Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

29 May 2022
12:46 uur

Transmigrant verstopt in gekoelde oplegger

Het Belang van Limburg

11/10/2019 - 15:50

Een vrachtwagenchauffeur trof vrijdag om 8.30 uur op de Siemenslaan in Lanklaar een transmigrant aan in zijn gekoelde oplegger. De politie kwam ter plaatse en nam de illegale man mee. Zijn situatie wordt nu verder onderzocht.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Vietnamese transmigrant die in oplegger terugkeerde uit Verenigd Koninkrijk aangetroffen in Roeselare (14/01/2022 - Het Belang van Limburg)
  Op een bedrijventerrein in Roeselare is donderdag een 19-jarige Vietnamees aangetroffen in een lege oplegger. Opvallend genoeg was de transmigrant al enkele maanden in het Verenigd Koninkrijk geweest, maar besloot hij als verstekeling terug te keren naar het Europese vasteland. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen.
  [naar artikel]
 2. Al meer dan 1.200 doden: zo hard bezwijkt New York onder het coronavirus (31/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Een vorkheftruck plaatst de lichamen van de slachtoffers die overleden zijn aan het coronavirus in een gekoelde oplegger. Het gebeurt allemaal aan...
  [naar artikel]
 3. Het verhaal van transmigrant Salbaana: “Ik ben blij dat ik mijn geluk met jou kan delen, ik ben in het VK" (22/10/2018 - VRT NWS)
  Na maandenlang proberen is Salbaana uit Ethiopië erin geslaagd om verstopt in een vrachtwagen naar het Verenigd Koninkrijk te reizen. Dit is het verhaal van een transmigrant die meer dan een jaar tussen Calais en Brussel doolde. Tientallen keren werd hij gevat en uit de laadruimte van een vrachtwagen gehaald. Maar uiteindelijk reed er toch eentje door, tot in Londen.
  [naar artikel]
 4. Zit geheimzinnige ‘slangenkopmaffia’ achter de 39 doden in de koelcontainer? (25/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Terwijl de Britse autoriteiten met man en macht proberen te achterhalen wie de 39 doden zijn die deze week gevonden werden in een gekoelde oplegger...
  [naar artikel]
 5. Oplegger met stenen bezwijkt onder gewicht (03/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  In de Lange Elzenstraat in Antwerpen is vanmorgen rond 10 uur een oplegger gekanteld die aan een bouwwerf stond geparkeerd. De oplegger deed
  [naar artikel]
 6. Oplegger vliegt in brand aan A12 (17/08/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Op de aansluiting van de N16 met A12 in Willebroek is een oplegger met recyclagemateriaal in brand gevlogen. De chauffeur kon de trekker nog afkoppelen en die in veiligheid brengen. In de oplegger zat oud elektromateriaal.
  [naar artikel]
 7. Vrachtwagen verliest oplegger in Battel (18/01/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Aan de Uilmolenweg in Mechelen verloor donderdagmorgen omstreeks 8.30 uur een vrachtwagen zijn oplegger. De oplegger kwam aan de overkant van de baan in een gracht terecht. Als bij wonder vielen er geen gewonden.
  [naar artikel]
 8. Transmigrant doodgereden op E40 in Mannekensvere (10/09/2018 - Metro)
  Bij een ongeval op de E40 in Mannekensvere is gisterenavond een transmigrant om het leven gekomen. Dat bevestigt de West-Vlaamse wegpolitie. Het slachtoffer stak de snelweg over en werd gegrepen door een wagen. Het ongeval gebeurde rond 23.30 uur op de E40 richting Frankrijk. De transmigrant kwam van de snelwegparking en probeerde de snelweg over te steken. Een Tsjechische bestuurder kon de overstekende transmigrant niet meer ontwijken. Door die aanrijding kwam het ook nog tot een botsing met een wagen met een Franse nummerplaat. Beide bestuurders liepen lichte verwondingen op. De West-Vlaamse snelwegparkings vormen al jarenlang het vaste werkterrein van mensensmokkelaars. Transmigranten proberen zich te verstoppen op vrachtwagens richting Calais, om zo in het Verenigd Koninkrijk te geraken. Bij een gelijkaardig ongeval kwam in januari in Jabbeke ook al een transmigrant om het leven. Bron: Belga   Het bericht Transmigrant doodgereden op E40 in Mannekensvere verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 9. Transmigrant doodgereden op E40 in Mannekensvere (10/09/2018 - Metro)
