De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Vernietigde flitspalen kosten Frankrijk honderden miljoenen

De Tijd

03/10/2019 - 18:40

18:39 Flitspalen brengen de Franse staat veel minder op dan verhoopt. Oorzaak: de gedragsverandering van automobilisten, maar ook de woede van de ‘gele hesjes’.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE TIJD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. "Elektrische bedrijfswagens kosten honderden miljoenen aan kabels” (03/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Als alle bedrijfswagens elektrisch worden, zijn er voor honderden miljoenen, misschien zelfs miljarden, euro investeringen nodig in het netwerk....
  [naar artikel]
 2. Federale overheid vernietigde ondoordacht eigen stock van miljoenen mondmaskers (07/10/2020 - VRT NWS)
  Voormalig minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) heeft tientallen miljoenen mondmaskers laten vernietigen, zonder te controleren of ze nog goed waren. Dat blijkt uit onderzoek van ons magazine "Pano". We vonden restanten terug van de vernietigde stock, lieten ze testen en stelden vast dat de maskers nog in uitstekende staat zijn. Experten onderstrepen dat de vernietigde maskers tijdens de eerste coronagolf mensenlevens hadden kunnen redden.
  [naar artikel]
 3. Kosten herstellingen defecte flitspalen nemen fors toe (16/07/2018 - Het Nieuwsblad)
  De kosten voor de herstelllingen aan defecte flitspalen in Vlaanderen zijn na een daling van 922.540,3 euro in 2014 tot 516.140,6 euro in 2015 de afgelopen jaren weer fors gestegen tot 838.665,6 euro in 2017. Dat blijkt uit het antwoord van Vlaams minister van Verkeer Ben Weyts (N-VA) op een schriftelijke vraag van Orry Van De Wauwer (CD&V).
  [naar artikel]
 4. Vier nieuwe flitspalen op E17 op amper 6 kilometer van elkaar (10/09/2016 - Het Nieuwsblad)
  Op de E17 in Kortrijk (richting Frankrijk) komen in september nog vier vaste flitspalen bij, zo meldt de VRT. De flitspalen, die amper zes kilometer uit elkaar staan, komen op een traject waar de voorbije weken en maanden meerdere ongevallen gebeurden.
  [naar artikel]
 5. VN: honderden miljoenen nodig tegen ebola (15/07/2019 - De Morgen)
  De ebola-uitbraak in de Democratische Republiek Congo kan veel langer gaan duren en veel meer geld en levens kosten, tenzij de VN-lidstaten nu honderden miljoenen dollars ter beschikking stellen. Dat zei VN-chef voor humanitaire zaken Mark Lowcock zondag.
  [naar artikel]
 6. Helft van flitspalen in Frankrijk ‘geneutraliseerd’ door ‘gele hesjes’ (11/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Er zijn bij onze zuiderburen al 1.500 flitspalen buiten werking gesteld en nog eens 250 vernield sinds het ontstaan van de beweging van de ‘gele...
  [naar artikel]
 7. Tweederde Franse flitspalen gesloopt, schade ruim half miljard (24/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De gele hesjes in Frankrijk richten hun woede steeds vaker op flitspalen. Inmiddels is zo'n zestig procent van alle radarapparatuur gesloopt,...
  [naar artikel]
 8. Tweederde Franse flitspalen gesloopt, schade ruim half miljard euro (24/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De gele hesjes in Frankrijk richten hun woede steeds vaker op flitspalen. Inmiddels is zo'n zestig procent van alle radarapparatuur gesloopt,...
  [naar artikel]
 9. Waarom plukt Rusland flitspalen leeg uit Zweden? (20/10/2022 - Express)
  Zweedse autoriteiten treffen al maandenlang vernielde flitspalen aan op verschillende plaatsen in het land. Woensdag was dat opnieuw het geval, dit keer in een gebied ten noorden van Stockholm. De camera-apparatuur van twee flitspalen bleek er spoorloos te zijn. Lokale media menen nu dat Rusland daar voor iets tussen zit… De essentie: Flitspalen in Zweden […]
  [naar artikel]
 10. Wallonië krijgt er dit jaar bijna 200 flitspalen en trajectcontroles bij (26/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Waalse overheid is nog dit jaar van plan om 167 extra flitspalen, maar ook een aantal trajectcontroles te installeren. De nieuwe flitspalen...
