Amerikanen zijn dol op cider. Sinds vorig jaar stijgt de consumptie in de VS zo sterk dat Heineken, de grootste ciderbrouwer ter wereld, er de touwtjes zelf in handen neemt. [naar artikel]
Stassen uit Aubel is zowat synoniem met cider, de sterkst groeiende alcoholische drank ter wereld. Het Nederlandse bierconcern Heineken maakte van Stassen zijn wereldwijde ciderinnovatiecentrum. [naar artikel]
08:37 De nieuwe onderneming Alken-Maes NV verenigt vanaf 1 juli de gelijknamige brouwerij, de Luikse ciderproducent Stassen en Mouterij Albert uit Ruisbroek. [naar artikel]
Piquette is licht bruisend, laag in alcohol en lief voor het milieu. Toch heb je er waarschijnlijk nog nooit van gehoord, want tot op heden is het verkopen ervan illegaal in Europa. De mensen achter urban winery Chateau Amsterdam willen daar verandering in brengen. Zij startten een petitie om de drank legaal te maken én bieden het te koop aan op hun website en in een pop-upbar. Marketingverantwoordelijke Tom Veugen: “Waarom zou je druivenschillen op een afvalberg gooien als je er nog wat mee kan maken?” [naar artikel]
Piquette is licht bruisend, laag in alcohol en lief voor het milieu. Toch heb je er waarschijnlijk nog nooit van gehoord, want tot op heden is het verkopen ervan illegaal in Europa. De mensen achter urban winery Chateau Amsterdam willen daar verandering in brengen. Zij startten een petitie om het drankje legaal te maken én bieden het te koop aan op hun website en in een pop-upbar. Marketingverantwoordelijke Tom Veugen: “Waarom zou je druivenschillen op een afvalberg gooien als je er nog wat mee kan maken?” [naar artikel]
Terwijl onze grootouders voornamelijk van een glas (warme) cider genoten tijdens de koudste wintermaanden, verovert de verfrissende appelwijn tegenwoordig ook zonnige terrassen. “Een gekoeld glas is ideaal tijdens de zomer als verfrissing", vertellen cidermakers Melanie Lavens en Rutger Roeyhaert van het Gentse merk Druug. Waarom zou je dan voor cider kiezen in plaats van voor bier of wijn? Waar drink je het in eigen land? En hoe wordt het gemaakt? [naar artikel]
Vorige week verkenden we het uiterste puntje van het departement La Manche met het schiereiland Cotentin. Deze week dalen we af voor een avontuurlijke wandeling in de baai van de Mont Saint-Michel en gingen we kijken hoe cider en calvados gemaakt wordt. [naar artikel]
Voor het eerst in vijf jaar tijd zullen bezoekers een kijkje kunnen nemen in het vernieuwde Afrikamuseum. Wie in september deelneemt aan het Gordelfestival zal in primeur het museum al lopend te zien krijgen. Fietsers kunnen in 8 professionele pelotons de 100 kilometer rond Brussel rijden, inclusief een passage door de plantentuin van Meise. [naar artikel]
12:02 De goudprijs is sinds het dieptepunt van augustus reeds 10 procent gestegen. Experts zien de goudhausse nog wat verder duren. [naar artikel]
Afgesloten van sociale media zoekt journalist Rik Van Puymbroeck tijd om weer echt te lezen. In Zeno brengt hij elke week verslag uit. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.