Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

Sterrenchef test chips met fastfood-smaken: "Deze zou ik nooit kopen"

02/08/2021 - 12:20
"Een teriyaki-sandwich van Subway, pizza margherita van Pizza Hut en krokante kip van KFC: ze bestaan nu ook in de vorm van chips. Vanaf september kunnen liefhebbers stemmen welke fastfood-smaak chipsmerk Lay’s zal blijven produceren, de andere twee verdwijnen dan weer uit de rekken. Maar smaken deze chips écht naar hun smaakvariant in het fastfoodrestaurant? En zijn ze überhaupt lekker? Wij lieten sterrenchef Olivier de Vinck, van het bekroonde restaurant Kommilfoo in Antwerpen, een smaaktest doen."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Sterrenchef test chips met de smaak van Subway, KFC en Pizza Hut: “Door de chips tegelijk met de kip in de mond te steken, krijg je het krokante effect terug” (02/08/2021 - Het Laatste Nieuws)

Een teriyaki-sandwich van Subway, pizza margherita van Pizza Hut en krokante kip van KFC: ze bestaan nu ook in de vorm van chips. Vanaf september kunnen liefhebbers stemmen welke fastfood-smaak chipsmerk Lay’s zal blijven produceren, de andere twee verdwijnen dan weer uit de rekken. Maar smaken deze chips écht naar hun smaakvariant in het fastfoodrestaurant? En zijn ze überhaupt lekker? Wij lieten sterrenchef Olivier de Vinck, van het bekroonde restaurant Kommilfoo in Antwerpen, een smaaktest doen. [naar artikel]


2. Deze bizarre Pringles-smaken zijn binnenkort in de UK the vinden (20/02/2019 - Metro)

Het chipsmerk Pringles komt met nieuwe smaken in de UK. Het betreft een assortiment genaamd ‘Rice Fusion’ met kip tandoori, maleisische curry en eend. Deze smaken komen wel wat duurder uit dan de gewone. Bovendien zijn ze ook gluten-vrij. De nieuwe chips worden gelanceerd om te voldoen aan de vraag naar meer exotische smaken. Ze […] Het bericht Deze bizarre Pringles-smaken zijn binnenkort in de UK the vinden verscheen eerst op Metro. [naar artikel]


3. Wat zijn de lekkerste én slechtste barbecuesauzen? Sterrenchef Luc Bellings proeft en oordeelt (20/07/2021 - Het Laatste Nieuws)

Morgen is het een feestdag én lekker weer. Het ideale moment om de barbecue aan te steken! Sterrenchef Luc Bellings proeft verschillende sauzen uit de supermarkt, want welke smaken nu écht het lekkerst? En welke kan je beter niet kopen? “Een saus die voldoende gekruid en zelfs wat pittig is volstaat. Terwijl heel wat fabrikanten blijkbaar - foutief - menen dat een BBQ-saus nóg doorrookter moet smaken dan het vlees zelf.” [naar artikel]


4. BIZAR. Lay’s lanceert drie originele chips smaken én trakteert op een gratis maal (25/04/2021 - Metro)

Een avondje bankhangen telt verschillende vaste ingrediënten. Alles valt of staat uiteraard met een comfortabele zetel – daar kan je niet om heen. Vervolgens kies je voor je favoriete drankje en zet je Netflix klaar. Wat ontbreekt er nog? Juist ja: een zak chips. En ook wat dat betreft hebben we allemaal onze go-to smaak. […] Het bericht BIZAR. Lay’s lanceert drie originele chips smaken én trakteert op een gratis maal verscheen eerst op Metro. [naar artikel]


5. Chinese Facebook-chips verboden (12/04/2019 - De Morgen)

We zullen nooit weten hoe Facebook-chips, -groenten en -frisdrank smaken. Een Chinese rechter heeft beslist dat een voedselproducent geen gebruik mag maken van de naam Facebook. [naar artikel]


6. DE GROTE TEST. Sterrenchef Thijs Vervloet vindt duurste én spotgoedkope plattekaas het lekkerst: “Prijs-kwaliteit is deze zeker in orde” (11/02/2023 - Het Belang van Limburg)

Met radijsjes of met honing en granola: of je het nu hartig of zoet eet, zo’n kommetje plattekaas kan smaken. Tenminste als je het juiste merk kiest. Sterrenchef Thijs Vervloet proeft 8 keer volle plattekaas of, zoals de Nederlanders het noemen, kwark: “Als de zuren niet in balans zijn, is het smakeloos.” [naar artikel]


7. DE GROTE TEST. Sterrenchef Geert Van Hecke proeft twaalf keer aardappelsalade, maar zou maar één potje zelf kopen (09/07/2023 - Gazet van Antwerpen)

Bij een zomers gerecht past zonder twijfel een frisse aardappelsalade. Sterrenchef Geert Van Hecke van restaurant Zet’joe in Brugge stak zijn lepel in twaalf verschillende potjes, maar werd er maar één keer gelukkig van. “Dit is zonder twijfel de enige die ik zelf zou kopen. Deze steekt er met kop en schouders bovenuit. Het niveau van de rest is bedroevend laag.” [naar artikel]


8. Wat zijn de lekkerste én slechtste barbecuesauzen? Sterrenchef Luc Bellings proeft en oordeelt (20/02/2021 - Het Laatste Nieuws)

De lente is dit weekend en volgende week al een beetje in het land, hoog tijd dus om de barbecue aan te steken! Sterrenchef Luc Bellings proeft verschillende sauzen uit de supermarkt, want welke smaken nu écht het lekkerst? “Een saus die voldoende gekruid en zelfs wat pittig is volstaat. Terwijl heel wat fabrikanten blijkbaar - foutief - menen dat een BBQ-saus nóg doorrookter moet smaken dan het vlees zelf.” [naar artikel]


9. Van munt tot inktvis: de 17 meest absurde chipssmaken ter wereld (27/02/2017 - Het Laatste Nieuws)

Jij denkt misschien al eens gek te doen door chips met Bicky Burger-smaak te kopen. Maar dat is buiten de vreemde smaken in vooral Azië en [naar artikel]


10. DE GROTE TEST. Sterrenchef Geert Van Hecke proeft 12 keer aardappelsalade, maar zou maar één potje zelf kopen: “Dat is bedroevend weinig” (08/07/2023 - Het Belang van Limburg)

Bij een zomers gerecht past zonder twijfel een frisse aardappelsalade. Sterrenchef Geert Van Hecke van restaurant Zet’joe in Brugge stak zijn lepel in twaalf verschillende potjes, maar werd er maar één keer gelukkig van. “Dit is zonder twijfel de enige die ik zelf zou kopen. Deze steekt er met kop en schouders bovenuit. Het niveau van de rest is bedroevend laag.” [naar artikel]


11. Deze geniale lifehack houdt jouw zak chips gegarandeerd krokant (03/08/2020 - Het Belang van Limburg)

Je hebt een feestje gegeven en niet alle zakken chips zijn leeg? Geen nood, met dit trucje kan je ze een andere keer opeten terwijl ze nog altijd krokant smaken. Handig pluspunt: je hebt er niks voor nodig! [naar artikel]


12. Dit is de echte reden waarom een zakje chips zo kraakt (12/08/2017 - Gazet van Antwerpen)

Niets zo vervelend als iemand die een zakje chips opentrekt in de cinema. Het knisperende geluid herken je van uren ver, maar waarom worden net alleen die zakjes specifiek zo gemaakt? Een professor die verbonden is aan de universiteit van Oxford zocht het uit. Uit zijn onderzoek blijkt dat chips helemaal anders smaken als je niets hoort kraken. [naar artikel]


13. Geen 300 euro uitgeven, maar toch eten bij een sterrenchef? Bij deze 4 fastfood-adresjes van topchefs tafel je zonder reservatie én betaalbaar (11/02/2022 - Het Laatste Nieuws)

Altijd al in één van de restaurants van Sergio Herman willen gaan eten of een plekje willen reserveren in het duurste restaurant van België? Deze 4 fastfood-restaurants van (internationale) topchefs laten je van die sterrenkeuken proeven voor amper 20 euro per menu. We zetten voor jou op een rijtje waar je snel kunt tafelen zonder wachtlijsten én hoeveel geld je daarmee kunt besparen: win-win. [naar artikel]


14. TEST. Welke supermarkt heeft de beste pickles-chips? (16/11/2019 - Het Belang van Limburg)

Hoofdbarman Stef Michiels van Bar Burbure in Antwerpen proeft voor ons negen chips met picklessmaak. Hij gaat op zoek naar lekker krokante chips waarin je duidelijk het pittige karakter van echte pickles kan proeven. [naar artikel]


15. DE GROTE TEST. Sterrenchef Danny Horseele test 34 pakjes boter: “Als Wout van Aert dit eet, wint hij geen koersen meer” (08/04/2023 - Het Belang van Limburg)

De Grote Test is deze week écht een grote test. Sterrenchef Danny Horseele van restaurant Horseele in Gent ging met zijn mes door liefst 34 pakjes ongezouten roomboter. Op zoek naar dé beste boter om mee te bakken of te serveren bij de paasbrunch. Zijn commentaar na deze botermarathon? “Geef me die beste nog eens, daar blijf je toch van eten? Een groot verschil met de slechtste. Die lijkt in een zeepcentrale gemaakt in de plaats van een melkerij. Ideaal voor wie van de dokter geen boter meer mag eten.” [naar artikel]


16. Welke chips zijn de beste? (20/12/2022 - De Standaard)

In deze helpdesk behandelen we elke dag een vraag bij de eindejaarsfeesten. Vandaag: welke chips zijn de lekkerste? Redacteur Lieve Van de Velde deed de test, met gevaar voor een nieuwe verslaving. [naar artikel]


17. DE GROTE TEST. Sterrenchef en topfriturist testen 9 airfryers: “Geef deze in een bakje en niemand zal airfryer zeggen” (25/11/2023 - Het Belang van Limburg)

Zonder twijfel liggen er met de feestdagen wat airfryers onder de kerstboom. Maar welke bakt nu het best? Sterrenchef Maurice de Jaeger van restaurant Sensum in Gent én tweevoudig beste friturist van Vlaanderen Kurt Caen van ’t Brochetje in Izegem, deden de test. “Geef deze frieten in een bakje met wat zout en mayonaise op en niemand zal zeggen airfryer. Dit toestel is top.” [naar artikel]


18. World Fish and Chips day: zo maak je de lekkerste fish-and-chips volgens de ex-chef-kok van Queen Elizabeth (03/06/2022 - Het Laatste Nieuws)

Vandaag is het World Fish and Chips day. De ideale gelegenheid om de typisch Britse afhaalmaaltijd die bestaat uit gefrituurde vis in combinatie met dikke frieten op het menu te zetten. Vanwaar komt die fastfood-traditie eigenlijk? En hoe maak je het gerecht lekker klaar? Wie in echte Engeland-stijl van het gerecht wil genieten, doet dat met het geheime recept dat Darren McGrady, de ex-chef-kok van de Britse koninklijke familie, in een online video deelt. [naar artikel]


19. World Fish and Chips day: zo maak je de lekkerste fish and chips volgens de ex-chefkok van Queen Elizabeth (03/06/2022 - Het Laatste Nieuws)

Vandaag is het World Fish and Chips day. De ideale gelegenheid om de typisch Britse afhaalmaaltijd die bestaat uit gefrituurde vis in combinatie met dikke frieten op het menu te zetten. Vanwaar komt die fastfood-traditie eigenlijk? En hoe maak je het gerecht lekker klaar? Wie in echte Engeland-stijl van het gerecht wil genieten, doet dat met het geheime recept dat Darren McGrady, de ex-chefkok van de Britse koninklijke familie, in een online video deelt. [naar artikel]


20. DE GROTE TEST. Sterrenchef en topfriturist testen 9 airfryers: “Geef deze in een bakje en niemand zal airfryer zeggen. Dit toestel is top” (25/11/2023 - Gazet van Antwerpen)

Zonder twijfel liggen er met de feestdagen wat airfryers onder de kerstboom. Maar welke bakt nu het best? Sterrenchef Maurice de Jaeger van restaurant Sensum in Gent én tweevoudig beste friturist van Vlaanderen Kurt Caen van ’t Brochetje in Izegem, deden de test. “Geef deze frieten in een bakje met wat zout en mayonaise op en niemand zal zeggen airfryer. Dit toestel is top.” [naar artikel]


21. DE GROTE TEST. Sterrenchef test 13 keer sojasaus uit de supermarkt: huismerk van 1 euro blijkt op één na beste (17/06/2023 - Het Belang van Limburg)

Sterrenchef Thijs Vervloet van restaurant Colette proefde 13 soorten sojasaus en zette daarmee zijn nieren onder druk. “Merendeel is véél te zout, met hier en daar een frisse toets en wat meer diepgang.” [naar artikel]


22. DE GROTE TEST. Sterrenchef Geert Van Hecke test 11 keer cocktailsaus en vindt de goedkoopste een van de lekkerste (19/08/2023 - Gazet van Antwerpen)

Bij een goeie barbecue horen lekkere sausjes. Maar ook bij een stukje koude zalm of onze eigen Noordzeegarnalen. En dan kom je bij dé klassieker terecht: cocktailsaus. Sterrenchef Geert Van Hecke van Zet’joe in Brugge proefde er voor ons elf. En hij stelde vast hoe de goedkoopste ook één van de beste is. “Deze kost bijna zes keer minder dan onze andere topper.” [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!