  [naar artikel]
 11. Aantal beschadigingen aan flitspalen neemt toe (09/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het aantal geregistreerde beschadigingen aan flitspalen is de afgelopen jaren in Vlaanderen gestegen van 39 in 2016 tot 68 in 2019. In Limburg werden vorig jaar 15 flitspalen vernield.
  [naar artikel]
 12. Limburg heeft hoogste percentage defecte flitspalen (22/04/2017 - Het Belang van Limburg)
  Eén op de vijf flitspalen op snel- en gewestwegen in Vlaanderen is kapot of onbruikbaar. Het gaat om zo’n 300 van de 1.400 flitsers. Limburg scoort het slechtst: nauwelijks 70 procent van de flitspalen is hier op dit moment bruikbaar. Voor enkele politiezones is de maat vol. “We kunnen al een jaar lang geen enkele hardrijder flitsen”, klinkt het daar. Ook Vlaams minister voor Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) wil op korte termijn meer werkende flitspalen.
  [naar artikel]
 13. Dubbel zoveel flitspalen buiten werking na vandalisme (29/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Vorig jaar zijn er langs de Vlaamse gewestwegen 21 flitspalen buiten werking gesteld na vandalisme. Dat is een verdubbeling tegenover de tien flitspalen in 2020. Dat blijkt uit het antwoord van Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters (Open Vld) op een vraag van Vlaams Parlementslid Guy D’haeseleer (Vlaams Belang). De kostprijs voor het herstel van de flitspalen loopt op tot ruim 136.000 euro.
  [naar artikel]
 14. Dubbel zoveel flitspalen buiten werking na vandalisme (29/06/2022 - Het Belang van Limburg)
  Vorig jaar zijn er langs de Vlaamse gewestwegen 21 flitspalen buiten werking gesteld na vandalisme. Dat is een verdubbeling tegenover de 10 flitspalen in 2020. Dat blijkt uit het antwoord van Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters (Open VLD) op een vraag van Vlaams parlementslid Guy D’haeseleer (Vlaams Belang). De kostprijs voor het herstel van die flitspalen is opgelopen naar ruim 136.000 euro.
  [naar artikel]
 15. Eén op de vijf flitspalen is defect (22/04/2017 - Het Nieuwsblad)
  Eén op de vijf flitspalen op snel- en gewestwegen in Vlaanderen is stuk of onbruikbaar. Het gaat om zo’n 300 van de 1.400 flitsers. Voor een aantal politiezones is de maat vol: “We kunnen al een jaar lang geen enkele hardrijder flitsen”, klinkt het. Ook bevoegd minister Ben Weyts (N-VA) wil op korte termijn meer werkende flitspalen.
  [naar artikel]
 16. In Vlaams-Brabant heb je het meest kans om geflitst te worden (18/08/2018 - Het Nieuwsblad)
  De Vlaamse flitspalen zijn het actiefst in Vlaams-Brabant, zo blijkt uit cijfers die Vlaams Parlementslid Orry Van de Wauwer (CD&V) opvroeg. In die provincie is het aantal niet-werkende flitspalen het laagst, met als gevolg dat 87 procent van alle flitspalen er operationeel is.
  [naar artikel]
 17. Gerecht onderzoekt honderden miljoenen van overleden Waalse wapenhandelaar bij Degroof Petercam (20/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Er loopt een gerechtelijk onderzoek naar honderden miljoenen euro's verdacht geld dat jarenlang is ondergebracht bij Degroof Petercam, een van de grootste vermogens­beheerders in ons land. De honderden miljoenen waren eigendom van één Waalse zakenman, Gustave Joassart. Die overleed in 2014 en werkte jarenlang voor en met de Waalse wapenfabrikant FN Herstal, bericht De Tijd zaterdag.
  [naar artikel]
 18. Diamantairs verborgen honderden miljoenen (18/11/2017 - De Tijd)
  01:57 Met de nieuwe ‘karaattaks’ betalen de grootste honderd diamantbedrijven in ons land drie keer meer belasting. Maar nu blijkt ook dat ze elk jaar honderden miljoenen winst achterhielden.