  Bij een ongeval op de E40 in Mannekensvere is gisterenavond een transmigrant om het leven gekomen. Dat bevestigt de West-Vlaamse wegpolitie. Het slachtoffer stak de snelweg over en werd gegrepen door een wagen. Het ongeval gebeurde rond 23.30 uur op de E40 richting Frankrijk. De transmigrant kwam van de snelwegparking en probeerde de snelweg over te steken. Een Tsjechische bestuurder kon de overstekende transmigrant niet meer ontwijken. Door die aanrijding kwam het ook nog tot een botsing met een wagen met een Franse nummerplaat. Beide bestuurders liepen lichte verwondingen op. De West-Vlaamse snelwegparkings vormen al jarenlang het vaste werkterrein van mensensmokkelaars. Transmigranten proberen zich te verstoppen op vrachtwagens richting Calais, om zo in het Verenigd Koninkrijk te geraken. Bij een gelijkaardig ongeval kwam in januari in Jabbeke ook al een transmigrant om het leven. bron: Belga Het bericht Transmigrant doodgereden op E40 in Mannekensvere verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 10. Vijf illegalen onderschept in Hasselt: “Ik zag ze uit vrachtwagen springen en vluchten” (18/05/2018 - Het Belang van Limburg)
  De politie Limburg Regio Hoofdstad heeft vrijdagochtend vijf illegalen kunnen onderscheppen op de Luikersteenweg in Hasselt. De vluchtelingen - ze waren met zes in totaal, allemaal van Afrikaanse origine - hadden zich verstopt in de oplegger van een vrachtwagen. “Toen de politie de oplegger opende, sprongen de vluchtelingen uit de vrachtwagen en probeerden ze te vluchten”, zegt een getuige. Eén van de illegalen is nog altijd op de vlucht.
  [naar artikel]
 11. Vrachtwagen verliest oplegger op E313 (20/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een vrachtwagen verloor vanmorgen rond 10 uur plots zijn oplegger op de E313 in de richting van Antwerpen. De oplegger kwam dwars over de weg te
  [naar artikel]
 12. Opnieuw transmigrant doodgereden op E40 (10/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Gisterenavond even voor middernacht is op de E40 ter hoogte van de parking van Mannekensvere opnieuw een transmigrant die de autosnelweg wilde...
  [naar artikel]
 13. Opnieuw transmigrant dodelijk aangereden op E40 (10/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Gisterenavond even voor middernacht is op de E40 ter hoogte van de parking van Mannekensvere opnieuw een transmigrant die de autosnelweg wilde...
  [naar artikel]
 14. Transmigrant blijft in de cel voor aanranding in Zeebrugge (30/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van een jonge transmigrant op verdenking van aanranding van de eerbaarheid en poging tot verkrachting met...
  [naar artikel]
 15. Transmigrant die 250.000 euro won met kraslot meldt zich toch (12/04/2022 - De Standaard)
  De transmigrant die anderhalve week geleden 250.000 euro won is opgedoken. De winnaar was lange tijd spoorloos, maar de uitbetaling wordt een uitdaging.
  [naar artikel]
 16. Transmigrant doodgereden terwijl hij E40 overstak, twee bestuurders gewond (10/09/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Bij een ongeval op de E40 in Mannekensvere is zondagavond een transmigrant om het leven gekomen. Dat bevestigt de West-Vlaamse wegpolitie. Het slachtoffer stak de snelweg over en werd gegrepen door een wagen.
  [naar artikel]
 17. Transmigrant doodgereden terwijl hij E40 overstak, twee bestuurders gewond (10/09/2018 - Het Belang van Limburg)
  Bij een ongeval op de E40 in Mannekensvere is zondagavond een transmigrant om het leven gekomen. Dat bevestigt de West-Vlaamse wegpolitie. Het slachtoffer stak de snelweg over en werd gegrepen door een wagen.
  [naar artikel]
 18. Transmigrant doodgereden terwijl hij E40 overstak, twee bestuurders gewond (10/09/2018 - Het Nieuwsblad)
  Bij een ongeval op de E40 in Mannekensvere is zondagavond een transmigrant om het leven gekomen. Dat bevestigt de West-Vlaamse wegpolitie. Het slachtoffer stak de snelweg over en werd gegrepen door een wagen.
  [naar artikel]
 19. Oplegger van vrachtwagen met 15.000 kilo textiel brandt uit op E17 (17/09/2018 - Het Nieuwsblad)
  De oplegger van een vrachtwagen heeft maandagavond rond 21.30 uur vuur gevat ter hoogte van het op- en afrittencomplex van de E17 op de grens van Deinze en Nazareth. De oplegger was geladen met 15.000 kilo aan textiel.
