot. Bron: Belga   Het bericht “Boeing verwacht 737 MAX niet voor zomer in de lucht” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 22. Boeing pauzeert leveringen 737 MAX (14/03/2019 - De Tijd)
  23:00 De Amerikaanse vliegtuigfabrikant Boeing pauzeert met zijn leveringen van de 737 MAX-toestellen, nadat tal van landen besloten om de vliegtuigen aan de grond te houden.
  [naar artikel]
 23. Boeing pauzeert leveringen 737 MAX (14/03/2019 - Knack)
  Vliegtuigfabrikant Boeing pauzeert met zijn leveringen van de 737 MAX-toestellen, na het besluit van de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA en veel andere landen om de vliegtuigen aan de grond te houden.
  [naar artikel]
 24. BOEING 737 MAX – American Airlines stelt de terugkeer van 737 MAX uit tot april (15/12/2019 - Metro)
  American Airlines, een van de grootste vliegmaatschappijen in de VS, heeft de terugkeer van de Boeing 737 MAX uitgesteld tot 7 april. Oorspronkelijk zou het model op 3 december opnieuw in gebruik genomen worden, maar dat werd al verschillende keren uitgesteld. De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA waarschuwt Boeing voor onrealistische tijdschema’s en stelt dat ze zich niet onder druk laat zetten bij de beoordelingsprocedure de Boeing 737 MAX. De Boeing 737 MAX-vliegtuigen staan sinds maart wereldwijd aan de grond. Bij de twee crashes, in Indonesië en Ethiopië, kwamen in totaal 346 mensen om het leven. De ongelukken werden veroorzaakt door software die de neus van de vliegtuigen naar beneden duwde. Bron: Belga   Het bericht BOEING 737 MAX – American Airlines stelt de terugkeer van 737 MAX uit tot april verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 25. Boeing: “Wereldwijd tot 50 toestellen aan de grond door scheuren” (31/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  Wereldwijd staan tot 50 Boeing 737NG-toestellen aan de grond omdat tijdens een algemene inspectie structurele scheuren ontdekt werden. Dat heeft de Amerikaanse vliegtuigbouwer donderdag meegedeeld.
  [naar artikel]
 26. Ook Indonesië houdt Boeing 737 Max 8 aan de grond (11/03/2019 - Metro)
  Ook in Indonesië moeten luchtvaartmaatschappijen hun vliegtuigen van het type Boeing 737 Max 8 vanaf morgen aan de grond houden. Dat heeft het ministerie van Transport in Jakarta beslist. Het ministerie heeft ook een onderzoek naar de toestellen bevolen. De Indonesische regering volgt daarmee het voorbeeld van de Chinese autoriteiten, die eerder Chinese luchtvaartmaatschappijen al hadden opgedragen om de Boeing 737 Max 8, in totaal 96 toestellen, niet langer in te zetten. Aanleiding is de crash van een vliegtuig van dat type van luchtvaartmaatschappij Ethiopian Airlines, waarbij zondagochtend alle 157 inzittenden om het leven kwamen. In oktober crashte ook al een Boeing 737 MAX 8 van het Indonesische Lion Air, met 189 doden als gevolg. In beide gevallen ging het om nieuwe toestellen die slechts enkele minuten na het opstijgen neerstortten. Ook Ethiopian Airlines zelf houdt na de crash al haar toestellen van het type aan de grond. Ondertussen lijkt het erop dat Boeing op de beurs zal worden afgestraft. Voorbeurs zakte de aandelenkoers van de Amerikaanse vliegtuigbouwer met bijna 10 procent. Bron: Belga   Het bericht Ook Indonesië houdt Boeing 737 Max 8 aan de grond verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 27. Ook Indonesië houdt Boeing 737 Max 8 aan de grond (11/03/2019 - Metro)
  Ook in Indonesië moeten luchtvaartmaatschappijen hun vliegtuigen van het type Boeing 737 Max 8 vanaf morgen aan de grond houden. Dat heeft het ministerie van Transport in Jakarta beslist. Het ministerie heeft ook een onderzoek naar de toestellen bevolen. De Indonesische regering volgt daarmee het voorbeeld van de Chinese autoriteiten, die eerder Chinese luchtvaartmaatschappijen al hadden opgedragen om de Boeing 737 Max 8, in totaal 96 toestellen, niet langer in te zetten. Aanleiding is de crash van een vliegtuig van dat type van luchtvaartmaatschappij Ethiopian Airlines, waarbij zondagochtend alle 157 inzittenden om het leven kwamen. In oktober crashte ook al een Boeing 737 MAX 8 van het Indonesische Lion Air, met 189 doden als gevolg. In beide gevallen ging het om nieuwe toestellen die slechts enkele minuten na het opstijgen neerstortten. Ook Ethiopian Airlines zelf houdt na de crash al haar toestellen van het type aan de grond. Ondertussen lijkt het erop dat Boeing op de beurs zal worden afgestraft. Voorbeurs zakte de aandelenkoers van de Amerikaanse vliegtuigbouwer met bijna 10 procent. bron: Belga   Het bericht Ook Indonesië houdt Boeing 737 Max 8 aan de grond verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 28. Boeing houdt 737 MAX-toestellen zeker nog tot november aan de grond (15/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij American Airlines houdt haar Boeing 737 Max-vliegtuigen opnieuw twee maanden langer aan de grond, tot begin...
