Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

07 October 2022
05:21 uur

Nederlandse regering wil vroeger vaccineren, maar ziekenhuizen blijken niet klaar

Het Belang van Limburg

02/01/2021 - 19:04

De boodschap van de Nederlandse regering zaterdag dat ze eerder dan verwacht willen beginnen met vaccineren, botst nu op een praktisch bezwaar: blijkt dat de ziekenhuizen er nog niet klaar voor zijn.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Nederland gaat ziekenhuispersoneel als eerste inenten en wil start vaccinatiecampagne vervroegen (02/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Nederlandse regering heeft besloten om als eerste het ziekenhuispersoneel te vaccineren in plaats van het personeel in de rusthuizen. Ook wordt het vaccineren toch vervroegd, meldt de NOS. Ziekenhuizen werken nu een plan uit om zo snel mogelijk te beginnen, als het kan al maandag.
  [naar artikel]
 2. Nederland gaat ziekenhuispersoneel als eerste inenten, mogelijk vanaf maandag (02/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  De Nederlandse regering heeft besloten om als eerste het ziekenhuispersoneel te vaccineren in plaats van het personeel in de rusthuizen. Ook wordt het vaccineren toch vervroegd, meldt de NOS. Ziekenhuizen werken nu een plan uit om zo snel mogelijk te beginnen, als het kan al maandag.
  [naar artikel]
 3. Britten starten maandag met vaccineren, maar eerste problemen duiken al op (04/12/2020 - Het Belang van Limburg)
  Vijftig Britse ziekenhuizen zijn klaar om vanaf komende maandag mensen te vaccineren tegen het coronavirus. De eerste ladingen met het zo vurig gegeerde Pfizer-vaccin zijn inmiddels afgeleverd. Maar de logistieke problemen beginnen zich nu al af te tekenen.
  [naar artikel]
 4. De coronavaccins komen eraan, maar zijn de ziekenhuizen er klaar voor? (16/12/2020 - VRT NWS)
  De eerste coronavaccins komen er nu plots vroeger aan dan gedacht: voor de ziekenhuizen wordt dit een bijkomende taak terwijl de belasting nog altijd groot is. Zijn zij er klaar voor? "Eén ding is zeker: we gaan kort op de bal moeten spelen." En ja, de griep helpt daarbij een beetje, indirect toch.
  [naar artikel]
 5. Limburgse ziekenhuizen zijn klaar maar wachten op vaccins (19/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  De Limburgse ziekenhuizen zijn klaar om hun personeel te vaccineren, het is alleen nog wachten op vaccins. Jessa in Hasselt en Sint-Trudo in Sint-Truiden krijgen vandaag nieuwe Pfizer-vaccins geleverd. Sint-Trudo start mogelijk vandaag al met het inenten van personeel in de frontlinie.
  [naar artikel]
 6. Wouter Beke: “Onze vaccinatiecentra staan klaar, maar kunnen niet vaccineren, dat zorgt voor frustraties” (24/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Deze ochtend vond er overleg plaats tussen de ministers van Volksgezondheid naar aanleiding van de leveringsproblemen met de coronavaccins AstraZeneca en Moderna. Vlaams minister van Welzijn, Wouter Beke, reageert op de problemen in VTM NIEUWS. “De vaccinatiecentra staan klaar, maar we kunnen niet vaccineren”, aldus Beke.
  [naar artikel]
 7. Klaar om te vaccineren. Niet om te versoepelen. ‘We hoeden ons voor een goednieuwsshow’ (28/12/2020 - De Morgen)
  Jos Hermans krijgt vandaag het eerste coronavaccin. Maar wanneer bent u aan de beurt? En waarom lijken andere landen sneller te vaccineren? Vier vragen over de vaccinatiestrategie.
