Bij een zomers gerecht past zonder twijfel een frisse aardappelsalade. Sterrenchef Geert Van Hecke van restaurant Zet’joe in Brugge stak zijn lepel in twaalf verschillende potjes, maar werd er maar één keer gelukkig van. “Dit is zonder twijfel de enige die ik zelf zou kopen. Deze steekt er met kop en schouders bovenuit. Het niveau van de rest is bedroevend laag.” [naar artikel]
Bij een zomers gerecht past zonder twijfel een frisse aardappelsalade. Sterrenchef Geert Van Hecke van restaurant Zet’joe in Brugge stak zijn lepel in twaalf verschillende potjes, maar werd er maar één keer gelukkig van. “Dit is zonder twijfel de enige die ik zelf zou kopen. Deze steekt er met kop en schouders bovenuit. Het niveau van de rest is bedroevend laag.” [naar artikel]
De maanden met een ‘R’ staan voor de deur. De mosselmaanden bij uitstek, nu is het zwarte goud op zijn best. Het ideale moment dus om de strafste sterrenchef van de Westkust erop uit te sturen om de schelpen te proeven. “Mosselen zijn de toppers van veel kustrestaurants”, zegt Stéphane Buyens van Le Fox (**) in De Panne. “En toch slagen sommige koks erin van zo’n mooi product caoutchouc te maken. Onbegrijpelijk.” [naar artikel]
Als er één periode is in het jaar waarbij er overal te lande kroketjes op tafel komen, dan is het zonder twijfel eindejaar. Bij het kalkoen, een stukje wild of allerhande feestelijke stoofpotjes. Sterrenchef Danny Horseele dompelde er twaalf verschillende onder in zijn frietpot op zoek naar die kroketten waarmee je kan uitpakken op de feesttafel, diepvries of niet. En hij vond er: “Deze zijn spotgoedkoop, maar ik zou ze zonder gêne serveren bij me thuis.” [naar artikel]
Voor zijn eigen gazpacho zweert topchef Thijs Vervloet bij 100% gezeefde tomaten. Maar hoe doen de merken uit de supermarkt het? Van zomergevoel tot zure oprispingen, zo blijkt uit deze test. [naar artikel]
Voor zijn eigen gazpacho zweert topchef Thijs Vervloet bij 100% gezeefde tomaten. Maar hoe doen de merken uit de supermarkt het? Van zomergevoel tot zure oprispingen, zo blijkt uit deze test. [naar artikel]
Sterrenchef Thijs Vervloet proefde negen merken diepvriespuree en gaf er vier een onvoldoende. Maar er is hoop. “Met wat toevoegingen in je eigen keuken kan je van de meeste purees nog wel iets maken.” Behalve McCain, dat is een verloren zaak volgens de chef. “Hun puree kan ik echt niet linken aan de smaak van aardappelen.” [naar artikel]
Ik zag twee beren broodjes smeren. Vroeger was dat gegarandeerd met échte boter, maar dezer dagen staan de koelkasten in de supermarkten vol met allerhande plantaardige smeersels. Sterrenchef Matthieu Beudaert van Table d’Amis in Kortrijk ging met zijn mes door liefst 17 verschillende vlootjes, vond er één die zo maar even tien keer duurder was dan de goedkoopste, maar heeft vooral goed nieuws voor de consument. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.