  [naar artikel]
 29. TUI houdt ook alle Belgische Boeing 737’s aan de grond (12/03/2019 - Gazet van Antwerpen)
  De TUI Group houdt al haar Boeing 737 MAX 8-vliegtuigen voorlopig aan de grond, dus ook de vier in de vloot van de Belgische maatschappij TUI fly. Eerder besliste de Britse luchtvaartautoriteit CAA al om alle vluchten met Boeing 737 Max-vliegtuigen van, naar en over het Verenigd Koninkrijk. Dat werd beslist na de crash van een vliegtuig van Ethiopian Airlines, waarbij 157 mensen om het leven kwamen. Die beslissing heeft mogelijk ook gevolgen voor ons land, want Tui is de enige maatschappij in ons land met de toestellen in haar vloot.
  [naar artikel]
 30. Boeing 737 Max – “Boeing werkt aan 737 MAX-instructie” (21/03/2019 - Metro)
  Vliegtuigmaker Boeing werkt aan een servicebulletin voor de gewraakte toestellen van het type 737 MAX die wereldwijd aan de grond worden gehouden. Luchtvaartmaatschappijen wordt daarin uitgelegd hoe de software van besturingsprogramma’s te installeren. De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA meldt in een bericht aan buitenlandse toezichthouders dat het doorlopend beoordelen van software-installaties en trainingen een prioriteit van het bureau is. Boeing zei eerder aan een update te werken nadat voor de tweede keer in korte tijd een toestel crashte. Zowel de FAA als Boeing ligt onder vuur als gevolg van de rampen. Boeing zou te veel invloed hebben op controles en de FAA zou te laks zijn geweest met het toetsen van de veiligheid van nieuwe vliegtuigen van Boeing. De Amerikaanse inlichtingendienst FBI heeft zich aangesloten bij het strafrechtelijk onderzoek naar de certificering van de 737 MAX. Dat meldt de Seattle Times. De dienst zal samen met het Amerikaanse ministerie van Transport onderzoeken hoe de FAA-certificering van het vliegtuig tot stand is gekomen. Sinds vorige week staan alle ruim 300 toestellen van dit type bij luchtvaartmaatschappijen wereldwijd aan de grond. Bron: Belga   Het bericht Boeing 737 Max – “Boeing werkt aan 737 MAX-instructie” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 31. "Belgische" Boeing 737MAX-vliegtuigen van TUIfly blijven aan de grond (12/03/2019 - VRT NWS)
  De luchtvaartmaatschappij TUIfly houdt vier Boeing 737MAX-vliegtuigen in België aan de grond. Die maatregel komt er na de beslissing van de Britse luchtvaartautoriteiten om het Britse luchtruim te sluiten voor dat vliegtuigtype. De 737MAX is het type toestel dat neerstortte afgelopen weekend in Ethiopië. Alle 157 inzittenden kwamen daarbij om het leven.
  [naar artikel]
 32. Boeing zegt dat wereldwijd tot 50 toestellen aan de grond staan door scheuren (31/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Wereldwijd staan tot 50 Boeing 737NG-toestellen aan de grond omdat tijdens een algemene inspectie structurele scheuren ontdekt werden. Dat heeft de...
  [naar artikel]
 33. Wall Street vermindert vaart (02/04/2019 - De Tijd)
  16:47 Beleggers houden hun ogen op de handelsbesprekingen. Vliegtuigen van Boeing blijven nog langer aan de grond.
  [naar artikel]
 34. Steeds meer landen schorten vluchten met Boeing B737 MAX op na ongeluk in Ethiopië (12/03/2019 - VRT NWS)
  Na China houden nu ook Indonesië, Australië en Singapore hun vliegtuigen van het type dat zondag neergestort is in Ethiopië aan de grond. Dat kan tot flinke vertragingen in het luchtverkeer leiden, maar is vooral een belangrijke tegenvaller voor de constructeur Boeing.