  [naar artikel]
 20. Bestelwagen met 450 kilo slecht gekoelde voeding onderschept (08/06/2018 - Het Nieuwsblad)
  Het Federaal Voedselagentschap (FAVV) heeft vrijdag in Brussel een bestelwagen onderschept met 450 kilogram slecht gekoelde voedingswaren. Dat heeft een woordvoerder bevestigd.
  [naar artikel]
 21. Onbekenden laten gestolen oplegger met ruim 17.000 liter drugsafval achter in Lommel (11/04/2018 - Metro)
  Onbekenden hebben langs de Buitensingel (N71) in Lommel een gestolen oplegger achtergelaten, die gevuld was met minstens 17.200 liter drugsafval. De oplegger bleek gestolen bij een firma in Turnhout en werd woensdagavond ontdekt in Lommel. In de oplegger troffen de politie en brandweer zes vaten van elk duizend liter en 56 tonnen van elk tweehonderd liter aan. Het gaat zo goed als zeker om afval dat afkomstig is van de productie van synthetische drugs. De oplegger stond al een tweetal dagen in Lommel. De civiele bescherming kwam ter plaatse om alles mee te nemen. Bij de firma in Turnhout waren twee opleggers gestolen. De tweede oplegger is nog spoorloos. bron: Belga Het bericht Onbekenden laten gestolen oplegger met ruim 17.000 liter drugsafval achter in Lommel verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 22. FAVV onderschept bestelwagen met 450 kilo slecht gekoelde voeding (08/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het Federaal Voedselagentschap (FAVV) heeft vandaag in Brussel een bestelwagen onderschept met 450 kilogram slecht gekoelde voedingswaren. Dat...
  [naar artikel]
 23. Transmigrant komt om het leven bij ongeval op E40 (10/09/2018 - VRT NWS)
  Op de E40 in Mannekensvere, een deelgemeente van Middelkerke, is gisteravond een transmigrant om het leven gekomen. Het slachtoffer wilde de snelweg oversteken naar de andere parking, toen hij werd aangereden. Hij overleed ter plaatse.
  [naar artikel]
 24. Transmigrant die 250.000 euro won met kraslotje meldt zich: “Lotje ligt voorlopig in kluis bij Brugse politie” (12/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het verhaal van de transmigrant en het winnende lotje van 250.000 euro in Zeebrugge krijgt dan toch een happy end. Zijn lotje ligt vandaag... in een kluis van de politie in Brugge. De voorbije dagen werden zelfs drie mensen opgepakt in de waanzinnige zoektocht. Slechts één stap is de jonge transmigrant nu nog verwijderd van het grote geluk.
  [naar artikel]
 25. Transmigrant die haven binnendringt, krijgt zware sanctie (21/08/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Voor de Brugse correctionele rechtbank heeft het Openbaar Ministerie een jaar effectief gevraagd tegen een transmigrant omdat hij de haven van Zeebrugge was binnengedrongen. Hij is niet de eerste in die situatie.
  [naar artikel]
 26. Video toont hoe transmigrant op rijdende truck klimt net over Belgische grens (28/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Straffe beelden vanop de A16 net over de Frans-Belgische grens: een passagier filmt hoe een transmigrant plots over de snelweg loopt en op een...
  [naar artikel]
 27. Truck met cementtank zakt door wegdek (29/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  Een met cement geladen oplegger is dinsdagmorgen in Sint-Truiden om 1u30 door het wegdek van de Luikersteenweg gezakt. Een trucker van de firma Cargologis had net getankt bij Total en wilde terug de N3 op om zijn leveringsopdracht verder te zetten. Helaas liep dat verkeerd af want tijdens het opdraaien van de Luikersteenweg naar de Fuga Magister rotonde zakte de oplegger door het wegdek. Rond 9 uur werd gestart met het leegpompen van de gestrande oplegger. Daarna kwam er nog een zware takelwagen aan te pas om de ingezakte oplegger op te tillen.
  [naar artikel]
 28. Vrouw moet kosten na ongeval met transmigrant zelf vergoeden (06/02/2018 - De Standaard)
  De vrouw die vorige week een transmigrant aanreed op de ­autosnelweg in Jabbeke, zal een groot deel van de schade aan haar wagen zelf moeten betalen.
  [naar artikel]
 29. Oplegger gestolen (25/07/2018 - Het Belang van Limburg)
  In de Patrijsstraat in Lommel werd woensdag om 12 uur de diefstal van een oplegger met Frans kenteken vastgesteld.
  [naar artikel]
 30. Nieuw drama met transmigrant vermeden: net op tijd uit container vol schroot gered voor die werd geperst (30/01/2018 - Het Nieuwsblad)
  Dinsdagmiddag werd in Veurne een nieuw drama met een transmigrant net vermeden. Een jongeman uit Eritrea had zich afgelopen nacht op een parking in Frankrijk toegang verschaft tot een container met metaalafval. Het betrof echter een perscontainer. Toen het ding in Veurne aankwam, werd er begonnen om het schroot samen te persen. De jonge transmigrant geraakte in paniek en kon nog tijdig de werklui alarmeren door op de wanden te bonken.
  [naar artikel]
 31. Bestuurster (24) overleden na klap tegen oplegger op E17: “Pas toen ik was uitgestapt zag ik de auto deels onder mijn oplegger” (04/09/2021 - Het Nieuwsblad)
  Een verkeersongeval langs de E17 in Kortrijk heeft tijdens de nacht van vrijdag op zaterdag het leven gekost aan een 24-jarige vrouw uit Deerlijk. Het ongeval gebeurde toen de vrouw wellicht aan hoge snelheid achteraan inreed op een rijdende oplegger.
  [naar artikel]
 32. Man die doodgereden werd op E40 in Gistel was transmigrant die uit rijdende vrachtwagen sprong (23/01/2022 - Het Belang van Limburg)
  De transmigrant die in de nacht van vrijdag op zaterdag is aangereden, was uit een rijdende vrachtwagen gesprongen. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge zondag. Het slachtoffer zou een dertiger zijn uit Eritrea.
  [naar artikel]
 33. Man die doodgereden werd op E40 in Gistel was transmigrant die uit rijdende vrachtwagen sprong (23/01/2022 - Het Nieuwsblad)
  De transmigrant die in de nacht van vrijdag op zaterdag is aangereden, was uit een rijdende vrachtwagen gesprongen. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge zondag. Het slachtoffer zou een dertiger zijn uit Eritrea.
  [naar artikel]
 34. [VIDEO] - E40 richting Brussel afgesloten door brandende oplegger (30/09/2016 - De Redactie)
  De E40 richting Brussel is ter hoogte van Wetteren tijdelijk afgesloten door een brandende oplegger. De brandweer is intussen ter plaatse om de brand te blussen. Karl Vannieuwkerke filmde de oplegger.
  [naar artikel]
 35. Dronken bestuurder rijdt fietsende transmigrant dood (20/08/2018 - Het Belang van Limburg)
  snellegemIn de nacht van vrijdag op zaterdag is in het West-Vlaamse Snellegem, bij Jabbeke, een Vietnamese transmigrant aangereden door een beschonken bestuurder. Het slachtoffer, Nguyen Vy, overleefde de aanrijding niet. Chauffeur M.M. uit Jabbeke is aangehouden. 
  [naar artikel]
 36. Transmigrant kritiek na massale vechtpartij in Oudenburg (07/08/2018 - Het Nieuwsblad)
  Na een massale vechtpartij in Oudenburg is een transmigrant in kritieke toestand afgevoerd naar het ziekenhuis. Dat bevestigt de politie van de zone Kouter. De aanleiding voor de confrontatie is niet bekend.
  [naar artikel]
 37. Bestuurder die transmigrant omverreed, blijft aangehouden (19/08/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De bestuurder uit Jabbeke die vrijdagavond een Vietnamese transmigrant aanreed, is zondag voor de onderzoeksrechter verschenen en blijft aangehouden. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge.
  [naar artikel]
 38. Bestuurder die transmigrant omverreed, blijft aangehouden (19/08/2018 - Het Nieuwsblad)
  De bestuurder uit Jabbeke die vrijdagavond een Vietnamese transmigrant aanreed, is zondag voor de onderzoeksrechter verschenen en blijft aangehouden. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge.
  [naar artikel]
 39. Bestuurder die transmigrant omverreed, blijft aangehouden (19/08/2018 - Het Belang van Limburg)
  De bestuurder uit Jabbeke die vrijdagavond een Vietnamese transmigrant aanreed, is zondag voor de onderzoeksrechter verschenen en blijft aangehouden. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge.
