Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

20 September 2021
09:32 uur

Groot beveiligingslek iPhones en iPads, Apple lost het op met update

Express

14/09/2021 - 18:48

Lees dit artikel: Groot beveiligingslek iPhones en iPads, Apple lost het op met update Apple roept alle gebruikers van de ruim 1,6 miljard Apple-producten direct op een software-update uit te voeren. Beveiligingsonderzoekers ontdekten een kwetsbaarheid in Apple’s eigen berichten-app iMessage. Met spionage-software van het Israëlische bedrijf NSO Group kon het lek misbruikt worden om iPhones, iPads, Apple Watch-horloges en computers van Apple te infecteren met spyware. Met de nieuwste […] Lees dit artikel: Groot beveiligingslek iPhones en iPads, Apple lost het op met update


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP EXPRESS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Apple stelt privacy-update uit na gemor van Facebook (04/09/2020 - Express)
  Apple gaat een update voor iPhones en iPads, waarbij de gebruikers ervoor kunnen kiezen om hun data niet af te... The post Apple stelt privacy-update uit na gemor van Facebook appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 2. iPhones, iPads en Macs wel degelijk kwetsbaar voor Meltdown en Spectre (05/01/2018 - Express)
   “Alle iPhones, iPads en Macs” zijn wel degelijk kwetsbaar voor Meltdown en Spectre, de twee gevaarlijke processorlekken waarmee gegevens kunnen gestolen worden zoals wachtwoorden, maar ook foto’s of documenten. Dat staat te lezen in een verklaring op de website van Apple. Alleen de Apple Watch zou geen last hebben van Spectre en Meltdown. Voor een van de twee lekken, Meltdown, heeft Apple al een update doorgevoerd in zijn besturingssystemen. Die “helpt beschermen”. De updates bieden dus geen volledige bescherming momenteel, maar Apple belooft wel dat er nog updates komen. Voor Spectre is volgens Apple ook een update in de maak, maar ook die biedt geen volledige bescherming. Apple spreekt wel tegen dat z’n computers door de nu al doorgevoerde updates trager zouden gaan werken. De twee lekken zijn moeilijk te dichten, en ze treffen ons allemaal. Waarom en hoe kan je hier lezen: Er zitten 2 grote bugs in chips die vrijwel in elke computer ter wereld worden gebruikt The post iPhones, iPads en Macs wel degelijk kwetsbaar voor Meltdown en Spectre appeared first on Express [NL].
  [naar artikel]
 3. Ernstig beveiligingslek ontdekt in iPhones: spionagebedrijf hackt Apple-producten met ongeziene techniek (14/09/2021 - Het Nieuwsblad)
  Apple komt met een dringende software-update die een kritieke kwetsbaarheid in het besturingssysteem iOS moet wegwerken. Een Israëlisch cyberspionagebedrijf heeft een tool ontwikkeld, Pegasus, die hen in staat stelt Apple-producten te hacken met een ongeziene techniek.
  [naar artikel]
 4. Apple gaat voortaan verkoopcijfers iPhones, iPads en Macs geheim houden (02/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Apple gaat voortaan geheim houden hoeveel leveringen er zijn geweest van iPhones, iPads en Macs. Daarmee volgt het andere fabrikanten van...
  [naar artikel]
 5. Apple verscherpt privacy-regels voor iPhones en iPads, en dat kan Facebook geld kosten (27/08/2020 - Express)
  Lichte paniek bij Facebook. Apple maakt het moeilijker om de gegevens van gebruikers te traceren via applicaties, wat zware gevolgen... The post Apple verscherpt privacy-regels voor iPhones en iPads, en dat kan Facebook geld kosten appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 6. Apple flatert: groot beveiligingslek ontdekt in nieuw besturingssysteem (29/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een computerexpert heeft een groot beveiligingslek ontdekt in het nieuwste besturingssysteem van Apple, High Sierra. Het Amerikaans bedrijf zegt...
  [naar artikel]
 7. Geen updates meer voor sommige eigenaars van iPhones en iPads (07/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  Apple heeft slecht nieuws voor de eigenaars van een iPhone 5, iPhone 5c of een iPad 4: de nieuwste Apple update, de iOS 11, zal niet meer mogelijk zijn voor deze toestellen.
  [naar artikel]
 8. Vanavond te downloaden: dit is nieuw in iOS 11 voor iPhone en iPad (19/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Apple's nieuwe besturingssysteem iOS 11 is vanaf vanavond beschikbaar voor iPhones en iPads. Na de update zit de App Store in een nieuw jasje en
  [naar artikel]
 9. Ook Apple wil satellieten gebruiken voor internetverbinding (20/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Apple wil dat iPhones, iPads en andere apparaten over een paar jaar rechtstreeks via speciale satellieten verbinding kunnen maken met internet....
  [naar artikel]
 10. Duitse media en adverteerders dienen klacht in tegen Apple (26/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Een groep grote Duitse mediabedrijven en adverteerders heeft een klacht ingediend tegen Apple bij de Duitse mededingingsautoriteit. Dat schrijft de Britse zakenkrant Financial Times. Een aankomende software-update voor iPhones en iPads zou de advertentiemarkt ernstige schade gaan toebrengen. Onder meer de eigenaars van Bild en Die Welt zouden de klacht hebben ingediend.
  [naar artikel]
 11. "Apple werkt aan waterbestendige AirPod-oortjes met ruisonderdrukking" (25/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Apple ontwikkelt nieuwe AirPods, de draadloze oortjes voor iPhones en iPads. Persbureau Bloomberg vernam de plannen van mensen rond het project.
  [naar artikel]
 12. iPhones vatbaar voor hackers na fout in nieuwe update (20/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Apple heeft per ongeluk haar iPhones opnieuw vatbaar gemaakt voor hackers. In een nieuwe update voor besturingssysteem iOS is een eerder opgeloste...
  [naar artikel]
 13. Apple wil iPhones in de VS scannen op kindermisbruik (06/08/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Apple wil iPhones in de VS scannen op kindermisbruik Apple is van plan software op Amerikaanse iPhones te installeren om te scannen op beelden van kindermisbruik, dat schrijft Financial Times donderdag. Beveiligingsexperts reageren bezorgd en waarschuwen dat dit de deur kan openen voor toezicht op de persoonlijke apparaten van miljoenen mensen. Apple heeft eerder deze week aan een aantal Amerikaanse academici uitleg gegeven over […] Lees dit artikel: Apple wil iPhones in de VS scannen op kindermisbruik
  [naar artikel]
 14. Apple gaat vragen: ‘Wilt u dat deze app u overal volgt?’ En nu is Facebook boos (09/03/2021 - De Morgen)
  Als Apple binnenkort zijn software voor iPhones en iPads bijwerkt, moeten gebruikers expliciet instemmen wanneer apps hun activiteiten volgen. Daarmee haalt het zich de woede van Facebook op de hals.
  [naar artikel]
 15. "Apple werkt aan nieuwe waterbestendige AirPod-oortjes" (25/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Apple ontwikkelt nieuwe AirPods, de draadloze oortjes voor iPhones en iPads. Persbureau Bloomberg vernam de plannen van mensen rond het project.
  [naar artikel]
 16. Apple onthult nieuwe iPhones op 12 september (30/08/2018 - Het Nieuwsblad)
  Technologiereus Apple zal wellicht op 12 september zijn nieuwste iPhones onthullen. Het bedrijf maakte bekend dat op die dag het Apple-event zal plaatsvinden. Apple doet dit in thuisstad Cupertino in het Steve Jobs Theater op de Apple-campus, vernoemd naar de medeoprichter van het bedrijf.
  [naar artikel]
 17. Apple lanceert dringende software-update tegen Pegasus-spyware van Israëlisch hackersbedrijf (13/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Apple komt vandaag met een dringende software-update die een kritieke kwetsbaarheid in hun iOS-systeem moet wegwerken. Het Israëlische cyberspionagebedrijf NSO Group heeft immers een tool ontwikkeld die hen in staat stelt om iPhones, Mac-computers en Apple Watches te hacken met een nooit eerder geziene techniek die het bedrijf al sinds februari gebruikt.
  [naar artikel]
 18. Apple wil satellieten gebruiken voor internetverbinding (20/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  Apple wil dat iPhones, iPads en andere apparaten over een paar jaar rechtstreeks via speciale satellieten verbinding kunnen maken met het internet. Binnen vijf jaar zou het netwerk klaar moeten zijn. Het is niet duidelijk of Apple zelf ook satellieten wil ontwikkelen, of dat het bedrijf zich richt op technologie om gebruik te maken van de satellieten van anderen.
  [naar artikel]
 19. Jonathan Ive, de spirituele partner van Steve Jobs en ontwerper van alle iSpullen, stopt bij Apple. Wat nu? (29/06/2019 - De Morgen)
  Jonathan ‘Jony’ Ive, de designgoeroe die samen met Steve Jobs de wereld veroverde met iMacs, iPods, MacBooks, iPhones, iPads en AirPods, houdt het voor bekeken bij Apple. Zijn vertrek luidt het einde van een tijdperk in bij de technologiegigant. Maar betekent het ook het einde van het succes van Apple?
  [naar artikel]
 20. Groot, groter, grootst: begin al maar te sparen want Apple stelt 3 nieuwe iPhones voor (12/09/2018 - Het Belang van Limburg)
  Hoewel het bedrijf de lippen stijf op elkaar houdt, mogen we er zo goed als zeker van zijn dat Apple vandaag drie nieuwe iPhones zal voorstellen tijdens zijn jaarlijkse show in Cupertino. Blikvanger wordt wellicht de iPhone Xs Max: een toestel met een behoorlijk groot scherm en intern geheugen, maar ook een behoorlijk groot prijskaartje.
  [naar artikel]
 21. Oorlog in techland: Facebook klaagt Apple aan voor concurrentievervalsing (28/01/2021 - Express)
  Facebook is boos op Apple. Het sociale netwerk klaagt de techgigant aan omdat Apple zijn eigen apps minder strenge regels dan die van bedrijven die hun apps beschikbaar maken op iPhones of iPads. Het botst al langer tussen Apple en zowat de hele techwereld. Het begon ooit met het populaire Fortgame dat uit de appwinkel […] The post Oorlog in techland: Facebook klaagt Apple aan voor concurrentievervalsing appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 22. Oorlog in techland: Facebook klaagt Apple aan voor concurrentievervalsing (28/01/2021 - Express)
  Facebook is boos op Apple. Het sociale netwerk klaagt de techgigant aan omdat Apple zijn eigen apps minder strenge regels dan die van bedrijven die hun apps beschikbaar maken op iPhones of iPads. Het botst al langer tussen Apple en zowat de hele techwereld. Het begon ooit met het populaire game Fortnite dat uit de […] The post Oorlog in techland: Facebook klaagt Apple aan voor concurrentievervalsing appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 23. Apple-event van september komt eraan: nieuwe iPads, iPhones, Macbook én eigen draadloze oplader verwacht (17/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het is toch altijd weer uitkijken naar het nieuwe Apple-event. Voor de nakende editie in september gokt Cult of Mac op de voorstelling van drie...
  [naar artikel]
 24. Apple traceert Iphones die gestolen werden uit Apple Stores (04/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Apple beveiligt zijn Iphones in zijn winkels met een speciaal tracking-systeem. Wie een Iphone steelt in een van de Apple Stores, krijgt een...
  [naar artikel]
 25. Microsoft lost Apple af als duurste bedrijf in VS (26/11/2018 - De Morgen)
  Microsoft heeft Apple onttroond als meest waardevolle Amerikaanse bedrijf. De waarde van Apple zit al een tijdje in een neerwaartse spiraal sinds het bedrijf meldde dat de vraag naar zijn nieuwe iPhones wel eens zou kunnen tegenvallen.
  [naar artikel]
 26. Apple is niet langer 1.000 miljard dollar waard (02/11/2018 - VRT NWS)
  De waarde van het Amerikaanse technologiebedrijf Apple is gedaald tot 983 miljard dollar. Begin augustus was de producent van iPhones en iPads de eerste privé-onderneming die meer dan 1.000 miljard dollar waard was op de beurs.
  [naar artikel]
 27. ‘Batterygate’: Apple schikt voor nog eens 113 miljoen in kwestie rond prestaties oudere iPhones (18/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Apple heeft ingestemd met een schikking van 113 miljoen dollar met tientallen Amerikaanse staten. Apple zou opzettelijk de prestaties van de batterijen van oudere modellen iPhones hebben vertraagd door middel van software-updates. Dit om gebruikers te verleiden nieuwe iPhones te kopen.
  [naar artikel]
 28. iPhones en iPads lopen vast bij installatie iOS 10. Dit is wat je dan moet doen (13/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Verschillende Apple-gebruikers ondervinden problemen bij de installatie van iOS 10 op hun iPhone of iPad. Het scherm wordt zwart en er verschijnt
  [naar artikel]
 29. Apple repareert iPhones met geluidsproblemen (30/08/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Apple repareert iPhones met geluidsproblemen Apple gaat “een zeer klein percentage” van de iPhone 12- en iPhone 12 Pro-toestellen repareren. Volgens het Amerikaanse techconcern ervaren sommige gebruikers geluidsproblemen tijdens het bellen, waardoor mensen niet verstaanbaar kunnen zijn. Apple start een speciaal reparatieprogramma. Het probleem zal bij de betreffende telefoons gratis worden verholpen. Hoeveel toestellen precies met problemen kampen, heeft Apple […] Lees dit artikel: Apple repareert iPhones met geluidsproblemen
  [naar artikel]
 30. Opzettelijk vertragen iPhones kost Apple tot 500 miljoen dollar in VS (02/03/2020 - Express)
  Apple stemt in met een boete, die kan oplopen tot 500 miljoen dollar, omdat het iPhones opzettelijk trager deed werken. Schuld bekennen deed Apple echter niet. De regeling werd vrijdagavond getroffen, in een reactie op een rechtszaak in de Verenigde Staten. Apple toont zich bereid om 25 dollar (22 euro) per iPhone te betalen aan […] The post Opzettelijk vertragen iPhones kost Apple tot 500 miljoen dollar in VS appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 31. Apple stelt vanavond nieuwe iPhones voor: dit kunnen we verwachten (12/09/2018 - VRT NWS)
  Vandaag klokslag 19 uur is het zover. Apple CEO Tim Cook zal het podium in het Steve Jobs Theater betreden om niet 1, maar 3 iPhones voor te stellen. Er zal zeer waarschijnlijk veel geschreven en gezegd worden over de nieuwste toestellen van Apple, maar feit is dat de lancering van de iPhones, editie 2018, minder "buzz" zal veroorzaken. 
  [naar artikel]
 32. Apple verkoopt fors minder iPhones en verlaagt noodgedwongen de prijzen (in sommige landen) (30/01/2019 - VRT NWS)
  iPhones zullen in sommige landen minder duur worden. Dat heeft Apple-baas Tim Cook laten vallen. Apple zag de inkomsten door de verkoop van iPhones de afgelopen maanden fors dalen. Dat is voor het eerst sinds de introductie van de iPhone in 2007. De oorzaak is vooral in China te zoeken.
  [naar artikel]
 33. Apple stelt 3 nieuwe iPhones voor (13/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Apple heeft vanavond zijn nieuwe iPhones gepresenteerd. De reguliere smartphones heten iPhone 8 en 8 Plus. Daarnaast stelde Apple voor het eerst
  [naar artikel]
 34. Apple betaalt Franse boete van 25 miljoen euro voor trage iPhones (07/02/2020 - De Morgen)
  Apple heeft een boete van 25 miljoen euro aanvaard van de Franse concurrentie-autoriteit DGCCRF. De kwestie gaat over de batterij van iPhones. Daar was eind 2017 tumult over toen bleek dat Apple moedwillig oudere iphones vertraagt, om de levensduur van het toestel te verlengen bij een versleten batterij.
  [naar artikel]
 35. Apple doet bij productie iPhones meer beroep op recyclage (16/10/2020 - Express)
  Het Amerikaanse technologiebedrijf Apple zal bij de productie van zijn jongste generatie iPhones gebruik maken van gerecycleerde zeldzame grondstoffen. Bovendien... The post Apple doet bij productie iPhones meer beroep op recyclage appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 36. Apple komt met iOS-update na spyware-aanval (25/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Apple heeft donderdag een update voor iOS uitgebracht. De update dicht een aantal beveiligingslekken die onlangs aan het licht kwamen toen
  [naar artikel]
 37. Apple lanceert opnieuw update: iOS 13.1.3 lost waslijst aan problemen op (16/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Apple zit alweer aan versie 13.1.3 van het besturingssysteem voor de iPhone en van dat voor de iPad. Ter herinnering: iOS 13 werd nog geen maand...
  [naar artikel]
 38. Apple blijft vanwege Franse wet oortjes leveren bij iPhones in Frankrijk (16/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Apple blijft in Frankrijk iPhones verkopen met EarPods-oortjes. Verkopers zijn in Frankrijk namelijk verplicht om een dergelijk accessoire te leveren aan de klant, als die daar om vraagt. Apple wil de iPhones juist zonder oortjes leveren.
  [naar artikel]
 39. Apple stelt volgende week nieuwe iPhones voor: dit mogen we verwachten (05/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Op 10 september is het weer zover: dan doet Apple de nieuwste generatie iPhones uit de doeken. Hoe zal de iPhone 11 (of XI) eruitzien? En is er een...
  [naar artikel]
 40. Apple in huis? Spectre en Meltdown maakten alle Mac- en iOS-apparaten kwetsbaar (05/01/2018 - Het Nieuwsblad)
  Apple heeft in een mededeling bevestigd dat alle computers die draaien op iOS kwetsbaar zijn voor het Spectre- en Meltdown-lek. Het bedrijf heeft ondertussen aanpassingen gedaan in zijn software om iPhones, iPads, Mac-computers en Apple TV’s te beschermen. Die zaten in de laatste software-updates van zijn besturingssystemen.
  [naar artikel]
 41. De iPhone 13, nieuwe Apple Watch en iPad: dit moet je weten over de nieuwe Apple-producten (14/09/2021 - De Morgen)
  Apple heeft op zijn jaarlijkse hoogmis in Cupertino de nieuwste iPhones voorgesteld. De iPhone 13 heeft een beter scherm, grotere batterij, snellere processor en betere camera’s dan zijn voorganger. Zoals verwacht kregen ook de Apple Watch en de iPad een update. Een overzicht.
  [naar artikel]
 42. Apple presenteert drie nieuwe iPhones (12/09/2017 - Knack)
  Apple heeft dinsdag zijn nieuwe iPhones gepresenteerd. De reguliere smartphones heten iPhone 8 en 8 Plus. Daarnaast presenteerde Apple voor het eerst een derde toestel, de luxere iPhone X. Veel details van de toestellen waren al uitgelekt.
  [naar artikel]
 43. “Apple werkt aan drie nieuwe iPhones” (24/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Apple wil later dit jaar drie nieuwe iPhones op de markt brengen. Dat melden de Apple-volgers van 9to5Mac.com.
  [naar artikel]
 44. Apple geeft regering VS geen toegang tot iPhones mogelijk terroristische schutter (14/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Apple heeft gisteren opnieuw geweigerd twee iPhones te ontgrendelen van de dader van een schietpartij in Florida. Ditmaal kwam het verzoek van de...
  [naar artikel]
 45. Apple geeft regering VS geen toegang tot iPhones van mogelijk terroristische schutter (14/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Apple heeft gisteren opnieuw geweigerd twee iPhones te ontgrendelen van de dader van een schietpartij in Florida. Ditmaal kwam het verzoek van de...
  [naar artikel]
 46. Opgepast! Hackers kunnen e-mail op iPhones lezen door nieuw lek (24/04/2020 - Metro)
  Door een lek in iOS kunnen hackers op vrij eenvoudige wijze de mails lezen van meer dan een half miljard iPhone- en iPadgebruikers. Apple werkt aan een oplossing. Beveiligingsbedrijf ZecOps heeft een lek ontdekt in het iOS-besturingssysteem van de mobiele toestellen van Apple die iOS 6 of hoger draaien. Hackers zouden toegang kunnen krijgen tot de standaard Mail-app zonder dat gebruikers ergens hoeven op te klikken. Dat maakt het hackers mogelijk om gerichte aanvallen op bepaalde personen uit te voeren. Het enige dat getroffen gebruikers merken is dat de Mail-app tijdelijk trager is. Fix in iOS-update Apple heeft een oplossing uitgewerkt die bij de volgende update van iOS zit. In tussentijd worden iPhone-gebruikers aangeraden om alternatieve mailclients zoals Gmail en Outlook te gebruiken. Die kunnen tot de update veilig gebruikt worden. Lees ook: Daarom is het niet goed voor je iPhone om je apps af te sluiten Het bericht Opgepast! Hackers kunnen e-mail op iPhones lezen door nieuw lek verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 47. “Apple laat minstens 75 miljoen 5G-iPhones maken en lanceert nieuwe Apple Watch en iPad” (01/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Apple heeft haar leveranciers gevraagd om nog dit jaar minstens 75 miljoen 5G-iPhones te produceren. Nog in het verschiet: twee nieuwe versies van...
  [naar artikel]
 48. Apple verzwijgt voortaan verkoopcijfer iPhones (02/11/2018 - De Tijd)
  14:55 Apple maakt niet meer bekend hoeveel iPhones het elk kwartaal verkoopt. Het moet de aandacht afleiden van een stagnerende hardwareverkoop en de focus verplaatsen naar de groeiende dienstentak.
  [naar artikel]
 49. Dit is Daisy, de robot van Apple die 200 iPhones per uur kan kapotmaken (20/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Apple heeft een nieuwe robot onthult die tot 200 iPhones per uur kan ontmantelen om er zo waardevolle materialen weer uit te halen. Ondertussen...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.