Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

29 November 2021
00:33 uur

Dubbel zoveel bestelwagens op de weg dankzij e-commerce

Het Belang van Limburg

23/01/2021 - 06:06

Het aantal bestelwagens op de Belgische wegen is sinds het begin van deze eeuw meer dan verdubbeld: van bijna 400.000 in 2000 tot ruim 800.000 in 2020. Met veel dank aan de doorbraak van e-commerce.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Groei e-commerce doet aantal bestelwagens in Brussel fors toenemen (02/01/2019 - De Morgen)
  Het aantal bestelwagens in het Brusselse verkeer explodeert, zo blijkt uit cijfers van Brussel Mobiliteit waarover Le Soir vandaag bericht. Ook Bruzz berichtte eerder al over het fenomeen. Als verklaring wordt onder meer verwezen naar de groei van de e-commerce. 
  [naar artikel]
 2. Groei e-commerce doet aantal bestelwagens in Brussel fors toenemen (02/01/2019 - Metro)
  Het aantal bestelwagens in het Brusselse verkeer explodeert, zo blijkt uit cijfers van Brussel Mobiliteit waarover Le Soir vandaag bericht. Ook Bruzz berichtte eerder al over het fenomeen. Als verklaring wordt onder meer verwezen naar de groei van de e-commerce. Brussel Mobiliteit voerde de voorbije jaren verschillende metingen uit. Terwijl in 2012 dagelijks 26.500 bestelwagens de hoofdstad inreden, goed voor zo’n 8 procent van het totale verkeer, steeg dat vorig jaar tot 30.000 bestelwagens per dag, of 9 à 10 procent van het totale verkeer. “Het aantal bestelwagens steeg met tien à vijftien procent op vijf jaar”, luidt het bij Brussel Mobiliteit. De toename kan worden verklaard door de groei van e-commerce, maar ook door het feit dat heel wat transporteurs op die manier ontsnappen aan de kilometerheffing bij vrachtwagens. De toevloed van de bestelwagens is geen goed nieuws voor het milieu, de volksgezondheid en mobiliteit in zijn geheel. Ook de reistijd tijdens de week in Brussel is de voorbije jaren met 8 procent gestegen. bron: Belga Het bericht Groei e-commerce doet aantal bestelwagens in Brussel fors toenemen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 3. Groei e-commerce doet aantal bestelwagens in Brussel fors toenemen (02/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het aantal bestelwagens in het Brusselse verkeer explodeert, zo blijkt uit cijfers van Brussel Mobiliteit waarover Le Soir vandaag bericht. Ook...
  [naar artikel]
 4. Beveiliger ADT in half uur dubbel zoveel waard dankzij deal met Google (03/08/2020 - Express)
  Het Amerikaanse beveiligingsbedrijf ADT schiet 100 procent hoger nadat bekendraakte dat Google 6 procent van het bedrijf gaat kopen. Alle... The post Beveiliger ADT in half uur dubbel zoveel waard dankzij deal met Google appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 5. Vanhaezebrouck: “Overwinning is een beloning voor de druk die we probeerden te zetten” (13/12/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Hein Vanhaezebrouck was natuurlijk opgelucht na de 2-1-zege van AA Gent tegen Standard. “Er is al beterschap te zien, ja. We kregen dubbel zoveel kansen als zij, en ook de betere kansen. We hadden dubbel zoveel kansen on target en dubbel zoveel goals. Dan denk ik dat we meer dan verdiend gewonnen hebben", zo analyseerde HVH.
  [naar artikel]
 6. Dubbel zoveel boetes dankzij jonge controleurs (07/05/2018 - VRT NWS)
  FOD Volksgezondheid heeft vorig jaar dubbel zoveel boetes uitgeschreven aan horecazaken die alcohol aan minderjarigen verkochten. De opmerkelijke stijging is vooral te danken aan de inzet van jonge controleurs. Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) is tevreden wil meer inzetten op jonge controleurs.
  [naar artikel]
 7. Ruim dubbel zoveel vaccins en nieuwe spuiten zorgen voor versnelling vaccinaties (12/03/2021 - Het Belang van Limburg)
  De vaccinatiecentra zullen vanaf april dubbel tot mogelijk zelfs drie keer zoveel vaccins ontvangen als vandaag. Dat verneemt onze redactie bij het Agentschap Zorg en Gezondheid. Dankzij nieuwe spuiten kan er vanaf eind maart ook nog eens 20 procent extra winst geboekt worden.
  [naar artikel]
 8. 11 procent méér nieuwe bestelwagens ingeschreven vorig jaar (13/01/2017 - De Redactie)
  In 2016 zijn meer dan 60.000 bestelwagens ingeschreven. Dat is een record. Bestelwagens worden alsmaar populairder. Waarom zijn bestelwagens of camionettes ineens zo populair?
  [naar artikel]
 9. Dubbel zoveel namaakspullen gevonden in België (08/02/2017 - Het Nieuwsblad)
  De economische inspectie heeft het voorbije jaar 422.161 namaakspullen in beslag genomen. Dat is bijna dubbel zoveel als in 2015. In de voorbije vijf jaar zijn nog nooit zoveel namaakgoederen ontdekt, schrijft De Tijd woensdag.
  [naar artikel]
 10. Europese bossen zouden dubbel zoveel CO2 kunnen absorberen dankzij beter beheer (03/12/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Volgens nieuw onderzoek van het Duitse onafhankelijke onderzoeksinstituut Naturwald Akademie zouden de bossen in de Europese Unie elk jaar dubbel zoveel CO2 kunnen absorberen, op voorwaarde dat ze anders beheerd worden. Volgens Greenpeace Duitsland, dat de studie bestelde, moet er daarvoor jaarlijks een derde minder hout gekapt worden, wat ook de biodiversiteit ten goede komt.
  [naar artikel]
 11. Barbara Pas koele minnaar van e-commerce: "Waarom geen heffingen op camionetjes die pakjes komen afleveren?" (15/10/2021 - VRT NWS)
  Voor Kamerfractieleider Barbara Pas (Vlaams Belang) is de discussie over de eventuele versoepeling van de nachtarbeid eigenlijk achterhaald, want die is vooral bedoeld voor de sector van de e-commerce. Volgens Pas hebben we daar sowieso de boot gemist. Ze ziet wel iets in een heffing op de bestelwagens die vanuit het buitenland hier pakketjes komen leveren.
  [naar artikel]
 12. Dubbel zoveel zieken door het wisselvallige weer (14/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Er zijn opvallend veel mensen die last hebben van hun luchtwegen. Sommige dokters hebben nu dubbel zoveel patienten als anders die last hebben van...
  [naar artikel]
 13. ‘Jungle Cruise’ levert Dwayne Johnson dubbel zoveel op als tegenspeelster Emily Blunt (28/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Dwayne ‘The Rock’ Johnson (46) zal dankzij de Disneyprent ‘Jungle Cruise’ dubbel zoveel verdienen als zijn tegenspeelster, Emily Blunt (36), die...
  [naar artikel]
 14. 'Investering e-commerce zal niet ten koste van winst Delhaize gaan' (14/11/2018 - De Tijd)
  12:30 De Nederlandse supermarktgroep Ahold Delhaize wil fors groeien dankzij e-commerce. 'Nu boosten we er vooral ons marktaandeel mee, maar ooit maken we er winst mee.'
  [naar artikel]
 15. Cofinimmo investeert dubbel zoveel als gepland (25/02/2021 - De Tijd)
  18:17 De specialist in kantoor- en zorgvastgoed Cofinimmo investeerde vorig jaar meer dan een half miljard euro, dubbel zoveel als gepland.
  [naar artikel]
 16. Nood aan zomer zonder zorgen is groot: dubbel zoveel Belgen reserveren nu al vakantiehuisje voor volgend jaar (08/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Na een gecompliceerde zomer met oranje en rode vakantiebestemmingen snakt de Belg naar een zorgeloze editie 2021. Dubbel zoveel landgenoten hebben...
  [naar artikel]
 17. Nu al dubbel zoveel inschrijvingen voor dagopleidingen bij Syntra (23/03/2021 - Het Belang van Limburg)
  “We hebben op dit moment al meer dan dubbel zoveel cursisten voor een voltijdse dagopleiding dan andere jaren.” Dat zegt productdirecteur David van der Meijden van Syntra. Corona is één van de oorzaken.
  [naar artikel]
 18. Dubbel zoveel meldingen van geweld of misbruik in zorginstellingen (29/01/2018 - De Standaard)
  In 2017 waren er dubbel zoveel meldingen van grensoverschrijdend gedrag in zorginstellingen voor gehandicapten.
  [naar artikel]
 19. Dubbel zoveel consumentenklachten sinds lockdown: “Al bijna twee maanden lang bel ik om de vier dagen naar de klantendienst” (29/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Ombudsman voor de Handel noteerde sinds maart ruim dubbel zoveel klachten (+125%) ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Over de aankoop...
  [naar artikel]
 20. Gent wil met fietskoeriers aantal bestelwagens terugdringen (05/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De stad Gent wil iets doen aan het aantal bestelwagens die in de binnenstad pakjes komen afleveren. De Arteveldestad wil de bestelwagens vervangen...
  [naar artikel]
 21. Dubbel zoveel klachten voor VRT: “Sinds de zaak-De Pauw kijken mensen kritischer naar ons” (19/03/2019 - Gazet van Antwerpen)
  8.612 klachten: zoveel kreeg de VRT er in 2018 binnen. Dat zijn er bijna dubbel zoveel dan de 4.565 het jaar voordien. De onvrede van de kijkers en luisteraars gaat breed, van “dierenleed” tot mompelende presentatoren. De openbare omroep ziet bovendien hoe de toon vaak harder wordt. “Het publiek wil meer gewicht geven aan zijn boodschap.”
  [naar artikel]
 22. Fiscale korting voor dubbel zoveel woningen (01/06/2018 - De Morgen)
  De hervorming van de registratierechten leidt bij dubbel zoveel koopwoningen in Vlaanderen tot een fiscale korting. Dat schrijven De Tijd en Het Laatste Nieuws op basis van cijfers van Vlaams minister van Financiën Bart Tommelein (Open Vld).
  [naar artikel]
 23. Fiscale korting voor dubbel zoveel woningen (01/06/2018 - Het Nieuwsblad)
  De hervorming van de registratierechten leidt bij dubbel zoveel koopwoningen in Vlaanderen tot een fiscale korting. Dat schrijven De Tijd en Het Laatste Nieuws op basis van cijfers van Vlaams minister van Financiën Bart Tommelein (Open VLD).
  [naar artikel]
 24. Gegevensbeschermingsautoriteit kreeg dubbel zoveel klachten in 2020 (24/01/2021 - Het Nieuwsblad)
  De Gegevensbeschermingsautoriteit (GBA) heeft vorig jaar 708 klachten rond privacy en bemiddelingsverzoeken ontvangen, dat is dubbel zoveel als in 2019. “We bevinden ons nu op een heel gevaarlijk hellend vlak”, zegt voorzitter David Stevens in De Zondag.
  [naar artikel]
 25. Dubbel zoveel mensensmokkel ontdekt op onze luchthavens (06/09/2019 - De Tijd)
  00:40 De luchtvaartpolitie heeft het voorbije jaar bijna dubbel zoveel gevallen van mensensmokkel ontdekt in de Belgische luchthavens. Op Brussels Airport is de criminaliteit ook toegenomen.
  [naar artikel]
 26. Brussels Airport wil dubbel zoveel jobs tegen 2040 (17/11/2016 - De Tijd)
  18:40 De luchthaven van Zaventem wil tegen 2040 dubbel zoveel passagiers vervoeren met minder vliegtuigen en minder geluidsoverlast voor de omwonenden.
  [naar artikel]
 27. Dubbel zoveel Vlamingen komen om het leven bij woningbranden (23/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Woningbranden hebben dit jaar al dubbel zoveel doden geëist als vorig jaar. Na een brand gisterenmorgen in Leuven staat de teller al op 45 doden
  [naar artikel]
 28. Twee frisdrankjes per dag = dubbel zoveel kans op diabetes (ook als ze light zijn) (22/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Dat frisdrank niet goed is voor de gezondheid, moeten we je niet meer vertellen. Maar wist je ook dat je al dubbel zoveel kans hebt op diabetes
  [naar artikel]
 29. Staat haalt dubbel zoveel inkomsten uit erfenissen (01/02/2017 - Het Nieuwsblad)
  De overheid haalde in minder dan tien jaar tijd dubbel zoveel inkomsten uit erfenissen: van 1,5 miljard naar 3,18 miljard euro. Dat moet blijken uit cijfers die Apache opvroeg.
  [naar artikel]
 30. Dubbel zoveel Limburgers overleden als normaal: Alken het zwaarst getroffen (25/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  In Limburg zijn er tussen 15 maart en 15 april dubbel zoveel mensen overleden als normaal. Dat blijkt uit een rondvraag van Het Belang van Limburg bij de 42 Limburgse steden en gemeenten.
  [naar artikel]
 31. Staat haalt dubbel zoveel inkomsten uit erfenissen (01/02/2017 - Het Belang van Limburg)
  De overheid haalde in minder dan tien jaar tijd dubbel zoveel inkomsten uit erfenissen: van 1,5 miljard naar 3,18 miljard euro. Dat moet blijken uit cijfers die Apache opvroeg.
  [naar artikel]
 32. 3.000 nieuwe jobs in techindustrie dit jaar: dubbel zoveel als verwacht (05/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De technologische industrie in België creëert dit jaar 3.000 nieuwe banen. Dat is dubbel zoveel als verwacht, zo meldt technologiefederatie
  [naar artikel]
 33. Dubbel zoveel Belgen fietsen naar het werk als 5 jaar geleden (15/09/2019 - Het Nieuwsblad)
  Meer dan 1 op de 10 werknemers (13,4 procent) in België neemt voor de woon-werkrit geregeld de fiets. Dat zijn er dubbel zoveel als 5 jaar (6,4 procent) geleden. Dat blijkt uit cijfers van HR-dienstenbedrijf Acerta.
  [naar artikel]
 34. Dubbel zoveel transmigranten onderschept in West-Vlaanderen in maand december (08/01/2021 - VRT NWS)
  Vorige maand zijn er in de provincie West-Vlaanderen bijna dubbel zoveel transmigranten onderschept als in december 2019: 837 transmigranten in totaal. Gouverneur Carl Decaluwé zegt dat het er zoveel waren door de brexit die eraan kwam.
  [naar artikel]
 35. Onderrapportage: ‘Wereldwijd dubbel zoveel coronadoden dan gedacht’ (09/05/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Onderrapportage: ‘Wereldwijd dubbel zoveel coronadoden dan gedacht’ Wereldwijd zijn er bijna 7 miljoen mensen overleden aan de gevolgen van Covid-19 en in de Verenigde Staten zijn er maar liefst 300.000 meer sterfgevallen dan eerder gedacht. Dat blijkt uit een studie van het Institute for Health Metrics and Evaluation (IHME) van de universiteit van Washington. ‘Hoe verschrikkelijk de Covid-19-pandemie ook lijkt, deze analyse […] Lees dit artikel: Onderrapportage: ‘Wereldwijd dubbel zoveel coronadoden dan gedacht’
  [naar artikel]
 36. Dubbel zoveel militairen op Belgische straten (28/03/2019 - De Morgen)
  Zolang de hoofdverdachte van de Parijse aanslagen niet gevat is, stuurt de regering meer dan dubbel zoveel militairen de straat op. Ook Frankrijk kijkt in de richting van België voor extra militaire bijstand. Hoe ons armlastig leger dit allemaal zal kunnen bolwerken, is nog niet duidelijk.
  [naar artikel]
 37. Ondanks coronapandemie recordaantal vluchtelingen: nu bijna dubbel zoveel vluchtelingen als 10 jaar geleden (18/06/2021 - VRT NWS)
  Voor het negende jaar op rij is het aantal vluchtelingen in de wereld gestegen. Er zijn nu 82,4 miljoen mensen op de vlucht, een nieuw record en dubbel zoveel als in 2011. Dat staat in het jaarlijkse rapport daarover van de VN Vluchtelingenorganisatie (UNHCR).
  [naar artikel]
 38. Dubbel zoveel sessies bij de psycholoog (01/03/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Steeds meer mensen zetten in de coronacrisis de stap naar een psycholoog. Er worden nu dubbel zoveel eerstelijns psychologische sessies geregistreerd als in het begin van de crisis. En toch kan er nog véél meer: het RIZIV geeft maar een fractie van het beschikbare budget uit.
  [naar artikel]
 39. Dubbel zoveel Belgen boekten al wintervakantie naar de zon (24/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Dubbel zoveel Belgen hebben hun wintervakantie naar de zon al geboekt. De Belg trekt steeds vaker voor meer dan tien nachten naar het zuiden...
  [naar artikel]
 40. Dubbel zoveel leerlingen moeten jaar overdoen (10/07/2021 - Het Belang van Limburg)
  Het aantal zittenblijvers is weer fors gestegen. Scholen hebben dit jaar dubbel zoveel C-attesten uitgedeeld als vorig jaar, toen ze milder delibereerden vanwege de coronacrisis. Dat melden Het Laatste Nieuws en De Morgen zaterdag, op basis van bijna volledige cijfers van het Agentschap voor Onderwijsdiensten.
  [naar artikel]
 41. Dubbel zoveel leerlingen moeten jaar overdoen (10/07/2021 - Het Nieuwsblad)
  Het aantal zittenblijvers is weer fors gestegen. Scholen hebben dit jaar dubbel zoveel C-attesten uitgedeeld als vorig jaar, toen ze milder delibereerden vanwege de coronacrisis. Dat melden Het Laatste Nieuws en De Morgen zaterdag, op basis van bijna volledige cijfers van het Agentschap voor Onderwijsdiensten.
  [naar artikel]
 42. Dubbel zoveel recidivisten als vijf jaar geleden (18/10/2016 - Knack)
  Bijna 5 procent van het aantal veroordeelden in België bevindt zich in staat van wettelijke recidive. Dat blijkt uit cijfers die minister van Justitie Koen Geens (CD&V) vrijgegeven heeft. Dat is dubbel zoveel als in 2010, toen nog maar 2,61 procent van het aantal veroordeelden recidivist was.
  [naar artikel]
 43. Waarom Brussel dubbel zoveel nieuwe besmettingen telt als de rest van het land (22/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In Brussel zijn de voorbije twee weken relatief gezien dubbel zoveel mensen besmet geraakt als in de rest van het land — er waren 246 besmettingen...
  [naar artikel]
 44. Na de hitte van deze week: dubbel zoveel lastminutes naar hotel met waterpark (26/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De hitte van de afgelopen dagen doet de Belg snakken naar afkoeling. Volgens Neckermann worden er sinds deze week meer dan dubbel zoveel...
  [naar artikel]
 45. Arbeidsdeal heeft in 2019 dubbel zoveel jobs nodig (27/07/2018 - De Tijd)
  01:00 Als de arbeidsdeal 12.500 jobs creëert tegen eind 2019, kan dat nooit de beoogde 505 miljoen euro opleveren. Daarvoor zijn bijna dubbel zoveel banen nodig, berekende De Tijd.
  [naar artikel]
 46. Dubbel zoveel contactloze betalingen tijdens coronacrisis (22/07/2020 - Express)
  Tussen februari en juni is het aandeel van contactloos betalen in het totaal aantal transacties verdubbeld, van 16 procent naar... The post Dubbel zoveel contactloze betalingen tijdens coronacrisis appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 47. Dubbel zoveel dodelijke slachtoffers door brand in 2014 (05/10/2016 - De Redactie)
  Er zijn in ons land in 2014 in totaal 72 mensen overleden aan de gevolgen van een brand. Dat zijn er dubbel zoveel als in 2013, toen er 36 slachtoffers te betreuren vielen.
  [naar artikel]
 48. Criminelen kunnen ontkomen dankzij nieuwe voornaam (23/01/2019 - Knack)
  Dubbel zoveel Belgen zijn van naam veranderd sinds de wetgeving op 1 augustus versoepelde, maar die wijziging zorgt voor een veiligheidslek bij de politiedatabank.
  [naar artikel]
 49. Overheid haalt dubbel zoveel inkomsten uit erfenissen (01/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De overheid haalde in minder dan tien jaar tijd dubbel zoveel inkomsten uit erfenissen: van 1,5 miljard naar 3,18 miljard euro. Dat moet blijken
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.