Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

03 August 2021
10:14 uur

Demir: ‘Potentiële kopers moeten beter ingelicht worden over mogelijke overstromingen’

De Standaard

20/07/2021 - 13:13

Wie in Vlaanderen een gebouw of perceel wil kopen, moet beter geïnformeerd worden over het mogelijke overstromingsrisico. De Vlaamse regering heeft een aanpassing van de waterwetgeving goedgekeurd die moet zorgen voor die betere informatie, zegt Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA).


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE STANDAARD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Demir: “Potentiële kopers moeten beter ingelicht worden over mogelijke overstromingen”’ (20/07/2021 - Het Belang van Limburg)
  Wie in Vlaanderen een gebouw of perceel wil kopen, moet beter geïnformeerd worden over het mogelijke overstromingsrisico. Dat zegt Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir. Volgens de N-VA-minister heeft de Vlaamse regering vorige vrijdag een aanpassing van de waterwetgeving goedgekeurd die moet zorgen voor die betere informatie. Zo verdwijnt de verwarrende term “mogelijk overstromingsgevoelig” en moeten potentiële kopers ook duidelijker ingelicht worden over de mogelijke bronnen van overstroming. Verder zal ook de klimaatverandering mee in rekening worden gebracht.
  [naar artikel]
 2. DISCUSSIE. Hoe zou jij inbrekende kandidaat-kopers online proberen te vermijden? (20/08/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Een gezin uit ‘s-Gravenwezel (Schilde) dat zijn villa particulier via woningensite Immoweb te koop heeft staan, kreeg afgelopen weekend inbrekers over de vloer. De inbrekers deden zich enkele dagen voordien voor als mogelijke kopers tijdens een huisbezoek. Zo konden ze informatie vergaren over hoe ze het beveiligingssysteem zouden omzeilen. Wat vind jij van deze listige inbraaktruc? Hoe zou jij je online weren tegen inbrekers die zich voordoen als mogelijke kopers?
  [naar artikel]
 3. Politie en justitie moeten holebi's beter beschermen (11/05/2018 - Knack)
  Politie en gerecht moeten strenger en beter kunnen optreden tegen discriminatie en geweld tegen holebi's en transgenders. In haar nieuwe actieplan zet staats­secretaris voor Gelijke Kansen Zuhal Demir (N-VA) daar zwaar op in. In totaal wil Demir 122 acties op poten zetten, met de hulp van acht federale en vijf regionale ministers.
  [naar artikel]
 4. Politie en justitie moeten holebi's beter beschermen (11/05/2018 - De Morgen)
  Politie en gerecht moeten strenger en beter kunnen optreden tegen discriminatie en geweld tegen holebi's en transgenders. In haar nieuwe actieplan zet staats­secretaris voor Gelijke Kansen Zuhal Demir (N-VA) daar zwaar op in, zo schrijven Het Nieuwsblad, De Standaard en Het Belang van Limburg vandaag. In totaal wil Demir 122 acties op poten zetten, met de hulp van acht federale en vijf regionale ministers.
  [naar artikel]
 5. Van 374 ‘potentiële’ vermisten naar 4 na overstromingen, maar zoektocht gaat verder: “Getuigen zagen hoe twee van hen meegesleurd werden” (28/07/2021 - Het Nieuwsblad)
  Twee weken na de overstromingen in het Luikse worden er officieel 41 doden geteld en is de Cel Vermiste Personen nog op zoek naar vier vermiste personen, van wie er twee met zekerheid zijn overleden. Daags na de ramp had de Cel nog een lijst van 374 potentiële vermisten. “Nooit gedacht dat we dat aantal zo snel zouden herleiden tot vier”, zegt Alain Remue.
  [naar artikel]
 6. N-VA Hasselt vreest dat mogelijke kopers en huurders misbruik maken van leeftijdsbeperking Kapertoren (28/08/2017 - Het Belang van Limburg)
  Oppositiepartij N-VA Hasselt vreest dat mogelijke kopers en huurders misbruik kunnen maken van de leeftijdsbeperking die Hasselt wil opleggen voor de nog te bouwen woontoren in het Kapermolenpark. Wie in de Kapertoren wil wonen, moet jonger zijn dan 32 jaar. N-VA en Open Vld twijfelen aan de juridische afdwingbaarheid van die maatregel. Het Hasseltse stadsbestuur wacht voorlopig af.
  [naar artikel]
 7. Crevits over islamscholen: "Als situatie zo erg is als Demir zegt, moet ze ingrijpen in Brusselse en Waalse scholen" (19/09/2018 - VRT NWS)
  Staatssecretaris Zuhal Demir (N-VA), lijsttrekker voor N-VA in Genk, verzet zich tegen de mogelijke komst van een islamschool in Genk, onder andere omdat kleuters er een hoofddoek zouden moeten dragen. "Als mevrouw Demir zo bezorgd is, vraag ik dat ze ingrijpt ten opzichte van de islamscholen die nu worden ingericht in Brussel en Wallonië", zegt minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) daarover in "Terzake". Volgens de minister zijn er echter voldoende wapens om de gelijkheid van man en vrouw in islamscholen te garanderen. 
  [naar artikel]
 8. Zuhal Demir: “In de moskee zeiden ze dat ik een terroriste ben” (09/02/2017 - Het Belang van Limburg)
  Kamerlid Zuhal Demir (N-VA) vraagt aan ministers Liesbeth Homans (N-VA) en Koen Geens (CD&V) om de moskeeën beter te controleren. “De man die mij met de dood bedreigde, had daar gehoord dat ik een terroriste zou zijn”, zegt Demir. De man is gisteren veroordeeld tot zes maanden met uitstel en één euro schadevergoeding. “Een duidelijk signaal”, vindt Demir.
  [naar artikel]
 9. Leuvense onderzoekers ontdekken potentiële behandeling tegen huidkanker (23/07/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Leuvense onderzoekers ontdekken potentiële behandeling tegen huidkanker Sommige antibiotica lijken doeltreffend te zijn tegen melanoom, een agressieve vorm van huidkanker. Dat blijkt uit een nieuwe studie van de KU Leuven.  Onderzoekers van de KU Leuven hebben mogelijk een nieuw wapen gevonden in de strijd tegen melanoom: antibiotica. In een studie met muizen onderzochten ze het effect ervan op tumorcellen afkomstig van patiënten. […] Lees dit artikel: Leuvense onderzoekers ontdekken potentiële behandeling tegen huidkanker
  [naar artikel]
 10. Zuhal Demir (N-VA): “Er wordt te snel enkelband verleend” (01/07/2020 - Het Belang van Limburg)
  “Ik vind dat we op federaal niveau eens goed moeten nadenken aan wie we nog een enkelband geven.” Dat zei Vlaams minister van Justitie Zuhal Demir (N-VA) naar aanleiding van de ontvoeringszaak in Genk. Volgens Demir mogen er bijvoorbeeld geen enkelbanden meer worden gegeven aan zedendelinquenten.
  [naar artikel]
 11. Zuhal Demir (N-VA): “Er wordt te snel enkelband verleend” (01/07/2020 - Het Nieuwsblad)
  “Ik vind dat we op federaal niveau eens goed moeten nadenken aan wie we nog een enkelband geven.” Dat zei Vlaams minister van Justitie Zuhal Demir (N-VA) naar aanleiding van de ontvoeringszaak in Genk. Volgens Demir mogen er bijvoorbeeld geen enkelbanden meer worden gegeven aan zedendelinquenten.
  [naar artikel]
 12. Zuhal Demir: "Deurwaarders moeten mensen met schulden beter begeleiden naar hulpverlening" (10/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Staatssecretaris voor Armoedebestrijding Zuhal Demir (N-VA) is voorstander van eenvoudigere invorderingsprocedures bij gerechtsdeurwaarders voor...
  [naar artikel]
 13. Ex-rapper: ‘Demir moet haar huiswerk beter maken’ (21/11/2017 - De Standaard)
  De Nederlandse voormalige rapper Abid Tounssi stelt dat staatssecretaris Zuhal Demir (N-VA) het bij het verkeerde eind heeft over conservatief-islamitische lezingen in Antwerpen en Genk waar hij als spreker aanwezig was. ‘Mevrouw Demir moet haar huiswerk beter maken’, zei hij daarover in De Wereld Vandaag op Radio 1.
  [naar artikel]
 14. Demir: "Unia buigt zich beter over discriminatie dan over politiek" (07/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Els Keytsman, directeur van gelijkekansencentrum Unia, houdt zich beter bezig met discriminatie dan met een mogelijke opsplitsing van het
  [naar artikel]
 15. Politie en justitie moeten holebi’s beter beschermen (11/05/2018 - Het Nieuwsblad)
  De politie en het gerecht moeten strenger en beter kunnen optreden tegen discriminatie en geweld tegen holebi’s. In haar nieuwe actieplan zet staatssecretaris voor ­Gelijke Kansen Zuhal Demir (N-VA) daar zwaar op in.
  [naar artikel]
 16. Demir: "Hoofddoeken horen niet thuis op schoolbanken" (25/08/2018 - VRT NWS)
  Staatssecretaris voor Gelijke Kansen Zuhal Demir (N-VA) wil dat er in het onderwijs een algemeen hoofddoekverbod wordt ingevoerd. Dat schrijft het Nieuwsblad. Volgens Demir dragen veel meisjes op steeds jongere leeftijd een hoofddoek. Scholen moeten daar volgens Demir wat aan doen. 
  [naar artikel]
 17. Na ophef over infoavond van ‘religieuze gekken’: “Mevrouw Demir moet haar huiswerk beter maken” (21/11/2017 - Het Nieuwsblad)
  “Mevrouw Demir moet haar huiswerk beter maken”, zei de voormalige Nederlandse rapper Abid Tounssi dinsdag in “De Wereld Vandaag” op Radio 1. Hij reageerde daarmee op de heisa die is ontstaan na conservatief-islamitische lezingen in Antwerpen en Genk, waar hij een van de sprekers was. Staatssecretaris Zuhal Demir (N-VA) had het over “religieuze gekken die haat zaaien”.
  [naar artikel]
 18. Demir wil musea aantrekkelijker maken (18/04/2017 - Het Belang van Limburg)
  Staatssecretaris voor Wetenschapsbeleid Zuhal Demir (N-VA) wil dat de federale musea beter bepaalde doelgroepen bereiken en is bereid daar zelf een steentje toe bij te dragen. “Desnoods wil ik een woensdagnamiddag per jaar met een bepaalde groep een museum gaan bezoeken”, verklaarde Demir dinsdag in de Kamer.
  [naar artikel]
 19. Demir: 'Schaf dubbele nationaliteit af' (29/07/2016 - De Tijd)
  08:57 Mensen met Turkse roots die in België geboren worden, moeten kiezen voor de Turkse óf de Belgische nationaliteit. Dat zegt N-VA-Kamerlid Zuhal Demir.
  [naar artikel]
 20. Welkom Wolf over bescherming wolven: “Gesprek met minister Demir was hoopgevend” (02/01/2020 - Het Nieuwsblad)
  Welkom Wolf, een campagne van natuurvereniging Landschap vzw, had donderdag een gesprek met Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) over mogelijke maatregelen om wolven beter te beschermen. “Dat gesprek was hoopgevend, de minister heeft goed en onbevooroordeeld geluisterd”, zegt afgevaardigd bestuurder Jan Loos. Gerechtelijke stappen om een betere bescherming af te dwingen komen er voorlopig niet.
  [naar artikel]
 21. Demir wil homoseksualiteit ‘genezen’ strafbaar maken (23/05/2018 - De Standaard)
  Staatssecretaris voor Gelijke Kansen Zuhal Demir (N-VA) wil dat homogenezers en homo-uitdrijvers gestraft kunnen worden. ‘Nu is daar geen wetgeving over’, zegt Demir woensdag in Het Belang van Limburg
  [naar artikel]
 22. Demir wil homoseksualiteit ‘genezen’ strafbaar maken (23/05/2018 - De Standaard)
  Staatssecretaris voor Gelijke Kansen Zuhal Demir (N-VA) wil dat homogenezers en homo-uitdrijvers gestraft kunnen worden. ‘Nu is daar geen wetgeving over’, zegt Demir woensdag in Het Belang van Limburg
  [naar artikel]
 23. Politie en justitie moeten holebi’s beter beschermen (11/05/2018 - Metro)
  Politie en gerecht moeten strenger en beter kunnen optreden tegen discriminatie en geweld tegen holebi’s en transgenders. In haar nieuwe actieplan zet staats­secretaris voor Gelijke Kansen Zuhal Demir (N-VA) daar zwaar op in, zo schrijven Het Nieuwsblad, De Standaard en Het Belang van Limburg vandaag. In totaal wil Demir 122 acties op poten zetten, met de hulp van acht federale en vijf regionale ministers. In het nieuwe actieplan wil Demir met de hulp van haar bevoegde collega’s politie en gerecht extra alert maken én extra mogelijkheden geven in de strijd tegen homo- en transfobie. “Want die zijn, in open of verdoken vorm, helaas nog altijd aanwezig in onze maatschappij.” In 2016 opende het gelijkekansencentrum Unia 104 dossiers, een serieuze stijging tegenover de jaren daarvoor. Concreet krijgen politieagenten onder meer extra opleiding over de problematiek. Er komt ook een nationaal contactpunt voor misdrijven, en discriminatie van transseksuelen wordt zwaarder bestraft. Justitie zal ook onderzoeken waarom aangegeven haatmisdrijven zo vaak geseponeerd worden. Demir focust niet alleen in op repressie, maar zet ook in op de aanvaarding van holebi’s door alle lagen van de bevolking. “Uit onderzoek blijkt dat vooral moslimjongeren het daar soms moeilijk mee hebben”, zegt de N-VA-staats­secretaris. “Er is dus nog veel nood aan toelichting en sensibilisering.” bron: Belga Het bericht Politie en justitie moeten holebi’s beter beschermen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 24. Heisa na conservatief-islamitische lezingen: “Mevrouw Demir moet haar huiswerk beter maken” (21/11/2017 - Gazet van Antwerpen)
  “Mevrouw Demir moet haar huiswerk beter maken”, zei de voormalige Nederlandse rapper Abid Tounssi dinsdag in ‘De Wereld Vandaag’ op Radio 1. Hij reageerde daarmee op de heisa die is ontstaan na conservatief-islamitische lezingen in Antwerpen en Genk, waar hij een van de sprekers was. Staatssecretaris Zuhal Demir (N-VA) had het over “religieuze gekken die haat zaaien”.
  [naar artikel]
 25. Heisa na conservatief-islamitische lezingen: “Mevrouw Demir moet haar huiswerk beter maken” (21/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  “Mevrouw Demir moet haar huiswerk beter maken”, zei de voormalige Nederlandse rapper Abid Tounssi dinsdag in “De Wereld Vandaag” op Radio 1. Hij reageerde daarmee op de heisa die is ontstaan na conservatief-islamitische lezingen in Antwerpen en Genk, waar hij een van de sprekers was. Staatssecretaris Zuhal Demir (N-VA) had het over “religieuze gekken die haat zaaien”.
  [naar artikel]
 26. DISCUSSIE. Moeten jongeren geholpen worden bij aan koop woning? (12/08/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De gemiddelde prijs van een huis is deze zomer boven de 250.000 euro geklommen en kopers moeten steeds meer lenen. Moeten er maatregelen komen om jongeren te helpen een eigen woning te kopen?
  [naar artikel]
 27. “Keytsman buigt zich beter over discriminatie dan over opsplitsing Unia” (07/03/2017 - Het Nieuwsblad)
  Els Keytsman, directeur van gelijkekansencentrum Unia, houdt zich beter bezig met discriminatie dan met een mogelijke opsplitsing van het centrum. Dat zegt staatssecretaris voor Gelijke Kansen Zuhal Demir. Keytsman noemde de opsplitsing van Unia dinsdag in De Standaard ‘een luchtkasteel’.
  [naar artikel]
 28. COLUMN. Vanaf het moment dat Demir Rozanna naar binnen smokkelde, werd het taalevenwicht verstoord (06/03/2018 - Het Belang van Limburg)
  Dat Zuhal Demir (N-VA en 38 sinds vorige vrijdag) ons nog altijd geen job van strategisch adviseur heeft aangeboden, daar begrijpen wij niets van. Telkens ze een groot interview aan Het Belang geeft, moeten wij in onze pen kruipen om haar te corrigeren. Beter ware het dat zij kosten noch moeite zou sparen om ons vooraf uitgebreid te consulteren. Wat is er aan de hand?
  [naar artikel]
 29. Demir verlaagt subsidies groene stroom (29/05/2020 - De Tijd)
  19:34 Minister Zuhal Demir verlaagt de Vlaamse steun voor hernieuwbare energie. Door de beslissing zal voor windprojecten naar schatting 200 miljoen euro minder moeten worden doorgerekend in de energiefactu...
  [naar artikel]
 30. Demir stond alleen. Demir bond in: minister door het stof nadat zelfs partijgenoten kritiek uitten (12/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  “Voortvarend? Na twintig jaar?” Minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) toonde zich strijdvaardig na alle kritiek over de gesuggereerde PFOS-onderzoekscommissie - ook vanuit de eigen partij. Toch erkende ze na de ministerraad dat ze de zaak beter eerst had doorgesproken.
  [naar artikel]
 31. Zuhal Demir trekt N-VA-lijst in Genk (16/03/2018 - Metro)
  Federaal staatssecretaris Zuhal Demir (N-VA) trekt bij de verkiezingen van oktober de N-VA-lijst in Genk. Dat melden VTMNIEUWS en Het Belang van Limburg vanavond. Ze is kandidaat-burgemeester. Als ze een mandaat van de kiezer krijgt om burgemeester te worden, stopt Demir als staatssecretaris. Tweede op de Genkse N-VA-lijst is Vlaams parlementslid Jos Lantmeeters. Demir zal het in Genk onder meer moeten opnemen tegen CD&V-burgemeester Wim Dries. Demir is in Genk geboren in een Koerdisch gezin van gastarbeiders, maar verhuisde later naar Antwerpen. Zes jaar geleden kwam ze daar op en na de gemeenteraadsverkiezingen werd ze districtvoorzitter in Antwerpen. Enkele jaren geleden verhuisde ze terug naar Genk. bron: Belga Het bericht Zuhal Demir trekt N-VA-lijst in Genk verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 32. Zuhal Demir trekt N-VA-lijst in Genk (16/03/2018 - Metro)
  Federaal staatssecretaris Zuhal Demir (N-VA) trekt bij de verkiezingen van oktober de N-VA-lijst in Genk. Dat melden VTMNIEUWS en Het Belang van Limburg vanavond. Ze is kandidaat-burgemeester. Als ze een mandaat van de kiezer krijgt om burgemeester te worden, stopt Demir als staatssecretaris. Tweede op de Genkse N-VA-lijst is Vlaams parlementslid Jos Lantmeeters. Demir zal het in Genk onder meer moeten opnemen tegen CD&V-burgemeester Wim Dries. Demir is in Genk geboren in een Koerdisch gezin van gastarbeiders, maar verhuisde later naar Antwerpen. Zes jaar geleden kwam ze daar op en na de gemeenteraadsverkiezingen werd ze districtvoorzitter in Antwerpen. Enkele jaren geleden verhuisde ze terug naar Genk. bron: Belga Het bericht Zuhal Demir trekt N-VA-lijst in Genk verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 33. Mensen met incontinentie moeten beter geïnformeerd worden over behandelmogelijkheden (08/11/2018 - Het Belang van Limburg)
  Mensen met incontinentie en ook zorgverleners moeten beter geïnformeerd worden over de behandelmogelijkheden. Ze moeten ook zo veel mogelijk aangemoedigd worden om de ziekte te behandelen alvorens de patiënten hun toevlucht nemen tot absorberende bescherming, zoals luiers. Dat meldt het Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg (KCE).
  [naar artikel]
 34. Mensen met incontinentie moeten beter geïnformeerd worden over behandelmogelijkheden (08/11/2018 - Het Nieuwsblad)
  Mensen met incontinentie en ook zorgverleners moeten beter geïnformeerd worden over de behandelmogelijkheden. Ze moeten ook zo veel mogelijk aangemoedigd worden om de ziekte te behandelen alvorens de patiënten hun toevlucht nemen tot absorberende bescherming, zoals luiers. Dat meldt het Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg (KCE).
  [naar artikel]
 35. Crevits: "Als Demir zo bezorgd is over islamschool moet ze snel ingrijpen in Brusselse en Waalse scholen" (19/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Als staatssecretaris voor Gelijke Kansen Zuhal Demir (N-VA) zo bezorgd is over de mogelijke komst van een school van de Turks-islamitische...
  [naar artikel]
 36. Crevits: "Als Demir zo bezorgd is over islamschool moet ze snel ingrijpen waar organisatie al onderwijs inricht" (19/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Als staatssecretaris voor Gelijke Kansen Zuhal Demir (N-VA) zo bezorgd is over de mogelijke komst van een school van de Turks-islamitische...
  [naar artikel]
 37. “We moeten dubbele nationaliteit ter discussie stellen” (29/07/2016 - Het Belang van Limburg)
  Ofwel ben je Belg, ofwel ben je Turk. Kies. We moeten de dubbele nationaliteit ter discussie stellen.” Dat vindt het Genkse Kamerlid Zuhal Demir (N-VA). “In Duitsland is de dubbele nationaliteit ook afgeschaft”, zegt Demir, die ook wil dat de bilaterale verdragen die indertijd zijn afgesloten voor gastarbeiders uit Turkije en Marokko worden herbekeken.
  [naar artikel]
 38. Delhaize en Colruyt nemen maatregelen na mogelijke listeriabesmetting (13/07/2018 - De Tijd)
  14:10 Delhaize en Colruyt starten informatiecampagnes over de diepvriesgroenten die mogelijk met listeria besmet zijn. De kopers worden opgeroepen de producten terug naar de winkel te brengen.
  [naar artikel]
 39. Sportclubs, scholen en jeugdbewegingen sneller ingelicht als verdachte van zedenfeiten bij hen werkt (28/09/2018 - VRT NWS)
  De Vlaamse regering stelt contactpersonen aan om organisaties met minderjarigen sneller in te lichten bij een onderzoek naar zedenfeiten. Als die personen worden ingelicht door een parket, zullen ze de informatie doorspelen aan de specifieke school, club of vereniging.
  [naar artikel]
 40. Veroordeeld tot werkstraf? Dan stuurt Demir u het bos in (24/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  'Ik veroordeel u tot 100 uur bomen planten.' Vlaams minister van Justitie en Omgeving Zuhal Demir (N-VA) heeft een handige manier gevonden om twee van haar bevoegdheden aan elkaar te koppelen. Mensen die een werkstraf moeten uitvoeren, kunnen voortaan ingeschakeld worden om Vlaanderen bosrijker te maken.
  [naar artikel]
 41. Demir: "We moeten vaker tegen allochtone jongeren zeggen: jullie horen erbij" (26/11/2017 - VRT NWS)
  Staatssecretaris voor Gelijke Kansen Zuhal Demir (N-VA) vindt dat allochtone jongeren vaker de boodschap moeten krijgen dat ze erbij horen. Dat zegt ze in een interview met De Zondag. "We moeten vaker zeggen: we geloven in jullie." Demir wil ook een initiatief nemen om gematigde moslims meer aan het woord te laten.
  [naar artikel]
 42. Michel stuurt Demir bij over laagste uitkeringen (11/10/2017 - De Morgen)
  Moeten de laagste uitkeringen opgetrokken worden tot de Europese armoededrempel? Premier Charles Michel (MR) herhaalde tijdens zijn State of the Union de ambitie uit het regeerakkoord en spreekt daarmee bevoegd staatssecretaris Zuhal Demir (N-VA) tegen.
  [naar artikel]
 43. Michel stuurt Demir bij over laagste uitkeringen (11/04/2019 - De Morgen)
  Moeten de laagste uitkeringen opgetrokken worden tot de Europese armoededrempel? Premier Charles Michel (MR) herhaalde tijdens zijn State of the Union de ambitie uit het regeerakkoord en spreekt daarmee bevoegd staatssecretaris Zuhal Demir (N-VA) tegen.
  [naar artikel]
 44. Andere Vlaamse partijen reageren furieus op uitspraken van Zuhal Demir (N-VA): “Het lef”, “gezwets”en “doorzichtig” (06/08/2019 - Het Belang van Limburg)
  De kritiek van N-VA-topstuk Zuhal Demir op de andere Vlaamse partijen, als zou de trage Vlaamse regeringsvorming te wijten zijn aan de interne verdeeldheid bij die mogelijke coalitiepartners, valt bijzonder slecht. Een anonieme SP.A’er heeft het over “gezwets” en “een goedkope manier om tijd te kopen”, bij CD&V kan jongerenvoorzitter Mahdi “het lef” van Demir niet geloven. En ook bij Vlaams Belang reageert men intussen misnoegd.
  [naar artikel]
 45. Zuhal Demir verbolgen om uitblijven reactie tegen kindhuwelijk (04/04/2019 - De Morgen)
  N-VA-staatssecretaris Zuhal Demir trekt aan de alarmbel omdat een leerkracht niet reageerde toen een 14-jarig meisje haar vertelde dat ze uitgehuwelijkt zou worden. De samenleving is blind voor zulke zaken, zegt Demir.
  [naar artikel]
 46. Beloofd ‘spectaculair uitzicht’ over Maastricht ontbreekt, kopers penthouse krijgen 180.000 euro terug (25/05/2021 - Het Belang van Limburg)
  3W en de RO Groep moeten de kopers van een penthouse in Maastricht 180.000 euro betalen. De rechter vindt dat ze het beloofde ‘spectaculaire uitzicht op de binnenstad’ niet waarmaken.
  [naar artikel]
 47. Zuhal Demir (N-VA) verdedigt zich in een Facebookpost (27/02/2017 - De Standaard)
  Staatssecretaris voor Gelijke Kansen Zuhal Demir (N-VA) reageert op 'enkele kranten' die haar uitspraken over gelijkekansencentrum Unia als 'halve waarheden en hele leugens' betitelden. Demir: 'Mijn reputatie is me te veel waard om leugenaar genoemd te worden'.
  [naar artikel]
 48. “Zullen zeer voorzichtig moeten omspringen met mogelijke oplossing in Arco-dossier” (15/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  Dat het Grondwettelijk Hof oordeelt dat het wetsartikel waarmee de waarborgregeling voor de Arco-coöperanten werd ingevoerd ongrondwettelijk is, betekent dat elke mogelijke oplossing voor het dossier juridisch waterdicht zal moeten zijn. Dat zegt minister van Financiën Johan Van Overtveldt in een reactie. “We zullen zeer voorzichtig moeten omspringen met de mogelijke oplossingen die aangedragen kunnen worden voor dit dossier.”
  [naar artikel]
 49. Minister Demir (N-VA) bestookt met vragen over Isvag-dossier in Vlaams Parlement: “In Isvag stinkt er meer dan alleen het afval” (10/06/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Zowel vanuit de oppositie als vanuit de meerderheid in het Vlaams Parlement worden bedenkingen geuit over het verloop van het Isvag-dossier. Iedereen wenst duidelijkheid over mogelijke politieke druk op de adviesverstrekkers. “Ik heb geen indicatie van externe druk”, zegt minister van Omgeving en Energie Zuhal Demir (N-VA).
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.