Van een carrièreswitch gesproken: Ivo Calsius (59) werkte meer dan drie decennia in de banksector, maar besloot bijna drie jaar geleden om een koffiebar te openen. [naar artikel]
Voor zij die hun espresso serieus nemen en zweren bij een handmatige bereiding heeft Sage een gamma serieuze machines voorhanden. Met de Barista Express Impress presenteert het Australische merk een pistonmachine die de thuisbarista een aardig handje helpt. [naar artikel]
Kan de technologie de ellenlange wachtrijen in populaire koffiebars verkleinen? Een koffiebar in de Amerikaanse stad San Francisco neemt de proef op de som en doet sinds kort beroep op de diensten van koffierobot. Koffierobot Gordon kan – bijna- alles wat een echte barista doet. Bovendien is hij een harde werker die zelf geen koffiepauzes nodig heeft. [naar artikel]
Henri Boelens was jarenlang loodsbaas bij een transportbedrijf. Omdat hij op zijn 53ste iets anders wilde doen, opende hij op 2 maart in Pelt een koffiebar. “En dat is me erg bevallen. Na twee maanden hebben we al heel wat vaste klanten”, zegt Henri. [naar artikel]
Didi Sas (38) noemt zichzelf de Smiling Barista. Omdat hij eerlijke koffie verkoopt, mét een vleugje humor. Vanaf april staat hij elke woensdag en donderdag op het Operaplein met de Velopresso, de allereerste duurzame mobiele koffiebar in België. [naar artikel]
Schepdaal is een wielerbedevaartsoord rijker. In het centrum van de Dilbeekse deelgemeente openden de deuren van de R.EV store, een aan wereldkampioen wielrennen Remco Evenepoel gelinkte koffiebar- en fanshop. Barista van dienst is niemand minder dan papa Patrick. [naar artikel]
Het lijkt de zoveelste hippe koffiebar, maar achter deze hippe koffiebar schuilt een bijzonder verhaal. In Koffieklap, op Klapdorp in Antwerpen, krijgen vrouwen uit een kwetsbare situatie gelinkt aan prostitutie en uitbuiting al tien jaar een opleiding tot barista. “Deze vzw gaf me de kans om opnieuw te starten”, vertelt Asha, die het Schipperskwartier na zeven jaar de rug toekeerde. “Hier kreeg ik mijn leven terug.” [naar artikel]
Maak kennis met Adler. Hij is amper drie, maar kan wél al zelf een cappucino maken (inclusief melkschuimtekening). Dat maakt hem niet alleen de [naar artikel]
De Amerikaanse koffie-expert Michael Breach heeft op verzoek van de glossy Glamour in de romige schuimlaag van kopjes cappuccino getekend wat [naar artikel]
De populaire lunchbar Kozi Lunch in de Verheydenstraat opent op 16 januari opnieuw de deuren. Alain Carremans kiest op zijn 54ste voor een carrièreswitch en ruilt het bestaan als vertegenwoordiger in voor een tweede leven als barista. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.