  [naar artikel]
 19. Facebook vergat honderden miljoenen wachtwoorden te versleutelen (21/03/2019 - De Tijd)
  17:13 Het sociale netwerk heeft donderdag een fout opgebiecht in het opslaan van honderden miljoenen wachtwoorden. Intern waren ze gewoon leesbaar.
  [naar artikel]
 20. Vlaanderen bouwt flitspalen om tot trajectcontrole (03/05/2017 - De Tijd)
  09:39 Nog dit jaar worden 54 vaste flitspalen in vooral Antwerpen en Vlaams-Brabant omgebouwd tot 30 trajectcontroles.
  [naar artikel]
 21. Diamantairs verborgen honderden miljoenen voor fiscus (18/11/2017 - Knack)
  Met de nieuwe 'karaattaks' betalen de grootste honderd diamantbedrijven in ons land drie keer meer belasting. Maar nu blijkt ook dat ze elk jaar honderden miljoenen winst achterhielden. Dat bericht De Tijd zaterdag.
  [naar artikel]
 22. Kwart van Limburgse flitspalen flitst niet (03/05/2018 - Het Belang van Limburg)
  HasseltNergens anders in Vlaanderen staan zoveel kapotte flitspalen als in Limburg. Liefst één op de vier flitspalen (76%) in onze provincie is buiten werking, terwijl dat cijfer in de rest van Vlaanderen rond 85 procent schommelt. Toch verwacht Vlaams mobiliteitsminister Ben Weyts (N-VA) dat ook Limburg eind dit jaar het streefpercentage van 84 procent zal halen.
  [naar artikel]
 23. Shell vreest honderden miljoenen dollars schade door orkaan Ida (07/10/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Shell vreest honderden miljoenen dollars schade door orkaan Ida Oliereus Shell raamt dat de storm Ida, die de Amerikaanse staat Louisiana en het noordoosten van de Verenigde Staten eind augustus trof, een nadelig effect van honderden miljoenen dollars op zijn resultaten over het derde kwartaal zal hebben. De orkaan heeft gewogen op zijn activiteiten “en zal naar verwachting een cumulatief negatief effect van ongeveer […] Lees dit artikel: Shell vreest honderden miljoenen dollars schade door orkaan Ida
  [naar artikel]
 24. “Biosimilaire geneesmiddelen kunnen Riziv honderden miljoenen opleveren” (03/06/2021 - Het Belang van Limburg)
  CD&V-Kamerlid Nawal Farih wil dat ziekenhuizen vaker voor de kopie van een biologisch geneesmiddel kiezen in plaats van het origineel. “De uitgespaarde honderden miljoenen kunnen beter worden besteed.”
  [naar artikel]
 25. "Database met honderden miljoenen nummers van Facebookleden gevonden" (04/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In een onlinedatabase zijn honderden miljoenen telefoonnummers aangetroffen die gekoppeld zijn aan Facebook-accounts. Dat meldt de Amerikaanse...
  [naar artikel]
 26. Honderden miljoenen sprinkhanen vreten Kenia kaal (25/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Kenia beleeft momenteel de ergste plaag van woestijnsprinkhanen in 70 jaar. Met honderden miljoenen komen ze vanuit Ethiopië en Somalië het...
  [naar artikel]
 27. Is Frankrijk het nieuwe industriële Eldorado? (02/09/2023 - De Tijd)
  03:30 De West-Vlaamse aardappelreus Agristo investeert honderden miljoenen in Noord-Frankrijk, het zoveelste economische succes voor een regio die lang werd geteisterd door industriële leegstand. ‘Macron ze...
  [naar artikel]
 28. WHO hoopt dit jaar nog op productie van honderden miljoenen coronavaccins (18/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) hoopt dat er dit jaar nog honderden miljoenen dosissen van het coronavaccin geproduceerd worden. Tegen het...
  [naar artikel]
 29. WHO hoopt op honderden miljoenen coronavaccins dit jaar nog (18/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Wereldgezondheidsorganisatie hoopt dat er dit jaar nog honderden miljoenen dosissen van het coronavaccin geproduceerd worden. Tegen het einde...
