Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

03 August 2021
10:20 uur

Waalse regering trekt 2 miljard uit voor heropbouw. Di Rupo: ‘We hebben kolossaal veel geld nodig’

De Standaard

20/07/2021 - 18:21

De Waalse regering trekt 2 miljard euro uit voor heropbouw na het noodweer van vorige week. Dat kondigde Waals premier Elio Di Rupo aan in een persconferentie. Hij waarschuwde ook dat dit bedrag nog kan oplopen.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE STANDAARD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Di Rupo: 'Heropbouw zal anderhalf tot twee jaar duren' (31/07/2021 - De Tijd)
  05:30 Het is nog onduidelijk hoeveel de heropbouw na de overstromingen Wallonië zal kosten, laat staan dat de Waalse regering weet hoe die te betalen. 'We weten enkel dat het om astronomische bedragen gaat'...
  [naar artikel]
 2. Kan Wallonië zijn heropbouw nog betalen? (23/07/2021 - De Tijd)
  17:44 Kan Wallonië het nog aan om ‘kolossaal veel geld’ te pompen in zijn heropbouw met een overheidsschuld die al door het dak gaat? Wel op korte termijn, luidt het antwoord. De cruciale vraag: hoeveel van...
  [naar artikel]
 3. Waalse regering wil 2,8 miljard euro investeringen buiten Europese perimeter houden (25/11/2019 - Metro)
  De Waalse regering wil de komende vijf jaar 2,874 miljard euro aan strategische investeringen buiten de perimeter van de Europese boekhoudnormen houden. Dat heeft minister-president Elio Di Rupo (PS) gezegd in het Waalse parlement. Eerder had de Waalse regering in haar ontwerpbegroting voor volgend jaar al een bedrag van 350 miljoen euro gereserveerd dat moet dienen voor strategische investeringen die buiten de perimeter van de Europese boekhoudkundige normen vallen. Dat bedrag wil de Waalse regering in 2021 en 2022 optillen tot 606 miljoen euro, en in de twee daaropvolgende jaren tot 656 miljoen euro. Zo wordt over de hele legislatuur 2,874 miljard euro aan investeringen buiten de Europese perimeter gehouden. Het gaat volgens Di Rupo om financiering die de klimaattransitie en de digitalisering van het Waalse gewest moet verzekeren. Parallel met die strategische investeringen wil de Waalse regering ook aanzienlijke bedragen pompen in mobiliteit, de sanering van industriële sites en isolatie van gebouwen. Die investeringen, die zich wel binnen de Europese perimeter bevinden, vertegenwoordigen een totaal bedrag van 1,375 miljard euro over de hele legislatuur. De cijfers lieten de oppositie niet koud. “De regionale regering gaat dus het Waalse tekort van 2021 tot 2024 met nog eens 600 miljoen euro uitdiepen om haar investeringsplan te dekken. De Waalse schuld zal dus met bijna 3 miljard euro verhoogd worden, bovenop het traject dat minister van Begroting Jean-Luc Crucke had aangekondigd”, zei cdH-fractieleider François Desquesnes (foto). bron: Belga Het bericht Waalse regering wil 2,8 miljard euro investeringen buiten Europese perimeter houden verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 4. Waalse regering trekt 10 miljoen uit om Walen Nederlands te leren (07/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Waalse regering trekt in totaal 10 miljoen euro uit om onze zuidelijke landgenoten Nederlands te leren. Dat heeft Waals minister van Begroting en Financiën Jean-Luc Crucke (MR) gezegd in het Actuaprogramma C’est pas tous les jours dimanche op televisiezender RTL. De maatregel maakt deel uit van het herstelplan voor de economie van de Waalse regering, dat goed is voor 10 miljard euro aan maatregelen.
  [naar artikel]
 5. Waalse regering trekt 10 miljoen euro uit om Walen Nederlands te leren (07/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Waalse regering trekt in totaal 10 miljoen euro uit om onze zuidelijke landgenoten Nederlands te leren. Dat heeft Waals minister van Begroting en Financiën Jean-Luc Crucke (MR) gezegd in het Actuaprogramma C’est pas tous les jours dimanche op televisiezender RTL. De maatregel maakt deel uit van het herstelplan voor de economie van de Waalse regering, dat goed is voor 10 miljard euro.
  [naar artikel]
 6. Waalse regering trekt 2 miljard euro uit voor wederopbouw (20/07/2021 - De Tijd)
  19:13 De Waalse regering heeft dinsdag een eerste plan van 2 miljard euro in de steigers gezet voor de wederopbouw van Wallonië na de dodelijke overstromingen van vorige week. Dat kondigde Waals minister-pr...
  [naar artikel]
 7. Oud-premier Di Rupo: 'Dit is een regering van amateurs' (27/11/2016 - Knack)
  In een interview met De Zondag is oud-eerste minister Elio Di Rupo hard voor zijn opvolger Charles Michel en de rest van de regering. 'Deze regering beslist op één nacht om hier een miljard te besparen, daar een miljard. Ik vind dat persoonlijk ondenkbaar.'
  [naar artikel]
 8. Di Rupo: “Er zijn veel strengere maatregelen nodig” (21/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Waalse regering wil strengere federale coronamaatregelen. “Ik denk dat we nu, vandaag, strengere maatregelen nodig hebben”, liet Waals minister-president Elio Di Rupo (PS) woensdag verstaan. Di Rupo sprak zich niet uit over welke maatregelen er specifiek volgens hem moeten getroffen worden.
  [naar artikel]
 9. Di Rupo houdt grote schoonmaak: Waalse regering vernietigt schimmige verkoop door opvolger Publifin (06/10/2019 - De Morgen)
  De Waalse regering maakt korte metten met de verkoop door intercommunale Nethys (ex-Publifin) van haar eigen filialen Win, Elicio en Voo. Op die manier probeert minister-president Elio Di Rupo (PS) zijn schip weer in rustige wateren te krijgen. ‘Deze affaire hing als een zwaard van Damocles boven het hoofd van de Waalse regering.’
  [naar artikel]
 10. Wallonië krijgt bijzonder commissariaat voor heropbouw (27/07/2021 - De Standaard)
  Wallonië krijgt een bijzonder commissariaat voor de heropbouw na de watersnood. Dat kondigde minister-president Elio Di Rupo dinsdag aan. Liefst 202 van de 262 Waalse gemeenten werden getroffen door de ramp en er zijn 41 doden te betreuren.
  [naar artikel]
 11. Di Rupo smoort Waalse kritiek op kernuitstap (03/03/2021 - De Tijd)
  18:51 'We houden ons aan het regeerakkoord.' Met die woorden smoorde Waals minister-president Elio Di Rupo de kritische stemmen over de kernuitstap die in de Waalse regering te horen waren.
  [naar artikel]
 12. REACTIES. Di Rupo zegt dat "einde onderhandelingen te betreuren" zou zijn (21/10/2016 - Het Belang van Limburg)
  PS-voorzitter Elio Di Rupo betreurt dat de onderhandelingen die de Waalse en Canadese regering voerden over het CETA, niet tot een akkoord hebben geleid. "Terwijl de Waalse regering er alles aan gedaan heeft om tot een akkoord te komen en dat er de jongste uren belangrijke vooruitgang leek te zijn gemaakt, betreur ik dat de onderhandelingen niet tot resultaat hebben geleid."
  [naar artikel]
 13. PS’ers ruziën over rol van Di Rupo (16/12/2017 - De Standaard)
  Moet Elio Di Rupo partijvoorzitter blijven van de PS? Daarover wordt er heen en weer geprikt tussen een aantal partijtoppers. ‘Di Rupo is de architect van de heropbouw, hij moet de werf blijven leiden.’ ‘Met alle respect, we hebben een nieuw elan nodig.’
  [naar artikel]
 14. Heropbouw Irak gaat 72 miljard euro kosten (12/02/2018 - Knack)
  Irak heeft omgerekend 71,9 miljard euro nodig voor de heropbouw van het land na drie jaar vechten tegen terreurorganisatie Islamitische Staat (IS). Dit heeft minister van planning Salman al-Joemeilli maandag bij de start van een conferentie omtrent de heropbouw gezegd.
  [naar artikel]
 15. Waalse regering akkoord over investeringsplan van 5 miljard (17/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Waalse regering heeft vandaag het licht op groen gezet voor een investeringsplan van 5,03 miljard euro, verspreid over vijf jaar (2019-2024). De...
  [naar artikel]
 16. Wie is wie in de nieuwe Waalse en Franse Gemeenschapsregering? (13/09/2019 - Knack)
  Paarsgroen is een feit in Wallonië. De PS heeft haar ministers voor de Waalse regering en de regering van de Franse Gemeenschap al bekend gemaakt. Elio Di Rupo gaat de Waalse regering voor de derde keer leiden. MR-politicus Pierre-Yves Jeholet wordt de nieuwe minister-president van de Franse Gemeenschap.
  [naar artikel]
 17. Elio Di Rupo trekt Kamerlijst voor PS (29/11/2018 - Metro)
  PS-voorzitter Elio Di Rupo trekt bij de komende verkiezingen de Kamerlijst in Henegouwen. Dat heeft hij vandaag aangekondigd bij RTBF. “Ik ben voorzitter van de PS. Het is mijn doel om te zorgen dat de regering van MR en N-VA stopt met haar vernietiging van de levenskwaliteit van onze burgers”, zei Di Rupo. “Daarom trek ik de Kamerlijst. Als ik naar het parlement ga, is dat omdat daar de gezondheidszorg, de pensioenen en de sociale zekerheid worden beschermd.” bron: Belga Het bericht Elio Di Rupo trekt Kamerlijst voor PS verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 18. Europees geld voor Belgische relance raakt verdeeld: 2,25 miljard voor Vlaanderen (12/01/2021 - Express)
  De Belgische regeringen hebben een akkoord bereikt over hoe het geld dat Europa naar ons land stuurt voor een heropbouw van de economie, verdeeld moet worden. Er zit 5,59 miljard in de pot. In het nieuws: Er is een akkoord over het herstelgeld dat Europa aan België geeft, als onderdeel van de meerjarenbegroting. Dat moest […] The post Europees geld voor Belgische relance raakt verdeeld: 2,25 miljard voor Vlaanderen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 19. Di Rupo wil extra verstrengen (28/10/2020 - De Tijd)
  12:21 De Waalse regering wil nieuwe verstrengingen. Dat laat minister-president Elio Di Rupo (PS) verstaan voor het begin van het Overlegcomité deze middag.
  [naar artikel]
 20. Begrotingsconclaaf wordt eerste test voor Waalse regering-Di Rupo (03/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Waalse regering start morgen haar begrotingsconclaaf. Op de agenda staat een (puur technische) begrotingscontrole voor 2019 en een...
  [naar artikel]
 21. Elio Di Rupo (PS) wordt minister-president van Waalse regering met MR en Ecolo (13/09/2019 - De Morgen)
  PS-voorzitter Elio Di Rupo wordt Waals minister-president. Dat laat de PS weten. Di Rupo zal aan het hoofd staan van een paars-groene regering, waarvan huidig Waals minister-president Willy Borsus (MR) de nummer twee wordt. De partijcongressen van PS, MR en Ecolo hebben gisterenavond de regeerakkoorden goedgekeurd. Vandaag leggen de ministers de eed af in het Waals Parlement.
  [naar artikel]
 22. Di Rupo haalt uit: “Dit is de slechtste regering ooit” (27/11/2016 - Gazet van Antwerpen)
  In een interview met De Zondag haalde ex-premier Di Rupo (PS) ongemeen hard uit naar de huidige regering van premier Michel. “Ik heb nog nooit zo’n slechte regering gezien,” zei de PS-topman. Verder had hij het over de Waalse wapenexport en de staat van zijn partij. Alles was echter doorspekt met heftige kritiek aan het adres van Charles Michel.
  [naar artikel]
 23. Di Rupo haalt uit: “Dit is de slechtste regering ooit” (27/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  In een interview met De Zondag haalde ex-premier Di Rupo (PS) ongemeen hard uit naar de huidige regering van premier Michel. “Ik heb nog nooit zo’n slechte regering gezien,” zei de PS-topman. Verder had hij het over de Waalse wapenexport en de staat van zijn partij. Alles was echter doorspekt met heftige kritiek aan het adres van Charles Michel.
  [naar artikel]
 24. Di Rupo zoekt minstens 1,5 miljard extra (09/04/2019 - De Morgen)
  De Belgische economie valt dit jaar zogoed als stil. Volgens het Planbureau zal de groei in 2012 blijven steken op 0,1 procent. Daarmee staat premier Di Rupo (PS) voor een extra besparing van om en bij de 1,5 miljard euro. 'Maar dat zal niet volstaan', klinkt het binnen de regering.
  [naar artikel]
 25. Di Rupo onder vuur voor zijn 'Vlaams activisme' (07/04/2019 - De Morgen)
  Elio Di Rupo (PS) doet te veel voor Vlaanderen en heeft te weinig aandacht voor de Waalse sociale problemen, zo klinkt het in Wallonië. 'Hij moet de premier van iedereen zijn', waarschuwt ABVV Luik. Di Rupo vindt de kritieken 'onjuist' en 'onbeschoft'.
  [naar artikel]
 26. Di Rupo haalt hard uit naar regering Michel: ‘chaotische regering van amateurs’ (27/11/2016 - De Standaard)
  Ex-premier Elio Di Rupo (PS) haalt in een interview met De Zondag ongemeen hard uit naar de regering van premier Michel. ‘Ik heb nog nooit zo’n slechte regering gezien,’ aldus de PS-topman. Ook de Waalse wapenexport en de staat van zijn PS komen aan bod.
  [naar artikel]
 27. Alle ogen op Wallonië: waarom Elio Di Rupo een beslissende kettingreactie in gang kan zetten (29/05/2019 - Knack)
  Vandaag begint PS-voorzitter Elio Di Rupo aan de formatie van een Waalse regering. De vraag is in welke mate de gewezen premier de federale regeringsvorming afwacht. Hoe dan ook kan Di Rupo, net als vijf jaar geleden, de coalitievormingen in heel het land doen losbarsten.
  [naar artikel]
 28. Di Rupo verzet zich tegen onderzoekscommissie: “Heropbouw zal anderhalf tot twee jaar duren” (31/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Elio Di Rupo (PS) heeft zich in een aantal zaterdagkranten voor het eerst uitgebreid uitgelaten over de overstromingen en de consequenties van de ramp voor Wallonië. In de interviews belooft de Waalse minister-president de nodige middelen om de slachtoffers bij te staan. Maar tegelijk waarschuwt hij dat het anderhalf à twee jaar zal duren voordat de huizen heropgebouwd zullen zijn. Di Rupo verzet zich ook tegen een parlementaire onderzoekscommissie naar de ramp.
  [naar artikel]
 29. Di Rupo haalt hard uit naar regering Michel: “chaotische regering van amateurs” (27/11/2016 - Het Nieuwsblad)
  In een interview met De Zondag haalde ex-premier Di Rupo (PS) ongemeen hard uit naar de huidige regering van premier Michel. “Ik heb nog nooit zo’n slechte regering gezien,” ze de PS-topman. Verder had hij het over de Waalse wapenexport en de staat van zijn partij. Alles was echter doorspekt met heftige kritiek aan het adres van Charles Michel.
  [naar artikel]
 30. Paul Magnette werpt zich op als opvolger Di Rupo aan hoofd PS (16/09/2019 - Knack)
  Paul Magnette stelt zich kandidaat als opvolger van Elio Di Rupo om voorzitter te worden van de Parti Socialiste, nu Di Rupo opnieuw minister-president geworden is van de Waalse regering.
  [naar artikel]
 31. Wie is wie in de Waalse regering? (26/07/2017 - De Standaard)
  De voorzitters van CDH en MR hebben de knopen in de Waalse regeringsvorming ontward en schuiven nu hun pionnen voor een nieuwe Waalse regering naar voren. Het is de liberaal Willy Borsus die Paul Magnette (PS) zal vervangen als minister-president. Maar wie zijn de andere Waalse excellenties?
  [naar artikel]
 32. Regering schat inkomsten 2,4 miljard te hoog in (04/04/2019 - De Morgen)
  De regering-Di Rupo staat weer voor een grote budgettaire uitdaging. Grootste boosdoener is dit keer de slechte inschatting van de fiscale inkomsten. Die bedragen geen 104,3 miljard euro, zoals in november nog geraamd, maar slechts 101,9 miljard euro.
  [naar artikel]
 33. Elio Di Rupo (PS): "Heisa over Vlaamse minderheid in federale regering is storm in glas water" (29/05/2019 - VRT NWS)
  PS-voorzitter Elio Di Rupo (PS) is verbaasd over de commotie over zijn uitspraak over de mogelijke vorming van een federale regering zonder een Vlaamse meerderheid. "Dat was gewoon een antwoord op een vraag. Dit is een storm in een glas water", zegt Di Rupo in de marge van de eerste verkennende gesprekken in Namen over de vorming van een Waalse regering.
  [naar artikel]
 34. Waalse onderhandelaars nemen adempauze van 5 tot 15 augustus, Di Rupo werkt aan basisnota (30/07/2019 - Metro)
  De “verkennende gesprekken” tussen PS, Ecolo en MR voor de vorming van een Waalse regering worden onderbroken tussen 5 en 15 augustus om de onderhandelaars een adempauze te geven. Na het opbergen van de piste van een minderheidsregering, zijn aan Waalse kant twee weken geleden de eerste gesprekken tussen PS, Ecolo en MR gestart. Op basis van de gesprekken van de voorbije dagen zal PS-voorzitter Elio Di Rupo in de periode van de adempauze een nota uitwerken die moet dienen als basis voor verdere gesprekken. De nota zal op 15 augustus voorgelegd worden aan de onderhandelaars van Ecolo en MR. bron: Belga Het bericht Waalse onderhandelaars nemen adempauze van 5 tot 15 augustus, Di Rupo werkt aan basisnota verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 35. Di Rupo: "Ik heb nog nooit zo'n slechte regering gezien" (27/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Voormalig premier Elio Di Rupo (PS) praat met De Zondag onder meer over Kazachgate, de Waalse wapenexport en zijn partij. Maar wat vooral in het
  [naar artikel]
 36. Waalse regering vernietigt verkoop drie filialen door Nethys, bestuurders kondigen ontslag aan (06/10/2019 - De Morgen)
  De Waalse regering heeft de verkoop door Nethys van de filialen Win (IT), Elicio (groene stroom) en Voo (kabelmaatschappij) vernietigd. Dat heeft Waals minister-president Elio Di Rupo aangekondigd. De regering maakt het dossier ook over aan het parket. De leden van de raad van bestuur van Nethys hebben hun ontslag aangekondigd.
  [naar artikel]
 37. Belgen massaal achter rijkentaks (10/04/2019 - De Morgen)
  Als de regering-Di Rupo extra geld zoekt, moet ze volgens de gemiddelde Belg de middelen in de eerste plaats halen bij wie veel geld heeft. Dat blijkt uit een peiling van onderzoeksbureau Ipsos. Zo is maar liefst 75 procent voor een vermogensbelasting.
  [naar artikel]
 38. Di Rupo trekt de Kamerlijst (29/11/2018 - De Standaard)
  Bij de federale verkiezingen eind mei trekt Elio Di Rupo de lijst voor de PS in Henegouwen.
  [naar artikel]
 39. Paul Magnette werpt zich op als opvolger van Elio Di Rupo aan hoofd van PS (16/09/2019 - Knack)
  Paul Magnette stelt zich kandidaat als opvolger van Elio Di Rupo om voorzitter te worden van de Parti Socialiste, nu Di Rupo opnieuw minister-president geworden is van de Waalse regering.
  [naar artikel]
 40. Di Rupo trekt de Kamerlijst (29/11/2018 - De Standaard)
  Bij de verkiezingen eind mei trekt Elio Di Rupo de lijst voor de PS in Henegouwen.
  [naar artikel]
 41. Waalse regering laat relance rijmen op renovatie (19/06/2020 - De Standaard)
  De Waalse regering gaat voor 1,2 miljard euro sociale woningen opknappen. Het oude patrimonium gaat op dit moment diep onder de energie-lat.
  [naar artikel]
 42. Waalse regering vernietigt verkoop van Voo, Win en Elicio door Nethys (06/10/2019 - Het Nieuwsblad)
  De Waalse regering heeft de verkoop door Nethys van de filialen Win (IT), Elicio (groene stroom) en Voo (kabelmaatschappij) vernietigd. Dat heeft Waals minister-president Elio Di Rupo aangekondigd. De regering maakt het dossier ook over aan het parket.
  [naar artikel]
 43. Waalse regering vernietigt verkoop van Win, Elicio en Voo door Nethys (06/10/2019 - VRT NWS)
  De Waalse regering heeft de verkoop door Nethys van de filialen Win (IT), Elicio (groene stroom) en Voo (kabelmaatschappij) vernietigd. Dat heeft Waals minister-president Elio Di Rupo (PS) aangekondigd. De regering maakt het dossier ook over aan het parket.
  [naar artikel]
 44. Di Rupo duwt Magnette opzij en blijft le grand régisseur (14/09/2019 - De Tijd)
  16:33 Surprise du chef. PS-kopman Elio Di Rupo laat de federale onderhandelingen niet zomaar over aan zijn kroonprins Paul Magnette, nu hij voor de derde keer de Waalse regering gaat leiden. Dat hoeft geen ...
  [naar artikel]
 45. Tropische storm Harvey – Kosten voor heropbouw zullen “veel hoger” liggen dan na Katrina (31/08/2017 - Metro)
  De kosten voor de heropbouw na de tropische storm Harvey zullen, volgens de Texaanse gouverneur Greg Abbott, “veel hoger” liggen dan na orkaan Katrina in 2005. Hij schat dat er veel meer dan 125 miljard dollar (105 miljard euro) steun van het federale niveau nodig zal zijn om die heropbouw te financieren. New Orleans kreeg, na de passage van Katrina, van het Amerikaanse Congres goed 120 miljard dollar toegewezen. Dat meldt de Wall Street Journal vandaag. “Er blijft regen vallen boven het zuidoosten van Texas”, zei Abbott. In die regio, waar onder meer de steden Beaumont en Port Arthur liggen, viel op 24 uur tijd meer dan 60 cm neerslag. Analisten op Wall Street schatten dat verzekerinsmaatschappijen meer dan 10 miljard dollar en mogelijk 20 miljard dollar zullen moeten uitkeren. De vele ongeziene aspecten van de nog altijd razende storm verklaren het grote verschil in de ramingen. Abbott zei te verwachten nog zeker vier dagen tot een week te kampen met overstromingen, hoewel in de buurt van Houston het water aan het zakken is. bron: Belga
  [naar artikel]
 46. Regering Chili trekt ruim 5 miljard dollar uit om sociale crisis op te lossen (03/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  De Chileense regering trekt 5,5 miljard dollar (zo’n 5 miljard euro) uit om de sociale crisis te proberen op te lossen die het land nu al 46 dagen in de greep houdt. Dat staat in een plan dat maandag werd voorgesteld.
  [naar artikel]
 47. Waalse onderhandelaars nemen adempauze van tien dagen, Di Rupo werkt aan basisnota (30/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De "verkennende gesprekken" tussen PS, Ecolo en MR voor de vorming van een Waalse regering worden onderbroken tussen 5 en 15 augustus om de...
  [naar artikel]
 48. Nederland lanceert groeifonds van 20 miljard euro (07/09/2020 - Express)
  De Nederlandse regering trekt de komende vijf jaar 20 miljard euro extra uit voor een nationaal groeifonds. Het geld gaat... The post Nederland lanceert groeifonds van 20 miljard euro appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 49. Gouverneur Texas: "Heropbouw na orkaan Harvey kan 180 miljard dollar kosten" (03/09/2017 - VRT NWS)
  De heropbouw van de gebieden die getroffen zijn door orkaan Harvey kan in de staat Texas tot 180 miljard dollar oplopen. Dat zegt gouverneur Greg Abbott. Ondertussen laat Trump een eerste noodfons van 7,85 miljard dollar goedkeuren. 
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.