Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

Te veel vlees en te weinig groenten in Vlaamse kantinemaaltijden

09/04/2019 - 22:04
"Vlaamse scholen, bedrijven en woonzorgcentra dienen te veel vlees en zoete desserts en te weinig groenten en fruit op. Dat blijkt uit een..."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Te veel vlees en te weinig groenten in Vlaamse kantinemaaltijden (09/04/2019 - Het Belang van Limburg)

Vlaamse scholen, bedrijven en woonzorgcentra dienen te veel vlees en zoete desserts en te weinig groenten en fruit op. Dat blijkt uit een steekproef van Knack bij 46 (middel)grote bedrijven, 18 lagere en middelbare scholen en 18 woonzorgcentra. [naar artikel]


2. “70 procent van de Vlaamse kinderen eet te weinig groenten”: voedingsexperte geeft advies om kinderen meer groenten te leren eten (14/02/2022 - Het Laatste Nieuws)

Krijg je spruitjes of witloof thuis niet verkocht aan je kinderen? Of ben je er stiekem zelf ook nog altijd geen fan van? Dat je bepaalde groenten lekker vindt of niet, hangt af van hoé je die groenten hebt leren eten. “Het heeft geen zin om jonge kinderen witloof te laten eten, ze ontwikkelen pas bittere smaakpapillen rond 10 jaar”, vertelt eetexperte An Vandeputte daarover. Ze zet de ultieme tips op een rijtje over wat wel én niet te doen om je kind alle groenten te leren eten. [naar artikel]


3. Te veel vlees en te weinig groenten in Vlaamse kantines (09/04/2019 - Knack)

Hoe gezond zijn de Vlaamse grootkeukens? Knack hield een opmerkelijke enquête bij scholen, bedrijven en woonzorgcentra. [naar artikel]


4. Die dag in de Vlaamse (school)kantine: te veel vlees, te weinig groenten (09/04/2019 - Het Nieuwsblad)

Vlaamse scholen, bedrijven en woonzorgcentra dienen te veel vlees en zoete desserts en te weinig groenten en fruit op. Dat blijkt uit een steekproef van het magazine Knack bij 46 (middel)grote bedrijven, 18 lagere en middelbare scholen en 18 woonzorgcentra. Vaak kiezen ze voor maaltijden die die zo veel mogelijk mensen lusten, en is de evenwichtige samenstelling van de gerechten van ondergeschikt belang. [naar artikel]


5. Hoe rijper, hoe rijker Soms rijpt het vlees tien weken. Zelfs twaalf. 'De smaak wordt veel rijker', zegt Filip Rondou, de slager waar Jeroen Meus zijn vlees haalt. Soms komt dat vlees van koeien uit Spanje, maar even vaak van beesten die in het n (11/04/2019 - De Morgen)

[naar artikel]


6. De vakman zijn vlees Slager, dat ben ik 'Bij de verbouwingen zei de architect: 'We zullen de traiteur vooraan plaatsen.' 'Neen', zei ik. 'Vlees. De mensen moeten vlees zien. Ik ben een slager.' Hendrik en Evelyne Dierendo (13/04/2019 - De Morgen)

[naar artikel]


7. Het ‘leeuwendieet’ bestaat uit vlees, vlees en nog eens vlees: ‘We zijn echt niet goed bezig met onze voeding’ (10/01/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


8. Vaak vlees en frieten, te weinig groenten: warme maaltijden op school zijn nog te ongezond (22/09/2023 - VRT NWS)

Ondanks beterschap in de voorbije jaren serveren te veel scholen nog altijd ongezonde voeding. Dat blijkt uit de driejaarlijke preventiepeiling van het Vlaams Instituut Gezond Leven in het basis- en middelbaar onderwijs. En ook op vlak van beweging is er op school nog werk aan de winkel. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!