De kok is een uitstervend ras. Nog nooit vonden restaurants zo moeilijk keukenpersoneel. “Ik ben al een tijd op zoek naar een chef-kok en enkele hulpkoks, maar ik vind gewoonweg niemand”, zegt Dirk Hendrickx van De Goei Goesting in Hasselt. Hetzelfde verhaal bij restaurant De Mijlpaal in Tongeren. “Ik zit al veertien jaar in het vak, maar nog nooit was de zoektocht naar een kok zo lastig”, zegt zaakvoerder Jan Menten. De reden? “Het weekendwerk en de grote werkdruk houdt mensen tegen, maar ook de witte kassa speelt een grote rol. We kunnen koks dat extra centje niet meer geven.” [naar artikel]
De bouwsector zit met een probleem. Volgens de Vlaamse Confederatie Bouw (VCB) zakt het aantal leerlingen en studenten in het bouwonderwijs... [naar artikel]
Steeds meer mensen kopen een brood of taart in de supermarkt, daardoor verdwijnt de warme bakker stil maar zeker uit het straatbeeld. [naar artikel]
Sommige mensen zijn door hun naam als het ware voorbestemd om een bepaalde functie uit te oefenen. Ferry Kok bijvoorbeeld. De Nederlander werkt als kok... op een ferry. Hij won de prijs voor beste aptoniem, een verkiezing georganiseerd door de Nederlandse radiozender Radio 538. [naar artikel]
Net als zoveel horecazaken keek ook chef-kok Jean-Philippe Furnémont van het bekende restaurant Kok sur Mer in De Haan uit naar zaterdag. Naast een volboekt terras met 70 mensen over het ganse weekend en nog eens 100 takeaway maaltijden zou het een vruchtbaar weekend worden. Iets om naar uit te kijken na de lange sluiting, maar het mocht niet zijn. Furnémont testte dinsdag positief op corona en moest al zijn klanten afzeggen. “We hadden er zo naar uitgekeken, maar we moeten nu eerst de quarantaine uitzitten.” [naar artikel]
Net als zoveel horecazaken keek ook chef-kok Jean-Philippe Furnémont van het bekende restaurant Kok sur Mer in De Haan uit naar zaterdag. Naast een volboekt terras met 70 mensen over het ganse weekend en nog eens 100 takeaway maaltijden zou het een vruchtbaar weekend worden, maar het mocht niet zijn. Furnémont, die in Jabbeke woont, testte dinsdag positief op corona en moest al zijn klanten afzeggen. “We hadden er zo naar uitgekeken, maar moeten nu eerst de quarantaine uitzitten.” [naar artikel]
Margie Adriatico (46) kreeg het aanbod om chef-kok te worden van het Hilton hotel in Antwerpen, maar koos voor Brasserie WaseGolf in Sint-Gillis-Waas. “Hier heb ik meer tijd om echt creatief te zijn”, legt de gerenommeerde Filipijnse chef uit. [naar artikel]
In België zijn nog ongeveer drieduizend priesters actief. Op vijftig jaar tijd is hun populatie met ruim twee derde afgenomen. Dat heeft de krant La Dernière Heure gemeld. Er is ook geen enkel signaal dat laat veronderstellen dat deze trend in de nabije toekomst kan worden omgekeerd. Daarom ziet de kerk zich verplicht creatieve oplossingen […] The post Belgische priester is uitstervend ras appeared first on Express [NL]. [naar artikel]
01:10 De opgedreven strijd tegen domiciliefraude blijkt na twee jaar vruchten af te werpen. Veel minder mensen proberen een hogere uitkering te krijgen door een vals adres op te geven. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.