Maar weinigen willen openlijk spreken over de horeca in ons land, want dan moet het onvermijdelijk over het zwartwerk in de sector gaan. Johan Segers (63), chef van 't Fornuis in Antwerpen, neemt geen blad voor de mond. 'Laten we ernstig blijven, het gaat hier niet over de handel in bloeddiamanten.' [naar artikel]
Hij heeft verschillende kelders voor zijn verzameling van 15.000 flessen van 1.850 verschillende soorten wijn en restaurantgids Gault&Millau 2023 riep zijn wijnkaart recent nog uit tot de beste van het land. Maar volgens Paul-Henri Cuvelier (40), sommelier en zaakvoerder van restaurant Paul de Pierre in Etikhove is het eigenlijk allemaal een uit de hand gelopen hobby. “Ik proef de flessen blind, en op basis van die proeverij bestel ik er dan. Te veel om goed te zijn, volgens mijn vrouw”, lacht hij. Wij kregen een rondleiding. [naar artikel]
Paul Backaert laat niet los: in mei vorig jaar brak hij nog een lans voor de restauratie van de Salvatorkapel, maar nadat het gebouwtje werd opgeknapt, blijft de omgeving onaangeroerd en onveilig, vindt de man. Het gemeentebestuur denkt na over maatregelen. [naar artikel]
"Hier is de keuken... en hier de slaapkamer." Op die manier gaf Geert H. nieuwe werknemers een rondleiding in zijn restaurant. Die slaapkamer... [naar artikel]
Niet alleen het stadhuis zelf wordt gerestaureerd, ook de 33 kroonluchters die aan de plafonds hangen worden piekfijn hersteld. Donald De Witte is de man die daarvoor zorgt. In zijn atelier aan de Mechelsesteenweg in Antwerpen verwijdert hij geduldig oude elektriciteitsdraden en poetst hij duizenden kristallen. [naar artikel]
Moderne kunst verdraagt alleen hoogtechnologische ingrepen [naar artikel]
Een achttal leerlingen volgen avondcursussen in de PCVO (PTS) voor schilder- en restauratietechnieken en deden inspiratie op in het mijnwerkersmuseum van Eisden-Cité. [naar artikel]
De gruwelijk fout gelopen restauratie van een schilderij van de Spaanse meester Murillo veroorzaakt ophef in zijn thuisland. Experts vragen de overheid om duidelijke regels. Ook bij ons klinkt de roep om een officiële erkenningsprocedure voor restaurateurs. [naar artikel]
Als ‘futsalsa’ een discipline was, dan was Hasselaar Dries Lahraoui wereldtop. De keeper van topklasser Eisden-Dorp en de nationale zaalvoetbalploeg is ook verknocht aan salsa. Niet de saus, maar de Cubaanse dans. Een unieke combinatie, toch? Daarnaast spendeert hij ook nog tijd aan Amerikaanse wagens, veldvoetbal, modellenwerk… Man met vele talenten en… te weinig tijd. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.