We vinden voeding lekkerder en gezonder als er een biolabel op zit en we willen er ook meer voor betalen. Dat blijkt uit onderzoek van de Faculteit... [naar artikel]
We vinden voeding lekkerder en gezonder als er een biolabel op zit en we willen er ook meer voor betalen. Dat blijkt uit onderzoek van de Faculteit... [naar artikel]
Zoet aroma helpt een suikerloos drankje en hamburgers zijn lekkerder omdat je ze met je handen eet. Oftewel: eten doe je met al je zintuigen - en een beetje met je tong. Gastrofysicus Charles Spence over eten als illusie. [naar artikel]
Mensen hebben de neiging om wijn die duurder is ook effectief lekkerder te vinden. Dat werd in 2015 al vastgesteld na een onderzoek, maar nu gingen Duitse wetenschappers op zoek naar het mechanisme dat achter dat placebo-effect schuilgaat en ze kwamen met enkele opmerkelijke vaststellingen naar voren. [naar artikel]
Bij de vestiging van Little Bun in Antwerpen aan het MAS maken ze tegenwoordig een gerecht met krekels. Volgens chef Huibrecht Berends zijn ze niet alleen een duurzame eiwitbron, de tsjirpende insecten zouden ook veel lekkerder smaken dan je denkt. Zouden ze ooit even normaal kunnen worden als pakweg een grijs garnaaltje? [naar artikel]
Een maand later dan vorig jaar komt in Limburg de kersenoogst op gang. Deze week worden de eerste kersenrassen geplukt. Op de topvariëten is het wel nog een tweetal weken wachten. Voor sommige telers is het zelfs bang afwachten want de regen dreigt voor fruitschade te zorgen. Daarom stellen de fruitboeren alles in het werk om hun kostbare teelt te beschermen. [naar artikel]
Na deze nieuwe aanslag ben ik bang, zegt VRT-journalist Els Aeyels. Niet bang dat ze zal omkomen bij een aanslag, maar bang voor de gevolgen van al die aanslagen op zichzelf en de maatschappij. [naar artikel]
Je eigen brood bakken is dé ideale manier om je kinderen bezig te houden tijdens de krokusvakantie als de zon het laat afweten. Maar wie het écht goed wil aanpakken, laat die de dure broodbakmachines voor wat ze zijn. Een handgemaakt brood is zoveel lekkerder en gezonder. Met de negen tips van topbakker Toon De Klerck lukt het iedereen. En hij geeft ook drie heerlijke recepten waar je thuis zelf mee aan de slag kan. [naar artikel]
Luide knallen weerklonken in de Luikse straten. Het bleek al snel om het meest gevreesde scenario te gaan. De Vurige Stede werd herleid tot een waakvlam. [naar artikel]
Het A-merk te duur voor je portefeuille? Wij gaan op zoek naar Plan B. Sterrenchef Danny Horseele van het Gentse Restaurant Horseele proefde acht fishsticks van de huismerken. Daarna zette hij zijn tanden in die van Iglo, het A-merk onder de fishsticks. De vraag was duidelijk: is dat het éxtra geld waard? “Er is er één nóg lekkerder en bijna de helft goedkoper.” [naar artikel]
De Frietist in Kortenberg levert vanaf nu geen frietjes meer in de traditionele verpakking, maar wel op … hete platen. “Dat is beter voor het milieu, en de frietjes zijn zelfs lekkerder. Ze worden niet plat en blijven dus krokant”, zegt zaakvoerder Sven Broeckx. De uitbater is overtuigd van zijn nieuwe systeem, en is alvast van plan 200 platen bij te bestellen. [naar artikel]
Bang. Bang. Bang. Alle frustraties eruit. Uren aan een stuk knalt hij een balletje tegen de schutting. Een brute afwijzing door een gastgezin in... [naar artikel]
Jasper Wentzel (Bang!): [naar artikel]
Het A-merk te duur voor je portefeuille? Wij gaan op zoek naar Plan B. Sterrenchef Danny Horseele van het Gentse Restaurant Horseele proefde acht fishsticks van de huismerken. Daarna zette hij zijn tanden in die van Iglo, het A-merk onder de fishsticks. De vraag was duidelijk: is dat het éxtra geld waard? “Er is er één nóg lekkerder en bijna de helft goedkoper.” [naar artikel]
Veel mensen zweren in de ochtend bij havermoutpap. Het is zo gemaakt, kost niets en het vult ook nog eens erg goed. Bovendien kan je er zo creatief mee zijn als je zelf wil door specerijen, fruit of speciale melk toe te voegen. Maar er is een trucje waardoor je ontbijt, gratis en voor niets, […] Het bericht LIFEHACK. Zo maak je je havermout helemaal gratis nog lekkerder verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Boos. En bang. De Franse socioloog Laurent Chambon omschrijft in het Nederlandse Algemeen Dagblad hoe zijn landgenoten zich voelen na een nieuwe aanslag in hun land. “De spanningen lopen op. Ik ben voor het eerst echt bang voor een burgeroorlog.” [naar artikel]
De Vlaming is bang dat hij of zij er op een dag alleen voor zal staan. En hulp vragen zit niet in onze aard: acht op de tien weten nu al dat ze het... [naar artikel]
Van een vrolijke clown die kunstwerkjes maakt met ballonnen tot een moordlustige horrorclown: voor mensen die lijden aan coulrofobie maakt het type clown niets uit. Ze beginnen te huiveren als ze een geschminkt gezicht zien in combinatie met een rode neus en kleurrijke pruik. Behoor jij tot die groep en bang jij ook bang van clowns? Onderzoekers hebben ontdekt hoe dat komt. [naar artikel]
Op vraag van Theater Aan Zee (TAZ) schreven Lieve Blanqcuaert en Greet Jacobs Misschien Marieke. Dat levert een beklijvende monoloog op over een jonge moeder in de marge. [naar artikel]
Van Hoogstraten tot Wépion: ons land is in feeststemming, want de komende drie maanden worden de aardbeien alleen nog maar lekkerder. Aanvallen! [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.