  [naar artikel]
 30. Spanning loopt op over strategische stock mondmaskers (25/03/2020 - Apache)
  De spanning over de vernietigde strategische voorraad mondmaskers loopt steeds hoger op. De FOD Defensie, en de FOD Volksgezondheid en het kabinet van minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) wijzen naar elkaar. Ook de oppositie heeft steeds meer vragen over de miljoenen vernietigde mondmaskers. Apache schreef deze week dat België na 2009 zijn strategische
  [naar artikel]
 31. Vooral Limburgse flitspalen staan stof te vergaren (06/08/2016 - Het Nieuwsblad)
  Het aantal werkende vaste flitspalen langs Vlaams gewestwegen neemt toe. Dat blijkt uit cijfers die Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts verstrekt na een schriftelijke vraag van Björn Rzoska (Groen). Er staan momenteel 1.388 vaste flitspalen langs gewestwegen, waarvan er 1.072 zowel roodlicht- als snelheidsovertredingen meten en 316 louter de snelheid.
  [naar artikel]
 32. Sjoemeldieselschandaal: Nederlandse rechtbank kent VW-kopers honderden miljoenen euro’s toe (14/07/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Sjoemeldieselschandaal: Nederlandse rechtbank kent VW-kopers honderden miljoenen euro’s toe Mensen en bedrijven in Nederland die zogenoemde sjoemeldiesels hebben gekocht van het Duitse autoconcern Volkswagen hebben recht op in totaal honderden miljoenen euro’s compensatie. Dat heeft de rechtbank in Amsterdam bepaald. Volkswagen gaat in beroep tegen de uitspraak. Wie een nieuwe Volkswagen, Audi, SEAT of Škoda kocht met zogeheten sjoemelsoftware, heeft recht op een prijsverlaging […] Lees dit artikel: Sjoemeldieselschandaal: Nederlandse rechtbank kent VW-kopers honderden miljoenen euro’s toe
  [naar artikel]
 33. 20% van flitspalen in Vlaanderen werkt niet (05/12/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Momenteel zijn 80,62% van de circa 1.400 flitspalen langs Vlaamse gewest- en snelwegen operationeel. Dat percentage ligt lager dan de 84% die in mei vorig jaar gehaald werd.
  [naar artikel]
 34. Brugpensioen leraars kan Vlaanderen fortuin kosten (10/04/2019 - De Morgen)
  Door het optrekken van de pensioenleeftijd dreigt een gat in de Vlaamse begroting te ontstaan van enkele honderden miljoenen euro's. Vandaag is er topoverleg over de tbs-uitstapregeling voor het onderwijspersoneel.
  [naar artikel]
 35. ‘Karaattaks’ toont aan: diamantairs hielden honderden miljoenen euro verborgen van de belastingen (18/11/2017 - Het Nieuwsblad)
  Met de nieuwe ‘karaattaks’ betalen de grootste honderd diamantbedrijven in ons land drie keer meer belasting. Maar nu blijkt ook dat ze elk jaar honderden miljoenen winst achterhielden. Dat bericht De Tijd zaterdag.
  [naar artikel]
 36. ‘Karaattaks’ toont aan: diamantairs hielden honderden miljoenen euro verborgen van de belastingen (18/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  Met de nieuwe ‘karaattaks’ betalen de grootste honderd diamantbedrijven in ons land drie keer meer belasting. Maar nu blijkt ook dat ze elk jaar honderden miljoenen winst achterhielden. Dat bericht De Tijd zaterdag.
  [naar artikel]
 37. ‘Karaattaks’ toont aan: diamantairs hielden honderden miljoenen euro verborgen van de belastingen (18/11/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Met de nieuwe ‘karaattaks’ betalen de grootste honderd diamantbedrijven in ons land drie keer meer belasting. Maar nu blijkt ook dat ze elk jaar honderden miljoenen winst achterhielden. Dat bericht De Tijd zaterdag.
  [naar artikel]
 38. Qatar dringt steeds meer de Formule 1 binnen, met nu ook sponsordeal van honderden miljoenen (23/02/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Qatar Airways wordt een van de hoofdsponsors van de Formule 1. Dat heeft de vliegtuigmaatschappij laten weten. Bronnen zeggen dat het gaat om een meerjarige verbintenis ter waarde van honderden miljoenen dollars.
