Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Belang van Limburg

Lummen trakteert: horeca-uitbaters krijgen 500 euro en klanten kunnen prijzen winnen

29/07/2020 - 18:54
"“Elke horeca-uitbater krijgt van de gemeente 500 euro en al onze handelszaken krijgen invulkaarten. Klanten kunnen die invullen en zij kunnen zo prijzen winnen. Met ‘Lummen trakteert’ zetten we dus een bijzondere ondersteuningsactie voor de horeca op poten”, aldus afdelingshoofd organisatie en informatie Tim Clerx."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. AB InBev lanceert glas van 30 cl in horeca (31/08/2019 - Metro)

Na een geslaagde promotiecampagne lanceert AB InBev in de horecasector in ons land een glas van 30 centiliter. Café-uitbaters en klanten zullen uiteindelijk beslissen of dit de nieuwe standaard wordt, stelt de brouwer. Begin deze zomer lanceerde het bedrijf een promotieactie in verschillende cafés, als onderdeel van een grootschalig plan om de horeca in België […] Het bericht AB InBev lanceert glas van 30 cl in horeca verscheen eerst op Metro. [naar artikel]


2. Gents café heeft prijslijst in Belgische frank: "Oudere klanten rekenen om en krijgen het lastiger" (20/06/2022 - VRT NWS)

Het Gentse café Trefpunt heeft opnieuw een prijslijst in Belgische frank om klanten te helpen, ruim 20 jaar nadat de munt vervangen is door de euro. "Oudere klanten rekenen nog om, zeker nu de prijzen stijgen. We willen ze met de service helpen en roepen andere horeca-uitbaters op ons initatief te volgen", zegt Edmond Cocquyt van het Trefpunt. [naar artikel]


3. Horeca verwacht 45 procent minder klanten bij heropening (28/05/2020 - Het Belang van Limburg)

De meeste restaurant- en café-uitbaters (85 procent) verwachten bijna de helft minder klanten over de vloer te krijgen na de heropening. Dat blijkt uit een bevraging door de UGent. Ze verwachten dat de overheid de maximumcapaciteit zal beperken en dat klanten zullen afwachten om te komen. Uit het onderzoek blijkt ook dat zaakvoerders het belang dat hun klanten hechten aan de maatregelen systematisch lager inschatten dan de klanten zelf. [naar artikel]


4. CEO Leonidas: 'Door onze prijzen amper te verhogen, winnen we klanten' (27/10/2023 - De Tijd)

01:05 De pralinemaker Leonidas wendt de inflatie aan om klanten te winnen. 'In drie jaar hebben we onze prijzen met minder dan 5 procent opgetrokken. We winnen marktaandeel', zegt CEO Philippe de Selliers. [naar artikel]


5. Sjoemelen met een witte kassa, hoe kan dat? “Het eerste wat horeca-uitbaters ons vragen is ‘wat kunnen we nog’?” (06/12/2019 - Het Nieuwsblad)

Fraude met witte kassa’s heeft de Limburgse horecawereld donderdag danig op z’n kop gezet. Een leverancier van die officiële zogezegd fraudevrije systemen, die liever anoniem blijft, is niet verwonderd. “De eerste vraag die we van horeca-uitbaters krijgen is: ‘wat kan er nog met die witte kassa?’” [naar artikel]


6. Horeca Vlaanderen publiceert gids voor uitbaters van terrassen (04/05/2021 - Het Laatste Nieuws)

Naar aanleiding van de heropening van de terrassen op 8 mei, heeft Horeca Vlaanderen een uitgebreide gids met een sensibiliseringsposter samengesteld voor de horeca-uitbaters. Ook de website www.heropstarthoreca.be zal een update krijgen. [naar artikel]


