Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

03 August 2021
08:44 uur

Natuurhulpcentrum Opglabbeek vangt vijf bevers op: "Overstromingen hebben hun huis vernield"

VRT NWS

21/07/2021 - 12:25

Het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek heeft vijf bevers opgevangen. Door de wateroverlast van afgelopen week zijn heel wat bevers gesneuveld. Andere hebben het dan weer gered, maar zijn op vreemde plaatsen beland. "Ze zwemmen in het rond, hopeloos zoekend naar een veilig plekje", zegt Frederik Thoelen van het Natuurhulpcentrum.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Natuurhulpcentrum vangt voor het eerst Afrikaanse katten op (07/03/2018 - Het Belang van Limburg)
  opglabbeek In de kooien van het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek zitten voor het eerst verschillende servals en een caracal. De Afrikaanse katten werden door de Waalse dienst Dierenwelzijn in beslag genomen bij een koppel in Seraing. Zij hielden de katten in kooien op hun binnenplaats. De dieren konden het rijtjeshuis gewoon binnenlopen. “De geur in huis was niet te harden”, zegt Sil Janssen van het Natuurhulpcentrum.
  [naar artikel]
 2. Natuurhulpcentrum vangt aap in pamper op (06/06/2019 - Het Belang van Limburg)
  Het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek vangt een berberaapje op dat gisterenavond gesignaleerd werd in een boom in Ekeren dicht bij het Antwerpse Sportpaleis. Het aapje had een pamper aan en dat wijst erop dat het diertje wellicht illegaal gehouden werd en zo kon ontsnappen. De medewerkers van het Natuurhulpcentrum verzorgen het kleine aapje nu en zit in quarantaine.
  [naar artikel]
 3. IN BEELD. Deze uitzonderlijke roofvogels worden opgevangen in het Natuurhulpcentrum (14/12/2016 - Het Belang van Limburg)
  Het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek vangt sinds dinsdag een dertigtal roofvogels op. Die werden in beslag genomen bij een vogelkwekerij in Sint-Laureins. “Het zijn stuk voor stuk heel speciale vogels die we hier nog nooit hebben gehad”, weet Sil Janssen. Onze fotograaf trok naar Opglabbeek en maakte een heleboel foto’s van de prachtige dieren. Geniet mee.
  [naar artikel]
 4. Natuurhulpcentrum vangt voor het eerst vijf katachtigen op (06/03/2018 - Het Belang van Limburg)
  Op vraag van de Waalse tegenhanger van de dienst dierenwelzijn zijn Sil Janssen en co uit een huis in Seraing een caracal, drie servals en een kruising wilde kat gaan weghalen. Het is de eerste keer dat in Opglabbeek deze soorten worden opgevangen.
  [naar artikel]
 5. Te veel bevers in Nederland: "Maak er een streekgerecht van" (19/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De boeren en het waterschap in Limburg hebben last van bevers. Het fokprogramma is zo succesvol, dat de dammen van de bevers voor overlast
  [naar artikel]
 6. Natuurhulpcentrum Opglabbeek vangt recordaantal inheemse dieren op (29/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het natuurhulpcentrum in Opglabbeek ving in 2018 een recordaantal van bijna 8.000 dieren op. Vooral het aantal inheemse dieren ligt beduidend hoger...
  [naar artikel]
 7. Drie bevers sukkelen in zwembad (31/05/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het Natuurhulpcentrum werd zaterdag opgeroepen om drie bevers te bevrijden uit een zwembad in Neerglabbeek. “De bevers waren waarschijnlijk onderweg naar de Itterbeek en de nabijgelegen vijvers, als ze in het zwembad van een buitenverblijf zijn gesukkeld,” vertelt Stijn Meerschaert van het Natuurhulpcentrum.
  [naar artikel]
 8. Drie bevers sukkelen in zwembad (31/05/2020 - Het Nieuwsblad)
  Het Natuurhulpcentrum werd zaterdag opgeroepen om drie bevers te bevrijden uit een zwembad in Neerglabbeek. “De bevers waren waarschijnlijk onderweg naar de Itterbeek en de nabijgelegen vijvers, als ze in het zwembad van een buitenverblijf zijn gesukkeld,” vertelt Stijn Meerschaert van het Natuurhulpcentrum.
  [naar artikel]
 9. COLUMN SIL JANSSEN. Natuurhulpcentrum vangt beertje uit Rusland op (13/04/2021 - Het Belang van Limburg)
  Sil Janssen geeft ons wekelijks een blik achter de schermen van het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek.
  [naar artikel]
 10. Opvangcentrum in Opglabbeek ontfermt zich over twee beverjongen (12/06/2018 - VRT NWS)
  Sinds een jaar of tien zijn er opnieuw bevers in ons land. Voor het eerst zijn nu 2 beverjongen binnengebracht in het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek nadat hun moeder was doodgereden. Het centrum heeft veel knowhow in huis, maar moest voor de verzorging van deze diertjes toch  collega's in Canada raadplegen.
  [naar artikel]
 11. Natuurhulpcentrum Opglabbeek vangt recordaantal inheemse dieren op (29/12/2018 - Metro)
  Het natuurhulpcentrum in Opglabbeek heeft in 2018 een recordaantal van bijna 8.000 dieren opgevangen. Vooral het aantal inheemse dieren ligt beduidend hoger dan in de vorige jaren. Dat schrijft VRT NWS en wordt door het natuurhulpcentrum aan Belga bevestigd. In 2018 heeft het natuurhulpcentrum een 1.000-tal dieren meer opgevangen dan vorig jaar. Ook in 2015 kende het centrum een recordjaar met zo’n 7.950 opgevangen dieren, maar dat kwam vooral door een grote inbeslagname op de luchthaven van Zaventem. Het natuurhulpcentrum vangt twee groepen dieren op, namelijk de inheemse dieren – zoals een merel, vos of koolmees – en de exotische dieren. De 1.500 opgevangen exoten in 2018 liggen in de lijn van de vorige jaren. “De exotische dieren zijn dieren die eigenlijk niet thuishoren in onze natuur. Dat varieert enorm en hangt van grote inbeslagnames af, bijvoorbeeld een 400-tal parkietjes en papegaaien op een illegaal transport, maar ook recentelijk drie beren uit Litouwen. Er zijn ook roofvogels die niet in België thuishoren en katachtigen die bij mensen thuis zaten”, legt Michaël Deryckere van het natuurhulpcentrum uit. Met 6.500 inheemse dieren werd wel een absoluut record gevestigd. De top 3 wordt gevormd door de houtduif of wilde duif (880), de egel (800) en de wilde eend (470). “Als je het uittelt, zie je dat de top 3 samen 25 procent van alle opgevangen dieren vormt. We hebben nog nooit zoveel dieren gehad die uit België komen. Door de warme zomer zijn de dieren duidelijk in de problemen geraakt”, zegt Deryckere, die ook enkele opmerkelijke dieren herinnert. “In het voorjaar was het speciaal dat we een wilde wolf hebben opgehaald, die helaas aangereden en dood was. We hebben ook twee jonge bevers opgevangen en het is nog nooit gebeurd dat een natuurhulpcentrum bevers met de hand heeft grootgebracht.” Hoewel everzwijnen in Limburg voor veel overlast zorgen, moest het natuurhulpcentrum niet veel uitrukken voor aanrijdingen van everzwijnen. In 2018 moest het centrum 12 keer op pad voor aanrijdingen van evers, terwijl dat vorig jaar 20 keer was. “We moeten veel meer uitrukken voor aanrijdingen van reeën, namelijk 100 keer dit jaar. Volgens onze cijfers worden er dus veel meer reeën dan everzwijnen aangereden, maar bij everzwijnen wordt dat enorm uitvergroot. Zo hebben we ook een absoluut record van 240 reeën opgevangen en slechts een 100-tal everzwijnen”, besluit Deryckere. bron: Belga Het bericht Natuurhulpcentrum Opglabbeek vangt recordaantal inheemse dieren op verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 12. Bevers bouwen dam van 35 meter lang (05/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In het Limburgse Opglabbeek hebben bevers een dam gebouwd van 35 meter lang, meteen de grootste van Vlaanderen. Bevers waren een lange tijd...
  [naar artikel]
 13. Natuurhulpcentrum vangt kinkajoe op. (17/08/2017 - Het Belang van Limburg)
  Opmerkelijke beelden uit het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek. Daar vangen ze nu een Kinkajoe op. Het dier leeft normaal in de tropische regenwouden van Noord- en Zuid-Amerika, maar dit dier werd in een Belgische tuin gevonden.
  [naar artikel]
 14. Natuurhulpcentrum vangt Franse mantelbavianen op (06/02/2017 - Het Belang van Limburg)
  Twee mantelbavianen. Dat zijn de nieuwe bewoners van het natuurhulpcentrum in Opglabbeek. Ze gingen de dieren halen in Frankrijk. Deze waren eigendom van een man uit het criminele milieu en daarom liet de politie liet de dieren in beslag nemen. Natuurhulpcentrum gaat nu op zoek naar een geschikte dierentuin om de twee bavianen over te nemen.
  [naar artikel]
 15. Steeds meer wasberen in Limburg (16/01/2017 - Het Belang van Limburg)
  Niet alleen in de Ardennen, maar ook in Voeren en andere delen van onze provincie worden steeds meer wasberen gesignaleerd. In het Natuurhulpcentrum van Opglabbeek zitten momenteel zes wasberen. Ze mogen er dan wel schattig uitzien, de aanwezigheid van de wasberen doet toch wat alarmbellen rinkelen. "Ze uitroeien is onbegonnen werk", zegt Niels Luyten van het Natuurhulpcentrum. "Ze zijn er om te blijven."
  [naar artikel]
 16. Natuurhulpcentrum vangt roze pelikaan op (13/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  Het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek heeft sinds zondag een roze pelikaan te gast. Het centrum kreeg sinds een week vaker melding van de vogel, maar slaagde er gisteren pas in het diertje te vangen, dat laten ze weten via Facebook.
  [naar artikel]
 17. Natuurhulpcentrum vangt gekste huisdieren op: "Schrik van niks meer" (02/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  OudsbergenEen reuzenpad, een Nijlroezet en een luipaardschildpad. Het zijn de laatste ‘huisdieren’ die in het Natuurhulpcentrum opgevangen werden. “Het valt ons op dat mensen de gekste dieren als huisdier willen houden. Een trend die zich hopelijk niet doorzet”, zegt Sil Janssen.
  [naar artikel]
 18. Natuurhulpcentrum: "Voer een teruggavetaks in voor huisdieren" (06/07/2017 - De Redactie)
  Net zoals de recupelbijdrag bij elektrische apparaten, zou er een teruggavetaks moeten komen voor huisdieren. Dat vindt het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek.
  [naar artikel]
 19. Natuurhulpcentrum vangt illegale exotische vogels op (21/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het Natuurhulpcentrum in Oudsbergen vangt 21 grote beo's op die in beslag werden genomen op de luchthaven van Zaventem. De vogels werden verzonden vanuit Bulgarije met als bestemming een Vlaamse dierenhandelaar. Vijf grote beo's overleefden de reis niet. De verzender hoopte de dieren ons land binnen te smokkelen en gebruikte een andere soortnaam voor de beo's.
  [naar artikel]
 20. Koppeltje bevers stoeit in Gentbrugge: "Je mag ze bewonderen maar niet benaderen" (03/06/2020 - VRT NWS)
  In de Gentse deelgemeente Gentbrugge zorgen 2 bevers voor veel bekijks. Het is dan ook heel uitzonderlijk dat ze daar voorkomen, volgens Natuurpunt Gent. De vereniging roept op om de dieren niet te benaderen. "Bekijk ze alleen van ver. En gun ook andere mensen de kans om de bevers eens te zien."
  [naar artikel]
 21. Toestroom van jonge diertjes in Natuurhulpcentrum in Opglabbeek (16/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De laatste dagen worden er bijzonder veel jonge dieren binnengebracht in het Natuurhulpcentrum van Opglabbeek. Ondertussen zitten er al een...
  [naar artikel]
 22. VIDEO. Bevers bouwen langste dam van Vlaanderen in Opglabbeek (05/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  Een familie bevers heeft een dam van zo’n 35 meter lengte gebouwd in Opglabbeek. Volgens onderzoekers van de Universiteit van Antwerpen is de Limburgse stad daarmee in het bezit van de langste beverdam van Vlaanderen. Binnenkort zullen er begeleide wandelingen georganiseerd worden om de dam te bezoeken.
  [naar artikel]
 23. Schattig: jonge bevers krijgen zwemles in grote vijver van Natuurhulpcentrum (28/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  De twee jonge bevers in het Natuurhulpcentrum krijgen sinds deze week zwemles. Dit als voorbereiding op het echte werk. Plan is de twee nog deze lente vrij te laten in de buurt van een beverburcht.
  [naar artikel]
 24. Opmerkelijk: Natuurhulpcentrum in Opglabbeek ligt in jachtgebied (30/07/2017 - Het Belang van Limburg)
  Het natuurhulpcentrum van Opglabbeek ligt in jachtgebied. Toch volgens de Vlaamse jachtkaart die sinds kort online staat. Dat betekent niet dat jagers er zomaar op de herstellende dieren mogen jagen, maar volgens Sil Janssen van het natuurhulpcentrum is het belangrijk dat privégebieden zo snel mogelijk worden geschrapt als jachtgebied.
  [naar artikel]
 25. Natuurhulpcentrum Opglabbeek op zoek naar eigenaar van geit (29/08/2017 - Het Belang van Limburg)
  Natuurhulpcentrum Opglabbeek heeft enkele uren geleden een oproep gelanceerd via Facebook. Hierin gaan ze op zoek naar de eigenaar van een geit die ze gevonden hebben in de Jagerstraat in Genk.
  [naar artikel]
 26. VIDEO. Deze beren hebben er een reis van duizenden kilometers opzitten, maar ze zijn eindelijk veilig (25/08/2017 - Het Nieuwsblad)
  Het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek vangt twee verwaarloosde beren uit Albanië op. Broer en zus werden bij de geboorte bij hun moeder weggeplukt en verkocht aan een hotel.
  [naar artikel]
 27. Russische beer na tocht van 3.000 km opgevangen in Natuurhulpcentrum Opglabbeek (12/04/2021 - VRT NWS)
  Byara, een beer uit Rusland, is afgelopen weekend aangekomen in het Natuurhulpcentrum Opglabbeek. Het dier vindt er na een moeilijke periode van opsluiting in embarmelijke omstandigeheden eindelijk een veilig (tijdelijk) onderkomen.
  [naar artikel]
 28. Bevers laten 550 bomen omvallen in de Oude Maas te Stokkem<BR /> (22/12/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het stadsbestuur van Dilsen-Stokkem is gestart met een grote opruimactie in het natuurgebied Negenoord in Stokkem. Over een afstand van ruim 350 meter hebben de bevers 550 bomen laten omvallen op de oever van de Oude Maas. "Heel wat bomen zijn daarbij in de Oude Maas terechtgekomen," zegt schepen van waterlopen Koen Sleypen (Vooruit). "De ravage is erg groot, al mogen de bevers in het natuurgebied hun gang gaan."
  [naar artikel]
 29. Natuurhulpcentrum Opglabbeek schrapt door corona opendeurdagen: "Streep door rekening" (07/09/2020 - VRT NWS)
  Door de coronacrisis moet het Natuurhulpcentrum in Oudsbergen z'n jaarlijkse opendeurdagen noodgedwongen een jaartje overslaan. En dat is een flinke streep door de rekening, want de opendeurdagen zijn een van de belangrijkste inkomsten.
  [naar artikel]
 30. Laatste kans om sneeuwluipaarden te bewonderen in Natuurhulpcentrum in Opglabbeek (30/08/2018 - Het Belang van Limburg)
  De drie sneeuwluipaarden die worden opgevangen in het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek zijn voor de laatst keer te zien tijdens de opendeurdagen op 2, 9 en 16 september. “Een unieke kans”, volgens dierenarts Sil Janssen.
  [naar artikel]
 31. Bevers beschadigen oevers van de Demer in Spalbeek: "We hebben een bres kunnen vermijden" (28/09/2020 - VRT NWS)
  In Spalbeek, een deelgemeente van Hasselt, hebben bevers de oevers van de Demer beschadigd. De knaagdieren hebben gaten gemaakt in de dijk, waardoor er een bres in de Demeroever dreigde te ontstaan.
  [naar artikel]
 32. Natuurhulpcentrum worstelt met 6 brilkaaimannen in garage in Houthalen (18/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De medewerkers van het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek hebben er een stevige werkdag opzitten. Ze moesten vanmorgen 6 brilkaaimannen van 1,20 meter...
  [naar artikel]
 33. Reebok gevangen in tuin in Overpelt-Centrum (30/05/2020 - Het Belang van Limburg)
  Vrijwilligers van het Natuurcentrum Opglabbeek hebben gisteren in de vooravond een reebok gevangen in de tuin van Franssen in de Dorpsstraat. Hoe het beestje daar is terecht is gekomen over de hoge omheining blijft voor de bewoners een raadsel maar alleszins kon het zich daar goed verstoppen. "Wij hebben het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek gecontacteerd en die kwamen met een ploeg ter plaatse om het reetje te vangen en dat ging relatief snel", vertelde de vrouw van Franssen. Zij zag het beestje al rond de middag in de tuin in Overpelt-Centrum aan de Ringlaan opduiken en dan weer verdwijnen.
  [naar artikel]
 34. Wasberen rukken op naar ons land, specialisten waarschuwen voor plaag (08/04/2019 - VRT NWS)
  De wasberen zijn in opmars in Vlaanderen. Daar kan ook Sil Janssen van het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek van meespreken. Hij vangt wasberen op die bij mensen thuis zijn aangetroffen, in het kippenhok bijvoorbeeld waar ze zich tegoed doen aan de eieren maar ook de kippen doden. &quot;Op termijn kunnen ze ook huizen schade toebrengen,&quot; zegt Janssen. De EU zette de wasbeer op de lijst van schadelijke uitheemse invasieve diersoorten. En jagen heeft weinig zin: als je er doodt, krijgen de overgebleven wasberen een overlevingsreflex en gaan ze zich nog harder voortplanten. 
  [naar artikel]
 35. Natuurhulpcentrum vangt giftige slangen op na beet die Peltenaar in coma doet belanden (07/07/2021 - Het Belang van Limburg)
  Het Natuurhulpcentrum in Oudsbergen vangt de uiterst giftige slangen op van een Peltenaar die wekenlang in een coma lag na een beet door één van de dieren. De eigenaar verloor een vinger, zijn arm is verminkt en hij lag maanden met een vergiftiging in het ziekenhuis. De dienst Dierenwelzijn nam de extreem giftige slangen in beslag. Het Natuurhulpcentrum waarschuwt: tegen dergelijk gif bestaat geen geneesmiddel, de slangen zijn dodelijk.
  [naar artikel]
 36. Kleine bevers krijgen zwemles in natuurhulpcentrum nadat hun moeder stierf (28/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Twee jonge bevers krijgen sinds kort zwemles in het opvangcentrum van Oudsbergen. De verzorgers proberen ze zo voor te bereiden op hun vrijlating....
  [naar artikel]
 37. B&B van Vlamingen Ann en Gerrit vernield door bosbrand: "Jaren aan gewerkt" (06/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De bosbranden in Portugal hebben al heel wat schade aangericht. Zo is de B&amp;B van Vlamingen Ann en Gerrit Wouters grotendeels vernield. &quot;We hebben...
  [naar artikel]
 38. Amerikaanse weerdienst: "Catastrofale overstromingen, erger dan alles wat we al meegemaakt hebben" (28/08/2017 - VRT NWS)
  Storm Harvey houdt lelijk huis in de Amerikaanse staat Texas en is veel erger dan eerdere stormen in het gebied. De storm brengt vooral ongeziene regenval met zich mee. Grootstad Houston staat zo goed als volledig blank. De Amerikaanse weerdienst NHC waarschuwt voor &quot;catastrofale en levensbedreigende overstromingen&quot;.
  [naar artikel]
 39. Natuurhulpcentrum Opglabbeek rouwt om dood van leeuw Simba en vriendinnetje Bella (03/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  Simba, de leeuw die in 2012 werd opgevangen door het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek, is gisteren in Afrika ingeslapen. Het dier werd er drie jaar geleden naar toe gebracht om er de rest van zijn leven in vrijheid door te brengen.
  [naar artikel]
 40. Natuurhulpcentrum vangt maar liefst zeven lynxen op (10/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het Natuurhulpcentrum ving zondag een héél aantal opvallende dieren op, afkomstig uit Litouwen. Het gaat om maar liefst zeven lynxen, twee brilkaaimannen en vijf slangen.
  [naar artikel]
 41. COLUMN. Voor het eerst in 40 jaar geen opendeurdag in het Natuurhulpcentrum (25/08/2020 - Het Belang van Limburg)
  Sil Janssen geeft ons wekelijks een blik achter de schermen van het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek.
  [naar artikel]
 42. COLUMN. Natuurhulpcentrum laat roofvogels vrij in Hasselt en Genk (15/09/2020 - Het Belang van Limburg)
  Sil Janssen geeft ons wekelijks een blik achter de schermen van het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek.
  [naar artikel]
 43. COLUMN. Natuurhulpcentrum legt laatste hand aan extra uitbreiding (21/07/2021 - Het Belang van Limburg)
  Sil Janssen geeft ons wekelijks een blik achter de schermen van het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek.
  [naar artikel]
 44. Medewerkers Natuurhulpcentrum vangen thuis jonge diertjes op (19/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Ook bij het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek schakelen ze stilaan over op thuiswerk. Dierenverzorgers krijgen de diertjes dan mee naar huis. Michaël Deryckere verzorgt thuis al een nest jonge konijntjes. Vandaag of morgen komen daar nog jonge haasjes of eekhoorntjes bij.
  [naar artikel]
 45. Natuurhulpcentrum wil gesprek met top van ANB na het schieten van everzwijnen (14/12/2018 - Het Belang van Limburg)
  Het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek vraagt een gesprek met het hoofdbestuur van het Agentschap Natuur en Bos. Die vraag komt er nadat het Agentschap afgelopen maandag 7 tamme everzwijnen doodschoot in het Natuurhulpcentrum.
  [naar artikel]
 46. Samana Kessenich op uitstap naar het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek (12/07/2017 - Het Belang van Limburg)
  Onlangs trok Samana Kessenich met een liftbus naar het natuurhulpcentrum in Opglabbeek.
  [naar artikel]
 47. "Tweedehands" aapje op internet, politie pakt verkoper uit Jette op (23/08/2019 - VRT NWS)
  Begin deze maand is in Jette een man opgepakt die een roodhandtamarin, een aapje, wilde verkopen via de koopjessite 2dehands.be. Het aapje is opgevangen in het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek.
  [naar artikel]
 48. Broederstrijd bijgelegd: Bevers & Bevers neemt Events Catering Bevers over (18/12/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Gedaan met de verwarring: na 45 jaar lang elkaar beconcurreren in de cateringsector wordt Events Catering Bevers uit Rijkevorsel nu overgenomen door Bevers & Bevers uit Malle. De twee bedrijven werden in de jaren zeventig opgericht door Frans en Jos, twee broers, en hebben altijd naast elkaar bestaan, maar kenden destijds een intense concurrentiestrijd. “Als je het bedrijf binnenstapt zonder emotie, wordt het duidelijk dat de twee familiebedrijven samenhoren.”, reageert Jurgen Bevers.
  [naar artikel]
 49. VIDEO. ANB biedt excuses aan voor doodschieten tamme everzwijnen: "Wilden ze diervriendelijk euthanaseren" (12/12/2018 - Het Nieuwsblad)
  Het Agentschap Natuur en Bos start een intern onderzoek naar de manier waarop de zeven tamme everzwijnen zijn gedood in het Natuurhulpcentrum van Opglabbeek.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.