  [naar artikel]
 39. Eén op de vijf flitspalen is defect (22/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Eén op de vijf flitspalen op snel- en gewestwegen in Vlaanderen is stuk of onbruikbaar, schrijven de kranten van Mediahuis vandaag. Het gaat om
  [naar artikel]
 40. Duchâtelet brengt chipfabrikant naar Parijse beurs (07/03/2017 - De Tijd)
  07:47 X-Fab, het zusterbedrijf van het Limburgse chipbedrijf Melexis, wil honderden miljoenen euro’s ophalen met een notering in Frankrijk.
  [naar artikel]
 41. Antwerps stadsbestuur kan recordbedrag investeren dankzij honderden miljoenen van Vlaanderen (12/10/2019 - Gazet van Antwerpen)
  De Antwerpse sp.a krijgt de middelen om haar progressieve trofeeën uit te voeren uit ‘De Grote Verbinding’, het bestuursakkoord van de Bourgondische coalitie (N-VA, sp.a en Open Vld) in Antwerpen. Met dank aan het Vlaamse regeerakkoord, dat met tussenkomst van burgemeester Bart De Wever (N-VA) de stad voor honderden miljoenen bijspringt.
  [naar artikel]
 42. Hier komen 30 nieuwe trajectcontroles (03/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Nog dit jaar worden 54 vaste flitspalen in Vlaanderen omgebouwd tot dertig trajectcontroles. Op die plaatsen staan flitspalen al dicht bij elkaar
  [naar artikel]
 43. Nieuwe flitspalen flitsen niet meer, boete blijft (23/12/2020 - De Standaard)
  Mobiele flitscamera’s konden u al langer betrappen zonder dat u een lichtflits zag. Nu kunnen ook vaste flitspalen dat. De eerste acht exemplaren staan langs de A12.
  [naar artikel]
 44. IKEA, Lenovo en andere bedrijven hebben nog honderden miljoenen vastzitten in het Suezkanaal (15/06/2021 - Express)
  Lees dit artikel: IKEA, Lenovo en andere bedrijven hebben nog honderden miljoenen vastzitten in het Suezkanaal Honderden miljoenen dollars aan goederen zitten maanden nadat het schip Ever Given in het Suezkanaal werd bevrijd nog steeds vast. Dat bericht CNN. Onder andere IKEA en Lenovo wachten op hun leveringen. Het schip Ever Given mag dan niet meer het Suezkanaal blokkeren, zijn goederen hebben hun bestemming nog altijd niet bereikt. Suez Canal Authority […] Lees dit artikel: IKEA, Lenovo en andere bedrijven hebben nog honderden miljoenen vastzitten in het Suezkanaal
  [naar artikel]
 45. Volkswagen kan honderden miljoenen euro's verdienen aan duur gas (16/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Automaker Volkswagen kan honderden miljoenen euro's verdienen aan de verkoop van aardgas die het eerder goedkoop heeft aangekocht. Dat blijkt uit documenten die persbureau Bloomberg kon inkijken.
  [naar artikel]
 46. Alle flitspalen in Genk worden in een kunstzinnig jasje gestoken (18/06/2018 - Het Belang van Limburg)
  41 flitspalen op Genks grondgebied zijn afgelopen nacht ingekleed door verschillende kunstenaars. Dat heeft aan heel wat kruispunten tot verbaasde blikken geleid.
  [naar artikel]
 47. Twee op de tien Limburgse flitspalen werkt niet (18/08/2018 - Het Belang van Limburg)
  De Vlaamse flitspalen zijn het actiefst in Vlaams-Brabant, zo blijkt uit cijfers die Vlaams Parlementslid Orry Van de Wauwer (CD&V) opvroeg.
  [naar artikel]
 48. Activisten versieren Duitse flitspalen als zuurstokken (25/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een tot nu toe onbekende actiegroep heeft flitspalen in de Duitse stad Saarbrücken onklaar gemaakt door ze om te toveren tot reusachtige...
  [naar artikel]
 49. 'Eurostadion zal belastingbetaler honderden miljoenen kosten' (18/01/2017 - De Standaard)
  Een rechtsgang, een berg bezwaarschriften en lokale kritiek alom. Met het Eurostadion heeft Brussel er een controversieel bouwproject bij. ‘Deze kaviaardeal wordt gesmeerd met belastinggeld.’
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy