In zijn zoektocht naar vluchtelingen met kennis van keukenlatijn, nodigt chef Seppe Nobels van Graanmarkt 13 Zarmina Assad uit. In het tweede deel van de reeks United We Cook, daagt hij de pittige dame uit Kaboel uit om traditioneel Afghaans te koken met groenten van bij ons. [naar artikel]
Voor haar "Pano"-reportage over de leefomstandigheden in commerciële woonzorgcentra, bracht reporter Lina Nasser uren en dagen door met de bewoners van die centra. Vandaag schrijft ze hen een open brief. [naar artikel]
Seppe Smits verbleef de voorbije wintermaanden niet in pakweg Aspen of Laax, maar wel in België. Een zware knieblessure weerhield de Olympische snowboarder er evenwel niet van om de avonturier in hem boven te laten komen. Tijdens ‘Seppe gone wild’ trok hij naar alle uithoeken van ons land. “Ik heb de halve wereld gezien, maar ik was eerlijk gezegd vergeten hoe tof België kon zijn”. [naar artikel]
“Soms moet ík papa afremmen.” In restaurant Instroom werken Seppe (40) en dochter Kaya Nobels (19) zij aan zij. Onafscheidelijk: dat was ooit anders, want Seppe was een afwezige vader. Misschien was het dat dat het gezin een tijd terug even brak? Gelukkig vonden vader en dochter een manier om nu hechter te zijn dan ooit. “In het begin hamerde hij erop dat ik ‘chef’ moet zeggen.” [naar artikel]
“In onze familie draaien feesten altijd rond eten”, zegt Seppe Nobels, chef-kok van Graanmarkt 13 . “Dat hebben ze ons toch meegegeven: ‘geniet van eten en geniet van de momenten samen’.” Maar de kerst 2016 wordt in de familie Nobels toch iets speciaals. [naar artikel]
De komst van het internet en de bijhorende trollen hebben het de restaurantbusiness een stuk moeilijker gemaakt. Iedereen met een wifi-verbinding... [naar artikel]
Als dé groentechef van België werkt hij graag met alles wat de natuur ons te bieden heeft, maar toch heeft Seppe Nobels een favoriet: de witte vollegrond-asperge. Die is nu op z’n allerbest, dus laten we de chef toelichten waarom de groente zo'n klassieker is en hoe hij hem het liefst klaarmaakt. “Asperge is een sterproduct. Ik geloof niet in bereidingen met veel vis en vlees en dan twee aspergepuntjes die er voor de vorm bij worden gelegd.” [naar artikel]
Na 13 jaar neemt chef-kok Seppe Nobels (38) afscheid van restaurant Graanmarkt 13. Hij sleepte in januari nog de allereerste groene Michelinster in de wacht voor zijn groentegerechten, maar wil zich nu focussen op zijn gezin, zijn domein La Chapelle in Wallonië en het project Instroom, waarbij hij kookt met vluchtelingen. “Ik heb 13 jaar gevochten voor een heel mooi restaurant dat tegen de standaardgastronomie inging, maar nu is het tijd om verder te kijken”, aldus de chef. [naar artikel]
Het begon als een tijdelijk project voor Seppe Nobel, maar de groentechef heeft zich bedacht: hij gaat door met Instroom Academy en gooit begin oktober de deuren weer open van het bijbehorende restaurant, waar hij met vluchtelingen werkt. 'Ik herbeleef mijn herinneringen aan de Zwarte Zondag.' [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.