Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
De Morgen

Rode wijn uit Puglia

11/04/2019 - 17:30
"In geen tijd hebben we ons de Italiaanse naam eigen gemaakt voor het gebied in de hiel van de Italiaanse laars. Twee druivenrassen hebben het in Puglia (of Apulië) voor het zeggen: de negroamaro (bittere blauwe) en de primitivo. Erg rijp herfstfruit, kirsch maar ook zachte tannine typeren deze wijn."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Rode wijn uit Puglia (11/04/2019 - De Morgen)

In geen tijd hebben we ons de Italiaanse naam eigen gemaakt voor het gebied in de hiel van de Italiaanse laars. Twee druivenrassen hebben het in Puglia (of Apulië) voor het zeggen: de negroamaro (bittere blauwe) en de primitivo. Erg rijp herfstfruit, kirsch maar ook zachte tannine typeren deze wijn. [naar artikel]


2. Waarom is witte wijn wit, rode wijn rood en roséwijn roze? Zijn ze allemaal afkomstig van verschillende soorten druiven? (15/08/2023 - Het Laatste Nieuws)

Wijn vind je in heel wat smaken en variaties aan kleuren: wit, rood, rosé en zelfs oranje. Onderling kennen ze ook tal van schakeringen. Maar hoe ontstaan die specifieke kleuren precies? En welke rol speelt de kleur van de druif? We vroegen het aan de meermaals bekroonde topsommelier Gianluca Di Taranto. [naar artikel]


3. "Wijn, wijn, wijn, overal waar je kijkt die klotewijn" (26/08/2017 - De Morgen)

De proseccohype is totaal uit de hand gelopen. In de regio Veneto, waar de bubbelwijn vandaan komt, zijn de bossen verdwenen en worden alleen nog maar druiven verbouwd. [naar artikel]


4. 'Wijn, wijn, wijn, overal waar je kijkt die klotewijn' (14/04/2019 - De Morgen)

De proseccohype is totaal uit de hand gelopen. In de regio Veneto, waar de bubbelwijn vandaan komt, zijn de bossen verdwenen en worden alleen nog maar druiven verbouwd. [naar artikel]


5. Een fles wijn van 35.000 euro, goed voor 7.000 euro per glas: waarom is sommige wijn zo duur? En is dure wijn altijd beter? “Prijs is hallucinant” (19/09/2023 - Het Laatste Nieuws)

Wie menukaarten van restaurants opentrekt, fronst soms de wenkbrauwen bij het zien van de prijzen van één fles wijn. Bij The Jane (**) in Antwerpen van chef Nick Bril al helemaal: daar staat de ‘Liber Pater’ op de kaart, wijn met een prijskaartje van 35.000 euro per fles, omgerekend een losse 7.000 euro per glas. Is dure wijn per se beter? Waarom kost die zoveel? En wordt dat vaak besteld? Nick Bril, sommelier Trésor Vets en wijnmaker Loïc Pasquet leggen uit. [naar artikel]


6. VIDEO | Klare Wijn 5, ‘Dure wijn is de beste wijn’ (06/12/2023 - De Tijd)

12:00 De videoreeks ‘Klare Wijn, misverstanden opgehelderd’ helpt je de complexe wijnwereld te doorgronden. In deze aflevering vertellen we je of dure wijn ook de beste is. [naar artikel]


7. CELEB 24/7. Jennifer Lopez en Ben Affleck zingen samen uit volle borst en Kim Kardashian amuseert zich in Puglia (16/08/2023 - Het Laatste Nieuws)

Niets leukers dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream. [naar artikel]


8. Il Fiore in Maastricht: Puglia op je bord (21/03/2019 - Het Belang van Limburg)

Eind vorig jaar openden Dino Bagnato (49) en zijn echtgenote Diana in hartje Maastricht Il Fiore. Ze brengen er een Italiaanse keuken met de nadruk op Puglia, de geboortestreek van de chef. [naar artikel]


9. Gentechnologie voor Puglia's olijfgaarden? (10/04/2019 - De Morgen)

[naar artikel]


10. Volg de local: ongerept genieten in Puglia met keramiste Delphine (13/09/2019 - Het Laatste Nieuws)

Ruwer dan Toscane, toegankelijker dan Sicilië. La vita è bella in Puglia. Wat voor Delphine en dochter Lucy aanvankelijk een vakantiehuis was, is... [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!