Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Nieuwsblad

Is koken op sterrenniveau topsport? We lieten drie sterrenchefs screenen

19/11/2016 - 03:05
"“Elke dag spelen we twee Champions League-wedstrijden.” Sterrenchefs vergelijken hun job vaak met het allerhoogste niveau binnen de sport. Een boutade of niet? Wij deden de test. Energy Lab achtervolgde drie sterrenchefs met hartslagmeters, stappentellers, urinetesters en een weegschaal, met maar één vraag: “Is koken op hoog niveau echt topsport?”"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. 500 foodboxen op sterrenniveau voor goede doelen (20/04/2021 - Het Belang van Limburg)

Met meer dan 500 verkochte foodboxen was ‘Mixing the Stars’ tijdens het weekend van 16 en 17 april een groot succes. Aan deze culinaire beleving van Fifty One Haspengouw verleenden de drie Tongeren sterrenchefs hun medewerking. De opbrengst is voor het goede doel. [naar artikel]


2. Vier sterrenchefs koken ten voordele van jeugdcentrum Bethanië in Hasselt en Genk (09/05/2023 - Het Belang van Limburg)

Morgenavond zullen vier sterrenchefs een diner klaarmaken voor 180 gasten in Limburg. Het sterrendiner is een actie ten voordele van het jeugdcentrum Bethanië in Genk en Hasselt. Bethanië biedt zorg aan jongeren met gedrags- en emotionele problemen. Het centrum wil investeren in zijn leefgroepen, maar heeft daar het geld niet voor. De werkingsmiddelen in de welzijnssector zijn te laag, klinkt het. [naar artikel]


3. Drie Tongerse sterrenchefs stellen eigen horecaschort voor (20/11/2018 - Het Belang van Limburg)

Op maandag 19 november werden op de Horeca Expo in Gent de nieuwe Michelinsterren uitgereikt. De drie Tongerse sterrenrestaurants behielden hun ster. Naast het behoud van hun Michelinster, stelden de drie Tongerse sterrenchefs - Jo Grootaers van Altermezzo, Dimitry Lysens van Magis en Jan Menten van De Mijlpaal - op de Horeca Expo in Gent ook hun eigen ontwikkelde horecaschort voor. [naar artikel]


4. Ruben Van Gucht is nu ook een stier (02/05/2019 - Het Nieuwsblad)

De Boerenbond wil de verstedelijkte Vlaming opnieuw laten kennismaken met de boerenstiel. Daarvoor lieten ze eerder al sterrenchefs vertellen over hun liefde voor onze groentjes onder de noemer #boerentrots. Nu lieten BV’s als Stan Van Samang, Marleen Merckx en Ruben Van Gucht zich filmen terwijl ze een dagje meedraaiden op de boerderij. [naar artikel]


5. Filipijns- New Yorkse Karen Shu opent and/or in Antwerpen: “Ja, je kan plantaardig koken op sterrenniveau” (28/03/2023 - Gazet van Antwerpen)

In februari 2022 streek de van oorsprong Filipijnse chef Karen Shu neer in Antwerpen. Na bijna 25 jaar ruilde ze de skyline van New York in voor een licht hoekpand in de Haantjeslei. In and/or serveert ze elegante plantaardige gerechten, zonder dat het vergezocht wordt. [naar artikel]


6. Eli Iserbyt is lang niet de enige die huwelijksaanzoek doet in sterrenrestaurant: “Een dure ring draai je niet zomaar in de chocomousse” (10/02/2022 - Het Laatste Nieuws)

Een huwelijksaanzoek op sterrenniveau? Driesterrenchef Peter Goossens weet er alles van, nu veldrijder Eli Iserbyt zijn vriendin woensdag ten huwelijk vroeg in zijn Hof van Cleve. Ook andere sterrenchefs zien vaak hoe nerveuze mannen tussen kreeft en sabayon plots een ring opdiepen: “We gebruiken zelfs droogijs om het extra spectaculair te maken.” [naar artikel]


7. 'Regering biedt sterrenchefs geen enkel perspectief' (18/05/2020 - De Tijd)

18:27 De Belgische sterrenchefs zien zwarte sneeuw door corona, maar ze blijven niet bij de pakken zitten. 'We snakken naar duidelijkheid over wanneer we weer open kunnen.' [naar artikel]


8. Dit zijn de beste sterrenchefs ter wereld (28/11/2016 - Het Belang van Limburg)

De Franse topchef Alain Passard van het Parijse driesterrenrestaurant l’Arpège prijkt helemaal bovenaan de lijst van honderd beste sterrenchefs. Daarin duiken ook vier Belgische namen op. [naar artikel]


9. Onze man kookte voor drie Limburgse sterrenchefs en deelt zijn recepten (20/05/2022 - Het Belang van Limburg)

Drie gangen, drie recepten, drie soorten wijn: hier het menu dat we Ralf Berendsen, Jo Grootaers en Wim Schildermans voorschotelden. [naar artikel]


10. Vuurtje stoken, zalig koken (11/04/2019 - De Morgen)

Koken op open vuur, en zo een Michelinster verdienen? In Stockholm deed Niklas Ekstedt het. En dan te weten dat diezelfde man op zijn 21ste moleculair kookte. Tot hij ontdekte hoe veelzijdig koken op vuur kan zijn. Hoe je zelf aan de slag gaat, lees je in zijn nieuwe boek. Drie rokerige voorsmaakjes. [naar artikel]


