Frans Timmermans, vicevoorzitter van de Europese Commissie, kwam donderdag met de oproep aan uitbaters van restaurants en cafés om gratis kraantjeswater aan te bieden. Horeca Vlaanderen ziet dat niet zitten: ‘Voor horecazaken is kraantjeswater niet gratis’. [naar artikel]
HasseltIn welk restaurant of café krijgt u gratis kraantjeswater? Het antwoord vindt u heel eenvoudig met een nieuwe app. Opvallend: op de interactieve kaart staan slechts twee Limburgse zaken. [naar artikel]
De vereniging voor gratis kraantjeswater in Belgische restaurants (free tap water in Belgian restaurants) meldt dat ze een gratis applicatie klaar hebben die u helpt om makkelijk een restaurant in de buurt te vinden dat gratis kraantjeswater aanbiedt. "Het doel van deze app is eigenlijk om zichzelf te vernietigen," voegen ze eraan toe. [naar artikel]
Of het nu een lange tijd warm weer is zoals nu of niet: wie in België een glas water op restaurant wil, krijgt flessenwater én betaalt daarvoor. Doorgaans zelfs evenveel als voor frisdrank. In Spanje is het sinds april dit jaar verplicht door de overheid om kraantjeswater gratis en spontaan op tafel te zetten, net zoals in veel andere Europese landen. Hoe komt het dan dat een gratis karaf water bij ons zo zeldzaam blijft? [naar artikel]
De organisatie ‘Free tap water in Belgian restaurants’ zet zich in voor het verkrijgen van gratis kraantjeswater op restaurant. Ze lanceren nu een app waarmee gebruikers gemakkelijk kunnen opzoeken bij welke zaken ze terechtkunnen voor gratis kraanwater. [naar artikel]
BrusselDe Hoge Gezondheidsraad vraagt dringend politieke actie om alcoholmisbruik in ons land aan te pakken. De Raad adviseert minister van Volksgezondheid De Block om horecazaken te verplichten kraantjeswater aan te bieden, reclame voor alcohol te verbieden en de verkoop ervan in tankstations, nachtwinkels en automaten aan banden te leggen. “En wie toch wil drinken, houdt het best op maximum tien glazen per week.” [naar artikel]
Van alle nieuwe horecazaken in ons land kiest nu al 60% voor gefilterd kraantjeswater in plaats van de klassieke flessen mineraalwater van de [naar artikel]
In vele andere Europese landen is het doodnormaal dat je op restaurant gratis kraantjeswater krijgt. Maar in België? Niet bepaald. Om daar... [naar artikel]
Horeca Vlaanderen vindt dat de richtlijnen van de Hoge Gezondheidsraad (HGR) meer dan een stap te ver zijn. "De consument meer bewust maken doe je niet met extra en overdreven regeltjes." [naar artikel]
De Europese Commissie vindt dat restaurants gratis kraantjeswater zouden moeten aanbieden aan hun klanten. Maar er komt geen Europese verplichting om dat te doen. De lidstaten moeten restaurants ertoe aanmoedigen om gratis water aan te bieden. Dat is goedkoper voor de consument, en zorgt voor minder plastic afval, vindt de Commissie. [naar artikel]
De belofte van de Waalse regering uit haar beleidsverklaring van 2019 om de horeca te verplichten gratis water te voorzien voor klanten, wordt niet nagekomen. Dat schrijft La Libre. [naar artikel]
Van alle nieuwe horecazaken in ons land kiest volgens producent AquaPro nu al 60 procent voor gefilterd kraantjeswater in plaats van de klassieke flessen mineraalwater van de bekende merken. Het kost de drankenhandelaars naar eigen zeggen 20 miljoen euro per jaar. Dat bericht Het Laatste Nieuws donderdag. [naar artikel]
Marjolein Vanoppen van de Universiteit Gent heeft in het programma ‘Over Eten’ een van de grootste vooroordelen over kraantjeswater uit de wereld geholpen. “Kraantjeswater is minstens even goed als flessen, al dan niet zelfs beter”, stelt ze. [naar artikel]
HASSELTLimburgers verkiezen eerder kraantjeswater dan flessenwater. 55% gebruikt altijd of meestal kraantjeswater als ze thuis niet-bruisend water drinken. Hogeropgeleiden en 55-plussers (telkens 6 op de 10) kiezen meer voor kraantjeswater. [naar artikel]
Tijdens de gemeenteraadszitting van 28 mei jongstleden keurde de Bocholter gemeenteraad unaniem het voorstel goed om gratis handgel ter beschikking te stellen van de lokale handlaars en horeca-uitbaters. [naar artikel]
Van alle nieuwe horecazaken in ons land kiest volgens producent AquaPro nu al 60 procent voor gefilterd kraantjeswater in plaats van de klassieke flessen mineraalwater van de bekende merken. Het kost de drankenhandelaars naar eigen zeggen 20 miljoen euro per jaar. Dat bericht Het Laatste Nieuws. [naar artikel]
35 procent van de Belgen drinkt nooit kraantjeswater, omdat ze de kwaliteit niet vertrouwen. Dat blijkt uit een onderzoek van IVOX in opdracht van Sodastream. Nochtans is kraantjeswater perfect drinkbaar. Het wordt streng gecontroleerd en het is veel goedkoper dan flessenwater. [naar artikel]
Nu de maatregelen tegen het coronavirus verlengd worden tot na de paasvakantie, schat Horeca Vlaanderen dat de Belgische horeca in... The post Horeca Vlaanderen slaat alarm: ‘Omzetverlies loopt op tot 1,7 miljard’ appeared first on Business AM. [naar artikel]
Om het water van de vijver in het Antwerpse Stadspark op peil te houden, wordt er dagelijks 300.000 liter kraantjeswater in geloosd. Dat loopt diezelfde dag nog weg. Die toestand is al aan de gang sinds augustus en kostte de aannemer tot nu toe ruim 20.000 euro. [naar artikel]
Schepen Kristien Smets ondertekende in naam van onze gemeente het charter ‘Drink kraantjeswater’. Het charter houdt in dat in de gemeentelijke gebouwen enkel kraantjeswater geschonken wordt als niet-bruisend water. [naar artikel]
Om het water van de vijver in het Antwerpse Stadspark op peil te houden, wordt er dagelijks 300.000 liter kraantjeswater in geloosd. Dat loopt diezelfde dag nog weg. Die toestand is al aan de gang sinds augustus en kostte de aannemer tot nu toe ruim 20.000 euro. [naar artikel]
Een karaf kraantjeswater op de restauranttafel is in Spanje of Frankrijk de normaalste zaak van de wereld. In België is het dat allesbehalve en niets wijst erop dat daar snel verandering in zal komen. Het was geen sinecure om een Limburgs restaurant te vinden dat voor deze reportage gratis water wou serveren. Sushirestaurant Hamachi uit Lommel, dat met een boetesysteem de voedselverspilling al aanpakt, was wel bereid. “Voor één keer wil ik dat wel doen. De marges zijn zo al beperkt en de winst in de horeca zit net voor een groot deel in de drank”, verwoordt zaakvoerder Jasper Janssen (30) een algemeen gevoel. Zijn klanten smaakten het water des te meer. [naar artikel]
Een burgerinitiatief lanceert vandaag een campagne voor gratis kraanwater in Belgische restaurants. De campagne “Free Tap Water in Belgian... [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.