  [naar artikel]
 40. Oplegger van vrachtwagen vat vuur op E40 in Loppem (13/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Vanochtend even voor 06:00 uur liep het fout toen een oplegger op de E40 in Brugge een klapband kreeg en er brand ter hoogte van de wielen uitbrak.
  [naar artikel]
 41. Oplegger in lichterlaaie op E314: geen verkeershinder richting Lummen (05/07/2020 - Het Belang van Limburg)
  Op de E314 richting Lummen is zondagavond een oplegger uitgebrand. De trucker kon nog tijdig de vrachtwagen met de brandende oplegger op de pechstrook parkeren. Dan koppelde hij de trekker nog los en reed die uit de gevarenzone. De brandweer kwam ter plaatse om het vuur te blussen. De brand veroorzaakte weinig tot geen verkeershinder op de autosnelweg.
  [naar artikel]
 42. Transmigrant veroorzaakt zware schade aan jacht waaraan elf jaar gewerkt was (12/04/2019 - Het Nieuwsblad)
  Afgelopen dinsdag is in het Mercatordok in Oostende een jacht bijna gezonken nadat het gevuld raakte met 5.000 liter water. Een transmigrant die illegaal in het jacht verbleef, had die in de boot laten lopen. Toen de eigenaar toekwam, werd hij met een mes bedreigd.
  [naar artikel]
 43. Doodgereden transmigrant op E40 bij Gistel sprong uit rijdende vrachtwagen (23/01/2022 - VRT NWS)
  De transmigrant, die vrijdagnacht werd aangereden op de E40 bij Gistel was uit een rijdende vrachtwagen gesprongen. Dat zegt het parket van Brugge. De man zat samen met 7 andere transmigranten in een vrachtwagen.
  [naar artikel]
 44. Politie ontdekt schuivende boot in oplegger tijdens controles in Sint-Truiden (03/06/2020 - Het Belang van Limburg)
  Bij controles op zwaar vervoer heeft de politie in Sint-Truiden op de expresweg N80 een oplegger uit het verkeer gehaald waarin een boot niet goed was vastgemaakt. De boot schoof in de laadruimte en beschadigde de deuren van de oplegger. Het transport was hierdoor een gevaar op de weg.
  [naar artikel]
 45. Transmigrant die werd doodgereden op E40 sprong uit rijdende vrachtwagen (23/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De transmigrant die vrijdagnacht om het leven kwam bij een aanrijding op de E40 in Gistel, sprong kort voordien uit een rijdende vrachtwagen. Dat heeft het onderzoek volgens het Brugse parket intussen aangetoond. Het slachtoffer is vermoedelijk een dertiger uit Eritrea.
  [naar artikel]
 46. Experts over verzegeling koelwagens: “Met een kniptang en metaallijm is controle makkelijk te omzeilen” (24/10/2019 - Het Nieuwsblad)
  De federale gerechtelijke politie van West-Vlaanderen stuurt speurders naar Engeland om hun Britse collega’s te helpen bij het onderzoek naar de 39 dodelijke slachtoffers van mensensmokkelaars die in een gekoelde oplegger zijn aangetroffen. Volgens experts biedt de verzegeling van dergelijke koelwagens geen waarborg tegen indringers. “Met een kniptang en metaallijm is de visuele controle makkelijk te omzeilen.”
  [naar artikel]
 47. Nieuw drama nipt vermeden: transmigrant kruipt in perscontainer en wordt ei zo na verpletterd (30/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Nog geen dag na het dodelijke ongeval met een transmigrant op de E40 in Jabbeke, is deze ochtend in Veurne nipt een nieuw drama vermeden.
  [naar artikel]
 48. Oplegger komt los op rondpunt: takeldienst moet gevaarte weghalen (12/02/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Op het rondpunt van de Ternesselei met Hoevestraat in Wommelgem is een oplegger losgekomen van een trekker.
  [naar artikel]
 49. Oplegger met drugsafval in Overpelt is derde in drie dagen (14/04/2018 - Het Belang van Limburg)
  OverpeltVoor de derde dag op rij is de politie vrijdagochtend in het noorden van Limburg op een indrukwekkende hoeveelheid drugsafval in een achtergelaten oplegger gestoten. Op het industrieterrein in Overpelt werd 15.000 liter chemicaliën aangetroffen in een oplegger van een Nederlands koeriersbedrijf. Opgeteld bij de eerdere vondsten in Lommel en Neerpelt komt de hoeveelheid drugsafval op bijna 45.000 liter, een absoluut record.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy