De barbecue halen we met plezier boven wanneer de zon schijnt, maar toch vloeken we er allemaal wel eens op wanneer we hem niet makkelijk aankrijgen. Heb je daar krantenpapier voor nodig? Ben je beter af met houtskool of briketten? En moet je de kolen nog eens bijvullen tijdens het bakken? Barbecuemeester Peter De Clercq geeft een antwoord op al je vragen en zorgt ervoor dat je de vlam vanaf nu altijd aangewakkerd krijgt. “Gebruik nooit chemische aanmaakblokjes!” [naar artikel]
Met een heerlijk weekeinde van tropische dagen ( +30 °) en tropische nachten (+ 20 °) voor de boeg, halen we met z’n allen de barbecue boven. Dat gaat op de ene plaats al wat makkelijker dan de andere. Er zijn immers barbecues in alle maten en gewichten. Sommigen smeden hun barbecue zelf, anderen spenderen veel euro’s om de beste barbecue aan te kopen, maar altijd is het met dat éne doel: de gasten verwennen met de lekkerste barbecue. ! [naar artikel]
Volgens onderzoek van iVox kocht de gemiddelde Belg in 2022 zo’n 8,9 kg vers gevogelte om thuis klaar te maken. Maar hoe pak je dat aan op de barbecue? Kippenboutjes, kippenbillen en kipfilets spelen de hoofdrol op veel grillen tijdens de zomer en daar loopt af en toe weleens iets mis. Grillexpert Peter De Clercq legt uit hoe je de kip heerlijk sappig én niet te droog houdt. “Let op voor deze valkuilen.” [naar artikel]
Twintiger Elisabeth Lucie gidst u wekelijks door de do's, de don'ts en de what the fucks van deze verwarrende tijden. [naar artikel]
“Hoe groter het besmettingsgevaar aan tafel, hoe beter de band zal zijn.” Mensen die vaak samen eten en drinken zitten beter in hun vel en eten gezonder. Maar dat geldt verrassend genoeg niet voor zij die dit online doen, ontdekten communicatiewetenschappers van de Universiteit Antwerpen. Ze zoeken mensen die hun ervaringen willen delen. [naar artikel]
Amper één jaar na zijn debuut in de competitie van low & slow BBQ mag Tom Bertels uit Kruibeke zich al Belgisch kampioen noemen. Samen met zijn ploegmaat Dimitri Zetsche gaat hij onze nationale driekleur nu verdedigen op het wereldkampioenschap in de Verenigde Staten, het mekka van grill en barbecue. “We nemen het nu op tegen professionals bij wie we het voorbije jaar nog onze rubs en spices kochten.” [naar artikel]
Amper één jaar na zijn debuut in de competitie van low & slow BBQ mag Tom Bertels uit Kruibeke zich al Belgisch kampioen noemen. Samen met zijn ploegmaat Dimitri Zetsche gaat hij onze nationale driekleur nu verdedigen op het wereldkampioenschap in de Verenigde Staten, het mekka van grill en barbecue. “We nemen het nu op tegen professionals bij wie we het voorbije jaar nog onze rubs en spices kochten.” [naar artikel]
Opvallend zicht op de Noorderlaan deze ochtend, waar tientallen tractoren verzamelen hebben geblazen. De boze boeren zetten vandaag hun protest verder, al wordt de sfeer voorlopig niet al te grimmig. Met dank aan drank, muziek én barbecue. Architecte Kristel (59), die een eigen landbouwbedrijf en paardenfokkerij heeft, komt de boeren steunen. “Wat wij doormaken, is moordend voor de sector”, doet ze haar verhaal. [naar artikel]
Nog maar net is Tournée Minérale afgelopen of daar is de volgende marathon al. Vanaf 1 maart kun je weer deelnemen aan Dagen Zonder Vlees. [naar artikel]
Met de zevende editie van de Nationale Veggie BBQ-dag wil het Ethisch Vegetarisch Alternatief (EVA) je laten ontdekken hoe gevarieerd een barbecue kan zijn. Sommige groenten zijn alvast beter geschikt voor de barbecuegrill dan andere. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.