Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

28 January 2022
23:49 uur

Vivaldi in doodlopend straatje met aanpak haatspraak

De Tijd

31/05/2021 - 20:43

20:38 De Vivaldi-partners reiken de N-VA de hand, maar dat lijkt ze niet aan de tweederdemeerderheid te helpen die nodig is om hatespeech te vervolgen. De N-VA wil de meerderheid niet depanneren. En Open VL...


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE TIJD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Haatspraak: Vivaldi raakt niet aan meerderheid om Grondwet te wijzigen (03/06/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Haatspraak: Vivaldi raakt niet aan meerderheid om Grondwet te wijzigen Een wijziging van de Grondwet, om haatspraak voor de correctionele rechtbank te krijgen, in plaats van voor het hof van assisen: het was de grote ambitie van Vivaldi. De premier, Alexander De Croo (Open Vld), sprak er zich vorige week fors over uit in de Kamer. Meteen ging ook minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) stevig […] Lees dit artikel: Haatspraak: Vivaldi raakt niet aan meerderheid om Grondwet te wijzigen
  [naar artikel]
 2. Doodlopend straatje voor 'vuile auto' (30/07/2017 - De Morgen)
  https://images0.persgroep.net/rcs/SCdNU6un1uUdIi66XGe3SmE-VgM/diocontent/75669603/_fitwidth/642/?appId=f215d2ebdcdad4aa3dc78550c5970d02&quality=0.90&format=jpg
  [naar artikel]
 3. Geens bespreekt haatspraak op internet en aanpak Syriëstrijders met Europese ministers (26/03/2019 - Het Nieuwsblad)
  Minister van Justitie Koen Geens (CD&V) heeft maandag met een reeks West-Europese collega’s van gedachten gewisseld over de aanpak van ‘foreign terrorist fighters’ (ftt’s, buitenlandse terreurstrijders) en van ‘hate speech’ (haatspraak) op het internet. Tijdens het informele overleg bogen de betrokken ministers zich over de juridische kant van grensoverschrijdende samenwerking in de strijd tegen terrorisme en ernstige misdaad.
  [naar artikel]
 4. Lijk van vrouw gevonden in doodlopende straat nabij A19 (31/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  In een doodlopend straatje vlakbij de A19, in de buurt van het Congobos in de Wervikse deelgemeente Geluwe, is deze voormiddag het stoffelijk
  [naar artikel]
 5. Doodlopend straatje voor de 'vuile auto' (31/07/2017 - De Morgen)
  Een rechter in het Duitse Stuttgart oordeelde dat een totaalverbod op dieselwagens een gerechtvaardigde maatregel is. Een belangrijke uitspraak, want ook in Brussel en nog andere steden lopen gelijkaardige zaken.
  [naar artikel]
 6. Doodlopend straatje voor de 'vuile auto' (10/04/2019 - De Morgen)
  Een rechter in het Duitse Stuttgart oordeelde dat een totaalverbod op dieselwagens een gerechtvaardigde maatregel is. Een belangrijke uitspraak, want ook in Brussel en nog andere steden lopen gelijkaardige zaken.
  [naar artikel]
 7. Economisch nationalisme is doodlopend straatje (01/10/2017 - De Tijd)
  14:35 Daar gaan ze. Macron is nog maar enkele maanden president en het beslissingscentrum van enkele grote Franse bedrijven verhuist al naar het buitenland. Frankrijk is lang de kampioen geweest van het eco...
  [naar artikel]
 8. Lichaam van vrouw gevonden in doodlopende straat (02/01/2017 - Het Nieuwsblad)
  Zaterdagochtend vond de politie in een doodlopend straatje, vlakbij de A19, het lichaam van een vrouw. Over de oorzaak is nog weinig bekend, mogelijk is er kwaad opzet mee gemoeid.
  [naar artikel]
 9. Cyriel Verschaeve: een doodlopend straatje (19/11/2019 - De Standaard)
  Het Kortrijk stadsbestuur gunt priester Cyriel Verschaeve geen plaats meer in de Vlaamse canon. De naar hem vernoemde straat in de deelgemeente Marke krijgt een andere naamgever.
  [naar artikel]
 10. Vlaamse Volksbeweging waarschuwt N-VA voor 'doodlopend straatje' (11/09/2017 - Knack)
  'Nog vijf jaar extra communautaire stilstand, Bart?' Volgens de Vlaamse Volksbeweging heeft die strategie op lange termijn alleszins weinig kans op succes.
  [naar artikel]
 11. 40 ton kleren en schoenen gedumpt in woondreef naast E17 (21/10/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Onbekenden hebben een gigantisch stort achtergelaten in de Hooierzelestraat, een doodlopend straatje vlak naast de E17 in Waasmunster. De bewoners troffen donderdagochtend bijna 40 ton afgedankte kledij en schoenen aan in de berm.
  [naar artikel]
 12. Vlaamse Volksbeweging: “N-VA dreigt een doodlopend straatje in te slaan” (11/09/2017 - Het Belang van Limburg)
  De Vlaamse Volksbeweging stelt zich vragen bij de langetermijnvisie van N-VA-voorzitter Bart De Wever, nu die in Het Laatste Nieuws heeft aangekondigd geen communautair getinte campagne te zullen voeren.
  [naar artikel]
 13. Vlaamse Volksbeweging: “N-VA dreigt een doodlopend straatje in te slaan” (11/09/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De Vlaamse Volksbeweging stelt zich vragen bij de langetermijnvisie van N-VA-voorzitter Bart De Wever, nu die in Het Laatste Nieuws heeft aangekondigd geen communautair getinte campagne te zullen voeren.
  [naar artikel]
 14. Absurditeit alom in ‘Pop-Up Rechtbank’: “Ik kan de straat niet uit zonder mijn buren uit bed te bellen” (09/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Erna woont achteraan een doodlopend straatje en heeft een parkeerplaats voor haar deur. De eigenaar van de garageboxen tegenover haar woonst heeft...
  [naar artikel]
 15. Van Quickenborne hoopt nog op akkoord in parlement over haatspraak (06/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) hoopt nog steeds dat een serene discussie in het parlement kan leiden tot een meer effectieve aanpak van haatmisdrijven. Wel moeten daarbij duidelijke grenzen worden gesteld, vindt de minister. De piste om haatspraak enkel strafbaar te stellen indien het aanzet tot geweld, zoals N-VA voorstelt, lijkt hij niet te volgen, zo bleek in De Zevende Dag op Eén.
  [naar artikel]
 16. Kabano, de houten villa waar je vanuit elke ruimte uitkijkt op de duinen (22/07/2021 - Het Belang van Limburg)
  In een doodlopend straatje in Oostduinkerke biedt een houten villa een fenomenaal uitzicht op een duinenlandschap. Het toevluchtsoord van Sofie Stoop en Wim De Beus uit Gent, die beiden als kind het merendeel van hun vakanties aan zee doorbrachten, is ook het favoriete paradepaardje van architect Wim.
  [naar artikel]
 17. Barst het cordon? De Wever en Van Grieken trekken op expeditie in doodlopend straatje (28/05/2019 - De Morgen)
  Staat N-VA op een historisch keerpunt in haar omgang met extreemrechts? Bart De Wever en Tom Van Grieken praten woensdagmiddag over de vorming van een Vlaamse meerderheid. Maar de uitkomst ligt eigenlijk al vast. Het wordt niks. Al zal niemand dat voorlopig luidop zeggen.
  [naar artikel]
 18. Politie verspreidt opsporingsbericht voor mysterieuze vrouw die dood werd gevonden in Geluwe (03/01/2017 - Het Nieuwsblad)
  De politie heeft geen idee wie de vrouw is die afgelopen weekend levenloos is gevonden in een doodlopend straatje vlakbij de A19 in Wervik. Daarom is nu een opsporingsbericht verspreid, met foto’s van onder meer de juwelen van de vrouw.
  [naar artikel]
 19. Buren blijven zich verzetten tegen uitrit McDonald’s Lanaken (28/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  Het nieuwe rooilijnplan van de openbare weg ‘Aan de Grenswachtkazerne’ - het doodlopend straatje dat restaurant McDonald’s gebruikt als uitrit van de parking - blijft op weerstand van de buren botsen. Dat werd bevestigd tijdens de laatste vergadering van de gemeenteraad door schepen van Ruimtelijke Ordening Sofie Martens (Open Vld).
  [naar artikel]
 20. Waarom haatspraak verbieden een slecht idee is (05/06/2021 - De Morgen)
  Het lijkt erop dat de regering in de Kamer de tweederdemeerderheid om een grondwettelijk verbod op haatspraak in te voeren, niet zal vinden. Dat is zeer goed en geruststellend nieuws.
  [naar artikel]
 21. Premier Wilmès veroordeelt haatspraak (23/01/2020 - De Standaard)
  Eerste minister Sophie Wilmès (MR) kondigt een interministeriële conferentie en een actieplan om haatspraak aan te pakken.
  [naar artikel]
 22. "Hasselt Genkt, mijn hemel! Wim Dries, waar wachten we nog op?" (04/10/2016 - Het Belang van Limburg)
  Wim Dries kan de slag van zijn leven slaan. De Genkse burgemeester krijgt de kans om een stuk Hasselt aan te kopen. Niet zomaar ergens een doodlopend straatje. Neen: de begijnhofhuisjes in hartje Hasselt staan te koop, en mochten wij hem goede raad geven: koop ze!
  [naar artikel]
 23. No Hate-campagne pakt haatspraak aan, online en offline (10/12/2016 - De Redactie)
  De campagne wil via sensibilisering en vorming meer weerbaarheid en actie tegen haatspraak tot stand brengen bij kinderen, jongeren en jeugdbegeleiders.
  [naar artikel]
 24. De vredesduif van Gotem (22/11/2018 - Het Belang van Limburg)
  In een doodlopend, piepklein straatje in het pittoreske Gotem, opent een zéér merkwaardig man in een stofjas de deur van zijn rijhuis: Walter Schoels. Excuseer: ‘Eerwaarde Heer’ Schoels. Beroep: pastoor op rust. Vrijetijdsbesteding: actieve duivenmelker. “Eindelijk”, verwelkomt hij ons met open armen. “Eindelijk heb ik tijd gevonden om jullie te ontvangen.” Tja, dat is nu eenmaal het lot van een 82-jarige die fit is van hart, fris van geest en sociaal hyperactief.
  [naar artikel]
 25. Klein Gents theatergezelschap zoekt oplossing coronaveilige voorstellingen: "In doodlopende straat kunnen we 42 mensen zetten" (10/03/2021 - VRT NWS)
  Theatervoorstellingen mogen weer plaatsvinden met hoogstens 50 toeschouwers en in openlucht. Theater Tinnenpot in Gent leent zich niet echt tot openluchtvoorstellingen. Maar directeur Decaluwe zocht en vond een oplossing: "We zetten de poort open tot in een doodlopend straatje".
  [naar artikel]
 26. Patstelling in Rome (06/03/2018 - Het Belang van Limburg)
  Rome Het lijkt erop dat de Italiaanse kiezers een doodlopend straatje in zijn geslagen: de parlementsverkiezingen van zondag leverden geen werkbare regeringsmeerderheid op. De twee winnaars, Luigi Di Maio van de anti-establishment Vijfsterrenbeweging en Matteo Salvini van het xenofobe Lega, eisen allebei het recht op om de nieuwe regering te leiden. Rome staat voor een patstelling, Italië valt opnieuw uiteen in Noord en Zuid.
  [naar artikel]
 27. Jongerenvoorzitters N-VA, CD&V en N-VA roepen op om haatspraak uit Turkije te veroordelen (20/07/2016 - Knack)
  De drie jongerenvoorzitters van de regeringspartijen lanceren een gezamenlijke oproep om, na de mislukte staatsgreep, ook de haatspraak van de Turkse president Erdogan te veroordelen.
  [naar artikel]
 28. Jongerenvoorzitters N-VA, CD&V en N-VA roepen leiders op om haatspraak uit Turkije te veroordelen (20/07/2016 - Knack)
  De drie jongerenvoorzitters van de regeringspartijen lanceren een gezamenlijke oproep om, na de mislukte staatsgreep, ook de haatspraak van de Turkse president Erdogan te veroordelen.
  [naar artikel]
 29. Vlaams minister Gatz en meer dan 40 organisaties pakken samen haatspraak aan (10/12/2016 - Het Belang van Limburg)
  Vlaams minister van Jeugd en Media Sven Gatz heeft zaterdag samen met meer dan 40 organisaties de eerste Vlaamse campagne tegen online en offline haatspraak gelanceerd. De campagne ‘No Hate’ wil via sensibilisering en vorming meer weerbaarheid en actie tegen haatspraak tot stand brengen bij kinderen, jongeren en jeugdbegeleiders.
  [naar artikel]
 30. Verdeeld links spreidt bedje voor ambitieuze Sarkozy (12/04/2019 - De Morgen)
  Alsof hij weer president was, zo waande Nicolas Sarkozy zich gisteren al. Opnieuw op het voorplan van de Franse politiek - door de verkiezingswinst van zijn UMP zondag - neemt hij nu al voorsprong om in 2017 terug te keren in het Elysée. Of redt premier Manuel Valls toch nog de belaagde socialisten door zijn partij uit president Hollandes doodlopend straatje te sturen?
  [naar artikel]
 31. Van Quickenborne wil haatspraak echt vervolgen (11/01/2021 - De Tijd)
  15:38 Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne wil dat haatspraak echt wordt vervolgd en wil het daarom weghalen bij assisen. De N-VA-oppositie waarschuwt dat de vrije meningsuiting in het gedrang kom...
  [naar artikel]
 32. Jongerenvoorzitters N-VA, CD&V en Open VLD roepen leiders op om haatspraak uit Turkije te veroordelen (20/07/2016 - Knack)
  De drie jongerenvoorzitters van de regeringspartijen lanceren een gezamenlijke oproep om, na de mislukte staatsgreep, ook de haatspraak van de Turkse president Erdogan te veroordelen.
  [naar artikel]
 33. Van Quickenborne wil online haatspraak voor de strafrechter (10/11/2020 - De Standaard)
  Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD) wil online haatspraak efficiënter kunnen vervolgen. Dat zei hij dinsdag tijdens de uiteenzetting van zijn beleidsverklaring in de Kamer.
  [naar artikel]
 34. Vivaldi klaar voor landing: goedkopere energie, strengere aanpak langdurig zieken (11/10/2021 - De Morgen)
  Vivaldi heeft zijn landingsgestel uitgeklapt. Na een paar moeilijke maanden lijkt de coalitie klaar voor een herstart dinsdag, met een groot akkoord in de hand.
  [naar artikel]
 35. Antwerps AI-bedrijf leidt Europees onderzoek naar online haatspraak (20/01/2021 - De Tijd)
  02:55 Het Antwerpse taaltechnologiebedrijf Textgain krijgt de leiding over een Europees onderzoekscentrum naar online haatspraak en desinformatie. De opgedane inzichten moeten experts helpen om onder andere...
  [naar artikel]
 36. Socialisten morren over “dissidente voorzitter” binnen Vivaldi, die telkens coronabeleid ondergraaft (23/02/2021 - Express)
  Premier Alexander De Croo (Open Vld) zette gisteren z’n hele politieke krediet in om de bovenhand te houden in de discussie rond de corona-aanpak. Tegenover de roep om versoepeling zette hij droge statistieken en een persconferentie waarbij hij vooral ruggensteun gaf aan de aanpak van zijn minister van Volksgezondheid, Frank Vandenbroucke (Vooruit). Intern klinkt wel […] The post Socialisten morren over “dissidente voorzitter” binnen Vivaldi, die telkens coronabeleid ondergraaft appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 37. “VS hebben charter tegen online haatspraak niet ondertekend” (26/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Verenigde Staten sluiten zich niet aan bij een charter tegen haatspraak dat vandaag werd ondertekend door andere landen op de G7-top. Dat deelde...
  [naar artikel]
 38. Luikenaars beramen ripdeal in Maasmechelen maar slaan op de vlucht met Kalasjnikov op achterbank (20/12/2018 - Het Belang van Limburg)
  Drie mannen uit Luik riskeren celstraffen van drie jaar en geldboetes van 4.000 euro omdat ze een gewapende overval beraamden op een cannabisplantage in Maasmechelen. Het drietal werd gestoord door een toevallige passage van een politiepatrouille. Toen de agenten hen wilden controleren, sloegen de mannen met hun wagen op de vlucht. Uiteindelijk reden ze zichzelf vast toen ze een doodlopend straatje insloegen. Nadat ze de politiecombi tevergeefs van de baan probeerden rijden, konden ze gearresteerd worden.
  [naar artikel]
 39. Buurt is hondenpoep beu en doopt straatje om tot ‘Strontpad’ (03/08/2019 - Het Belang van Limburg)
  De buren van het Grootbergpad in het Avergat in Kanne zijn de vele hondendrollen in het hellende straatje meer dan beu. “Het is een echte plaag”, klagen ze. “Met deze ludieke actie willen we de passanten waarschuwen en hopen we dat hondenbaasjes en de gemeente hun verantwoordelijk nemen.”
  [naar artikel]
 40. ‘Ik word echt niet gelukkig als ik reacties op Theo Francken zie’: Jessika Soors (Groen) over haatspraak (09/07/2020 - De Morgen)
  Kamerlid Jessika Soors (Groen) wil dat elke vorm van haatspraak voor de correctionele rechtbank komt. Zelf wordt ze al dagenlang bedolven onder de bagger na een debat op Terzake met Vlaams Belang-kopstuk Tom Van Grieken.
  [naar artikel]
 41. Aanpak van fiscale fraude zet Vivaldi onder hoogspanning (16/12/2021 - De Tijd)
  20:04 De aanpak van fiscale fraude, die geen topprioriteit meer dreigde te zijn in het Nationaal Veiligheidsplan voor de politie, zet de regering-De Croo onder hoogspanning. Achter de schermen wordt het vei...
  [naar artikel]
 42. Man neergestoken in Glazen Straatje Gent (20/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Vannacht is een man neergestoken in het Glazen Straatje in Gent. Hij raakte levensgevaarlijk gewond en werd in kritieke toestand naar het
  [naar artikel]
 43. Zwaar gewapende Luikenaars krijgen tot 38 maanden cel: Kalasjnikov en vuurwapens op achterbank (10/01/2019 - Het Belang van Limburg)
  Drie mannen uit Luik kregen donderdag voor de correctionele rechtbank van Tongeren celstraffen van 32 en 38 maanden omdat ze een gewapende overval beraamden op een cannabisplantage in Maasmechelen. Het drietal werd gestoord door een toevallige passage van een politiepatrouille. De mannen reden met gierende banden weg, maar konden in een doodlopend straatje toch klemgereden worden. Ondertussen hadden ze een Kalasjnikov en twee geladen vuurwapens op de achterbank liggen. Hiervoor werd een extra straf van twee maanden en een geldboete van 4.000 euro opgelegd.
  [naar artikel]
 44. Glazen straatje met een einde (05/04/2019 - De Morgen)
  Het is zo oud als de straat, het Gentse 'glazen straatje'. Maar als het van burgemeester Daniël Termont afhangt, moet het weg. Buurtbewoners klagen immers over te veel geluidsoverlast. 'De hoeren zijn nodig', zegt Termont. 'Maar beter op een plek buiten de stad.'
  [naar artikel]
 45. Zo willen ministers Gatz en Vandeurzen een einde maken aan haatspraak op het internet (06/02/2018 - Het Belang van Limburg)
  Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V) en zijn collega op Media Sven Gatz (Open VLD) slaan de handen in elkaar om haatspraak op het internet tegen te gaan. Met ‘Project No Hate - Alternarratief’ lanceren ze een actieplan om hulpverleners in de welzijnssector beter te wapenen tegen online pesten en ander ongepast gedrag.
  [naar artikel]
 46. CD&V twijfelt over Vivaldi. ‘Dit is niet het signaal dat de kiezer gegeven heeft’ (01/09/2020 - De Morgen)
  CD&V is verdeeld over de deelname aan een Vivaldi-coalitie. Een extra topoverleg om daarover te beslissen, werd maandagavond op de valreep afgeblazen. Ook de socialisten leggen hun lat voor Vivaldi hoog.
  [naar artikel]
 47. “De discussie over haatspraak is niets meer dan politiek spierballengerol” (01/06/2021 - Het Belang van Limburg)
  Moet haatspraak voor de correctionele rechtbank komen of niet? Al een hele week is dit debat brandend actueel. Met dank aan de extreemrechtse terreurdreiging van de voortvluchtige militair Jürgen Conings. Met dank ook aan de Mechelse rechtbank die vier leden van Voorpost tot zes maanden cel heeft veroordeeld voor het aanzetten tot haat en geweld omdat ze tijdens een manifestatie een spandoek met de tekst ‘Stop islamisering’ meedroegen.
  [naar artikel]
 48. Groen wil haatspraak efficiënter bestraffen: iedere overtreder voor correctionele rechtbank (09/07/2020 - De Morgen)
  Als het van Groen afhangt, moet elke vorm van haatspraak op dezelfde manier worden behandeld voor de correctionele rechtbank. Kamerlid Jessika Soors wil daarvoor artikel 150 van de Grondwet aanpassen. De politica deelde op haar sociale media ook zelf haatberichten die ze ontving na haar debat met Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken.
  [naar artikel]
 49. De Vivaldi-regering: nieuwe gezichten boven ervaring (25/09/2020 - De Standaard)
  Koens Geens past voor een ministerpost in de Vivaldi-regering en ook andere oude boegbeelden nemen straks wellicht afscheid. Vivaldi wordt zo hoe dan ook een frisse, maar onervaren ploeg.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.