Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Gazet van Antwerpen

DE GROTE TEST. Sterrenchef Geert Van Hecke proeft twaalf keer aardappelsalade, maar zou maar één potje zelf kopen

09/07/2023 - 12:29
"Bij een zomers gerecht past zonder twijfel een frisse aardappelsalade. Sterrenchef Geert Van Hecke van restaurant Zet’joe in Brugge stak zijn lepel in twaalf verschillende potjes, maar werd er maar één keer gelukkig van. “Dit is zonder twijfel de enige die ik zelf zou kopen. Deze steekt er met kop en schouders bovenuit. Het niveau van de rest is bedroevend laag.”"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. DE GROTE TEST. Sterrenchef Geert Van Hecke proeft twaalf keer aardappelsalade, maar zou maar één potje zelf kopen (09/07/2023 - Gazet van Antwerpen)

Bij een zomers gerecht past zonder twijfel een frisse aardappelsalade. Sterrenchef Geert Van Hecke van restaurant Zet’joe in Brugge stak zijn lepel in twaalf verschillende potjes, maar werd er maar één keer gelukkig van. “Dit is zonder twijfel de enige die ik zelf zou kopen. Deze steekt er met kop en schouders bovenuit. Het niveau van de rest is bedroevend laag.” [naar artikel]


2. DE GROTE TEST. Sterrenchef Geert Van Hecke proeft 12 keer aardappelsalade, maar zou maar één potje zelf kopen: “Dat is bedroevend weinig” (08/07/2023 - Het Belang van Limburg)

Bij een zomers gerecht past zonder twijfel een frisse aardappelsalade. Sterrenchef Geert Van Hecke van restaurant Zet’joe in Brugge stak zijn lepel in twaalf verschillende potjes, maar werd er maar één keer gelukkig van. “Dit is zonder twijfel de enige die ik zelf zou kopen. Deze steekt er met kop en schouders bovenuit. Het niveau van de rest is bedroevend laag.” [naar artikel]


3. DE GROTE TEST. Sterrenchef proeft mosselen met witte wijn aan zee: “Haal die droge caoutchouc van het menu!” (26/08/2016 - Het Nieuwsblad)

De maanden met een ‘R’ staan voor de deur. De mosselmaanden bij uitstek, nu is het zwarte goud op zijn best. Het ideale moment dus om de strafste sterrenchef van de Westkust erop uit te sturen om de schelpen te proeven. “Mosselen zijn de toppers van veel kustrestaurants”, zegt Stéphane Buyens van Le Fox (**) in De Panne. “En toch slagen sommige koks erin van zo’n mooi product caoutchouc te maken. Onbegrijpelijk.” [naar artikel]


4. DE GROTE TEST. Sterrenchef proeft 12 diepvrieskroketten en de goedkoopste blijkt de op één na beste: “Ik zou ze zonder gêne thuis serveren” (17/12/2022 - Gazet van Antwerpen)

Als er één periode is in het jaar waarbij er overal te lande kroketjes op tafel komen, dan is het zonder twijfel eindejaar. Bij het kalkoen, een stukje wild of allerhande feestelijke stoofpotjes. Sterrenchef Danny Horseele dompelde er twaalf verschillende onder in zijn frietpot op zoek naar die kroketten waarmee je kan uitpakken op de feesttafel, diepvries of niet. En hij vond er: “Deze zijn spotgoedkoop, maar ik zou ze zonder gêne serveren bij me thuis.” [naar artikel]


5. DE GROTE TEST. Sterrenchef Thijs Vervloet proeft gazpacho: “Van deze krijg ik een hele dag zure oprispingen” (12/08/2023 - Het Belang van Limburg)

Voor zijn eigen gazpacho zweert topchef Thijs Vervloet bij 100% gezeefde tomaten. Maar hoe doen de merken uit de supermarkt het? Van zomergevoel tot zure oprispingen, zo blijkt uit deze test. [naar artikel]


6. DE GROTE TEST. Sterrenchef Thijs Vervloet proeft gazpacho uit de supermarkt: “Van deze krijg ik zure oprispingen” (13/08/2023 - Gazet van Antwerpen)

Voor zijn eigen gazpacho zweert topchef Thijs Vervloet bij 100% gezeefde tomaten. Maar hoe doen de merken uit de supermarkt het? Van zomergevoel tot zure oprispingen, zo blijkt uit deze test. [naar artikel]


7. DE GROTE TEST. Sterrenchef Thijs Vervloet proeft diepvriespuree en deelt 0 uit aan A-merk: “Plaatsvervangende schaamte” (23/09/2023 - Het Belang van Limburg)

Sterrenchef Thijs Vervloet proefde negen merken diepvriespuree en gaf er vier een onvoldoende. Maar er is hoop. “Met wat toevoegingen in je eigen keuken kan je van de meeste purees nog wel iets maken.” Behalve McCain, dat is een verloren zaak volgens de chef. “Hun puree kan ik echt niet linken aan de smaak van aardappelen.” [naar artikel]


8. DE GROTE TEST. Sterrenchef Matthieu Beudaert proeft 17 soorten plantaardige ‘boter’: “Op het vlak van smaak amper verschil, maar...” (07/10/2023 - Het Belang van Limburg)

Ik zag twee beren broodjes smeren. Vroeger was dat gegarandeerd met échte boter, maar dezer dagen staan de koelkasten in de supermarkten vol met allerhande plantaardige smeersels. Sterrenchef Matthieu Beudaert van Table d’Amis in Kortrijk ging met zijn mes door liefst 17 verschillende vlootjes, vond er één die zo maar even tien keer duurder was dan de goedkoopste, maar heeft vooral goed nieuws voor de consument. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!