7. Verwarmde winterterrassen moeten Londerzeelse horeca door coronawinter helpen (23/09/2020 - VRT NWS)

In Londerzeel zullen horeca-uitbaters ook deze winter een groter buitenterras kunnen plaatsen. Op deze manier wil de gemeente de horeca maximaal blijven ondersteunen tijdens de coronacrisis. "De coronamaatregelen zijn nog steeds van kracht en met een groot winterterras kunnen horecazaken meer klanten verwelkomen op een veilige manier", zegt schepen Veerle Pas (CD&V). [naar artikel]


8. Tien euro en minder: Ryanair stunt met prijzen om klanten te lokken na crisis (25/09/2017 - Het Laatste Nieuws)

Na de crisis van vorige week wil Ryanair verder gaan op haar elan om klanten terug te winnen. Voor nog geen tien euro kunnen reizigers vandaag bij... [naar artikel]


9. Moeizame start voor coronapas in Brusselse horeca: "Niemand heeft gezegd dat ik dat moet vragen, ik ga dat niet doen" (15/10/2021 - VRT NWS)

Als je in de hoofdstad vanaf vandaag op restaurant of op café gaat moet je je coronapas kunnen voorleggen. Althans in theorie, want in de praktijk zijn veel horeca-uitbaters er nog niet klaar voor. Tegelijk laten verschillende uitbaters ook weten niet van plan te zijn hun klanten grondig te controleren. Sommigen geven zelfs vlakaf toe het Covid Safe Ticket niet te gaan gebruiken. "Iemand betalen die aan de deur alle klanten controleert? Ik ga dat niet doen." [naar artikel]


10. Horeca-uitbaters trakteren kansarme Mechelaars op kerstfeest: “Drie jaar geleden zaten we zelf in zak en as” (22/12/2022 - Gazet van Antwerpen)

Op kerstdag zijn 260 kansarme Mechelaars in Winterbar Mirage welkom voor een kerstfeest met gratis lunch. Voor kerstavond kunnen vijfhonderd mensen een driegangenmenu afhalen. Verschillende horeca-uitbaters slaan daarvoor de handen in elkaar. Ze krijgen de steun van de stad en van het Scheppersinstituut. [naar artikel]


11. Horeca Vlaanderen: “Uitbaters beseffen nu dat sluiting nog nodig is” (27/11/2020 - Het Belang van Limburg)

“Echte” versoepelingen kunnen pas vanaf midden januari. Dat benadrukte premier De Croo vrijdagavond. Bijgevolg zal de horeca wellicht niet voor 1 februari heropenen. Horeca Vlaanderen toont begrip: “De uitbaters beseffen dat een sluiting nu nog nodig is.” [naar artikel]


12. DISCUSSIE. Coronapas in de horeca: een zinvol wapen in de strijd tegen corona of een beknotting van onze vrijheid? (27/10/2021 - Gazet van Antwerpen)

De coronapas wordt in Vlaanderen dan toch breed uitgerold. Vanaf 1 november zal je die verplicht moeten tonen als je een café of restaurant binnengaat. Op die manier krijgen horeca-uitbaters weer een nieuwe maatregel opgelegd, maar de meesten lijken met een verplichte coronapas voor de klanten te kunnen leven. Ook de experten reageren tevreden op die beslissing. Wat vind jij? Is de coronapas een nuttige tool om het virus de kop in te drukken? [naar artikel]


13. Wat vinden café- en restauranthouders van de verplichte coronapas? “Beter dit dan onze sector sluiten” (26/10/2021 - Gazet van Antwerpen)

Over enkele dagen zullen we verplicht ons coronapaspoort moeten tonen vooraleer we een pintje of een dagschotel geserveerd krijgen. Op die manier krijgen horeca-uitbaters weer een nieuwe maatregel opgelegd, maar de meesten lijken met een verplichte coronapas voor de klanten te kunnen leven. Wij laten drie van aan het woord. [naar artikel]


14. FOD Economie publiceert voorbeeldformulier voor verplichte registratie in horeca (25/07/2020 - Het Nieuwsblad)

Horeca-uitbaters kunnen op de website van de FOD Economie voortaan een voorbeeldformulier vinden voor de registratie van klanten in hun zaak, een registratie die sinds zaterdag verplicht is. Het formulier is het werk van privacystichting Ministry of Privacy, in opdracht van Horeca Vlaanderen en onder impuls van minister van Privacy Philippe De Backer (Open VLD), klinkt het bij de stichting. [naar artikel]


15. Uitbaters over versoepeling: ‘We kunnen een vrij normale horeca-zomer krijgen’ (03/06/2020 - De Morgen)

De veiligheidsraad heeft zonet het licht op groen gezet, maar gaan straks ook alle cafés en restaurants open? De scherpste kantjes zijn van de veiligheidsvoorschriften afgevijld, toch rekenen heel wat uitbaters op verdere versoepelingen. [naar artikel]


16. “Pop-ups doen de cafés doodbloeden”: horeca ziet wildgroei van pop-up met lede ogen aan (05/06/2023 - Het Nieuwsblad)

Verschillende horeca-uitbaters klagen over een oneerlijke strijd tegen tijdelijke zomerbars. Horeca Vlaanderen en ondernemersorganisatie UNIZO pleiten voor meer belastingen voor pop-up-uitbaters. [naar artikel]


17. Horeca-uitbaters van Rijmenam stappen naar Raad van State tegen avondklok (07/08/2020 - VRT NWS)

De avondklok om het aantal coronabesmettingen naar beneden te krijgen, is nu van kracht in heel de provincie Antwerpen. Na een groep Antwerpse ondernemers, stapt nu ook een tiental horeca-uitbaters uit Rijmenam naar de Raad van State. Zij vinden het niet kunnen dat ze om 11 uur 's avonds de deuren moeten sluiten, terwijl de cafés en restaurants in de Vlaams-Brabantse buurgemeenten mogen openblijven tot 1 uur 's nachts. [naar artikel]


18. Zelfs het tapijt en de verlichting worden mee gegrist: horeca-uitbaters klappen uit de biecht over diefstallen van hun klanten (05/01/2022 - Het Nieuwsblad)

Het zijn niet alleen de koekjes en de suiker bij de koffie die in horecazaken in de sacoche verdwijnen. Dat blijkt uit een filmpje waarop te zien is hoe klanten een tafellamp stelen uit een restaurant. En het is geen alleenstaand geval, integendeel. Uitbaters zien sommige klanten álles meegrissen wat niet te zwaar of te groot is. “Een klant klaagde op een dag dat het veel te donker was in de toiletten. Bleek dat een dief al mijn spots had gestolen.” [naar artikel]


19. Nog geen versoepelingen voor Brusselse horeca-uitbaters: "Streep door de rekening, maar houden de moed erin"  (23/08/2021 - VRT NWS)

Nu Brussel heeft beslist dat er in september geen versoepelingen komen, voelen de horeca-uitbaters zich benadeeld. De caféhouders vinden dat de Brusselse overheid te traag is. Veel cafés konden tijdens corona amper het hoofd boven water houden en daarom werd er in februari een grote crowdfunding gestart. Klanten zamelden samen meer dan 680.000 euro in om hun favoriete cafés door de lockdown te krijgen. Toch blijft het voor hen een streep door de rekening dat er nu niet versoepeld wordt. Bekijk hieronder de reportage van onze reporter Roel Nollet. [naar artikel]


20. Zelfs tapijt en verlichting worden meegegrist: horeca-uitbaters klappen uit de biecht over diefstallen door klanten (05/01/2022 - Gazet van Antwerpen)

Het zijn niet alleen de koekjes en de suiker bij de koffie die in horecazaken in de sacoche verdwijnen. Dat blijkt uit een filmpje waarop te zien is hoe klanten een tafellamp stelen uit een restaurant. En het is geen alleenstaand geval, integendeel. Uitbaters zien sommige klanten álles meegrissen wat niet te zwaar of te groot is. “Een klant klaagde op een dag dat het veel te donker was in de toiletten. Bleek dat een dief al mijn spots had gestolen.” [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!