11. Poetsbedrijf wil personeel screenen (18/05/2017 - Het Laatste Nieuws)

ISS, het grootste schoonmaakbedrijf van ons land, wil haar medewerkers laten screenen. De regering kondigde op de superministerraad aan dat [naar artikel]


12. De wereld op je bord: drie keer Mediterraans koken (21/08/2020 - Express)

Stoofvlees met frietjes mag dan wel uitgeroepen zijn tot dé klassieker in de Vlaamse keuken, we lusten (gelukkig) ook exotischer.... The post De wereld op je bord: drie keer Mediterraans koken appeared first on Business AM. [naar artikel]


13. Mag de fiscus uw bankkaart screenen? (10/09/2016 - De Tijd)

08:00 De Bijzondere Belastinginspectie (BBI) wil alle betalingen screenen die in ons land gebeuren met buitenlandse betaalkaarten. Om zwart geld op te sporen. Maar kan dat zomaar? [naar artikel]


14. Tips en makkelijke recepten voor studenten die eigenlijk geen tijd hebben om te koken (29/05/2018 - Het Belang van Limburg)

Nog kilo’s cursus weg te vreten en het warme weer helpt ook al niet. Je zou als student voor minder geen zin hebben om nog zelf te koken. Daarom, speciaal voor de blokkers op kot: drie recepten van Loïc Van Impe, de ‘rookie cook’ die studenten leert koken op Facebook. [naar artikel]


15. Hier kan je een potje proeven van veertien sterrenchefs en meester-banketbakkers (02/03/2017 - Het Nieuwsblad)

Aan de Luchthavenlaan in Vilvoorde kan je sinds enkele weken terecht voor hoogstaande gastronomie in een glazen potje. Boco werkt daarvoor samen met veertien sterrenchefs en meester-banketbakkers. [naar artikel]


16. Weg met foodfabels! Koken zonder franjes (14/04/2019 - Het Laatste Nieuws)

Koken met pure, onbewerkte, eerlijke ingrediënten, daar kan je nooit iets verkeerds mee doen. Daarom: weg met alle foodfabels en een ode aan koken... [naar artikel]


17. Thijs Vervloet (26) heeft zijn ster binnen: “Oma Colette gaf me goesting om te koken” (22/11/2016 - Gazet van Antwerpen)

Thijs Vervloet (26) van restaurant Colette in Westerlo was maandag de jongste op het podium van nieuwe sterrenchefs bij de voorstelling van de Michelingids. Zijn nieuwe zaak is bovendien amper tien maanden geopend. Met dank aan oma Colette. [naar artikel]


18. Belgische sterrenchefs koken deze zomer in drijvend restaurant in Dilsen-Stokkem (22/03/2019 - Het Belang van Limburg)

In mei opent het Gentse bedrijf Frieds & Fools Dinner On The Lake op Terhills. Het drijvende restaurant zal te vinden zijn op de voormalige Vulexplas langs de Hoeveweg in Lanklaar, waar ook het Cable Parc van Terhills actief is. Het gaat om een tijdelijk restaurant dat geopend blijft tot 30 september. De opbouw start in april. [naar artikel]


19. Koken op gas veroorzaakt vaak vuilere binnenlucht dan koken op elektriciteit (08/11/2023 - Het Belang van Limburg)

Koken op gas is vaak vuiler dan koken op elektriciteit. Het levert vaker een overschrijding op van de zogenoemde advieswaarden voor stikstofdioxide (NO2) van de Europese Unie en de wereldgezondheidsorganisatie WHO. Dat meldt de Nederlandse onderzoeksorganisatie TNO op basis van onderzoek in 247 huizen in Italië, Spanje, Frankrijk, Slovakije, Verenigd Koninkrijk, Roemenië en Nederland. [naar artikel]


20. Vijf stellingen over elektrisch koken: moeilijker dan koken op gas? (21/08/2019 - Het Laatste Nieuws)

Elektrisch koken heeft de toekomst aan z’n kant staan. Maar is het nu echt zoveel beter voor het milieu? En moet je al je pannen weggooien als je... [naar artikel]


21. Handen in frietvet, snijwonden dichtschroeien boven fornuis of opgesloten in frigo: sterrenchefs getuigen over pesterijen (21/01/2023 - Het Belang van Limburg)

Sterrenchefs vergelijken het werk in hun restaurantkeuken met oorlogvoeren, zo blijkt uit een studie van de Cardiff universiteit en van de emlyon Business School uit Frankrijk, waarover enkele Britse media berichten. Om eten op tafel te toveren dat een Michelinster verdient, is er sprake van “extreem lijden”. [naar artikel]


22. Bob Maesen, de man die topsport moet maken (15/12/2019 - Het Belang van Limburg)

Manager high performance, zo heet de nieuwe job die Bob Maesen een maand geleden heeft opgenomen bij het BOIC. Simpel gezegd: de Neerpeltenaar die zelf op drie Olympische Spelen kajakte, moet het talent van nu naar de top loodsen. Topsport is maakbaar en Maesen moet het maken. [naar artikel]


23. Vijf feiten en fabels over elektrisch koken: moeilijker dan koken op gas? (21/08/2019 - Het Laatste Nieuws)

Elektrisch koken heeft de toekomst aan z’n kant staan. Maar is het nu echt zoveel beter voor het milieu? En moet je al je pannen weggooien als je... [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!