De Pannenkoeken, zo heet het trainingsgroepje van Jasper Philipsen en Jordi Meeus. In deze Vuelta rijden voor het eerst twee Pannenkoeken mee in een grote ronde. Met wat geluk zullen ze elkaar zelfs tegenkomen in de massaspurten. ‘Los Panqueques’ getuigen beurtelings over hun avonturen in Spanje. [naar artikel]
“Een goed stuk vlees komt pas écht tot zijn recht op de barbecue”, zegt Hendrik Dierendonck, de bekendste slager van het land. Daarom schoolt hij ons vanaf volgende week bij in de kunst van het barbecueën. Hij deelt zijn trucjes en verklapt waar het écht om gaat. “Barbecueën kun je zo simpel of ingewikkeld maken als je zelf wilt en er bestaan duizenden theorieën over, maar het gaat altijd om hetzelfde: het vuur weten te controleren.” [naar artikel]
Met zo’n vijfhonderd waren ze, de tickethouders van het geannuleerde 100% Retrofestival die naar de barbecue van organisator Hugo Foets waren afgezakt op Domein De Vesten in Laakdal. Een barbecue die was bedoeld om “een vertrouwensband op te bouwen” met de gedupeerde en vaak boze muziekliefhebbers. Maar ook degenen die het cadeau in dank aannamen, staken hun scepticisme niet onder stoelen of banken. [naar artikel]
“Een goed stuk vlees komt pas écht tot zijn recht op de barbecue”, zegt Hendrik Dierendonck, de bekendste slager van het land. Hij deelt zijn trucjes en verklapt waar het écht om gaat. “Barbecueën kun je zo simpel of ingewikkeld maken als je zelf wilt en er bestaan duizenden theorieën over, maar het gaat altijd om hetzelfde: het vuur weten te controleren.” [naar artikel]
Al vier maanden lang is de hele Londense buurt waar Katleen Cox (40) uit Hoeselt woont, versierd voor het jubileum van The Queen. “Dat bewijst wat ze hier voor iedereen betekend heeft”, zegt Katleen, die op wandelafstand van Buckingham Palace woont. [naar artikel]
Mooi weer, barbecue en vlees: de ideale combinatie voor een smakelijke en zonnige maaltijd. Maar welk vlees is geschikt om te grillen op de barbecue? En hoe bak je dat het best? Sterrenchef Luc Bellings deelt zijn geheime tips zodat je vlees vanaf nu altijd perfect gaar is. “Varkensvlees vermijd ik meestal, omdat dat nogal droog wordt op de grill.” [naar artikel]
Hoe word jij graag versierd? Die vraag stelde vroedvrouw en auteur Uwe Porters (32) aan 37.000 Vlamingen op Instagram. Ze kreeg honderden anonieme reacties: we verzamelden de opvallendste en trekken er met Uwe een paar belangrijke lessen uit over ons seksleven. “Laat me subtiel weten of zien dat je mooie lingerie draagt onder je kleren en ik sta in vuur en vlam.” [naar artikel]
Donderdagochtend heeft het gebrand in het congres- en cateringgebouw D van Hogeschool PXL in de Elfde-Liniestraat. In de keuken is er aanzienlijke schade, de rest van het gebouw bleef gevrijwaard. “Onze selfservice zal vanmiddag niet kunnen openen, daarom zetten we nu barbecue op het menu.” [naar artikel]
De barbecue voor de buurtbewoners van de Poperbosstraat in Torhout eindigde voor Jasper Vangheluwe, secretaris van de plaatselijke N-VA, in het ziekenhuis. Hij werd geslagen door een agressieve gast. “Ik zie zelf geen enkele reden waarom ze dit gedaan hebben.” [naar artikel]
De slotfase van de rit richting Cahors werd gekruid door de Belgen. Terwijl Jasper Stuyven nog net gegrepen en zijn medevluchters nog net gegrepen werden, sprintte Jasper Philipsen naar de tweede plek. Beide renners waren dan ook ontgoocheld dat ze het zegegebaar niet konden maken. [naar artikel]
De 23-jarige Jasper Seigers is dinsdagochtend om het leven gekomen bij een tragisch verkeersongeval op de Kerkhovensesteenweg in Lommel. Jasper was een van de uitbaters van café De Kiezel in Mol-Wezel. “We kunnen nog niet vatten wat er met Jasper is gebeurd”, vertelt zijn vader. [naar artikel]
De 23-jarige Jasper Seigers is dinsdagochtend om het leven gekomen bij een tragisch verkeersongeval op de Kerkhovensesteenweg in Lommel. Jasper was een van de uitbaters van café De Kiezel in Mol-Wezel. “We kunnen nog niet vatten wat er met Jasper is gebeurd”, vertelt zijn vader. [naar artikel]
“Ooooh”, klinkt het in koor in ‘t Dorp in Ham, wanneer groene trui Jasper Philipsen samen met de gele en bollentrui in beeld komt. “Ene van Ham bij de allergrootsten.” In en rond het supporterscafé van de Vlam van Ham is het nu al gezellig druk. [naar artikel]
Met een heerlijk weekeinde van tropische dagen ( +30 °) en tropische nachten (+ 20 °) voor de boeg, halen we met z’n allen de barbecue boven. Dat gaat op de ene plaats al wat makkelijker dan de andere. Er zijn immers barbecues in alle maten en gewichten. Sommigen smeden hun barbecue zelf, anderen spenderen veel euro’s om de beste barbecue aan te kopen, maar altijd is het met dat éne doel: de gasten verwennen met de lekkerste barbecue. ! [naar artikel]
Voor het tweede jaar op rij een grote glimlach op het gezicht van Mathieu van der Poel na Milaan-Sanremo. De wereldkampioen kon zichzelf niet opvolgen als winnaar, maar had een groot aandeel in de overwinning van Jasper Philipsen. “Ik win liever zelf, maar ik gun het Jasper wel. We mogen trots zijn dat we Sanremo twee keer op rij winnen met de ploeg.” [naar artikel]
“Ja, ik ben met de eerste de beste getrouwd.” Jasper en Brieuc (beiden 27) kibbelen graag en ook dit ‘plagerijtje’ van Jasper mist z’n effect niet. Gelukkig bedoelt hij ’t letterlijk: “Brieuc is écht zijn eerste lief én ’t beste.” Hoe goed de twee na tien jaar samen op elkaar zijn ingespeeld, bewijzen ze in ‘Klopjacht’. [naar artikel]
“Goed dat Jasper op zaterdag La Primavera won, dan kunnen we op zondag uitrusten”. Marc Lievers en Benny Vanderheyden van de Hamse supportersclub van Jasper Philipsen lachen na hun zondags fietstochtje. Met een frisse pint in de hand en een Sanremo-smile op hun gezicht. [naar artikel]
Het jaar van de grote doorbraak met negentien overwinningen in één seizoen: Tom Boonen deed het in 2004, Jasper Philipsen in 2023. Het ene wielerfenomeen uit de Kempen fileert het andere. “De Roubaix die Jasper dit jaar reed, had ik eigenlijk al eerder van hem verwacht.” [naar artikel]
Zondag iets voor zessen poetste Jasper Philipsen de nul achter zijn naam weg in de Tour de France. Een etmaal en driekwart rustdag later kunnen we de Vlam van Ham spreken. “Eén doel is inmiddels afgevinkt. Maar ik merk dat de focus alweer uitgaat naar wat nog komt”, verraadt Jasper zijn niet gestilde honger naar succes. [naar artikel]
Officieel is het nog niet, maar Kristof De Schepper (50) uit Haaltert heeft normaal gezien het werelduurrecord barbecue verbroken. Hij heeft de voorbije vier dagen in totaal 81 uur en 19 minuten achter een barbecue gestaan in café De Fles in Haaltert, waar iedereen kon komen proeven en op die manier het goede doel kon steunen. [naar artikel]
In het natuurgebied de Saraha in Lommel is de brandweer woensdagvoormiddag een smeulbrandje gaan doven. Een wandelaar had dit opgemerkt. “Mensen hadden er vuurtje gestookt voor een barbecue. Die assen waren beginnen smeulen. We hebben er een paar emmers over gegoten”, zegt brandweerofficier Bart Kuyken van de zone Noord-Limburg. Er lag ook nog een half stort. Na de barbecue werd alle afval gewoon achtergelaten in de natuur, vleesrooster, verpakkingen en het wegwerpbestek. [naar artikel]
Postbode Anja Vandromme deed vrijdag haar laatste ronde in Grote-Spouwen. Vanaf maandag krijgt ze een andere route toegewezen. “Heel jammer. Anja is altijd vriendelijk, correct en vooral heel opgewekt. We gaan haar missen”, vertellen de buren, die de straten kleurrijk hadden versierd. [naar artikel]
Bij een klassieke barbecue staat vlees zowat altijd centraal. Maar wat als jij of je gasten geen fan zijn van ribbetjes of witte pensen? Specialist Paul Florizoone vertelt hoe je groenten én vleesvervangers kan grillen zonder aan smaak te verliezen. “Met dit soort gehakt en deze kruiding overtuig je zelfs de meest doorwinterde vleesliefhebbers.” [naar artikel]
“Here’s to love in loveless times.” Het is een zin die Jasper Steverlinck (46) met veel overgave zingt. Hoe doet hij dat? In liefdeloze tijden in de liefde blijven geloven. “Echte liefde gaat over leren loslaten.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.