  [naar artikel]
 35. Wereldwijd opnieuw 50 Boeings buiten dienst wegens scheurtjes, nog meer problemen voor Boeing (31/10/2019 - VRT NWS)
  De Amerikaanse vliegtuigproducent Boeing heeft opnieuw technische problemen. Wereldwijd worden 50 toestellen van het type 737 NG (Next Generation) aan de grond gehouden wegens scheurtjes. Eerder al had Boeing alle toestellen van het type 737 MAX aan de grond gehouden na twee ongelukken.
  [naar artikel]
 36. Ook Zuid-Korea houdt Boeing 737 MAX 8 aan de grond (12/03/2019 - Metro)
  Ook Zuid-Korea houdt de vliegtuigen van het type Boeing 737 MAX 8 aan de grond na de twee dodelijke crashes van het toesteltype de afgelopen maanden. Het Zuid-Koreaanse ministerie van Transport maakte bekend in een persbericht dat Eastar Jet de enige Zuid-Koreaanse maatschappij is die het type toestel in haar vloot heeft. De luchtvaartmaatschappij kreeg van het ministerie de raad om de twee toestellen van het type aan de grond te houden. “Eastar Jet heeft aanvaard dat te doen en heeft ons gezegd de operaties van de toestellen vanaf woensdag op te schorten”, aldus het ministerie. Bron: Belga   Het bericht Ook Zuid-Korea houdt Boeing 737 MAX 8 aan de grond verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 37. Boeing zegt dat wereldwijd tot 50 toestellen aan de grond staan door scheuren (31/10/2019 - De Morgen)
  Wereldwijd staan tot 50 Boeing 737NG-toestellen aan de grond omdat tijdens een algemene inspectie structurele scheuren ontdekt werden. Dat heeft de Amerikaanse vliegtuigbouwer meegedeeld. De Australische luchtvaartmaatschappij Qantas had vandaag aangekondigd een Boeing 737 NG buiten gebruik te hebben gesteld door een structurele scheur, en 32 andere toestellen aan een dringende inspectie te onderwerpen.
  [naar artikel]
 38. Boeing zegt dat wereldwijd tot 50 toestellen aan de grond staan door scheuren (31/10/2019 - Metro)
  Wereldwijd staan tot 50 Boeing 737NG-toestellen aan de grond omdat tijdens een algemene inspectie structurele scheuren ontdekt werden. Dat heeft de Amerikaanse vliegtuigbouwer vandaag meegedeeld. Volgens een woordvoerder van de groep werden momenteel al zowat duizend apparaten geïnspecteerd. Bij minder dan 5 procent daarvan – goed voor zowat 50 toestellen – werden er vaststellingen gedaan die het nodig maken de toestellen uit dienst te halen om ze te herstellen. bron: Belga   Het bericht Boeing zegt dat wereldwijd tot 50 toestellen aan de grond staan door scheuren verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 39. Boeing zegt dat wereldwijd tot 50 toestellen aan de grond staan door scheuren (01/11/2019 - Metro)
  Wereldwijd staan tot 50 Boeing 737NG-toestellen aan de grond omdat tijdens een algemene inspectie structurele scheuren ontdekt werden. Dat heeft de Amerikaanse vliegtuigbouwer vandaag meegedeeld. Volgens een woordvoerder van de groep werden momenteel al zowat duizend apparaten geïnspecteerd. Bij minder dan 5 procent daarvan – goed voor zowat 50 toestellen – werden er vaststellingen gedaan die het nodig maken de toestellen uit dienst te halen om ze te herstellen. Bron: Belga   Het bericht Boeing zegt dat wereldwijd tot 50 toestellen aan de grond staan door scheuren verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 40. Boeing 737 Max – Verantwoordelijke voor Boeing 737-programma stapt op (12/07/2019 - Metro)
  Eric Lindblad, de verantwoordelijke voor het Boeing 737-programma, stapt op bij de Amerikaanse vliegtuigbouwer. Eerder dit jaar werden de 737 MAX-toestellen wereldwijd aan de grond gezet, na twee dodelijke ongelukken in korte tijd. In een intern document aan de werknemers van het bedrijf, dat AFP kon inkijken, laat topman Kevin McAllister weten dat Lindblad beslist heeft om met pensioen te gaan. Lindblad, die 34 jaar voor Boeing werkte, stond sinds een jaar aan het hoofd van het 737-programma, dat het meest rendabel is voor Boeing. Hij is de eerste verantwoordelijk die opstapt bij de vliegtuigbouwer sinds de 737 MAX-toestellen wereldwijd aan de grond gezet zijn. Bron: Belga   Het bericht Boeing 737 Max – Verantwoordelijke voor Boeing 737-programma stapt op verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 41. Boeing 737 MAX-vliegtuigen nog zeker tot eind maart aan de grond in België (02/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Boeing 737 MAX-toestellen blijven in ons land nog zeker tot eind maart 2020 aan de grond. Dat meldt La Libre Belgique donderdag en de informatie...
  [naar artikel]
 42. Boeing 737 MAX – Boeing bevestigt: vliegtuigen wellicht ten vroegste half 2020 weer operationeel (21/01/2020 - Metro)
  In een mededeling heeft Boeing bevestigd dat het momenteel verwacht dat de 737 MAX-vliegtuigen pas halfweg dit jaar weer zullen mogen vliegen. Na berichten daarover in Amerikaanse media was de handel in het aandeel van de Amerikaanse vliegtuigbouwer stilgelegd. Het zijn de luchtvaartautoriteiten die zullen beslissen wanneer de 737 MAX-toestellen weer mogen vliegen. Boeing schat dat er in de eerste maanden geen groen licht komt. “We informeren onze klanten en leveranciers dat we momenteel schatten dat de 737 MAX vanaf media-2020 weer zal mogen vliegen”, luidt het. De nieuwe timing ligt maanden later dan het bedrijf tot nu toe verwachtte. Nieuwsberichten op basis van anonieme bronnen duwden het aandeel Boeing tot 5,5 procent in het rood op de beurs van New York, waarna de handel stilgelegd werd. Na de publicatie van de mededeling, konden de aandelen weer verhandeld worden. De 737 MAX-vliegtuigen van Boeing staan sinds midden maart vorig jaar wereldwijd aan de grond, na twee crashes op vijf maanden tijd. Daarbij vielen 346 doden. Veel luchtvaartmaatschappijen die 737 MAX-toestellen in de vloot hebben, hielden al rekening met een onbeschikbaarheid tot zeker juni. In België heeft TUI fly vier 737 MAX-vliegtuigen in de vloot. bron: Belga   Het bericht Boeing 737 MAX – Boeing bevestigt: vliegtuigen wellicht ten vroegste half 2020 weer operationeel verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 43. Boeing 737 MAX – Boeing bevestigt: vliegtuigen wellicht ten vroegste half 2020 weer operationeel (23/01/2020 - Metro)
  In een mededeling heeft Boeing bevestigd dat het momenteel verwacht dat de 737 MAX-vliegtuigen pas halfweg dit jaar weer zullen mogen vliegen. Na berichten daarover in Amerikaanse media was de handel in het aandeel van de Amerikaanse vliegtuigbouwer stilgelegd. Het zijn de luchtvaartautoriteiten die zullen beslissen wanneer de 737 MAX-toestellen weer mogen vliegen. Boeing schat dat er in de eerste maanden geen groen licht komt. “We informeren onze klanten en leveranciers dat we momenteel schatten dat de 737 MAX vanaf media-2020 weer zal mogen vliegen”, luidt het. De nieuwe timing ligt maanden later dan het bedrijf tot nu toe verwachtte. Nieuwsberichten op basis van anonieme bronnen duwden het aandeel Boeing tot 5,5 procent in het rood op de beurs van New York, waarna de handel stilgelegd werd. Na de publicatie van de mededeling, konden de aandelen weer verhandeld worden. De 737 MAX-vliegtuigen van Boeing staan sinds midden maart vorig jaar wereldwijd aan de grond, na twee crashes op vijf maanden tijd. Daarbij vielen 346 doden. Veel luchtvaartmaatschappijen die 737 MAX-toestellen in de vloot hebben, hielden al rekening met een onbeschikbaarheid tot zeker juni. In België heeft TUI fly vier 737 MAX-vliegtuigen in de vloot. Bron: Belga   Het bericht Boeing 737 MAX – Boeing bevestigt: vliegtuigen wellicht ten vroegste half 2020 weer operationeel verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 44. Honderden vliegtuigen Southwest Airlines blijven aan de grond na dode bij noodlanding (21/04/2018 - Metro)
  Honderden vliegtuigen met hetzelfde type straalmotor als die van het Southwest Airlines-vliegtuig dat eerder deze week een noodlanding moest maken, moeten aan de grond blijven voor onderzoek. De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA gaf die instructie. Bij de noodlanding viel dinsdag een dode. Fabrikant Boeing schat het aantal betrokken vliegtuigen op 352 in de Verenigde Staten en 681 wereldwijd. Dinsdag moest een Boeing 737 van Southwest, op weg van New York naar Dallas, een noodlanding maken na een probleem met de linkse motor. Volgens de passagiers was er een ontploffing toen het vliegtuig zijn hoogste punt bereikte, kort na het opstijgen. Aan boord waren 143 passagiers en 5 bemanningsleden. Getuigen meldden aan Amerikaanse media dat door de ontploffing een raam verbrijzeld werd, en een passagier uit het toestel gezogen werd. De vrouw werd door andere passagiers weer naar binnen getrokken. Het toestel zou op korte tijd ook tientallen meters gezakt zijn. bron: Belga Het bericht Honderden vliegtuigen Southwest Airlines blijven aan de grond na dode bij noodlanding verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 45. VS houden vliegtuigen aan de grond na crash in Japan (14/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Amerika houdt zijn vliegtuigen van het type MV-22 Osprey in Japan aan de grond nadat een van de toestellen gisteren crashte. Het gaat om
  [naar artikel]
 46. Boeing 737 MAX één jaar aan de grond: vijf vragen en antwoorden over "die ongeziene veiligheidscrisis" (12/03/2020 - VRT NWS)
  Dat een fabrieksnieuw vliegtuig neerstort is uitzonderlijk. Dat het twee keer voorvalt binnen minder dan zes maanden is verontrustend. De Boeing 737 MAX stortte een eerste keer neer in oktober 2018 (Lion Air) en een tweede keer begin maart 2019 (Ethiopian Airlines). Sindsdien staat het toestel wereldwijd aan de grond. Het onderzoek naar de rampen en naar Boeing zelf zijn minstens even verontrustend. Vijf vragen en antwoorden over een ongeziene veiligheidscrisis in de internationale luchtvaart.
  [naar artikel]
 47. Ook Canada sluit luchtruim voor 737 MAX-vliegtuigen (13/03/2019 - Metro)
  Canada sluit met onmiddellijke ingang zijn luchtruim voor Boeing 737 MAX-passagiersvliegtuigen. Dat heeft de Canadese regering beslist op basis van “nieuwe informatie” over de omstandigheden van de crash zondag van zo’n vliegtuig in Ethiopië, zo heeft de Canadese minister van Transport Marc Garneau woensdag aangekondigd tijdens een persconferentie in Ottawa. Experts van het ministerie hebben volgens de minister overeenkomsten vastgesteld tussen het vluchtverloop van de in Ethiopië neergestorte Boeing en dat van een in oktober vorig jaar in Indonesië gecrashte 737 MAX. Uit voorzorg is daarom beslist om het Canadese luchtruim te sluiten: er mogen geen 737 MAX-vliegtuigen landen of opstijgen in Canada, of door het Canadese luchtruim vliegen. Canada schaart zich in een hele rij van landen, waaronder de hele Europese Unie, die vluchten met het nieuwe vliegtuigtype van Boeing verboden hebben. Volgens gegevens van het agentschap Bloomberg houden wereldwijd al 55 landen de toestellen aan de grond. In nog eens een tiental landen vliegen een of meerdere luchtvaartmaatschappijen niet meer met het toestel. Bron: Belga   Het bericht Ook Canada sluit luchtruim voor 737 MAX-vliegtuigen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 48. Ook Canada sluit luchtruim voor 737 MAX-vliegtuigen (13/03/2019 - Metro)
  Canada sluit met onmiddellijke ingang zijn luchtruim voor Boeing 737 MAX-passagiersvliegtuigen. Dat heeft de Canadese regering beslist op basis van “nieuwe informatie” over de omstandigheden van de crash zondag van zo’n vliegtuig in Ethiopië, zo heeft de Canadese minister van Transport Marc Garneau woensdag aangekondigd tijdens een persconferentie in Ottawa. Experts van het ministerie hebben volgens de minister overeenkomsten vastgesteld tussen het vluchtverloop van de in Ethiopië neergestorte Boeing en dat van een in oktober vorig jaar in Indonesië gecrashte 737 MAX. Uit voorzorg is daarom beslist om het Canadese luchtruim te sluiten: er mogen geen 737 MAX-vliegtuigen landen of opstijgen in Canada, of door het Canadese luchtruim vliegen. Canada schaart zich in een hele rij van landen, waaronder de hele Europese Unie, die vluchten met het nieuwe vliegtuigtype van Boeing verboden hebben. Volgens gegevens van het agentschap Bloomberg houden wereldwijd al 55 landen de toestellen aan de grond. In nog eens een tiental landen vliegen een of meerdere luchtvaartmaatschappijen niet meer met het toestel. bron: Belga   Het bericht Ook Canada sluit luchtruim voor 737 MAX-vliegtuigen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.