  [naar artikel]
 8. Ziekenhuizen willen vaccinweigeraars kunnen ontslaan: "Mensen die zich niet laten vaccineren, hebben geen plaats in de zorg" (20/10/2021 - VRT NWS)
  De ziekenhuizen adviseren minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) om zorgpersoneel dat zich niet tegen covid wil laten vaccineren te schorsen en desnoods zelfs te ontslaan. Dat staat in een advies van de Nationale Arbeidsraad dat de krant De Tijd kon inkijken. Margot Cloet van zorgkoepel Zorgnet-Icuro bevestigt dit aan VRT NWS.
  [naar artikel]
 9. “Limburgse verpleegkundigen mentaal niet klaar om heropflakkering aan te pakken” (17/07/2020 - Het Nieuwsblad)
  De Limburgse ziekenhuizen zijn klaar om een eventuele tweede golf van coronabesmettingen op te vangen. Op logistiek gebied zien de ziekenhuizen niet meteen een probleem, maar de verpleegkundigen zitten er op mentaal vlak wel helemaal door. Ze zijn niet klaar om een tweede golf op te vangen, klinkt het.
  [naar artikel]
 10. Start België vroeger met vaccineren? De Croo: “Wij zijn klaar” (15/12/2020 - Metro)
  Dinsdag maakte het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA) bekend dat het zich al op 21 december over de toelating van het Pfizer/BioNTech-vaccin zal buigen. “De eerste Europeanen zullen waarschijnlijk vóór het einde van 2020 gevaccineerd kunnen worden”, klonk het bij Commissievoorzitter Ursula von der Leyen. Maar start ook ons land vroeger met vaccineren? “Goed nieuws”, reageerde premier Alexander De Croo (Open VLD) dinsdagavond op de mededeling van het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA) dat het zich al op 21 over de toelating van het Pfizer/BioNTech-vaccin zal buigen. Eerder lag de uiterste datum voor de beslissing op 29 december. Ons land zou normaal op 5 januari starten met vaccineren, maar volgens De Croo kan het ook vroeger bij een snellere levering. “Wij hebben altijd gezegd dat we klaar zullen zijn eens de vaccins beschikbaar zijn”, zegt de eerste minister aan VRT NWS. “We gingen er altijd vanuit dat dat 5 januari zou zijn. Maar als de vaccins sneller beschikbaar zijn, dan zullen we klaar zijn om sneller te kunnen beginnen vaccineren.” Van Damme: “Uitrol grote campagne blijft op 5 januari” Vaccinoloog Pierre Van Damme, die deel uitmaakt van de taskforce die het vaccinatieprogramma voorbereidt, zei in ‘De Wereld Vandaag’ op Radio 1 voor de grote vaccinatiecampagne toch vast te willen houden aan 5 januari. “De draaiboeken zijn daar, we gaan nu niet overhaast alles gaan veranderen”, klinkt het. Maar afhankelijk van hoeveel vaccins er al geleverd worden, kan de taskforce bekijken om op sommige plekken iets vroeger te beginnen. Het gaan dan wel om “één of twee woonzorgcentra” die tussen kerst en nieuw al gevaccineerd kunnen worden. Volgens een woordvoerder van de Nederlandse tak van Pfizer is het geen probleem om de vaccins te leveren van zodra hun vaccin wordt goedgekeurd. De Europese Commissie heeft het laatste woord over de goedkeuring, maar zal na een positief advies van het EMA waarschijnlijk zeer snel het licht op groen zetten. “Heel mooi kerstcadeau” Dat de beslissing met een week is vervroegd, betekent niet dat het vaccin minder veilig is, zegt Van Damme. “Alle gegevens zijn verzameld en alle vragen zijn beantwoord”, klinkt het. Ook Van Damme benadrukte dat ons land er klaar voor is. “We gaan deze week ook proefdraaien, een soort van brandoefening, in een aantal woonzorgcentra. Daaruit gaan we weer een aantal lessen trekken. Dat doen we op het goede moment, deze week, dus stel dat er binnen 10 dagen vaccins zijn, dan hebben we al kunnen proefdraaien. Ik denk dat dat heel belangrijk is.” “Als we vroeger kunnen beginnen, geeft dat ook een sprankeltje hoop voor heel veel mensen. Vooral in de woonzorgcentra zou dat toch een heel mooi kerstcadeau zijn”, besluit Van Damme. Lees ook : Drie op de vier Belgen bereid zich te laten vaccineren Het bericht Start België vroeger met vaccineren? De Croo: “Wij zijn klaar” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 11. Ziekenhuizen kunnen komende 2 weken 20.000 personeelsleden vaccineren (22/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  De ziekenhuizen kunnen komende twee weken bijna 20.000 personeelsleden vaccineren. Dat laat Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) vrijdag weten. De dosissen zijn bestemd voor het personeel van de spoeddienst en intensieve zorgen.
  [naar artikel]
 12. Na 'emotionele rollercoaster': ziekenhuizen kunnen 20.000 mensen vaccineren in komende twee weken (22/01/2021 - Knack)
  De ziekenhuizen kunnen komende twee weken bijna 20.000 personeelsleden vaccineren. Dat laat Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) vrijdag weten. De dosissen zijn bestemd voor het personeel van de spoeddienst en intensieve zorgen.
  [naar artikel]
 13. Nefrologen willen nierdialysepatiënten in de ziekenhuizen laten vaccineren (10/02/2021 - Het Belang van Limburg)
  De Belgische nefrologen hebben de taskforce vaccinatie in een open brief gevraagd om de nierdialysepatiënten in het ziekenhuis te vaccineren en niet in het vaccinatiecentrum. Het is praktischer en de patiënten worden zo niet onnodig blootgesteld aan besmettingsrisico’s.
  [naar artikel]
 14. Brusselse ziekenhuizen willen staken tegen verplichte coronaprik (19/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Er is een stakingsaanzegging ingediend door twee centrales van de socialistische vakbond - BBTK en ACOD - voor de Brusselse ziekenhuizen. Die komt er naar aanleiding van de beslissing van de regering om sancties op te leggen, zoals mogelijk ontslag, voor mensen in de zorg die weigeren om zich te laten vaccineren.
  [naar artikel]
 15. Jessa en Sint-Trudo starten met vaccineren van ziekenhuispersoneel (21/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  Na enkele dagen van frustraties is er dan nu toch goed nieuws voor het personeel van de Limburgse ziekenhuizen. Het Jessa Ziekenhuis is donderdagavond begonnen met het vaccineren van het eigen personeel. Sint-Trudo begint morgen, AZ Vesalius en Sint-Franciscus volgen in de loop van volgende week. Dat melden de ziekenhuizen in een gezamenlijk persbericht.
  [naar artikel]
 16. Frank Vandenbroucke over vaccinaties: 'Ook wij kunnen starten op 27 december' (17/12/2020 - Knack)
  Ons land zal klaar zijn om te beginnen vaccineren tegen het coronavirus, ook indien een eerste levering van vaccins vroeger in de kerstperiode plaatsvindt. Dat heeft minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (SP.A) donderdag benadrukt in de Kamer. "Niet klaar zijn zou onrecht doen aan onze bevolking, aan de meest kwetsbare mensen en aan iedereen die wacht op perspectief", stelde de minister...
  [naar artikel]
 17. Limburgse ziekenhuizen vaccineren risicopatiënten met overschotten personeel (17/03/2021 - Het Belang van Limburg)
  De Limburgse ziekenhuizen vaccineren hun risicopatiënten met de overgebleven vaccins van het personeel. Dat gebeurt op vraag van de overheid. Zo hoopt het Jessa Ziekenhuis in Hasselt eind volgende week 80 procent van al haar risicopatiënten in te enten. In het Ziekenhuis Oost-Limburg in Genk kregen vanmorgen de laatste van de in totaal 240 nierdialysepatiënten hun eerste prik met het coronavaccin.
  [naar artikel]
 18. Misschien sneller groen licht voor coronavaccin. Wat betekent dat voor ons land? “We moeten zorgen dat we klaar zijn” (15/12/2020 - Het Nieuwsblad)
  Het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) zal al komende maandag, 21 december, een besluit nemen over de toelating van het eerste coronavaccin in de EU. Dat is ruim een week vroeger dan tot nu toe werd verwacht. Ons land bekijkt of het tegen eind 2020 al kan beginnen met vaccineren. “We moeten zorgen dat ons land klaar is, als de vaccins klaar zijn”, klinkt het bij het kabinet van premier Alexander De Croo (Open VLD).
  [naar artikel]
 19. Pneumoloog: “We zijn niet klaar voor een tweede golf in de ziekenhuizen” (16/05/2020 - Het Nieuwsblad)
  Wees alsjeblief voorzichtig, we zijn niet klaar om een tweede golf van coronapatiënten op te vangen in de ziekenhuizen. Die boodschap bracht de Brusselse pneumologe Emmanuelle Papleux in het RTBF-journaal zaterdagmiddag.
  [naar artikel]
 20. Pneumoloog: “We zijn niet klaar voor een tweede golf in de ziekenhuizen” (16/05/2020 - Het Belang van Limburg)
  Wees alsjeblief voorzichtig, we zijn niet klaar om een tweede golf van coronapatiënten op te vangen in de ziekenhuizen. Die boodschap bracht de Brusselse pneumologe Emmanuelle Papleux in het RTBF-journaal zaterdagmiddag.
  [naar artikel]
 21. "Werkgever kan werknemer niet verplichten om te vaccineren" (03/02/2021 - Het Belang van Limburg)
  De Limburgse vaccinatiecentrum zijn zo goed als klaar om massaal te vaccineren. Maar niet iedereen wil een vaccin. En dat kan ook niet verplicht worden. "De werkgever kan de werknemer niet verplichten om te vaccineren. Dat komt omdat de overheid dat uitdrukkelijk heeft beslist om het vaccin niet te verplichten," vertelt Miet Vanhegen is juridisch adviseur bij Acerta, hr-dienstverlener voor ondernemers. "En dat heeft te maken met lichamelijke integriteit, met het recht op privacy aan de werknemer". Momenteel is er nog geen wettelijke basis om werknemers te vaccineren tijdens de werkuren. "Maar dat komt er waarschijnlijk wel aan. Wie gevaccineerd wordt, krijgt waarschijnlijk een halve dag per inenting vrij," vertelt Vanhegen.
  [naar artikel]
 22. Limburgse ziekenhuizen klaar voor nieuwe golf van Covid-patiënten (14/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Limburgse ziekenhuizen zijn klaar voor een nieuwe toeloop van Covid-patiënten. In de zeven ziekenhuizen is het aantal Covid-bedden op intensieve opgetrokken naar 38, waarvan er nu 12 bezet zijn. Van een capaciteitsprobleem is er in onze ziekenhuizen dus zeker nog geen sprake.
  [naar artikel]
 23. 't Is gebeurd: quizmaster sjoemelt niet meer (12/04/2019 - De Morgen)
  Een tv-quiz wordt niet altijd door de slimste kandidaat gewonnen. Ook sympathiek zijn helpt. Dat was althans vroeger het geval, zo hebben Nederlandse quizmasters toegegeven. Vandaag blijken sjoemelende vragenstellers een uitstervend ras.
  [naar artikel]
 24. Zijn de ziekenhuizen klaar voor een tweede golf? “Als regering verantwoordelijkheid niet durft nemen, zal ook personeel dat niet blijven slikken” (24/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De coronacijfers schieten alweer behoorlijk de hoogte in. En ook de curve van de ziekenhuisopnames stijgt, tot zo’n 15 per dag. Maar zijn de...
  [naar artikel]
 25. Dagboek Marc Noppen | 'Ik sluit niet uit dat we Nederlanders zullen moeten helpen' (30/03/2020 - De Tijd)
  15:20 Als zou blijken dat volgende week de piek voorbij is en België nog bedden op intensieve zorg 'over' heeft, valt het niet uit te sluiten dat onze ziekenhuizen Nederlandse patiënten moeten overnemen, ze...
  [naar artikel]
 26. Limburgse ziekenhuizen maken zich klaar voor tweede coronagolf (23/07/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Limburgse ziekenhuizen maken zich klaar om de tweede coronagolf te bestrijden. De hospitalen hebben de ervaring van de eerste coronapiek, naar eigen zeggen zijn ze dus beter voorbereid. Maar de vraag is of dokters en verpleegkundigen ook mentaal klaar zijn voor de tweede golf. De afgelopen maanden waren dan ook bijzonder intensief en niet al het ziekenpersoneel heeft genoeg tijd gehad om op adem te komen, klinkt het.
  [naar artikel]
 27. Antwerpse ziekenhuizen sturen vaccinweigeraars wandelen: “We raden het iedereen aan” (22/10/2021 - Het Nieuwsblad)
  Antwerpse ziekenhuizen weigeren sollicitanten die zich niet willen laten vaccineren. “We raden het alle ziekenhuizen aan”, zegt de zorgsector. “Wie dit aanvecht, maakt een goede kans”, zeggen specialisten arbeidsrecht.
  [naar artikel]
 28. Misschien sneller groen licht voor coronavaccin. Wat betekent dat voor ons land? (15/12/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) zal al komende maandag, 21 december, een besluit nemen over de toelating van het eerste coronavaccin in de EU. Dat is ruim een week vroeger dan tot nu toe werd verwacht. Ons land bekijkt of het tegen eind 2020 al kan beginnen met vaccineren. “We moeten zorgen dat ons land klaar is, als de vaccins klaar zijn”, klinkt het bij het kabinet van premier Alexander De Croo (Open VLD).
  [naar artikel]
 29. Belgische vaccinatiecampagne start mogelijk vroeger dan 5 januari (15/12/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De taskforce vaccins onder leiding van dokter Dirk Ramaekers bekijkt of de Belgische vaccinatiecampagne tegen Covid-19 vroeger dan begin januari kan opstarten als het Europees geneesmiddelenagentschap het Pfizer/BioNTech-vaccin inderdaad sneller dan voorzien kan goedkeuren. Dat laat het kabinet van de sp.a-vicepremier weten. “Zodra de vaccins beschikbaar zijn, zullen wij klaar zijn om te vaccineren”, zei premier Alexander De Croo nog bij VTM NIEUWS.
  [naar artikel]
 30. Ook ziekenhuizen kunnen energiefacturen niet meer betalen (05/10/2022 - Het Belang van Limburg)
  Alle Limburgse ziekenhuizen gaan bekijken hoe ze hun energieverbruik kunnen optimaliseren en ze hebben plannen klaar om het personeel te sensibiliseren over energieverbruik op de werkvloer. De energiefactuur doet de Limburgse ziekenhuizen pijn. Daarbij komen ook nog eens de flinterdunne winstmarges. Ziekenhuizen die al in het rood staan, draaien nog meer verlies.
  [naar artikel]
 31. Ziekenhuizen kunnen komende 2 weken 20.000 personeelsleden vaccineren (22/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De ziekenhuizen kunnen komende twee weken bijna 20.000 personeelsleden vaccineren. Dat laat Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) vandaag weten. De dosissen zijn bestemd voor het personeel van de spoeddienst en intensieve zorgen. “Elk ziekenhuis heeft een quotum gekregen om zich aan de planning te kunnen houden, onder één grote voorwaarde: de daadwerkelijke levering van het vaccin”, zegt Beke aan VTM NIEUWS.
  [naar artikel]
 32. West-Vlaamse ziekenhuizen voeren samen campagne voor griepvaccinatie (18/10/2021 - VRT NWS)
  Met het liedje en bijhorende videoclip ‘Vaccin voor Anja’ hopen 12 West-Vlaamse ziekenhuizen zo veel mogelijk medewerkers warm te maken om zich dit najaar te laten vaccineren tegen de griep. Slechts 2 op de 3 in de zorgsector zou zich willen laten vaccineren. In het Sint-Andriesziekenhuis in Tielt heeft een sensibiliseringscampagne de vorige jaren alvast zijn vruchten afgeworpen.
  [naar artikel]
 33. Ziekenhuizen nemen zelf maatregelen: één bezoeker per patiënt en niet iedereen is welkom (19/11/2021 - Gazet van Antwerpen)
  De ziekenhuizen hebben niet gewacht op verstrengingen van de regering. Bij de grote ziekenhuizen gelden sinds begin november al strengere bezoekregels.
  [naar artikel]
 34. Via ziekenhuizen vaccineren riskeert verlies van minstens 75.000 vaccins (16/02/2021 - De Morgen)
  Mocht België zijn vaccins verdelen vanuit één centrale ‘hub’ en niet via veertig ziekenhuizen, dan zouden we zo’n 75.000 tot 190.000 vaccins minder verliezen in de logistieke keten. Dat valt af te leiden uit een analyse door logistiek wetenschappers en het VITO.
  [naar artikel]
 35. Dan toch een coronacommissaris: regering heeft plan klaar om fouten uit eerste golf te vermijden (01/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Een coronacommissaris, ruimer vaccineren tegen de griep, meer testen en sneller de alarmbel luiden. Het zijn maar enkele elementen uit het...
  [naar artikel]
 36. ZNA stuurt vaccinweigeraars nu al wandelen: mag dat? (22/10/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Antwerpse ziekenhuizen weigeren sollicitanten die zich niet willen laten vaccineren. ‘We raden het alle ziekenhuizen aan’, zegt de zorgsector. ‘Wie dit aanvecht, maakt een goede kans’, zeggen specialisten arbeidsrecht.
  [naar artikel]
 37. Spaanse regering heeft advies klaar voor Novak Djokovic: “Laat je vaccineren” (18/01/2022 - Het Belang van Limburg)
  De storm rond Novak Djokovic is nog altijd niet gaan liggen. De Servische nummer 1 van de wereld werd de toegang tot Australië geweigerd. Hierdoor kon de Serviër niet deelnemen aan de Australian Open. Nu wil ook de Spaanse regering dat Djokovic zich vaccineert.
  [naar artikel]
 38. Ouders van kinderen met een beperking willen vaccinweigeraars onder het zorgpersoneel weg uit de ziekenhuizen (21/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  Het Vlaams Netwerk van Kritische Ouders stelt dat vaccinweigeraars niet thuishoren in de ziekenhuizen. Eind augustus besliste het Overlegcomité om zorgpersoneel zich verplicht te laten vaccineren. Het VNKO pleit er nu voor dat ziekenhuizen de toegang kunnen weigeren voor interims, thuisverpleegkundigen en stagiairs als ze geen bewijs van vaccinatie kunnen voorleggen.
  [naar artikel]
 39. Limburgse ziekenhuizen vragen eerlijke verdeling van financiële steun (19/05/2020 - VRT NWS)
  De 7 Limburgse ziekenhuizen vragen dat het geld dat de federale regering uittrekt om de extra kosten tijdens de coronacrisis op te vangen eerlijk wordt verdeeld. Ziekenhuizen in Limburg hebben meer coronapatiënten opgevangen en dat kost meer. De federale regering besliste eerder al om 1 miljard steun te geven aan ziekenhuizen.
  [naar artikel]
 40. Ziekenhuizen roepen zwangere vrouwen op zich te vaccineren: "Coronababy's erg vroeg geboren en weken weg van ouders" (21/12/2021 - VRT NWS)
  Ziekenhuizen UZ Gent en AZ Monica in Deurne roepen zwangere vrouwen op om zich te laten vaccineren om er zo voor te zorgen dat ze niet weken gescheiden worden van hun pasgeboren baby's. Door een coronabesmetting kan een moeder lang op intensieve zorg liggen en mag ze geen contact hebben met het kind. Dat wordt, als de mama erg ziek is, ook vaak veel te vroeg geboren. "We proberen de eerste weken vast te leggen met foto's en dagboekjes."
  [naar artikel]
 41. Bloedrode cijfers door coronavirus: “Regering moet ziekenhuizen redden zoals ze Brussels Airlines wil redden” (27/05/2020 - Het Belang van Limburg)
  De coronacrisis zal de ziekenhuizen dit jaar diep in de rode cijfers duwen. En van de 91 Belgische ziekenhuizen boekten er vorig jaar al 29 verlies. Als de overheid niet bijspringt om de miljardenfactuur te betalen, dreigen er faillissementen. “De regering moet de ziekenhuizen redden zoals ze Brussels Airlines wil redden”, zegt Margot Cloet (Zorgnet-Icuro).
  [naar artikel]
 42. Bloedrode cijfers door coronavirus: “De regering moet ziekenhuizen redden zoals ze Brussels Airlines wil redden” (27/05/2020 - Het Nieuwsblad)
  De coronacrisis zal de ziekenhuizen dit jaar diep in de rode cijfers duwen. En van de 91 Belgische ziekenhuizen boekten er vorig jaar al 29 verlies. Als de overheid niet bijspringt om de miljardenfactuur te betalen, dreigen er faillissementen. “De regering moet de ziekenhuizen redden zoals ze Brussels Airlines wil redden”, zegt Margot Cloet (Zorgnet-Icuro).
  [naar artikel]
 43. Belgische ziekenhuizen en woonzorgcentra vragen zelf om verplichte vaccinatie (13/07/2021 - De Standaard)
  Alle Belgische zorgkoepels vragen dat de regering het zorgpersoneel zou verplichten om zich tegen covid te laten vaccineren. ‘Vrijwillige vaccinatie is beter, maar nu is het moment gekomen om het te verplichten.’
  [naar artikel]
 44. Oostenrijk: geen coronaprik, boetes tot 3.600 euro (16/01/2022 - De Tijd)
  14:30 De Oostenrijkse regering heeft het wetsontwerp klaar voor de vaccinatieplicht in het land. Alle Oostenrijkers moeten zich verplicht tegen het coronavirus laten vaccineren vanaf 18 jaar. Dus niet vanaf...
  [naar artikel]
 45. Vlaamse regering hertekent ziekenhuislandschap (12/07/2016 - Knack)
  Bedoeling is dat ziekenhuizen niet langer alle zorg aanbieden, maar dat er een verdeling komt van toegankelijke basisziekenhuizen en ziekenhuizen met gespecialiseerde of supergespecialiseerde zorg.
  [naar artikel]
 46. Brusselse ziekenhuizen maken zich klaar voor de storm (20/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De bedden die zijn vrijgemaakt voor coronapatiënten zijn nog niet volzet in de Brusselse ziekenhuizen. Maar die versterken hun opvangcapaciteit...
  [naar artikel]
 47. Klaar voor de tweede golf? Ziekenhuizen voelen zich ‘hyperalert en moe’ (22/07/2020 - De Morgen)
  De ziekenhuizen voelen zich logistiek klaar voor een tweede golf, maar psychologisch zitten veel medici nog naar adem te happen. ‘We hebben meer kennis en overzicht en er zijn draaiboeken, maar veel mensen zitten er nog door.’
  [naar artikel]
 48. Via ziekenhuizen vaccineren riskeert verlies van minstens 75.000 vaccins. Uitrol via één hub zou efficiënter zijn (16/02/2021 - De Morgen)
  Mocht België zijn vaccins verdelen vanuit één centrale ‘hub’ en niet via veertig ziekenhuizen, dan zouden we zo’n 75.000 tot 190.000 vaccins minder verliezen in de logistieke keten. Dat valt af te leiden uit een analyse door logistiek wetenschappers en het VITO.
  [naar artikel]
 49. Ziekenhuizen hebben niet gewacht op extra maatregelen: één bezoeker per patiënt en niet iedereen is welkom (19/11/2021 - Het Nieuwsblad)
  De ziekenhuizen hebben niet gewacht op verstrengingen van de regering. Bij de grote ziekenhuizen gelden sinds begin november al strengere bezoekregels.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy