Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

05 August 2021
17:36 uur

Spionageschandaal Pegasus deint verder uit: Wilmes afgeluisterd, Macron en Charles Michel waren doelwit

Gazet van Antwerpen

22/07/2021 - 07:49

Het spionageschandaal rond de Israëlische spyware ‘Pegasus’ blijft schokgolven door de wereld sturen. Zo stonden gsm-nummers van Frans president Emmanuel Macron en voormalig premier Charles Michel op de lijst. Ook een doelwit: Carine Kanimba, de dochter van ‘Hotel Rwanda-held’ Paul Rusesabagina. Nu blijkt dat haar vertrouwelijk gesprek met toenmalig minister van Buitenlandse Zaken Sophie Wilmès afgeluisterd werd door het Rwandese regime.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP GAZET VAN ANTWERPEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. 'Ook Michel en Macron mogelijk doelwit spionagesoftware' (20/07/2021 - De Tijd)
  19:42 Presidenten, premiers en zelfs een koning waren mogelijk het doelwit van de spionagesoftware Pegasus. Onder hen de Belgische ex-premier Charles Michel en de Franse president Emmanuel Macron. Dat onthu...
  [naar artikel]
 2. Franse president Macron en andere staatshoofden mogelijk ook doelwit van Pegasus-spionagesoftware (21/07/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Franse president Macron en andere staatshoofden mogelijk ook doelwit van Pegasus-spionagesoftware Eerder deze week publiceerde Amnesty International in samenwerking met de non-profit Forbidden Stories een rapport over spyware met de naam Pegasus. Uit dat rapport bleek dat 50.000 telefoonnummers mogelijk doelwit waren van een aanval met de software. Uit verder onderzoek van The Washington Post blijkt nu dat er op een lijst ook de nummers van […] Lees dit artikel: Franse president Macron en andere staatshoofden mogelijk ook doelwit van Pegasus-spionagesoftware
  [naar artikel]
 3. Macron en Michel duiken op in lijst als mogelijke doelwitten van smartphone-spionage (20/07/2021 - VRT NWS)
  Emmanuel Macron, Charles Michel en diens vader Louis staan op een lange lijst van mensen die mogelijk het doelwit waren van cyberspionage. Hun gsm-nummers werden twee jaar geleden geselecteerd door een klant van het Israëlische spionagesoftwarebedrijf NSO Group. Dat schrijft het weekblad Knack op zijn website, in het kader van het zogenoemde Pegasus Project.
  [naar artikel]
 4. Pegasus Project: Macron en Michel in het vizier van Marokko (20/07/2021 - Knack)
  In maart 2019 zijn de gsm-nummers van Charles Michel, Louis Michel en Emmanuel Macron door een klant van het Israëlische spytechbedrijf NSO Group geselecteerd als potentieel doelwit voor cyberspionage. Dat blijkt uit een onderzoek van gelekte gegevens door Knack, Le Soir en Le Monde, in samenwerking met het journalistieke platform Forbidden Stories en mensenrechtenorganisatie Amnesty International...
  [naar artikel]
 5. Veiligheidsexpert over Pegasus-schandaal: "Niet geschrokken van omvang, als je kijkt naar capaciteit van die software"  (22/07/2021 - VRT NWS)
  "Kijken via onze smartphone, dat is eigenlijk een directer venster in onze ziel dan in onze ogen", legt docent inlichtingenstudies aan de Universiteit Antwerpen Kenneth Lasoen uit over het Pegasus-spionageschandaal. Een collectief onderzoeksjournalisten bracht deze week aan het licht dat machthebbers als Emmanuel Macron en Charles Michel bespioneerd werden met spyware die een Israëlisch bedrijf te koop aanbiedt.
  [naar artikel]
 6. Ook Charles Michel en Franse president Macron mogelijk slachtoffer van Pegasus-spionagesoftware op vraag van Marokko (20/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De telefoonnummers van voormalig Belgisch premier Charles Michel, zijn vader Louis Michel, de Franse president Emmanuel Macron en meerdere Franse regeringsleden werden vermoedelijk door Marokko geviseerd met de Israëlische spysoftware Pegasus. Dat blijkt uit een onderzoek van gelekte gegevens door Knack, Le Soir en Le Monde, in samenwerking met het journalistieke platform Forbidden Stories en mensenrechtenorganisatie Amnesty International.
  [naar artikel]
 7. Na Pegasus-schandaal: Franse president Macron verandert van telefoon (23/07/2021 - Het Belang van Limburg)
  De Franse president Emmanuel Macron is van telefoon en telefoonnummer veranderd, nadat bleek dat hij het doelwit was van de spionagesoftware Pegasus.
  [naar artikel]
 8. Emmanuel Macron ontmoet morgen Charles Michel (28/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Franse president Emmanuel Macron zet morgen zijn Europese tournee verder in Luxemburg. Daar zal hij de Belgische premier Charles Michel en
  [naar artikel]
 9. Macron wil snel veiligheidsberaad over Pegasus (22/07/2021 - Knack)
  De Franse president Macron houdt een spoedberaad over de berichten dat hoge functionarissen inclusief hijzelf zouden kunnen worden bespioneerd via de in Israël ontwikkelde spyware Pegasus.
  [naar artikel]
 10. Macron en Michel mogelijk slachtoffer van spionagesoftware in opdracht van Marokko (20/07/2021 - Het Belang van Limburg)
  In maart 2019 zijn de gsm-nummers van Charles Michel, Louis Michel en Emmanuel Macron door een klant van het Israëlische spytechbedrijf NSO Group geselecteerd als potentieel doelwit voor cyberspionage. Dat blijkt uit een onderzoek van gelekte gegevens door Knack, Le Soir en Le Monde, in samenwerking met het journalistieke platform Forbidden Stories en mensenrechtenorganisatie Amnesty International, schrijft Knack dinsdag op zijn website.
  [naar artikel]
 11. Ook Franse president Macron mogelijk slachtoffer van Pegasus-spionagesoftware (20/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De gsm’s van de Franse president Emmanuel Macron en meerdere van zijn regeringsleden werden door Marokko geviseerd met de Israëlische spysoftware Pegasus. Dat bericht de Franse krant Le Monde vandaag.
  [naar artikel]
 12. Sophie Wilmès (MR) vervangt Charles Michel als premier (26/10/2019 - Knack)
  Sophie Wilmès (MR) wordt de nieuwe premier van België. Ze vervangt haar partijgenoot Charles Michel, die vanaf 1 december voorzitter van de Europese Raad wordt.
  [naar artikel]
 13. ‘Michel en Wilmès zetten druk op Monitoringcomité' (13/07/2018 - De Tijd)
  01:01 Vanuit de ambtenarij komen berichten over politieke druk om de begrotingscijfers positief bij te kleuren. Premier Charles Michel en minister van Begroting Sophie Wilmès ontkennen.
  [naar artikel]
 14. Sophie Wilmès (MR) volgt Charles Michel op en wordt eerste vrouwelijke premier van België (26/10/2019 - Het Nieuwsblad)
  Sophie Wilmès (MR) zal Charles Michel opvolgen als premier in lopende zaken. Wilmès wordt daarmee de eerste vrouwelijke eerste minister van België ooit.
  [naar artikel]
 15. Macron houdt spoedberaad over spionagesoftware Pegasus (22/07/2021 - De Tijd)
  13:34 De Franse president Emmanuel Macron houdt een spoedberaad over de spionagesoftware Pegasus. Een internationaal collectief van onderzoeksjournalisten onthulde onlangs dat de smartphone van de president...
  [naar artikel]
 16. Sophie Wilmès vervangt Charles Michel en wordt eerste vrouwelijke premier van België (27/10/2019 - Knack)
  Sophie Wilmès (MR) wordt de nieuwe premier van België. Ze vervangt haar partijgenoot Charles Michel, die vanaf 1 december voorzitter van de Europese Raad wordt.
  [naar artikel]
 17. Sophie Wilmès (MR) grote kanshebber om tijdelijk premier te worden, zeggen verschillende regeringsbronnen (06/09/2019 - VRT NWS)
  Uit verschillende regeringsbronnen is te horen dat Sophie Wilmès, de MR-minister van Begroting, in pole position zit om Charles Michel tijdelijk op te volgen als premier. Michel wordt 1 december voorzitter van de Europese Raad, maar moet mogelijk al vroeger vertrekken. Wilmès zou als lid van de grootste regeringspartij en als vrouw de meeste kans maken om Michel op te volgen tot er nieuwe federale regering is.
  [naar artikel]
 18. Macron en Michel: "Dezelfde dromen" (25/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Belgische premier Charles Michel en de kersverse Franse president Emmanuel Macron hebben tijdens hun ontmoeting vandaag het belang van een
  [naar artikel]
 19. Anuna ontmoet in Roemenië Macron en Michel: “Europees continent moet tegen 2050 klimaatneutraal worden” (09/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In de marge van de Europese top in Sibiu hebben de Franse president Emmanuel Macron, premier Charles Michel en een aantal andere regeringsleiders...
  [naar artikel]
 20. Macron mogelijk doelwit van zelfde hackers als Clinton (25/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Volgens een rapport van een cybersecuritybedrijf is de Franse presidentskandidaat Emmanuel Macron afgelopen weken het doelwit geweest van
  [naar artikel]
 21. Macron, Michel en Bourgeois plegen economisch overleg na bezoek aan Gents stadhuis (19/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In Gent zijn de Franse president Emmanuel Macron en koning Filip gearriveerd aan het stadhuis. Ze overleggen er met premier Charles Michel en...
  [naar artikel]
 22. Franse president Macron houdt spoedberaad over Pegasus-schandaal (22/07/2021 - Het Belang van Limburg)
  De Franse president Emmanuel Macron houdt spoedberaad met zijn raad voor de nationale veiligheid over de berichten dat hoge functionarissen inclusief hijzelf zouden kunnen worden bespioneerd via spyware die mobiele telefoons binnendringt. Het gaat om een in Israël ontwikkelde software voor hackers genaamd Pegasus.
  [naar artikel]
 23. Charles Michel is minister van Staat (31/10/2019 - Metro)
  De koning heeft voormalig eerste minister Charles Michel (MR) benoemd tot minister van Staat. Dat meldt het paleis vandaag. Eerste minister Sophie Wilmès (MR) droeg Michel voor als minister van Staat. Het gaat om een eretitel waar geen voordelen of verplichtingen aan verbonden zijn. De uitvaart van een minister van Staat kan wel met militaire eer gebeuren, in aanwezigheid van een vertegenwoordiger van de koning. bron: Belga Het bericht Charles Michel is minister van Staat verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 24. Sophie Wilmès (MR) volgt Charles Michel op als premier (26/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Minister van Begroting Sophie Wilmès (MR) zal Charles Michel opvolgen als premier. Dat heeft HLN vernomen uit goede bron.
  [naar artikel]
 25. Premier Michel ontmoet Macron: “We hebben dezelfde dromen” (25/05/2017 - Het Nieuwsblad)
  Eerste minister Charles Michel en de Franse president Emmanuel Macron beklemtoonden, tijdens een perspunt voor hun ontmoeting omstreeks 11.30 uur op het Egmontpaleis, het belang van een nieuw elan voor Europa.
  [naar artikel]
 26. Jonge leiders Macron en Michel: ‘We hebben dezelfde dromen’ (25/05/2017 - De Standaard)
  Eerste minister Charles Michel en de Franse president Emmanuel Macron beklemtoonden, tijdens een perspunt voor hun ontmoeting omstreeks 11.30 uur op het Egmontpaleis, het belang van een nieuw elan voor Europa.
  [naar artikel]
 27. Sophie Wilmès in beeld als tijdelijke premier (06/09/2019 - De Tijd)
  13:35 De naam van Sophie Wilmès circuleert om Charles Michel op te volgen in de Zestien als hij op 1 december Europees president wordt.
  [naar artikel]
 28. Premier Michel en Franse president Macron beklemtonen belang van nieuw Europees elan (25/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Eerste minister Charles Michel en de Franse president Emmanuel Macron beklemtoonden, tijdens een perspunt voor hun ontmoeting op het
  [naar artikel]
 29. EU-president Charles Michel en Spaanse premier in quarantaine na positieve test Macron (17/12/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Franse president Emmanuel Macron is besmet met het coronavirus. Volgens het presidentieel paleis kreeg hij de testuitslag donderdag terug. Zijn echtgenote Brigitte vertoont vooralsnog geen symptomen, maar gaat in zelfisolatie, net zoals de Franse premier en de parlementsvoorzitter. Ook Charles Michel, de voorzitter van de Europese Raad, en de Spaanse premier Pedro Sanchez gaan in zelfisolatie nadat ze Macron maandag nog hadden gesproken. Eind vorige week was de Franse president nog in Brussel voor de EU-top.
  [naar artikel]
 30. LIVE: Persconferentie Franse president Macron en premier Michel (19/11/2018 - VRT NWS)
  De Franse president Emmanuel Macron is op staatsbezoek in ons land. Om 13 uur geeft Macron een persconferentie samen met premier Charles Michel. Volg het hier live.
  [naar artikel]
 31. Premier Michel feliciteert Macron: "Een opportuniteit voor Europa" (07/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Premier Charles Michel heeft zondag Emmanuel Macron gefeliciteerd met zijn verkiezing tot president van Frankrijk. Hij noemt de verkiezing van de
  [naar artikel]
 32. LIVE. Macron brengt bezoek aan premier Michel (19/11/2018 - De Standaard)
  De Franse president Emmanuel Macron is op bezoek in ons land. Rond de middag heeft hij er samen met premier Charles Michel een persconferentie. Volg hierboven alles live mee.
  [naar artikel]
 33. Premier Michel ontmoet Franse president Macron: "We delen dezelfde dromen" (25/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Eerste minister Charles Michel en de Franse president Emmanuel Macron beklemtoonden, tijdens een perspunt voor hun ontmoeting op het
  [naar artikel]
 34. Premier Michel ontmoet Franse president Macron: "We delen dezelfde dromen" (25/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Eerste minister Charles Michel en de Franse president Emmanuel Macron beklemtoonden, tijdens een perspunt voor hun ontmoeting op het
  [naar artikel]
 35. LIVE. Macron brengt bezoek aan premier Michel (19/11/2018 - De Standaard)
  De Franse president Emmanuel Macron is op bezoek in ons land. Rond de middag heeft hij er samen met premier Charles Michel een persconferentie. Volg hierboven alles live mee.
  [naar artikel]
 36. Michel, Macron, Rutte en Bettel vormen gesloten front over asiel en migratie (06/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Premier Charles Michel, zijn Nederlandse en Luxemburgse collega's Mark Rutte en Xavier Bettel en de Franse president Emmanuel Macron vormen een...
  [naar artikel]
 37. ’Charles Michel zal niet de geschiedenis ingaan als een groot premier’ (25/10/2019 - De Morgen)
  Vroeger dan verwacht stapt Charles Michel (MR) begin november op als premier om zich voor te bereiden op zijn prestigieuze Europese job. Zijn opvolger – wellicht partijgenote Sophie Wilmès – staat voor een ondankbare taak.
  [naar artikel]
 38. Hoe Macron en Rutte de sprint aantrokken voor meesterknecht Michel (06/07/2019 - De Tijd)
  01:02 Dat premier Charles Michel (MR) een Europese post zou krijgen, werd al enkele maanden geleden bedisseld met de Franse president Emmanuel Macron en de Nederlandse premier Mark Rutte. Op de Europese top...
  [naar artikel]
 39. Michel was vriendjes met Macron, en goed genoeg voor Merkel (06/07/2019 - De Morgen)
  Haast uit het niets werd deze week premier Charles Michel (MR) Europees president, met dank aan zijn ‘bromance’ met de Franse president Emmanuel Macron en het nodige geluk. Kan de man die zijn regering uiteen zag vallen Europa wel verenigen?
  [naar artikel]
 40. Broer van Charles Michel wordt staatssecretaris voor Digitalisering (01/10/2020 - De Morgen)
  Als laatste partij heeft de MR haar regeringsleden voor Vivaldi bekendgemaakt. Eerder was al duidelijk dat ontslagnemend premier Sophie Wilmès vicepremier zou worden, maar de opmerkelijkste naam is toch die van Mathieu Michel. De broer van voormalig premier Charles Michel wordt staatssecretaris van Digitalisering.
  [naar artikel]
 41. Sophie Wilmès (MR) volgt Charles Michel op en wordt eerste vrouwelijke premier van België (26/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Minister van Begroting Sophie Wilmès (MR) zal Charles Michel opvolgen als premier. Dat heeft HLN vernomen uit goede bron. Ze wordt de eerste...
  [naar artikel]
 42. Macron steunt "grondwettelijke eenheid van Spanje" (02/10/2017 - VRT NWS)
  Na onze premier Charles Michel is de Franse president Emmanuel Macron de tweede Europese leider die zich uitspreekt over de crisis tussen Spanje en Catalonië. Macron ziet het anders dan ons land.
  [naar artikel]
 43. Franse president Macron duimt voor premier Michel: “Ik hoop dat hij verkiezingen wint” (22/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Franse president Emmanuel Macron hoopt dat ontslagnemend premier Charles Michel op 26 mei de verkiezingen wint. Hij vindt dat Michel over de...
  [naar artikel]
 44. Premier Michel “steunt” voorstellen Macron voor nieuw Europa (05/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  Premier Charles Michel (MR) “steunt” de voorstellen die de Franse president Emmanuel Macron maandagavond lanceerde in een essay, dat gepubliceerd wordt in verschillende Europese kranten. Macron wil met de voorstellen een nieuw begin voor Europa bewerkstelligen.
  [naar artikel]
 45. Premier Michel “steunt” voorstellen Macron voor nieuw Europa (05/03/2019 - Het Nieuwsblad)
  Premier Charles Michel (MR) “steunt” de voorstellen die de Franse president Emmanuel Macron maandagavond lanceerde in een essay, dat gepubliceerd wordt in verschillende Europese kranten. Macron wil met de voorstellen een nieuw begin voor Europa bewerkstelligen.
  [naar artikel]
 46. Emmanuel Macron test positief op coronavirus. EU-president Charles Michel en Spaanse premier in quarantaine na meeting met Franse president (17/12/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Franse president Emmanuel Macron is besmet met het coronavirus. Volgens het presidentieel paleis kreeg hij de testuitslag donderdag terug. Zijn echtgenote Brigitte vertoont vooralsnog geen symptomen, maar gaat in zelfisolatie, net zoals de Franse premier en de parlementsvoorzitter. Ook Charles Michel, de voorzitter van de Europese Raad, en de Spaanse premier Pedro Sanchez gaan in zelfisolatie nadat ze Macron maandag nog hadden gesproken. Eind vorige week was de Franse president nog in Brussel voor de EU-top.
  [naar artikel]
 47. Franse president Macron heeft corona, ook Michel in quarantaine (17/12/2020 - Het Belang van Limburg)
  De president van Frankrijk, Emmanuel Macron, heeft positief getest op het coronavirus. Dat meldt het Elysée. Ook Europees president Charles Michel gaat in quarantaine.
  [naar artikel]
 48. Emmanuel Macron ontmoet dinsdag Belgische en Luxemburgse premiers (28/08/2017 - Het Belang van Limburg)
  De Franse president Emmanuel Macron zet dinsdag zijn Europese tournee verder in Luxemburg. Daar zal hij de Belgische premier Charles Michel en diens Luxemburgse collega Xavier Bettel ontmoeten, om onder meer de toekomst van de Europese Unie te bespreken.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.