Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
De Morgen

Rik Devillé: Het Vaticaan der middeleeuwen

05/04/2019 - 15:39
"Geen omschrijving gevonden."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Rik Devillé: Het Vaticaan der middeleeuwen (05/04/2019 - De Morgen)

[naar artikel]


2. Rik Torfs beschuldigt Rik Devillé van grafschennis, die laatste ontkent: “Ik probeer dat net te voorkomen” (14/12/2023 - Het Belang van Limburg)

Kerkjurist Rik Torfs beschuldigt priester Rik Devillé, die het misbruik in de Kerk mee naar buiten bracht, van grafschennis. Hij zegt over onomstotelijk bewijs te beschikken en overweegt dat over te maken aan het gerecht. Devillé ontkent formeel. [naar artikel]


3. “Ik beschik over onomstotelijke bewijzen”: Rik Torfs beschuldigt Rik Devillé van grafschennis, maar die ontkent in alle toonaarden (14/12/2023 - Het Nieuwsblad)

Kerkjurist Rik Torfs beschuldigt priester Rik Devillé, die het misbruik in de Kerk mee naar buiten bracht, van grafschennis. Hij zegt over onomstotelijk bewijs te beschikken en overweegt dat over te maken aan het gerecht. Devillé ontkent formeel. [naar artikel]


4. ‘Rik Torfs is bij Rik Devillé op bezoek gegaan om hem foute uitspraken te ontlokken’ (28/12/2023 - Humo)

[naar artikel]


5. Priester Rik Devillé: ‘Operatie Kelk bewees dat de kerk elk dossier zo kan manipuleren dat er niets mee gebeurt’ (07/07/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


6. Priester Rik Devillé: ‘Als ik met collega’s samenkom voor een vorming in het bisdom, praat niemand met mij. Ik ben een pestlijder’ (07/07/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


7. Priester Rik Devillé, al dertig jaar luis in de pels van de Kerk: “Het erge is: de Kerk is vandaag nog even ziek” (01/10/2022 - Het Nieuwsblad)

Precies dertig jaar geleden kwam ‘De laatste dictatuur’ uit, het eerste boek van priester Rik Devillé (78). Daarin bestempelde hij de Kerk als ziek, de paus als een tiran en de bisschoppen als schoothondjes. Het kostte hem bijna zijn job als pastoor. Het bracht hem de eeuwige woede van kardinaal Danneels. En vooral: het bracht een stroom getuigenissen over seksueel misbruik op gang. Het bracht Operatie Kelk, en onlangs nog: de niet-benoeming van Luc Van Looy als kardinaal. “Het erge is: de Kerk is vandaag nog even ziek”, zegt Devillé. “Wist ik toen wat ik nu weet, dan was ik geen priester geworden.” [naar artikel]


8. Priester Rik Devillé: ‘Pedofiele priesters, broeders en paters hebben een eigen patroonheilige gekregen: Johannes Paulus II’ (06/12/2022 - Humo)

[naar artikel]


9. INTERVIEW. Priester Rik Devillé uit Canvas-docu over kindermisbruik in de kerk: “De paus lacht ons in ons gezicht uit” (08/09/2023 - Het Laatste Nieuws)

De vierdelige Canvas-documentaire ‘Godvergeten’, ook te zien op VRT MAX, is een bloedstollende verzameling getuigenissen van slachtoffers van seksueel misbruik binnen de katholieke kerk. In de eerste aflevering komt priester Rik Devillé (80) aan het woord. Hij bracht de problematiek in de vroege jaren negentig als eerste in kaart, en werd alleen maar tegengewerkt. Dertig jaar later heeft hij niet de indruk dat er veel veranderd is. “Al mijn vrienden met een functie binnen de Kerk hebben me laten vallen.” [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!