Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

20 May 2022
09:06 uur

Eupen en Oostende houden de punten thuis, Cercle op rand 1B

De Standaard

01/02/2020 - 22:17

Eupen en Oostende hebben zaterdagavond belangrijke overwinningen geboekt in de Jupiler Pro League. Eupen versloeg rode lantaarn Cercle Brugge met 1-0, Oostende haalde het met dezelfde score van STVV. Beide teams lijken nu zo goed als zeker van het behoud. Voor Cercle Brugge lijkt de situatie nu stilaan hopeloos. De Bruggelingen tellen na 24 speeldagen elf punten, negen minder dan de voorlaatste, Waasland-Beveren, dat zondag nog naar Zulte Waregem trekt. Eupen (26 ptn) en Oostende (21 ptn) lijken helemaal gered.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE STANDAARD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Jupiler Pro League – Eupen en Oostende houden de punten thuis, Cercle staat dichtbij 1B (01/02/2020 - Metro)
  Eupen en Oostende hebben zaterdagavond belangrijke overwinningen geboekt in de Jupiler Pro League. Eupen versloeg rode lantaarn Cercle Brugge met 1-0, Oostende haalde het met dezelfde score van STVV. Beide teams lijken nu zo goed als zeker van het behoud. Voor Cercle Brugge lijkt de situatie nu stilaan hopeloos. De Bruggelingen tellen na 24 speeldagen elf punten, negen minder dan de voorlaatste, Waasland-Beveren, dat zondag nog naar Zulte Waregem trekt. Eupen (26 ptn) en Oostende (21 ptn) lijken helemaal gered. Oostende kende een frustrerende eerste helft aan zee. De Kustboys scoorden twee maal, telkens via de debuterende Niane, maar tot twee maal toe werd de treffer van de nieuwe aanvaller van KVO, deze week overgekomen van Sporting Charleroi, door de VAR afgekeurd voor buitenspel. Na de pauze kwam de verdiende voorsprong er toch voor Oostende. Goudhaantje Sakala kwam buiten de zestien met een gelukje in balbezit en vlamde de 1-0 voorbij Steppe. STVV drong in de slotfase nog aan voor een punt, maar Oostende-doelman Dutoit (ex-STVV) hield zijn team recht. Bushiri (STVV) kreeg op het veld van zijn ex-club in het slot nog rood. Eupen domineerde van bij het begin aan de Kehrweg. De Oostkantonners liepen over een amechtig spartelend Cercle heen en de bezoekers mochten blij zijn dat het bij de pauze slechts 1-0 stond, na een rake pegel van Beck (24.). Ook na rust waren de Panda’s de betere ploeg, maar Cercle kreeg twee minuten voor tijd een unieke kans vanop elf meter. De Wolf stopte de strafschop van Hoggas echter en zo bleef het 1-0. bron: Belga Het bericht Jupiler Pro League – Eupen en Oostende houden de punten thuis, Cercle staat dichtbij 1B verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 2. Jupiler Pro League – Eupen en Oostende houden de punten thuis, Cercle staat dichtbij 1B (01/02/2020 - Metro)
  Eupen en Oostende hebben zaterdagavond belangrijke overwinningen geboekt in de Jupiler Pro League. Eupen versloeg rode lantaarn Cercle Brugge met 1-0, Oostende haalde het met dezelfde score van STVV. Beide teams lijken nu zo goed als zeker van het behoud. Voor Cercle Brugge lijkt de situatie nu stilaan hopeloos. De Bruggelingen tellen na 24 speeldagen elf punten, negen minder dan de voorlaatste, Waasland-Beveren, dat zondag nog naar Zulte Waregem trekt. Eupen (26 ptn) en Oostende (21 ptn) lijken helemaal gered. Oostende kende een frustrerende eerste helft aan zee. De Kustboys scoorden twee maal, telkens via de debuterende Niane, maar tot twee maal toe werd de treffer van de nieuwe aanvaller van KVO, deze week overgekomen van Sporting Charleroi, door de VAR afgekeurd voor buitenspel. Na de pauze kwam de verdiende voorsprong er toch voor Oostende. Goudhaantje Sakala kwam buiten de zestien met een gelukje in balbezit en vlamde de 1-0 voorbij Steppe. STVV drong in de slotfase nog aan voor een punt, maar Oostende-doelman Dutoit (ex-STVV) hield zijn team recht. Bushiri (STVV) kreeg op het veld van zijn ex-club in het slot nog rood. Eupen domineerde van bij het begin aan de Kehrweg. De Oostkantonners liepen over een amechtig spartelend Cercle heen en de bezoekers mochten blij zijn dat het bij de pauze slechts 1-0 stond, na een rake pegel van Beck (24.). Ook na rust waren de Panda’s de betere ploeg, maar Cercle kreeg twee minuten voor tijd een unieke kans vanop elf meter. De Wolf stopte de strafschop van Hoggas echter en zo bleef het 1-0. Bron: Belga   Het bericht Jupiler Pro League – Eupen en Oostende houden de punten thuis, Cercle staat dichtbij 1B verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 3. Eupen houdt de punten thuis tegen Oostende: invaller Imbalo scoort winnende goal (08/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Eupen heeft de drie punten thuis gehouden tegen KV Oostende. De ploeg uit de Oostkantons boekte z’n tweede thuisoverwinning van het seizoen....
  [naar artikel]
 4. Antwerp-Cercle Brugge en Eupen-KV Oostende verzet naar zaterdagavond (04/04/2022 - Het Belang van Limburg)
  De Pro League heeft aangekondigd dat de wedstrijden Antwerp-Cercle Brugge en Eupen-KV Oostende komende zaterdag al gespeeld zullen worden. Eupen-KV Oostende zal om 18u30 afgetrapt worden, Antwerp-Cercle Brugge om 20u45.
  [naar artikel]
 5. Jupiler Pro League – Draws in Waasland-Beveren – Eupen en KV Oostende – Cercle Brugge (16/09/2018 - Metro)
  KV Oostende heeft zaterdag thuis 1-1 gelijkgespeeld tegen Cercle Brugge op de zevende speeldag in de Jupiler Pro League. Eupen kwam niet verder dan 0-0 bij het sukkelende Waasland-Beveren, dat dit seizoen nog niet kon winnen. In de Versluys Arena kwam Cercle Brugge na 67 minuten op voorsprong. Mercier zette voor, aanvoerder Benjamin Lambot kopte het leer in doel. Even later ontsnapte de Vereniging aan de 1-1. Zivkovic duwde de bal voorbij Nardi, maar een glijdende Taravel verhinderde de gelijkmaker. Die kwam er twee minuten voor affluiten toch. Bij een vrije trap vond Bjelica de vrijstaande Kevin Vandendriessche. De Fransman knalde het leer tegen de touwen. Voor Waasland-Beveren mikte Badibanga twintig minuten ver in de tweede helft een vrije trap tegen de lat. Dichter bij een doelpunt kwamen de twee ploegen niet op de Freethiel. In de stand is KV Oostende zevende met 10 punten, de kustploeg staat één plaats boven Cercle Brugge (9 ptn). Eupen is tiende met 7 punten. Waasland-Beveren is terug te vinden op de 15e en voorlaatste plaats met 4 punten. Het puntenloze Excel Moeskroen ontvangt zondag (14u30) KV Kortrijk. Bron: Belga   Het bericht Jupiler Pro League – Draws in Waasland-Beveren – Eupen en KV Oostende – Cercle Brugge verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 6. Jupiler Pro League – Draws in Waasland-Beveren – Eupen en KV Oostende – Cercle Brugge (15/09/2018 - Metro)
  KV Oostende heeft zaterdag thuis 1-1 gelijkgespeeld tegen Cercle Brugge op de zevende speeldag in de Jupiler Pro League. Eupen kwam niet verder dan 0-0 bij het sukkelende Waasland-Beveren, dat dit seizoen nog niet kon winnen. In de Versluys Arena kwam Cercle Brugge na 67 minuten op voorsprong. Mercier zette voor, aanvoerder Benjamin Lambot kopte het leer in doel. Even later ontsnapte de Vereniging aan de 1-1. Zivkovic duwde de bal voorbij Nardi, maar een glijdende Taravel verhinderde de gelijkmaker. Die kwam er twee minuten voor affluiten toch. Bij een vrije trap vond Bjelica de vrijstaande Kevin Vandendriessche. De Fransman knalde het leer tegen de touwen. Voor Waasland-Beveren mikte Badibanga twintig minuten ver in de tweede helft een vrije trap tegen de lat. Dichter bij een doelpunt kwamen de twee ploegen niet op de Freethiel. In de stand is KV Oostende zevende met 10 punten, de kustploeg staat één plaats boven Cercle Brugge (9 ptn). Eupen is tiende met 7 punten. Waasland-Beveren is terug te vinden op de 15e en voorlaatste plaats met 4 punten. Het puntenloze Excel Moeskroen ontvangt zondag (14u30) KV Kortrijk. bron: Belga Het bericht Jupiler Pro League – Draws in Waasland-Beveren – Eupen en KV Oostende – Cercle Brugge verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 7. VIDEO: Flits Özkan genoeg om drie punten in Oostende te houden (25/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Regen, wind en slordig voetbal. Meer valt er eigenlijk niet te zeggen over de wedstrijd tussen KV Oostende en Eupen. Eupen probeerde Oostende snel...
  [naar artikel]
 8. LIVE. Houdt Standard de drie punten thuis tegen Cercle Brugge? (11/08/2018 - Het Belang van Limburg)
  Op de derde speeldag van de Jupiler Pro League ontvangt Standard vanavond Cercle Brugge. Houden de Rouches de drie punten thuis? Of boekt promovendus Cercle zijn tweede overwinning van het seizoen?
  [naar artikel]
 9. LIVE. Houdt KRC Genk de drie punten thuis tegen AS Eupen? (30/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  KRC Genk ontvangt vanavond (20.45u) in een lege Luminus Arena AS Eupen. Na de 11 op 15 van de voorbije weken kan blauw-wit met een overwinning (voorlopig) de top vier induiken. Houden Jess Thorup en co de punten thuis? Of gaat Eupen, dat door corona enkele belangrijke pionnen mist, met de zege aan de haal? Volg het hier live.
  [naar artikel]
 10. LIVE. Houdt STVV de drie punten thuis tegen Eupen? (28/02/2021 - Het Belang van Limburg)
  STVV ontvangt zondagavond (aftrap om 20.45 uur) AS Eupen. Houden de Kanaries de punten thuis? Of boeken de Panda’s een belangrijke overwinning? Volg het hier live.
  [naar artikel]
 11. Tien Eupen-spelers houden KV Oostende op een felbevochten gelijkspel in inhaalmatch (12/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  KV Oostende speelde in een inhaalwedstrijd in de Jupiler Pro League 1-1 gelijk tegen Eupen. De Panda’s moesten lang met tien tegen elf spelen, want Emmanuel Agbadou kreeg na zestien minuten al een rode kaart. Toch kwamen ze op voorsprong, dankzij een doelpunt van Smail Prevljak in het begin van de tweede helft. Oostende kon tien minuten voor tijd gelijkmaken dankzij invaller Marko Kvasina.staat achtste met 29 punten, Eupen staat dertiende met 24 punten.
  [naar artikel]
 12. LIVE. Houdt STVV de punten thuis tegen Eupen? (04/03/2017 - Het Belang van Limburg)
  STVV neemt het vanavond in eigen huis op tegen Eupen. Beide ploegen verzekerden zich vorig weekend van het behoud in de Jupiler Pro League en kunnen dus met een gerust gemoed aan de partij beginnen. Houden de Kanaries de punten thuis of gaan de Panda's met de overwinning aan de haal?
  [naar artikel]
 13. LIVE. Houdt STVV de drie punten thuis tegen Cercle Brugge (31/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  STVV ontvangt zondagavond (aftrap om 20.45u) op Stayen Cercle Brugge. Houden de Kanaries de drie punten thuis? Volg het hier live.
  [naar artikel]
 14. LIVE. Houdt STVV de drie punten thuis tegen Cercle Brugge? (11/12/2021 - Het Belang van Limburg)
  STVV ontvangt vanavond (aftrap om 18.30u) op Stayen Cercle Brugge. Houden de Kanaries de drie punten thuis? Volg het hier live.
  [naar artikel]
 15. LIVE. Houdt STVV de punten thuis tegen rode lantaarn Cercle? (15/02/2020 - Het Belang van Limburg)
  STVV ontvangt vanavond op Stayen rode lantaarn Cercle Brugge. Houden de Kanaries de punten thuis? Of pakt groen-zwart een levensbelangrijke zege in de strijd om het behoud? Volg de wedstrijd hier live vanaf 20u.
  [naar artikel]
 16. LIVE. Houdt STVV de punten thuis tegen KV Oostende? (02/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  Drie dagen na de knappe zege op het veld van KV Mechelen ontvangt STVV vanavond KV Oostende. Houden de Kanaries de punten thuis en pakken ze zo 7 op 9? Volg het hier live vanaf 20u.
  [naar artikel]
 17. LIVE. Houdt STVV de punten thuis tegen KV Oostende? (13/04/2019 - Het Belang van Limburg)
  STVV ontvangt vanavond op de vierde speeldag van play-off 2A KV Oostende. Houden de Kanaries de drie punten thuis? Of pakken de Kustboys de zege? Volg de wedstrijd hier live vanaf 20u.
  [naar artikel]
 18. Waasland-Beveren blijft in het sukkelstraatje en gaat ook tegen Eupen onderuit (02/12/2018 - Het Belang van Limburg)
  Adnan Custovic heeft het tij nog niet kunnen keren bij Waasland-Beveren. Na de nederlaag tegen Moeskroen vorige week moesten de Waaslanders nu hun meerdere erkennen in Eupen. Een doelpunt van Yuta Toyokawa volstond voor de Panda’s om de drie punten thuis te houden. Waasland-Beveren blijft laatste, Eupen hijst zich naast Oostende op de 11e plaats.
  [naar artikel]
 19. KV Oostende boekt ruime zege bij Eupen (12/05/2018 - Het Belang van Limburg)
  KV Oostende heeft op eenvoudige wijze de drie punten gepakt op het veld van Eupen. Oostende kwam in de eerste helft op voorsprong via Zivkovic. In de tweede helft walsten de bezoekers over de Panda’s en werd het nog 0-4. Daardoor springt KVO in Play-off 2B over de Eupen naar de vierde plaats.
  [naar artikel]
 20. LIVE. Houdt STVV de drie punten thuis tegen KV Oostende? (02/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  STVV krijgt vanavond (aftrap om 18.30 uur) op Stayen het bezoek van KV Oostende. Houden de Kanaries de drie punten thuis? Volg het hier live.
  [naar artikel]
 21. OH Leuven houdt de punten thuis tegen KV Oostende, Mercier maakt het verschil met listige vrijschop (05/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Een klasseflits van Xavier Mercier op vrijschop. Meer had OHL niet nodig tegen KV Oostende om de drie punten thuis te houden. De Leuvenaars pakken hun derde zege van het seizoen en klimmen zo stilaan op in de stand.
  [naar artikel]
 22. KV Oostende pakt drie gouden punten bij Cercle met een fantastisch vrijschopdoelpunt van D’Arpino (29/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Cercle Brugge is er tegen KV Oostende niet in geslaagd de zegereeks verder te zetten. Voor de tweede keer eindigt een serie van vier opeenvolgende overwinningen, eerst op Union en nu tegen de buren van KVO. Door een fantastisch vrijschopdoelpunt van Maxime D’Arpino bij het ingaan van het slotkwartier pakten de Kustboys zelfs de volle buit. Een opsteker voor Oostende, dat in de degradatiezone wegloopt van Zulte Waregem en Seraing, en over Leuven en Eupen wipt.
  [naar artikel]
 23. LIVE. Houdt STVV de drie punten thuis tegen KV Oostende (24/08/2020 - Het Belang van Limburg)
  STVV sluit de derde speeldag van de Jupiler Pro League vandaag af met een thuiswedstrijd tegen KV Oostende. Houden de Kanaries de drie punten thuis? Volg het hier live.
  [naar artikel]
 24. LIVE. Houdt Lierse de drie punten thuis? (21/01/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Lierse ontvangt deze namiddag Cercle Brugge en kan bij winst de leiding voorlopig overnemen van Antwerp in de tweede periode van 1B. Houden de Pallieters de drie punten thuis?
  [naar artikel]
 25. KV Oostende zegt degradatiezone vaarwel na thuiszege tegen Eupen (25/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  KV Oostende zet zijn opmars naar boven voort. De Kustboys hadden thuis wel geen overschot tegen hekkensluiter Eupen. Özkan zorgde voor het enige doelpunt en de 15 op 18. Door de 1-0 is KV Oostende na een rampzalige competitiestart weg uit de degradatiezone. Eupen blijft achter met één op vijftien op de laatste plaats in het klassement.
  [naar artikel]
 26. LIVE. Houdt KRC Genk de punten thuis tegen Eupen? (09/12/2017 - Het Belang van Limburg)
  KRC Genk staat alweer voor een belangrijke avond. In de Luminus Arena ontvangt blauw-wit immers rode lantaarn AS Eupen. Na de nederlagen tegen Standard en KV Mechelen is een overwinning een must. Houdt Genk de punten thuis of gaat Eupen met de zege aan de haal?
  [naar artikel]
 27. Jupiler Pro League – Oostende wint 1-2 in Kortrijk (18/08/2018 - Metro)
  Op de vierde speeldag in de hoogste nationale voetbalafdeling is Oostende zaterdagavond met 1-2 gaan winnen in Kortrijk. Bij de rust stond de kustploeg 0-1 voor. Goran Milovic opende de score in de 10e minuut. Tien minuten voor tijd bracht Jovan Stojanovic Kortrijk langszij, maar amper twee minuten later bezorgde Aleksandar Bjelica Oostende met een meesterlijke lob van buiten de zestien alsnog de volle buit. Kortrijk beëindigde de wedstrijd nog met tien. Diep in blessuretijd moest Elohim Rolland met rood naar de kant. Eerder op de dag ging Standard met 0-3 winnen in Lokeren, hield Cercle Brugge met 3-1 de punten thuis tegen Zulte Waregem en speelden Waasland-Beveren en Sint-Truiden 2-2 gelijk. Leider RSC Anderlecht won vrijdag al met 2-0 van Moeskroen. Zondag staan nog Antwerp-Club Brugge, Genk-Charleroi en Eupen-AA Gent op het programma. In de stand gaat Anderlecht met het maximum van 12 punten Club Brugge (9), Standard en Cercle Brugge (8), Genk en Antwerp (7), Oostende (6), Zulte Waregem (5), Gent en Sint-Truiden (4), Charleroi en Waasland-Beveren (3), Kortrijk en Lokeren (1), Moeskroen en Eupen (0) voor. . bron: Belga Het bericht Jupiler Pro League – Oostende wint 1-2 in Kortrijk verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 28. Jupiler Pro League – Oostende wint 1-2 in Kortrijk (19/08/2018 - Metro)
  Op de vierde speeldag in de hoogste nationale voetbalafdeling is Oostende zaterdagavond met 1-2 gaan winnen in Kortrijk. Bij de rust stond de kustploeg 0-1 voor. Goran Milovic opende de score in de 10e minuut. Tien minuten voor tijd bracht Jovan Stojanovic Kortrijk langszij, maar amper twee minuten later bezorgde Aleksandar Bjelica Oostende met een meesterlijke lob van buiten de zestien alsnog de volle buit. Kortrijk beëindigde de wedstrijd nog met tien. Diep in blessuretijd moest Elohim Rolland met rood naar de kant. Eerder op de dag ging Standard met 0-3 winnen in Lokeren, hield Cercle Brugge met 3-1 de punten thuis tegen Zulte Waregem en speelden Waasland-Beveren en Sint-Truiden 2-2 gelijk. Leider RSC Anderlecht won vrijdag al met 2-0 van Moeskroen. Zondag staan nog Antwerp-Club Brugge, Genk-Charleroi en Eupen-AA Gent op het programma. In de stand gaat Anderlecht met het maximum van 12 punten Club Brugge (9), Standard en Cercle Brugge (8), Genk en Antwerp (7), Oostende (6), Zulte Waregem (5), Gent en Sint-Truiden (4), Charleroi en Waasland-Beveren (3), Kortrijk en Lokeren (1), Moeskroen en Eupen (0) voor. . Bron: Belga   Het bericht Jupiler Pro League – Oostende wint 1-2 in Kortrijk verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 29. Eupen klimt verder naar boven na 0-1-zege bij Cercle (26/12/2018 - Het Belang van Limburg)
  2018 was een superjaar voor Cercle Brugge dat in maart kampioen werd in 1B en snel 25 punten verzamelde. In de kerstmatch tegen Eupen wilden ze de kers op de taart zetten. Ze hadden zo graag gewonnen en gingen zelfs weer op afzondering. Een koelbloedig Eupen scoorde echter al vroeg op een diepe bal en bezorgde de vereniging eindejaarsdagen in mineur. Het bleef 0-1. Op de mathematische redding is het dus nog even wachten.
  [naar artikel]
 30. Cercle in slotkwartier naar 18 op 21 in Eupen, dat onder voorbehoud speelde (16/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Op routine ging Cercle Brugge in Eupen met zijn zesde driepunter in zeven matchen aan de haal. De zuinige 0-2 zege kwam in het slotkwartier tot stand en brengt groen-zwart tot op vier punten van de beoogde achtste,plaats in de rangschikking. Cercle gaat dus op zijn elan van december door. Dominik Thalhammer wandelde rustig de Kehrweg buiten.
  [naar artikel]
 31. Oostende ziet zijn opmars richting top-zes gestuit door Charleroi (01/12/2017 - Het Belang van Limburg)
  Sporting Charleroi is er in de openingsmatch van de 17e speeldag van de Jupiler Pro League niet in geslaagd om de punten thuis te houden tegen KV Oostende. De nummer twee uit de stand geraakte niet verder dan 1-1. En daar mocht Charleroi eigenlijk nog blij om zijn. Want de bezoekers misten in de slotfase van de match nog twee open doelkansen en een strafschop. Leider Club Brugge kan zondag verder uitlopen tot acht punten op Charleroi als het wint in Eupen. Oostende ziet zijn opmars richting top-zes gestuit en komt voorlopig naast Moeskroen en Zulte Waregem op de tiende plaats.
  [naar artikel]
 32. Jupiler Pro League – Cercle-Kortrijk (1-1) en Lokeren-Oostende (0-0) monden uit in troosteloze draws (27/10/2018 - Metro)
  Cercle Brugge en Kortrijk hebben zaterdagavond op de 12e speeldag van de Jupiler Pro League 1-1 gelijkgespeeld. Ook Lokeren en Oostende deelden de punten, maar vergaten te scoren. Na wat gerommel in de Brugse zestienmeter kwam Kortrijk in de 35e minuut op voorsprong via Jovan Stojanovic. In de tweede helft stormde Xavier Mercier (58.) door de Kortrijkse defensie, met de gelijkmaker als gevolg. Daarmee verandert er voor de ploegen in kwestie niet veel in het klassement. Kortrijk is 8e met 15 punten, Cercle 11e met 13 punten. Op Daknam kregen de toeschouwers nog een kansarmere partij voorgeschoteld. Lokeren slaagde er tegen Oostende niet in om zich uit de crisis te trekken en hield het op een doelpuntenloos gelijkspel. Zo blijven er drie ploegen onderaan staan in de Jupiler Pro League. Moeskroen, Lokeren en Zulte Waregem speelden allemaal gelijk en hebben elk 6 punten. Oostende kampeert met 15 punten op de 9e plek in het klassement. bron: Belga Het bericht Jupiler Pro League – Cercle-Kortrijk (1-1) en Lokeren-Oostende (0-0) monden uit in troosteloze draws verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 33. Jupiler Pro League – Oostende dient KV Mechelen eerste nederlaag toe (24/08/2019 - Metro)
  Na drie zeges en een gelijkspel heeft KV Mechelen zaterdag op de vijfde speeldag de eerste nederlaag van het seizoen geleden. Op het veld van Oostende ging het met 2-1 onderuit. Bij de rust was het nog 0-0. Fashion Sakala (66e) en Kevin Vandendriessche (78e) scoorden voor Oostende, William Togui (69e) voor Mechelen. Sint-Truiden en Zulte Waregem hielden het bij een 0-0 gelijkspel. Eerder op de dag won Cercle Brugge met 1-0 van Waasland-Beveren en vrijdag opende landskampioen Racing Genk de speeldag met een 1-0 zege tegen RSC Anderlecht. Zondag staan nog Standard-Kortrijk en Moeskroen-Eupen op het programma. Antwerp-AA Gent en Charleroi-Club Brugge werden met het oog op de Europese kwalificatiewedstrijden uitgesteld. Mechelen miste de kans om alleen op kop te komen. Met 10 punten deelt het de leidersplaats nog altijd met Club Brugge. Standard, Antwerp, Genk en Oostende volgen met 9 punten. Gent heeft op de zevende plaats 7 punten, net als Kortrijk, Moeskroen en Zulte Waregem. Charleroi is met 5 punten elfde, voor Sint-Truiden (4), Cercle Brugge (3), Anderlecht en Eupen (2). Waasland-Beveren sluit de rijen met 1 punt. . bron: Belga Het bericht Jupiler Pro League – Oostende dient KV Mechelen eerste nederlaag toe verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 34. Jupiler Pro League – Oostende dient KV Mechelen eerste nederlaag toe (25/08/2019 - Metro)
  Na drie zeges en een gelijkspel heeft KV Mechelen zaterdag op de vijfde speeldag de eerste nederlaag van het seizoen geleden. Op het veld van Oostende ging het met 2-1 onderuit. Bij de rust was het nog 0-0. Fashion Sakala (66e) en Kevin Vandendriessche (78e) scoorden voor Oostende, William Togui (69e) voor Mechelen. Sint-Truiden en Zulte Waregem hielden het bij een 0-0 gelijkspel. Eerder op de dag won Cercle Brugge met 1-0 van Waasland-Beveren en vrijdag opende landskampioen Racing Genk de speeldag met een 1-0 zege tegen RSC Anderlecht. Zondag staan nog Standard-Kortrijk en Moeskroen-Eupen op het programma. Antwerp-AA Gent en Charleroi-Club Brugge werden met het oog op de Europese kwalificatiewedstrijden uitgesteld. Mechelen miste de kans om alleen op kop te komen. Met 10 punten deelt het de leidersplaats nog altijd met Club Brugge. Standard, Antwerp, Genk en Oostende volgen met 9 punten. Gent heeft op de zevende plaats 7 punten, net als Kortrijk, Moeskroen en Zulte Waregem. Charleroi is met 5 punten elfde, voor Sint-Truiden (4), Cercle Brugge (3), Anderlecht en Eupen (2). Waasland-Beveren sluit de rijen met 1 punt. . Bron: Belga   Het bericht Jupiler Pro League – Oostende dient KV Mechelen eerste nederlaag toe verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 35. KV Oostende loopt een blauwtje bij Eupen (10/09/2016 - Sporza)
  KV Oostende zal de lange busreis naar de kust zonder punten in de tas moeten afleggen. Eupen schuift dankzij een 2-1-zege op naar de middenmoot.
  [naar artikel]
 36. LIVE. Legt KRC Genk ook Eupen over de knie? (07/05/2017 - Het Belang van Limburg)
  Wie doet KRC Genk wat in play-off 2B? Blauw-wit staat ruim aan de leiding en kan de finaleplaats al ruiken. Bij winst vanavond is de buit al binnen. Houden de Genkies ook dit keer de punten thuis tegen Eupen?
  [naar artikel]
 37. LIVE. Houdt Oostende de punten thuis tegen Eupen? (12/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  • Jupiler Pro League • Inhaalwedstrijd • Aftrap: 20u45 • Diaz Arena
  [naar artikel]
 38. Tien Oostende-spelers onderuit tegen Eupen, Union zet Cercle Brugge opzij (30/03/2019 - De Standaard)
  Kortrijk en Moeskroen openden Play-off 2, later op de avond waren er nog drie matchen in de schaduw van de topper tussen Genk en Anderlecht. In groep A moest Oostende zijn meerdere erkennen in Eupen, in groep B kregen we al een eerste verrassing.
  [naar artikel]
 39. KV Oostende en Eupen delen punten in slap duel (16/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  ’t Was geen hoogvlieger, KV Oostende - Eupen. De thuisploeg kwam voor de rust verdiend op voorsprong via de jonge D’haese, maar liet daarna...
  [naar artikel]
 40. VIDEO. KV Oostende en Eupen delen punten in slap duel (16/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  ’t Was geen hoogvlieger, KV Oostende - Eupen. De thuisploeg kwam voor de rust verdiend op voorsprong via de jonge D’haese, maar liet daarna...
  [naar artikel]
 41. LIVE. Houdt STVV de punten thuis tegen Eupen? (08/02/2020 - Het Belang van Limburg)
  STVV ontvangt vanavond op Stayen KAS Eupen. De Kanaries hopen na de nederlaag van vorig weekend in Oostende opnieuw aan te knopen met een zege. Lukt dat tegen de Panda's? Volg het hier live vanaf 20u.
  [naar artikel]
 42. LIVE. Houdt KRC Genk de punten thuis tegen Eupen? (20/10/2018 - Het Belang van Limburg)
  KRC Genk speelt vanavond in de Luminus Arena gastheer voor KAS Eupen. Houdt blauw-wit de punten thuis? Of gaan de Panda's van coach Claude Makélélé met de zege aan de haal? Volg het hier live vanaf 20.30u.
  [naar artikel]
 43. Jupiler Pro League – KV Kortrijk houdt de 3 punten thuis in derby tegen Zulte Waregem, Eupen wint in Oostende (19/10/2019 - Metro)
  KV Kortrijk heeft zaterdagavond op de elfde speeldag in de Jupiler Pro League de derby tegen Zulte Waregem met een droge 2-0 gewonnen, na doelpunten van Ilombe ‘Petit Pelé’ Mboyo (pen/ 14.) en Hannes Van der Bruggen (53.). De bezoekers speelden wel meer dan een helft met tien na twee keer geel voor Saido Berahino. In de stand klimt KVK met veertien punten voorlopig over Charleroi naar de negende plaats. Essevee liet een uitstekende kans liggen om over Racing Genk te springen en de top zes binnen te duiken. Zulte Waregem blijft zevende met zestien punten, evenveel dan de Genkenaars, die eerder op zaterdag met het kleinste verschil (1-0) verloren in Luik. Eupen zorgde dan weer voor de verrassing door met 2-3 te gaan winnen op bezoek bij KV Oostende. De bezoekers openden aan de Kust al in de eerste minuut de score via Danijel Milicevic, maar keken bij de rust toch tegen een 2-1 achterstand aan na treffers van Fernando Canesin (6.) en Kevin Vandendriessche (45.). In de tweede helft zorgden Jordi Amat (58.) en Jon Bautista (64.) toch voor de zege voor de bezoekers, die meteen de voorlaatste plaats in de stand achter zich laten. Met negen punten klimt Eupen naar de met Anderlecht gedeelde dertiende plaats, Oostende blijft elfde. Zaterdagavond staat er met AA Gent tegen Waasland-Beveren nog één wedstrijd van de elfde speeldag op het programma. Zondag is er een ouderwetse KV Mechelen – Antwerp (14u30), gevolgd door Anderlecht tegen STVV (18u). Om 20u wordt de speeldag afgesloten met het duel tussen rode lantaarn Cercle Brugge en Charleroi. bron: Belga Het bericht Jupiler Pro League – KV Kortrijk houdt de 3 punten thuis in derby tegen Zulte Waregem, Eupen wint in Oostende verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 44. Jupiler Pro League – KV Kortrijk houdt de 3 punten thuis in derby tegen Zulte Waregem, Eupen wint in Oostende (20/10/2019 - Metro)
  KV Kortrijk heeft zaterdagavond op de elfde speeldag in de Jupiler Pro League de derby tegen Zulte Waregem met een droge 2-0 gewonnen, na doelpunten van Ilombe ‘Petit Pelé’ Mboyo (pen/ 14.) en Hannes Van der Bruggen (53.). De bezoekers speelden wel meer dan een helft met tien na twee keer geel voor Saido Berahino. In de stand klimt KVK met veertien punten voorlopig over Charleroi naar de negende plaats. Essevee liet een uitstekende kans liggen om over Racing Genk te springen en de top zes binnen te duiken. Zulte Waregem blijft zevende met zestien punten, evenveel dan de Genkenaars, die eerder op zaterdag met het kleinste verschil (1-0) verloren in Luik. Eupen zorgde dan weer voor de verrassing door met 2-3 te gaan winnen op bezoek bij KV Oostende. De bezoekers openden aan de Kust al in de eerste minuut de score via Danijel Milicevic, maar keken bij de rust toch tegen een 2-1 achterstand aan na treffers van Fernando Canesin (6.) en Kevin Vandendriessche (45.). In de tweede helft zorgden Jordi Amat (58.) en Jon Bautista (64.) toch voor de zege voor de bezoekers, die meteen de voorlaatste plaats in de stand achter zich laten. Met negen punten klimt Eupen naar de met Anderlecht gedeelde dertiende plaats, Oostende blijft elfde. Zaterdagavond staat er met AA Gent tegen Waasland-Beveren nog één wedstrijd van de elfde speeldag op het programma. Zondag is er een ouderwetse KV Mechelen – Antwerp (14u30), gevolgd door Anderlecht tegen STVV (18u). Om 20u wordt de speeldag afgesloten met het duel tussen rode lantaarn Cercle Brugge en Charleroi. Bron: Belga   Het bericht Jupiler Pro League – KV Kortrijk houdt de 3 punten thuis in derby tegen Zulte Waregem, Eupen wint in Oostende verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 45. POLL. Kan STVV tegen Oostende voor het eerst winnen? (31/08/2018 - Het Belang van Limburg)
  STVV telt na vijf speeldagen nog altijd maar vier punten, en heeft bovendien nog niet kunnen winnen. Zaterdag komt KV Oostende naar Stayen. Denkt u dat de Kanaries dan eindelijk de drie punten thuis kunnen houden?
  [naar artikel]
 46. Knappe krul van Zivkovic baat niet: Oostende verspeelt tegen Eupen alweer dure punten (1-1) (07/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  KV Oostende heeft opnieuw niet kunnen winnen. Eupen hield de Kustboys op een 1-1-draw. Koné zorgde na een kwartier spelen voor de verrassende...
  [naar artikel]
 47. LIVE. Houdt Cercle de punten thuis tegen Eupen? (17/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  • Jupiler Pro League • Speeldag 8 • Aftrap: 20u45 • Jan Breydel
  [naar artikel]
 48. LIVE (18u). Houden Rutten en Anderlecht de punten thuis tegen Eupen? (27/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  • 23ste speeldag • Eupen in goede doen • Tweede match voor RSCA onder Rutten • Constant Vanden Stockstadion
  [naar artikel]
 49. Kan Moeskroen in eigen huis eerste punten pakken tegen Eupen? (08/04/2017 - Sporza)
  Moeskroen verloor op de eerste speeldag van Play-off 2 op het veld van Kortrijk. De Henegouwers gaan thuis op zoek naar de eerste punten tegen Eupen, dat vorige week thuis 2-2 speelde tegen Roeselare.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy