Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

07 October 2022
04:14 uur

Inflatiespook, parkstress, mondmaskerafval en Bibi’s beleid

Apache

05/06/2021 - 07:30

Apache werkt samen met een netwerk van binnen- en buitenlandse nieuwsmedia die eveneens dieper graven. We nemen hun beste stukken over, of werken samen aan onderzoeken. Zo krijg jij nog meer steengoede onderzoeken en kritische analyses te lezen. Sommige artikels verschijnen integraal (in vertaling), en vanaf nu signaleren we ook tweewekelijks nog meer interessante onderzoeken


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP APACHE

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Inflatiespook duikt weer op: hoe reageert de Fed? (15/06/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Inflatiespook duikt weer op: hoe reageert de Fed? De Europese Centrale Bank hield vorige week haar beleid onveranderd, ondanks toenemende zorgen over oplopende prijzen. De komende dagen zijn alle ogen gericht op haar Amerikaanse tegenhanger: de Federal Reserve. Ook in de Verenigde Staten gaat het debat over deze cruciale vraag: is de huidige hoge inflatie tijdelijk, of een blijver? De Amerikaanse inflatie, de […] Lees dit artikel: Inflatiespook duikt weer op: hoe reageert de Fed?
  [naar artikel]
 2. Inflatiespook duikt op in Verengd Koninkrijk en Duitsland: dit zijn de oorzaken (16/09/2021 - De Morgen)
  Na een lange afwezigheid is in Groot-Brittannië het inflatiespook opgedoken. Ook andere landen als Duitsland kampen met hoge inflatie. Hoe komt dat?
  [naar artikel]
 3. Christelijke Asia Bibi mag Pakistan dan toch verlaten (30/01/2019 - De Morgen)
  Het Pakistaanse hooggerechtshof heeft een beroep tegen de vrijspraak van Asia Bibi afgewezen. Ze was wegens godslastering ter dood veroordeeld. Wat betekent dit nu?
  [naar artikel]
 4. Echtgenoot van vrijgesproken Pakistaanse christen Asia Bibi wil asiel in Verenigd Koninkrijk (04/11/2018 - De Morgen)
  De man van Asia Bibi, de Pakistaanse christelijke vrouw die tot de doodstraf was veroordeeld en onlangs werd vrijgesproken, wil asiel in het Verenigd Koninkrijk. Bibi was acht jaar geleden ter dood veroordeeld vanwege blasfemie; ze had water gedronken uit dezelfde kom als een moslima en was beschuldigd van het beledigen van de profeet Mohammed.
  [naar artikel]
 5. Miljardair Sam Zell is van mening veranderd en kocht nu toch goud om het inflatiespook te bezweren (05/05/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Miljardair Sam Zell is van mening veranderd en kocht nu toch goud om het inflatiespook te bezweren Sam Zell, vastgoedinvesteerder en berucht miljardair uit Chicago, vertelde aan Bloomberg dat hij ‘overal waar hij kijkt tekenen van inflatie ziet’. Hij plant zich te wapenen tegen de geldontwaarding met een edelmetaal dat al een tijdje ‘uit de mode’ is.  Nu Amerikaans minister van Financiën Janet Yellen laat doorschemeren dat de Fed gedwongen kan worden om de rente […] Lees dit artikel: Miljardair Sam Zell is van mening veranderd en kocht nu toch goud om het inflatiespook te bezweren
  [naar artikel]
 6. Asia Bibi mag van Pakistaans Hooggerechtshof land verlaten (29/01/2019 - Metro)
  De Pakistaanse Asia Bibi, een christelijke vrouw die tot de doodstraf veroordeeld werd en eind vorig jaar na negen jaar cel vrijkwam, mag Pakistan verlaten. Het Hooggerechtshof in Islamabad verklaarde vandaag het beroep tegen de vrijspraak van Bibi onontvankelijk. De instantie beval tegelijkertijd ook de onmiddellijke vrijlating van de vrouw. Daardoor kan de 51-jarige moeder van twee eindelijk het land verlaten. Waar ze naartoe zal gaan, is voorlopig onduidelijk. Bibi zat in Pakistan jaren in de dodencel, op verdenking van belediging van de profeet Mohammed. Het hooggerechtshof sprak haar eind oktober vrij, maar extremistische moslims in Pakistan reageerden woedend op die uitspraak. Zo eiste de radicaal-islamitische groepering Tehreek-e-Labaik Pakistan (TLP) dat Bibi alsnog werd terechtgesteld en wenste ze de rechters die haar vrijspraken eenzelfde lot toe. bron: Belga Het bericht Asia Bibi mag van Pakistaans Hooggerechtshof land verlaten verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 7. Dit is de Pakistaanse haatprediker die Asia Bibi dood wil (04/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  ‘Het wordt oorlog als ze Asia Bibi naar het buitenland laten gaan’, dreigt Khadim Hoessain Rizvi. Hij staat te boek een van de invloedrijkste...
  [naar artikel]
 8. Kater met een beperking Bibi is terecht: “Hij is vermagerd, maar ik ben dolblij” (02/03/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De weggelopen en gehandicapte kater Bibi, het lievelingsbeest van het autistische jongetje Rayan uit Hoboken, is weer terecht. De zoekactie en oproep van de familie hebben resultaat opgeleverd.
  [naar artikel]
 9. Vrijgesproken Pakistaanse vrouw Asia Bibi is in Canada aangekomen (08/05/2019 - VRT NWS)
  De christelijke vrouw Asia Bibi is in Canada aangekomen, dat heeft haar advocaat laten weten. De Pakistaanse vrouw zat jarenlang in de dodencel in Pakistan voor het beledigen van de profeet Mohammed. Wereldwijd lokte dat heel wat verontwaardiging uit en uiteindelijk werd ze vrijgesproken. Bibi moest onderduiken in eigen land voor reacties van extremistische moslims. Ze kreeg uiteindelijk asiel in Canada. 
  [naar artikel]
 10. Slecht nieuws voor spaarders: inflatiespook maakt comeback (24/02/2021 - Express)
  Zowel in Europa als in de Verenigde Staten steekt een haast vergeten economisch fenomeen weer de kop op: inflatie, of een stijging van het algemene prijspeil. Het statistiekenbureau Eurostat bevestigde maandag een eerdere prognose. Na vijf opeenvolgende maanden van deflatie, dalingen van het prijspeil, steeg in januari het gemiddelde prijspeil in de eurozone met 0,9 […] The post Slecht nieuws voor spaarders: inflatiespook maakt comeback appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 11. Echtgenoot van vrijgesproken Pakistaanse christen Asia Bibi wil asiel in Verenigd Koninkrijk (04/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De man van Asia Bibi, de Pakistaanse christelijke vrouw die tot de doodstraf was veroordeeld en onlangs werd vrijgesproken, wil asiel in het...
  [naar artikel]
 12. Pakistaanse christelijke Asia Bibi kan naar België komen (09/11/2018 - De Morgen)
  De federale regering is bereid om asiel te verlenen aan Asia Bibi, de christelijke vrouw die acht jaar geleden in Pakistan ter dood werd veroordeeld wegens godslastering, maar vorige week alsnog werd vrijgesproken. 
  [naar artikel]
 13. N-VA-Kamerlid doet oproep aan minister Reynders: “Bied Asia Bibi asiel aan” (04/11/2018 - Het Nieuwsblad)
  “Asia Bibi en haar echtgenoot moeten beschermd worden. België kan hen asiel aanbieden. Het zou niet de eerste keer zijn dat de regering zulke actie ondernam.” Dat zegt Kamerlid Peter Luykx (N-VA) zondag.
  [naar artikel]
 14. Christelijke vrouw Asia Bibi heeft Pakistan verlaten (08/05/2019 - Metro)
  De christelijke Pakistaanse vrouw Asia Bibi heeft haar land verlaten, zo hebben Pakistaanse media gemeld en zo heeft haar advocaat Saiful Malook bevestigd. Bibi zat in Pakistan jaren in de dodencel, na in 2010 schuldig te zijn bevonden aan het beledigen van de profeet Mohammed. Het hooggerechtshof sprak haar eind oktober vrij, maar extremistische moslims in Pakistan reageerden woedend op die uitspraak. Volgens de Britse openbare omroep BBC vertoefde zij op een geheime locatie terwijl er schikkingen in de maak waren om haar het land te doen verlaten. De vrouw is in Canada beland, zei haar advocaat. Wanneer ze is vertrokken, is onduidelijk. Bron: Belga   Het bericht Christelijke vrouw Asia Bibi heeft Pakistan verlaten verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 15. Nederland biedt advocaat Asia Bibi opvang (08/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De advocaat van de Pakistaanse Asia Bibi, de christen die jarenlang in de dodencel zat, kan tijdelijk opvang krijgen in Nederland. Het ministerie...
  [naar artikel]
 16. Lommels N-VA-Kamerlid doet oproep aan minister Reynders: “Bied Asia Bibi asiel aan” (04/11/2018 - Het Belang van Limburg)
  “Asia Bibi en haar echtgenoot moeten beschermd worden. België kan hen asiel aanbieden. Het zou niet de eerste keer zijn dat de regering zulke actie ondernam.” Dat zegt Kamerlid Peter Luykx (N-VA) zondag.
  [naar artikel]
 17. Uitdager van Netanyahu predikt vernietiging en vrede (01/02/2019 - Het Belang van Limburg)
  Tel AvivDe Israëlische premier Benjamin ‘Bibi’ Netanyahu heeft er een sterke politieke rivaal bij. Ex-generaal, gewezen para, en oud-stafchef Benny Gantz lanceerde deze week zijn campagne voor de parlementsverkiezingen in april. De opiniepeilingen geven aan dat hij een ernstige uitdager wordt – de man die Bibi kan doen bibberen.
  [naar artikel]
 18. Advocaat van Asia Bibi wil in Nederland blijven (06/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De advocaat van de Pakistaanse christen Asia Bibi wil in Nederland blijven, maar wil niet zelf asiel aanvragen. Hij wil dat Nederland hem uitnodigt...
  [naar artikel]
 19. Pakistaanse vrouw Asia Bibi vrijgelaten (07/11/2018 - Metro)
  De Pakistaanse Asia Bibi, een christelijke vrouw die een week geleden werd vrijgesproken na acht jaar doorgebracht te hebben in de dodencel wegens godslastering en sindsdien gevangen zit, werd vrijgelaten. Dat meldde haar advocaat Saif ul-Mulook aan het Franse persbureau AFP. “Ze is vrijgelaten. Er werd me verteld dat ze in een vliegtuig zit, maar niemand weet met welke bestemming”, schreef Ul-Mulook in een bericht aan AFP. Het bevel tot vrijlating arriveerde vandaag in de gevangenis van Multan, waar ze werd vastgehouden, zei een lid van de gevangenisdirectie aan AFP. Bron: Belga   Het bericht Pakistaanse vrouw Asia Bibi vrijgelaten verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 20. Bougie of Bibi (12/04/2019 - De Morgen)
  Een half jaar na de Gaza-oorlog wordt in de campagne amper over dit conflict gesproken. Iran en de sociaal-economische achteruitgang domineren de debatten. En toch lijken vele kiezers zich onbewust de vraag te stellen: is er naast 'Bibi' Netanyahu een kandidaat die hen kan beschermen tegen de raketten van Hamas? Uitdager 'Bougie' Herzog doet het alvast goed in nieuwe peilingen.
  [naar artikel]
 21. Vrijgesproken Asia Bibi, de vrouw die dood moest wegens godslastering, uitgeweken naar Canada (08/05/2019 - De Morgen)
  De Pakistaanse christen Asia Bibi, die acht jaar in de dodencel zat wegens godslastering, heeft Pakistan verlaten en is aangekomen in Canada. Dat heeft haar advocaat Saif Ul Malook woensdag gezegd.
  [naar artikel]
 22. Pakistaanse autoriteiten arresteren haatprediker die protesten tegen vrijspraak Asia Bibi leidde (24/11/2018 - De Morgen)
  De Pakistaanse autoriteiten hebben de leider van een radicaal-islamitische beweging opgepakt die gewelddadige protesten organiseerde na de vrijspraak voor Asia Bibi, een christelijke vrouw die al acht jaar in de dodencel zat op beschuldiging van blasfemie. 
  [naar artikel]
 23. Nederland biedt advocaat Asia Bibi opvang (08/11/2018 - Metro)
  De advocaat van de Pakistaanse Asia Bibi, de christen die jarenlang in de dodencel zat, kan tijdelijk opvang krijgen in Nederland. Het ministerie van Buitenlandse Zaken biedt hem die mogelijkheid binnen het zogenoemde Shelter City-programma voor verdedigers van de mensenrechten die onder druk staan. Advocaat Saif-ul-Malook vluchtte onlangs uit Pakistan. Hij wil in Nederland blijven, maar hij wil geen asiel aanvragen. Bibi, die werd vrijgesproken van godslastering, kwam gisteren vrij. Zij is naar de Pakistaanse hoofdstad Islamabad gevlogen, waar ze voor haar eigen veiligheid zou worden vastgehouden. Het Pakistaanse ministerie van Buitenlandse Zaken spreekt tegen dat ze op weg zou zijn naar Europa. Volgens de Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken Stef Blok heeft de situatie van Bibi “onze volle aandacht”.’ Ze moet nog steeds vrezen voor haar leven. Radicale moslims zijn het niets eens met haar vrijspraak. Bron: Belga   Het bericht Nederland biedt advocaat Asia Bibi opvang verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 24. Weg ligt nu open voor christelijke vrouw Asia Bibi om Pakistan te verlaten (29/01/2019 - VRT NWS)
  Asia Bibi, de Pakistaanse christelijke vrouw die aanvankelijk ter dood was veroordeeld voor godslastering maar eind oktober werd vrijgesproken, mag eindelijk het land verlaten. Het hooggerechtshof verklaarde het beroep tegen haar vrijspraak onontvankelijk. 
  [naar artikel]
 25. Honderden mensen opgepakt in Pakistan na protest tegen vrijspraak Asia Bibi, advocaat vlucht naar Nederland (05/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Pakistaanse autoriteiten hebben gisteren honderden mensen opgepakt tijdens protesten tegen de vrijspraak van Asia Bibi, een christelijke vrouw...
  [naar artikel]
 26. Asiel in België voor Asia Bibi ‘perfect mogelijk’ volgens Reynders (05/11/2018 - De Standaard)
  Volgens minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) is het ‘perfect mogelijk’ dat ons land de Pakistaanse Asia Bibi en haar familie asiel aanbiedt. ‘We hebben in het verleden al vaker een uitzonderlijke humanitaire beslissing genomen.’
  [naar artikel]
 27. Asiel in België voor Asia Bibi ‘perfect mogelijk’ volgens Reynders (05/11/2018 - De Standaard)
  Volgens minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) is het ‘perfect mogelijk’ dat ons land de Pakistaanse Asia Bibi en haar familie asiel aanbiedt. ‘We hebben in het verleden al vaker een uitzonderlijke humanitaire beslissing genomen.’
  [naar artikel]
 28. Inflatiespook waart rond in Europa: zo pakken onze buurlanden het aan (05/05/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 29. Pakistaanse Asia Bibi vrijgelaten na acht jaar in dodencel vanwege godslastering (07/11/2018 - Knack)
  De Pakistaanse Asia Bibi, een christelijke vrouw die een week geleden werd vrijgesproken na acht jaar doorgebracht te hebben in de dodencel wegens godslastering en sindsdien gevangen zit, is vrijgelaten.
  [naar artikel]
 30. “Profiel Asia Bibi lijkt in aanmerking te komen voor asiel”, zegt kabinet-Francken (05/11/2018 - Metro)
  De Pakistaanse vrouw Asia Bibi “lijkt het profiel te hebben dat in aanmerking komt voor asiel” in ons land. Dat werd vandaag vernomen op het kabinet van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA). Omdat het over een individueel dossier gaat, wil het kabinet er verder weinig commentaar over kwijt. “We gaan het dossier rustig bekijken en zien hoe het verder verloopt”, luidt het. Kamerlid Peter Luykx (N-VA) had zondag een oproep gelanceerd richting minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders om Asia Bibi, de vrouw die onlangs door het hooggerechtshof in Pakistan is vrijgesproken van godslastering, asiel aan te bieden. Minister Reynders staat er niet afkerig tegenover, maar wijst erop dat ook staatssecretaris Francken daarin een rol te spelen heeft. Ondertussen heeft de echtgenoot van Asia Bibi asiel aangevraagd in de Verenigde Staten, Canada en Groot-Brittannië. bron: Belga Het bericht “Profiel Asia Bibi lijkt in aanmerking te komen voor asiel”, zegt kabinet-Francken verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 31. Pakistaanse vrouw Asia Bibi vrijgelaten (07/11/2018 - VRT NWS)
  De Pakistaanse Asia Bibi, een christelijke vrouw die een week geleden werd vrijgesproken na acht jaar doorgebracht te hebben in de dodencel wegens godslastering en sindsdien gevangen zit, werd vrijgelaten. Dat meldt haar advocaat Saif ul-Mulook aan het Franse persbureau AFP. Het bevel tot vrijlating arriveerde vandaag in de gevangenis van Multan, waar ze werd vastgehouden, zei een lid van de gevangenisdirectie.
  [naar artikel]
 32. Christelijke vrouw Asia Bibi heeft Pakistan verlaten en is onderweg naar Canada (08/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De christelijke Pakistaanse vrouw Asia Bibi heeft haar land verlaten, zo hebben Pakistaanse media gemeld en heeft haar advocaat Saiful Malook...
  [naar artikel]
 33. Christelijke vrouw Asia Bibi heeft Pakistan verlaten en is aangekomen in Canada (08/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De christelijke Pakistaanse vrouw Asia Bibi heeft haar land verlaten, zo hebben Pakistaanse media gemeld en heeft haar advocaat Saiful Malook...
  [naar artikel]
 34. Asia Bibi – Nederland repatrieert diplomaten vanuit Pakistan (13/11/2018 - Metro)
  Nederland heeft om veiligheidsredenen “een groot aantal” personeelsleden van de ambassade in de Pakistaanse hoofdstad Islamabad teruggehaald. Dat zei minister van Buitenlandse Zaken Stef Blok. Er zijn volgens hem in de kwestie-Asia Bibi “helaas” doodsbedreigingen geuit aan het adres van Nederlandse diplomaten. “We nemen de veiligheid van ons personeel heel serieus.” Het is in Pakistan onrustig vanwege Asia Bibi, een christelijke vrouw die onlangs door het Pakistaanse Hooggerechtshof werd vrijgesproken van godslastering. De radicale islamitische beweging Tehreek-e-Labbaik (TLP) verzet zich daartegen en eist de dood van de rechters. Haar advocaat vluchtte naar Nederland. De ambassade is niet volledig gesloten. Er worden nog steeds visa en paspoorten verwerkt, aldus Blok. “We hebben de omvang moeten terugbrengen, maar er is staf aanwezig.” Bron: Belga   Het bericht Asia Bibi – Nederland repatrieert diplomaten vanuit Pakistan verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 35. Asia Bibi – Nederland repatrieert diplomaten vanuit Pakistan (13/11/2018 - Metro)
  Nederland heeft om veiligheidsredenen “een groot aantal” personeelsleden van de ambassade in de Pakistaanse hoofdstad Islamabad teruggehaald. Dat zei minister van Buitenlandse Zaken Stef Blok. Er zijn volgens hem in de kwestie-Asia Bibi “helaas” doodsbedreigingen geuit aan het adres van Nederlandse diplomaten. “We nemen de veiligheid van ons personeel heel serieus.” Het is in Pakistan onrustig vanwege Asia Bibi, een christelijke vrouw die onlangs door het Pakistaanse Hooggerechtshof werd vrijgesproken van godslastering. De radicale islamitische beweging Tehreek-e-Labbaik (TLP) verzet zich daartegen en eist de dood van de rechters. Haar advocaat vluchtte naar Nederland. De ambassade is niet volledig gesloten. Er worden nog steeds visa en paspoorten verwerkt, aldus Blok. “We hebben de omvang moeten terugbrengen, maar er is staf aanwezig.” bron: Belga   Het bericht Asia Bibi – Nederland repatrieert diplomaten vanuit Pakistan verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 36. Honderden mensen opgepakt in Pakistan tijdens protesten tegen vrijspraak Asia Bibi (05/11/2018 - Knack)
  De Pakistaanse autoriteiten hebben zondag honderden mensen opgepakt tijdens protesten tegen de vrijspraak van Asia Bibi, een christelijke vrouw die ter dood was veroordeeld voor blasfemie.
  [naar artikel]
 37. Hongarije verdrievoudigde deze week zijn goudreserves. Deed het dat uit vrees voor het inflatiespook? (09/04/2021 - Express)
  De centrale bank van Hongarije, de Magyar Nemzeti Bank (MNB), heeft een aankoop aangekondigd van maar liefst 63 ton Good Delivery goudstaven. De Centraal-Europese natie verdrievoudigt daarmee haar goudreserves van 31,5 ton naar 94,5 ton. In een eerder deze week gepubliceerd persbericht zet de Hongaarse centrale bank haar beweegredenen voor deze transactie uiteen. De kredietinstelling […] The post Hongarije verdrievoudigde deze week zijn goudreserves. Deed het dat uit vrees voor het inflatiespook? appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 38. Honderden mensen opgepakt in Pakistan na protest tegen vrijspraak van christelijke vrouw Asia Bibi (05/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Pakistaanse autoriteiten hebben gisteren honderden mensen opgepakt tijdens protesten tegen de vrijspraak van Asia Bibi, een christelijke vrouw...
  [naar artikel]
 39. Asiel voor Asia Bibi in ons land niet uitgesloten; honderden mensen opgepakt na protesten in Pakistan (05/11/2018 - De Morgen)
  De Pakistaanse autoriteiten hebben zondag honderden mensen opgepakt tijdens protesten tegen de vrijspraak van Asia Bibi, een christelijke vrouw die ter dood was veroordeeld voor blasfemie. Intussen rijst de vraag of ons land de vrouw asiel kan bieden. 
  [naar artikel]
 40. Reynders niet gekant tegen asiel voor Asia Bibi (05/11/2018 - Metro)
  Het is voor minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders perfect mogelijk dat wordt onderzocht of ons land asiel kan bieden aan de Pakistaanse Asia Bibi. Hij wijst erop dat het eerder ook al gebeurde voor Irakezen en Syriërs, al lijkt het er op dat de familie eerder mikt op de Verenigde Staten, Canada of Groot-Brittannië. Kamerlid Peter Luykx (N-VA) riep minister Reynders gisteren op asiel aan te bieden aan Asia Bibi en haar echtgenoot. “Voor mij is dat perfect mogelijk”, aldus Reynders in De Ochtend op Radio 1 en op de RTBF. Hij merkt wel op dat ook staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) – een partijgenoot van Luykx – daarin een rol te spelen heeft. Indien iedereen het daarover eens is, dan kan die boodschap worden doorgespeeld naar de advocaat van de familie, aldus de liberale vicepremier. Hij wijst erop dat de familie zich eerder richt op de Angelsaksische landen. bron: Belga Het bericht Reynders niet gekant tegen asiel voor Asia Bibi verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 41. Kabinet-Francken: 'Profiel Asia Bibi lijkt in aanmerking te komen voor asiel' (05/11/2018 - Knack)
  De Pakistaanse vrouw Asia Bibi 'lijkt het profiel te hebben dat in aanmerking komt voor asiel' in ons land. Dat werd maandag vernomen op het kabinet van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA).
  [naar artikel]
 42. Asia Bibi – Pakistaanse vrouw Asia Bibi vrijgelaten (07/11/2018 - Metro)
  De Pakistaanse Asia Bibi, een christelijke vrouw die een week geleden werd vrijgesproken na acht jaar doorgebracht te hebben in de dodencel wegens godslastering en sindsdien gevangen zit, werd vrijgelaten. Dat meldde haar advocaat Saif ul-Mulook woensdag aan het Franse persbureau AFP. Het bevel tot vrijlating arriveerde woensdag in de gevangenis van Multan, waar ze werd vastgehouden, zei een lid van de gevangenisdirectie. “Ze is vrijgelaten. Er werd me verteld dat ze in een vliegtuig zit, maar niemand weet met welke bestemming”, schreef Ul-Mulook in een bericht aan AFP. Bibi’s advocaat zit sinds zaterdag in Nederland, maar of zijn cliënte volgt is nog onzeker. Een Europese eindbestemming voor Bibi zou wel voor de hand liggen. Bibi zat in Pakistan jaren in de dodencel, op verdenking van belediging van de profeet Mohammed. Het hooggerechtshof sprak haar vrij, maar extremistische moslims in Pakistan reageerden woedend op die uitspraak. De radicaal-islamitische groep Tehreek-e-Labaik Pakistan (TLP) wil dat Bibi alsnog wordt terechtgesteld en wenst de rechters die haar vrijspraken eenzelfde lot toe. Ook haar advocaat is zijn leven in Pakistan niet meer zeker. De echtgenoot van Bibi vroeg in een videoboodschap asiel aan in de Verenigde Staten, in Groot-Brittannië en in Canada. “Ik vraag president Donald Trump om ons te helpen hier te vertrekken”, zei Ashiq Masih in een videoboodschap. “Daarna vraag ik ook de Britse eerste minister om haar best te doen ons te helpen.” “De familie vraagt asiel in de Verenigde Staten, in Groot-Brittannië en in Canada”, bevestigt Wilson Chowdhry, voorzitter van de vereniging van Pakistaanse christenen in Groot-Brittannië. “Die landen hebben de grootste gemeenschappen van Pakistaanse christenen en ze praten er Engels. Hun kinderen leren die taal, maar zelf beheersen ze ze niet.” Ashiq Masih vraagt ook asiel voor Joseph Nadeem, die de familie onderdak verleent sinds de veroordeling van Asia Bibi in 2010. “Als Asia Bibi het land verlaat, zal elk lid van haar familie, elke persoon die met haar in verband wordt gebracht, worden gedood”, aldus Wilson Chowdhry. bron: Belga Het bericht Asia Bibi – Pakistaanse vrouw Asia Bibi vrijgelaten verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 43. Asia Bibi – Pakistaanse vrouw Asia Bibi vrijgelaten (07/11/2018 - Metro)
  De Pakistaanse Asia Bibi, een christelijke vrouw die een week geleden werd vrijgesproken na acht jaar doorgebracht te hebben in de dodencel wegens godslastering en sindsdien gevangen zit, werd vrijgelaten. Dat meldde haar advocaat Saif ul-Mulook woensdag aan het Franse persbureau AFP. Het bevel tot vrijlating arriveerde woensdag in de gevangenis van Multan, waar ze werd vastgehouden, zei een lid van de gevangenisdirectie. “Ze is vrijgelaten. Er werd me verteld dat ze in een vliegtuig zit, maar niemand weet met welke bestemming”, schreef Ul-Mulook in een bericht aan AFP. Bibi’s advocaat zit sinds zaterdag in Nederland, maar of zijn cliënte volgt is nog onzeker. Een Europese eindbestemming voor Bibi zou wel voor de hand liggen. Bibi zat in Pakistan jaren in de dodencel, op verdenking van belediging van de profeet Mohammed. Het hooggerechtshof sprak haar vrij, maar extremistische moslims in Pakistan reageerden woedend op die uitspraak. De radicaal-islamitische groep Tehreek-e-Labaik Pakistan (TLP) wil dat Bibi alsnog wordt terechtgesteld en wenst de rechters die haar vrijspraken eenzelfde lot toe. Ook haar advocaat is zijn leven in Pakistan niet meer zeker. De echtgenoot van Bibi vroeg in een videoboodschap asiel aan in de Verenigde Staten, in Groot-Brittannië en in Canada. “Ik vraag president Donald Trump om ons te helpen hier te vertrekken”, zei Ashiq Masih in een videoboodschap. “Daarna vraag ik ook de Britse eerste minister om haar best te doen ons te helpen.” “De familie vraagt asiel in de Verenigde Staten, in Groot-Brittannië en in Canada”, bevestigt Wilson Chowdhry, voorzitter van de vereniging van Pakistaanse christenen in Groot-Brittannië. “Die landen hebben de grootste gemeenschappen van Pakistaanse christenen en ze praten er Engels. Hun kinderen leren die taal, maar zelf beheersen ze ze niet.” Ashiq Masih vraagt ook asiel voor Joseph Nadeem, die de familie onderdak verleent sinds de veroordeling van Asia Bibi in 2010. “Als Asia Bibi het land verlaat, zal elk lid van haar familie, elke persoon die met haar in verband wordt gebracht, worden gedood”, aldus Wilson Chowdhry. bron: Belga   Het bericht Asia Bibi – Pakistaanse vrouw Asia Bibi vrijgelaten verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 44. Asia Bibi – Pakistaanse vrouw Asia Bibi vrijgelaten (07/11/2018 - Metro)
  De Pakistaanse Asia Bibi, een christelijke vrouw die een week geleden werd vrijgesproken na acht jaar doorgebracht te hebben in de dodencel wegens godslastering en sindsdien gevangen zit, werd vrijgelaten. Dat meldde haar advocaat Saif ul-Mulook woensdag aan het Franse persbureau AFP. Het bevel tot vrijlating arriveerde woensdag in de gevangenis van Multan, waar ze werd vastgehouden, zei een lid van de gevangenisdirectie. “Ze is vrijgelaten. Er werd me verteld dat ze in een vliegtuig zit, maar niemand weet met welke bestemming”, schreef Ul-Mulook in een bericht aan AFP. Bibi’s advocaat zit sinds zaterdag in Nederland, maar of zijn cliënte volgt is nog onzeker. Een Europese eindbestemming voor Bibi zou wel voor de hand liggen. Bibi zat in Pakistan jaren in de dodencel, op verdenking van belediging van de profeet Mohammed. Het hooggerechtshof sprak haar vrij, maar extremistische moslims in Pakistan reageerden woedend op die uitspraak. De radicaal-islamitische groep Tehreek-e-Labaik Pakistan (TLP) wil dat Bibi alsnog wordt terechtgesteld en wenst de rechters die haar vrijspraken eenzelfde lot toe. Ook haar advocaat is zijn leven in Pakistan niet meer zeker. De echtgenoot van Bibi vroeg in een videoboodschap asiel aan in de Verenigde Staten, in Groot-Brittannië en in Canada. “Ik vraag president Donald Trump om ons te helpen hier te vertrekken”, zei Ashiq Masih in een videoboodschap. “Daarna vraag ik ook de Britse eerste minister om haar best te doen ons te helpen.” “De familie vraagt asiel in de Verenigde Staten, in Groot-Brittannië en in Canada”, bevestigt Wilson Chowdhry, voorzitter van de vereniging van Pakistaanse christenen in Groot-Brittannië. “Die landen hebben de grootste gemeenschappen van Pakistaanse christenen en ze praten er Engels. Hun kinderen leren die taal, maar zelf beheersen ze ze niet.” Ashiq Masih vraagt ook asiel voor Joseph Nadeem, die de familie onderdak verleent sinds de veroordeling van Asia Bibi in 2010. “Als Asia Bibi het land verlaat, zal elk lid van haar familie, elke persoon die met haar in verband wordt gebracht, worden gedood”, aldus Wilson Chowdhry. Bron: Belga   Het bericht Asia Bibi – Pakistaanse vrouw Asia Bibi vrijgelaten verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 45. Zweedse actrice Bibi Andersson (83) overleden, de muze van Ingmar Bergman (15/04/2019 - VRT NWS)
  De Zweedse actrice Bibi Andersson (83) is overleden. Dat meldt haar dochter aan het Franse persbureau AFP. Ze werd weleens de muze van de Zweedse cineast Ingmar Bergman genoemd. Ze speelde alles samen mee in een tiental van zijn films. Verschillende daarvan groeiden uit tot echte filmklassiekers zoals "Het zevende zegel" en "Persona".
  [naar artikel]
 46. Autistische jongen wil zijn vermiste gehandicapte kater terugvinden: “Ze voelen elkaar zo goed aan...” (28/02/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Door een blikseminslag en brand raakte het gezin van Nadia Ould Aissa uit Hoboken vorige maand alles kwijt. “Maar dat sinds zondag ook Bibi weg is, onze kater met een beperking, is werkelijk veel erger”, zegt Nadia. “Zeker voor Rayan, onze zoon met autisme. Hij redde Bibi uit de brand, geraakte hem alsnog kwijt, en mist hem enorm.” De familie doet nu een oproep om het beestje terug te vinden.
  [naar artikel]
 47. Pakistaanse vrouw Asia Bibi vrijgelaten na acht jaar in dodencel (07/11/2018 - Het Belang van Limburg)
  De Pakistaanse Asia Bibi, een christelijke vrouw die een week geleden werd vrijgesproken na acht jaar doorgebracht te hebben in de dodencel wegens godslastering en sindsdien gevangen zit, werd vrijgelaten. Dat meldde haar advocaat Saif ul-Mulook woensdag aan het Franse persbureau AFP. Het bevel tot vrijlating arriveerde woensdag in de gevangenis van Multan, waar ze werd vastgehouden, zei een lid van de gevangenisdirectie.
  [naar artikel]
 48. “Biedt Asia Bibi asiel aan” (04/11/2018 - Metro)
  “Zowel Asia Bibi als haar echtgenoot moet beschermd worden. België kan hen asiel aanbieden. Het zou niet de eerste keer zijn dat de regering zulke actie ondernam.” Dat zegt Kamerlid Peter Luykx (N-VA) vandaag. In Pakistan wordt al dagenlang geprotesteerd tegen de vrijlating van Asia Bibi, een christelijke vrouw die sinds 2010 in de dodencel zat. Bibi werd ter dood veroordeeld voor blasfemie in een ruzie met moslimvrouwen terwijl ze op een boerderij werkte. De Pakistaanse autoriteiten hebben nu een akkoord gesloten met de radicaalislamitische partij Tehreek-i-Labaik (TLP) om een einde te maken aan de protesten. Daarin is onder meer opgenomen dat de vrouw het land niet mag verlaten. Peter Luykx vindt dat minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) moet reageren. “De kamer keurde in 2017 mijn resolutie goed die de regering oproept om bijzondere aandacht te besteden aan religieuze minderheden die verdreven werden uit hun land door extremistische groeperingen. Ook in deze zaak moet de regering het geweld tegen de christelijke minderheid in Pakistan scherp veroordelen”, stelt hij. België zou Bibi en haar echtgenoot bovendien asiel moeten aanbieden. “Het zou niet de eerste keer zijn dat de regering zulke actie ondernam. Eerder al reikte staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) humanitaire visa uit aan christenen in Syrië.” bron: Belga Het bericht “Biedt Asia Bibi asiel aan” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 49. Bibi (06/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy