In De Ochtend op Radio 1 en de krant Het Laatste Nieuws liet Matthias De Caluwe van Horeca Vlaanderen donderdag... The post Obers met een mondmasker: zo wil de Vlaamse horeca heropstarten appeared first on Business AM. [naar artikel]
Goed nieuws voor tooghangers en nachtbrakers, want de kans is groot het overlegcomité vrijdag het sluitingsuur voor de horeca schrapt. Klanten zullen waarschijnlijk ook weer aan de toog mogen plaatsnemen. [naar artikel]
Na 86 dagen verplichte sluiting is de horeca opnieuw open. Met tafels op veilige afstand en mondmaskers voor het personeel, en zonder zitplaatsen aan de toog. Die maatregelen lijken de klanten niet tegen te houden, maar uitbaters vrezen voor de rendabiliteit van hun zaak. [naar artikel]
De horeca heeft in samenwerking met de federale regering en de GEES een zogenaamde sectorgids met maatregelen voor de heropstart... The post Kogel is door de kerk: zo zal de horeca heropstarten appeared first on Business AM. [naar artikel]
Dorstige klanten die allemaal als eerste bediend willen worden, te weinig stoeltjes, lege glazen die op tafel blijven staan. Obers hebben het op [naar artikel]
Nu de mondmaskers binnenkort af mogen in de horeca, pleiten de centra voor leerlingenbegeleiding ervoor om ook de regels rond de mondmaskers op middelbare scholen te herbekijken. De vrije CLB's vinden alvast dat de mondmaskers ook daar mogen opgeborgen worden. Woensdag is daarover overleg met de onderwijsminister, de sociale partners en de experten. [naar artikel]
Ze hebben er lang op moeten wachten, maar obers mogen eindelijk weer bestellingen opnemen en van toog tot tafel marcheren. Alleen is een terras geen bar, en leggen ze soms wel erg lange afstanden af voor onze drankjes. Voor een reportage zoeken wij obers die willen vertellen over die nieuwe realiteit en ons vooral hun stappenteller willen tonen. Voel je het na vijf dagen al in de benen? Legde je sinds zaterdag plots de 20 kilometer van Brussel af voor je stamgasten? Of wil je hierover iets anders kwijt? Laat het ons weten via [email protected], en vergeet geen screenshot van je stappenteller. [naar artikel]
Om 23 uur sluiten, met zes man aan tafel, niet meer aan de toog hangen,…weinig cafébazen die vrijdag blij waren met de uitkomst van het Overlegcomité. “We mogen opnieuw agent gaan spelen terwijl onze omzet keldert”, klinkt het teleurgesteld. Horeca Vlaanderen vraagt extra steunmaatregelen. [naar artikel]
De horeca in Amsterdam heropende op Pinkstermaandag in coronastijl. Voor het eerst in maanden knoopten obers weer hun schorten voor. Menukaart in... [naar artikel]
Cafés, bars en restaurants maken zich op voor de heropening 8 juni. Er gelden strikte voorwaarden, zo moet er 1,5 meter tussen de tafels zijn, obers moeten een mondmasker dragen en tooghangers zijn vooralsnog niet toegelaten. Matthias De Caluwe (37), de topman van Horeca Vlaanderen, over die heropstart. [naar artikel]
De eerste week waarin cafés en restaurants de deuren weer mochten openen, was positief voor drie op de vier horeca-uitbaters. De voornaamste hindernis vinden zij de mondmaskers. Dat blijkt uit een bevraging van Horeca Vlaanderen na de eerste week van de heropening. “Maar er wacht nog een lange strijd om uit de crisis te geraken”, zegt Matthias De Caluwé, CEO van Horeca Vlaanderen. [naar artikel]
Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) kan de horeca nog steeds geen verlossend nieuws geven. Hij wil nog niet zeggen of de cafés en restaurants al dan niet zullen mogen heropstarten op 1 mei. Het reisverbod zou wel worden opgeheven vanaf 19 april. [naar artikel]
Cafés, bars en restaurants maken zich op voor de heropening 8 juni. Er gelden strikte voorwaarden, zo moet er 1,5 meter tussen de tafels zijn, obers moeten een mondmasker dragen en tooghangers zijn vooralsnog niet toegelaten. Matthias De Caluwe (37), de topman van Horeca Vlaanderen, over die heropstart. [naar artikel]
Een horeca-ondernemer maakt zich boos wanneer hij op het RTL-journaal een interview ziet met minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (SP.A). Op de achtergrond lijken immers obers te zien achter een bar. Het blijken echter geen kelners, maar bodes/deurwachters die water en koffie afruimen na een Kamercommissievergadering. [naar artikel]
Met het ‘Safe Spring’-plan hoopt de horeca op 1 april onder strenge voorwaarden – klanten in kleine groepjes, FFP2-maskers voor obers en CO2-meters in elke zaak – te openen. ‘Wij kunnen een bondgenoot zijn in plaats van een risicopatiënt om de lente veilig door te komen.’ [naar artikel]
De pas geopende Bar Eduard in het oude station van Hove herbergt een literair relikwie. De toog stond in een Spaans dorpscafé, maar toevallig hing Ernest Hemingway er vaak aan de toog. De ‘kaping’ van de toog veroorzaakte deining in de plaatselijke pers en politiek. [naar artikel]
Nu mondmaskers steeds meer gemeengoed worden, hangen sommige automobilisten ze aan de binnenspiegel van hun auto zodat ze het niet vergeten bij het... [naar artikel]
Morgen mogen cafés en restaurants opnieuw de deuren openen, nadat ze bijna 3 maanden dicht zijn gebleven door de coronacrisis. Al zal een restaurant- of cafébezoek er niet meteen aan toegaan zoals we dat gewoon zijn: tafels staan minstens 1,5 meter uit elkaar, obers dragen een mondmasker en om 1 uur ’s nachts moet de zaak dicht. VRT NWS laat 5 horeca-uitbaters aan het woord die opgelucht zijn dat ze vanaf morgen opnieuw klanten mogen verwelkomen. [naar artikel]
“22,5 kilometer? Da’s meer dan een halve marathon! Dat zou ik nóóit lopen.” Horeca is sowieso topsport, maar nu enkel de terrassen mogen openen en die vaak ook groter zijn, lopen de obers zich nog meer de benen vanonder hun lijf. Drie van hen tonen ons hun stappenteller en vertellen over de fysieke ongemakken. “De hele tijd op en af: dat voel je” [naar artikel]
De Nationale Veiligheidsraad voerde een hele resem versoepelingen door. Hieronder een overzicht. [naar artikel]
Mondmaskers zijn vanaf zaterdag niet enkel in winkels, bioscopen, bibliotheken en musea verplicht, maar ook op markten, braderijen en in de horeca... [naar artikel]
Een bodyshot op de toog, de ziel uit uw lijf dansen op de Desselse Prince of meewiegen op de Kempense Dylan. In Café Foli-A in Retie kan het allemaal. Al houdt niets u tegen om gewoon aan de toog gemaakt van sigarenkistjes te gaan hangen. “Dit is de nachtclub van Retie.” [naar artikel]
Mondmaskers zijn vanaf zaterdag niet enkel in winkels, bioscopen, bibliotheken en musea verplicht, maar ook op markten, braderijen en in de horeca... [naar artikel]
De horeca is volgens cijfers de slechts betalende sector. Bovendien is volgens obers en barpersoneel de fooi in vrije val. “Mijn drinkgeld evenaarde vroeger soms bijna mijn loon. Nu krijgen ze amper nog iets.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.