Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

20 September 2021
10:21 uur

Minister van Welzijn Beke over coronapas in zorgvoorzieningen: "Geen principiële bezwaren, maar nog aantal vragen"

VRT NWS

14/09/2021 - 19:10

Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) heeft geen principiële bezwaren tegen de invoering van een coronapas voor bezoek van zorgvoorzieningen, maar onderstreept dat er nog een aantal belangrijke vragen overblijven. Zo benadrukt hij dat het beperken van bezoek een beperking van het recht op een privéleven is. "De vraag stelt zich of deze beperking proportioneel is ten opzichte van het aantal besmetignen dat we in de zorgvoorzieningen zien", aldus Beke.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Minister Beke roept taskforce zorgvoorzieningen maand eerder samen (17/07/2020 - Het Belang van Limburg)
  Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) heeft aan de Vlaamse taskforce zorgvoorzieningen, de Taskforce Covid-19 onder leiding van Karine Moykens, gevraagd om vandaag/vrijdag samen te komen. Die taskforce zou in principe pas eind augustus opnieuw samenkomen, maar komt nu door de stijging van het aantal nieuwe besmettingen versneld samen.
  [naar artikel]
 2. Minister Beke beantwoordt vragen "Zevende dag"-kijkers: "Met middelen die ik heb zoveel mogelijk mensen helpen" (08/03/2020 - VRT NWS)
  Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) heeft vanochtend in "De zevende dag" concrete vragen van kijkers over zijn welzijnsbeleid beantwoord. De minister heeft er ook de belofte gemaakt dat alle ingezonden vragen door zijn kabinet beantwoord zullen worden.
  [naar artikel]
 3. Minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) roept werkgroep voor woonzorgcentra samen na stijging van besmettingen  (17/07/2020 - VRT NWS)
  Vanmiddag om 16 uur roept Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) de taskforce voor woonzorgcentra en andere Vlaamse zorgvoorzieningen versneld bijeen, nu het gemiddeld aantal dagelijkse besmettingen al negen dagen op rij stijgt. De minister wil niet vooruitlopen op de beslissingen die kunnen worden genomen, maar er wordt onder andere gekeken of er voldoende beschermingsmateriaal ter beschikking is.
  [naar artikel]
 4. Wouter Beke: 'Geen indicatie op systematisch probleem met contactonderzoek' (14/07/2020 - Knack)
  Het coronacontactonderzoek in Vlaanderen kampt nog met kinderziektes, maar volgens Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) is er "geen indicatie van een systematisch probleem". De komende weken staan trouwens enkele programma-updates gepland die de grootste mankementen zouden moeten wegwerken, antwoordde hij dinsdag op vragen in het Vlaams parlement.
  [naar artikel]
 5. Minister van Welzijn Beke: "Vraag zorgpersoneel ziekenhuizen om sneller te worden gevaccineerd gaan we bekijken" (05/01/2021 - VRT NWS)
  Vlaams minister van Welzijn en Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) verdedigt de manier waarop de vaccinatiecampagne tegen het coronavirus in ons land wordt aangepakt. De laatste dagen weerklinkt alsmaar meer kritiek omdat alles te traag zou gaan, zeker in vergelijking met Israël of het Verenigd Koninkrijk. Volgens Beke is dat niet terecht.
  [naar artikel]
 6. Grote hervormingen rond adoptie op komst: minister Beke vraagt tijdelijke "adoptiepauze" in Vlaanderen (02/09/2021 - VRT NWS)
  Als het aan minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) ligt, moet een "adoptiepauze" worden overwogen in Vlaanderen. Met een rapport van een expertenpanel in de hand wil Beke het Vlaamse adoptielandschap eerst grondig kunnen hervormen. De vraag is of de andere regeringspartijen wel op hetzelfde spoor zitten.
  [naar artikel]
 7. Minister Beke: "Burgemeesters kunnen vanaf morgen coronacijfers per wijk opzoeken" (30/07/2020 - VRT NWS)
  Vanaf morgen zullen burgemeesters en lokale besturen het aantal coronabesmettingen tot op wijkniveau kunnen raadplegen. Dat heeft Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) vanavond gezegd in Terzake. Er was al langer vraag naar meer gedetailleerde gegevens van het aantal nieuwe besmettingen.
  [naar artikel]
 8. Beke wil Vlaamse assistentiewoningen inzetten als noodopvang voor slachtoffers overstromingen (12/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) wil lege assistentiewoningen in Zuid-Limburg of het zuiden van Vlaams-Brabant aanbieden aan de slachtoffers van de overstromingen in Wallonië. "Alle beetjes helpen", zegt Beke vandaag in de kranten van Mediahuis.
  [naar artikel]
 9. Vlaams minister Wouter Beke: "Geen noodzaak voor adoptiepauze in Vlaanderen" (02/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  "Ik zie voorlopig geen nood voor een adoptiepauze in Vlaanderen." Dat zei Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) vandaag in het Vlaams Parlement. Nederland besloot eerder deze maand om interlandelijke adoptie op te schorten naar aanleiding van een vernietigend rapport over het systeem.
  [naar artikel]
 10. Na harde kritiek op beleid woonzorgcentra: minister van Welzijn Beke (CD&V) komt met noodplan en taskforce (08/04/2020 - VRT NWS)
  Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) wil vanavond nog een noodplan uitrollen voor de gezondheidscrisis in de woonzorgcentra. Dat heeft hij bekendgemaakt in het Vlaams Parlement, waar zijn beleid door de oppositie fel werd bekritiseerd. Beke beet echter stevig van zich af: "Ik heb nooit cijfers achtergehouden en ja, er is wel degelijk voldoende overleg met de sector."
  [naar artikel]
 11. Vlaams minister Beke (CD&V) verdedigt beleid in coronacommissie "behoorlijk offensief", oppositie is niet overtuigd (20/07/2020 - VRT NWS)
  In het Vlaams Parlement is Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) gehoord over zijn aanpak van de coronacrisis. Beke verdedigde zich tegen de kritiek dat hij steeds te laat zou hebben gehandeld, maar hij kon de oppositiepartijen vanmiddag niet overtuigen. De meerderheid blijft wel duidelijk achter de minister staan.
  [naar artikel]
 12. Adoptiebureaus reageren op "pauzeknop" Beke: "Zal interlandelijke adoptie fnuiken" (02/09/2021 - VRT NWS)
  Drie interlandelijke adoptiediensten reageren teleurgesteld op het voorstel van Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) om buitenlandse adopties voor twee jaar op te schorten. Met die "adoptiepauze" wil de minister onder meer wantoestanden uit het verleden voorkomen. Maar de adoptiebureaus vrezen dat zo'n pauze van twee jaar de hele interlandelijke adoptie zal nekken.
  [naar artikel]
 13. Ziekenhuizen willen coronapas invoeren (13/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Wie een bezoek wil brengen aan een patiënt in een ziekenhuis of aan oma in het rusthuis, zou een coronapas moeten tonen. Dat vragen de Vlaamse zorgkoepels. "We vrezen dat de uitbraken de komende maanden erger zullen worden", aldus Zorgnet-Icuro vandaag in 'De Morgen'.
  [naar artikel]
 14. Woonzorgcentra vrezen zuurstoftekort, minister Beke wijst naar ziekenhuizen: "Soldariteit ook in omgekeerde richting" (09/04/2020 - VRT NWS)
  De woonzorgsector schreeuwt om hulp in deze gezondheidscrisis. Na de zucht om opleidingen van hun personeel, de tekorten aan testmateriaal en beschermend materiaal vrezen woonzorgcentra dat ze geen zuurstof meer kunnen geven aan palliatieve patiënten die besmet zijn met corona. Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) wijst in de richting van ziekenhuizen om bij te springen. "De solidariteit moet ook terug in omgekeerde richting", zegt hij in "De ochtend" op Radio 1.
  [naar artikel]
 15. “Ziekenhuisbezoek enkel nog mogelijk met coronapas” (13/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Wie een bezoek wil brengen aan een patiënt in een ziekenhuis of aan oma in het rusthuis, zou een coronapas moeten tonen. Dat vragen de Vlaamse zorgkoepels. "We vrezen dat de uitbraken de komende maanden erger zullen worden", aldus Zorgnet-Icuro vandaag in 'De Morgen'.
  [naar artikel]
 16. “Ziekenhuisbezoek enkel nog mogelijk met coronapas” (13/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Wie een bezoek wil brengen aan een patiënt in een ziekenhuis of aan oma in het rusthuis, zou een coronapas moeten tonen. Dat vragen de Vlaamse zorgkoepels. "We vrezen dat de uitbraken de komende maanden erger zullen worden", aldus Zorgnet-Icuro vandaag in 'De Morgen'.
  [naar artikel]
 17. Beke: “Contactonderzoek kampt met kinderziektes, maar niets wijst op systematisch probleem” (14/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het coronacontactonderzoek in Vlaanderen kampt nog met kinderziektes, maar volgens Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) is er "geen...
  [naar artikel]
 18. Beke wil adoptieprocedure bijsturen en kandidaat-ouders ook naar pleegzorg laten kijken (28/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke erkent dat de adoptieprocedure in Vlaanderen "klantvriendelijker en transparanter" moet worden. Dat zegt de CD&V-minister in reactie op een erg kritisch rapport van de Vlaamse Ombudsdienst. Maar die bijsturingen zullen de bestaande wachtlijst niet drastisch inkorten. Daarom wil Beke kandidaat-ouders doen nadenken over de mogelijkheden van pleegzorg.
  [naar artikel]
 19. Beke: "Niet 100 procent zeker dat brede vaccinatie begin maart kan starten" (26/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het is niet helemaal zeker of de brede vaccinatiecampagne begin maart van start kan gaan. Dat heeft Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) dinsdag in de commissie Welzijn van het Vlaams Parlement laten verstaan. Er is volgens de CD&V-minister onvoldoende zekerheid over de effectieve levering van vaccins.
  [naar artikel]
 20. Sp.a na de onthutsende ‘Pano’-reportage: "Er is kennelijk een planeet Aarde en een planeet Beke” (08/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Vlaams parlementslid Hannes Anaf (sp.a) reageert erg kritisch op een aantal uitspraken die Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) gisteren...
  [naar artikel]
 21. Sp.a na ‘Pano’-reportage over mondmaskers: "Er is kennelijk een planeet Aarde en een planeet Beke” (08/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Vlaams parlementslid Hannes Anaf (sp.a) reageert erg kritisch op een aantal uitspraken die Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) gisteren...
  [naar artikel]
 22. Beke: “We gaan woonzorgcentra niet opnieuw sluiten” (21/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  "We gaan de woonzorgcentra niet opnieuw sluiten. Bezoek moet mogelijk blijven." Dat heeft Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke gezegd in het Vlaams Parlement. Er komen beperkende maatregelen, maar bewoners blijven het recht houden op bezoek en op één ‘knuffelcontact’. Daarnaast zullen de woonzorgcentra "prioritair" blijven bij het testen en worden maatregelen genomen om de uitval van personeel in te dijken. Samen met de sterke stijging van het aantal besmettingen in de samenleving neemt ook het aantal besmettingen in de woonzorgcentra snel toe.
  [naar artikel]
 23. Wouter Beke (CD&V): “Tegen 2024 krijgt Welzijn er 2 miljard euro bij” (17/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Ja, het departement Welzijn moet ook besparen en 2020 wordt daarbij "het moeilijkste jaar". Maar in de loop van de legislatuur krijgt Welzijn er...
  [naar artikel]
 24. Jambon over "kindergelduitspraak": "Heb verkeerd ingeschat dat dit tot zo veel commotie zou leiden" (07/01/2020 - VRT NWS)
  Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) geeft toe dat hij een verkeerde inschatting heeft gemaakt met zijn uitspraak dat asielzoekers een huis kunnen kopen met achterstallig kindergeld. Jambon en Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) zijn over de zaak aan de tand gevoeld in de commissie Welzijn, Volksgezondheid, Gezin en Armoedebestrijding van het Vlaams Parlement. Jambon trok min of meer het boetekleed aan, maar verontschuldigde zich niet.
  [naar artikel]
 25. Vlaams minister Crevits: "Coronapas niet algemeen invoeren, maar wel snel duidelijkheid over voorwaarden" (12/09/2021 - VRT NWS)
  Vlaams viceminister-president Hilde Crevits (CD&V) wil dat de Vlaamse regering een kader uitwerkt voor het gebruik van een coronapas in Vlaanderen, maar is geen voorstander van een algemene invoering. "Op veel plaatsen is 90 of 95 procent gevaccineerd. Je moet voor een stuk de totale vrijheid kunnen teruggeven", zegt Crevits.
  [naar artikel]
 26. Beke: "Ik had de voorbije dagen liever anders beleefd, maar ik ben een christenmens en vloek niet vaak" (18/04/2018 - VRT NWS)
  CD&V-voorzitter Wouter Beke is duidelijk niet tevreden met hoe de zaken zijn verlopen rond de afgesprongen kandidatuur van de ultraorthodoxe jood Aron Berger. "We moeten een aantal dingen anders aanpakken", zegt Beke in "Villa Politica". 
  [naar artikel]
 27. Wouter Beke (CD&V): "2020 is moeilijkste jaar, maar tegen 2024 krijgt Welzijn er 2 miljard euro bij” (17/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Ja, het departement Welzijn moet ook besparen en 2020 wordt daarbij "het moeilijkste jaar". Maar in de loop van de legislatuur krijgt Welzijn er...
  [naar artikel]
 28. Vlaams minister Beke (CD&V): "Ik heb geen taboe tegenover verplichte vaccinatie zorgpersoneel" (14/07/2021 - VRT NWS)
  Vlaams minister van Welzijn en Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) sluit een verplichte vaccinatie van het zorgpersoneel tegen het coronavirus niet uit, maar wil in eerste instantie inzetten op een nieuwe sensibiliseringscampagne om de twijfelaars over de streep te trekken. Hij heeft dat gezegd in het Vlaams Parlement. Intussen kan volgens hem wel worden bekeken hoe een eventuele vaccinatieverplichting kan worden ingevoerd en welke sancties er kunnen komen voor wie blijft weigeren.
  [naar artikel]
 29. Wouter Beke (CD&V): "Vraag en aanbod in woonzorgcentra tegen einde legislatuur op elkaar afgestemd" (26/11/2019 - VRT NWS)
  Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) belooft dat de wachtlijsten voor de woonzorgcentra tegen het einde van de legislatuur "grosso modo" moeten zijn weggewerkt. In "Terzake" verdedigde hij zijn beleid en de keuzes die hij uit besparingsoverwegingen heeft moeten maken.
  [naar artikel]
 30. Minister Verlinden: "Voorbereidingen getroffen om coronapas in Brussel eventueel te veralgemenen" (03/09/2021 - VRT NWS)
  Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) treft voorbereidingen om de coronapas in Brussel in meer situaties te verplichten. Dat heeft ze gezegd in De afspraak op vrijdag. Verlinden wil de coronapas niet opleggen in Vlaanderen, waar de vaccinatiegraad hoog is. Maar ze sluit het ook niet uit mocht de situatie weer verslechteren.
  [naar artikel]
 31. Wouter Beke:“2020 is moeilijkste jaar, maar tegen 2024 krijgt welzijn er 2 miljard euro bij” (17/12/2019 - Het Nieuwsblad)
  Ja, het departement Welzijn moet ook besparen en 2020 wordt daarbij “het moeilijkste jaar”. Maar in de loop van de legislatuur krijgt Welzijn er netto 2 miljard euro bij. Dat zegt Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke. De CD&V-minister komt ook terug op de heisa rond de besparingen in het preventiebeleid. “Preventie blijft een prioriteit”, klinkt het. “Ik ben niet zo gek om van iets een prioriteit te maken en er dan geen geld voor te voorzien”.
  [naar artikel]
 32. Hoezo, 619 coronaslachtoffers ineens erbij? "Een puur technische kwestie" (07/04/2020 - VRT NWS)
  Volgens viroloog Steven Van Gucht van het Nationaal Crisiscentrum is er geen sprake van dat er cijfers zouden worden achtergehouden over het aantal corona-slachtoffers. Daarover ontstond vanmiddag enige commotie nadat Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) had bekendgemaakt dat tot nu toe 619 bewoners van woonzorgcentra vermoedelijk aan het coronavirus overleden zijn.
  [naar artikel]
 33. Vlaams minister Beke (CD&V) heeft begrip voor grieven van kinderopvang (27/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) heeft begrip voor de grieven uit de sector van de kinderopvang. "Zij zijn steeds blijven werken, hebben kansen gegeven aan kinderen om zich in de opvang te kunnen ontplooien en aan ouders in essentiële diensten om hun job te kunnen uitoefenen", zegt Beke.
  [naar artikel]
 34. Beke: "Gruwelijk beeld van 180.000 vaccins in de diepvries klopt niet” (19/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Wouter Beke (CD&V) gaat in tegen de hypothese dat er zo’n 180.000 vaccins in de diepvriezers zouden blijven liggen. “Dat is een gruwelijk beeld, maar stemt niet overeen met de realiteit", zei de Vlaamse minister van Welzijn in het Vlaams Parlement.
  [naar artikel]
 35. Mes in wachtlijst voor meest dringende noden in gehandicaptenzorg (30/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Alle personen met een handicap die dringend hulp nodig hebben, krijgen binnen de 18 maanden een persoonsvolgend budget waarmee ze ondersteuning kunnen kopen. Dat is de belofte die Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke doet met zijn Zorginvesteringsplan. De CD&V-minister spreekt van een "historische" en "nooit geziene" inspanning.
  [naar artikel]
 36. Wouter Beke (CD&V): "7 procent van geteste bewoners van woonzorgcentra besmet met coronavirus" (03/05/2020 - VRT NWS)
  In de woonzorgcentra zijn er duidelijk minder besmettingen dan een paar weken geleden. Dat heeft Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) gezegd in "De zevende dag". 7 procent van de geteste bewoners, blijkt besmet. Bij het personeel is dat amper 2 procent.
  [naar artikel]
 37. OPROEP: Minister Wouter Beke beantwoordt straks jouw vragen bij HLN LIVE. Stel hier je vraag (24/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Om 13.55 uur beantwoordt Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) jouw vragen bij HLN LIVE. Gisteren maakte de minister zich boos, omdat vaccinproducent AstraZeneca de komende weken minder dosissen zou leveren. Waarom gaat dat zo traag? Wanneer komt u aan de beurt?
  [naar artikel]
 38. Beke niet opgezet met "stoere verklaringen" over Catalonië (06/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  CD&V-voorzitter Wouter Beke neemt de "stoere verklaringen" vanuit Vlaanderen en België over Catalonië op de korrel. Die verklaringen kunnen volgens...
  [naar artikel]
 39. ? Livestream: Lastige vragen voor Wouter Beke over crisis in woon-zorgcentra (08/04/2020 - De Morgen)
  In het Vlaams parlement krijgt minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) vragen over de aanpak van de coronacrisis in de woon-zorgcentra. Beke moet er uitleg geven over onder andere de testcapaciteit in de rusthuizen, en de ondersteuning vanuit de Vlaamse overheid. U kan het debat hier volgen in de livestream.
  [naar artikel]
 40. Wouter Beke wordt minister van Welzijn (01/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  Wouter Beke zou de nieuwe minister van Welzijn worden, zo valt in kringen van CD&V te horen. Hij stapt dus over naar het Vlaamse niveau. Hilde Crevits zou Werk en Landbouw krijgen.
  [naar artikel]
 41. MR-voorzitter Bouchez over invoering coronapas in Brussel: "Mislukking van Brusselse coronabeleid" (08/09/2021 - VRT NWS)
  Georges-Louis Bouchez de voorzitter de Franstalige liberalen (MR) is in "Terzake" erg scherp over de coronapas die wellicht wordt ingevoerd in de hoofdstad. "Het toont de mislukking van het Brusselse coronabeleid aan", zegt hij scherp. Vergelijkingen met Frankrijk doet hij van de hand: "In de rest van het land is een hoge vaccinatiegraad bereikt zonder zo'n coronapas."
  [naar artikel]
 42. Minister Beke: “We moeten vertrouwen hebben in de experts” (16/03/2021 - Het Nieuwsblad)
  Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) verdedigt de beslissing om voort te vaccineren met AstraZeneca. Al begrijpt hij dat daar vragen over worden gesteld. “AstraZeneca leed eerder al reputatieschade, en dat is er niet beter op geworden.”
  [naar artikel]
 43. ? Beke: ‘Vaccinatie voor 65-plussers vanaf 22 maart’ (23/02/2021 - De Morgen)
  Volgens Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) is er een ‘gigantisch probleem’ in de vaccinatiecentra, dat wordt veroorzaakt door leveringsproblemen van producent AstraZeneca. Dat zegt Beke in de Vlaamse parlementscommissie Welzijn, waar hij een stand van zaken geeft over de vaccinatiecampagne in Vlaanderen.
  [naar artikel]
 44. Vlaanderen denkt na over coronapaspoort, “maar niet voor iets kleinschaligs als café- of restaurantbezoek” (05/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Gisteren liet Vlaams minister voor Welzijn Wouter Beke (CD&V) verstaan dat hij voorstander is van het invoeren van een coronapas, “zodra iedereen de kans heeft gehad zich te laten vaccineren”. Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS) legde het idee als een van de eersten op tafel, intussen scharen meer en meer politici zich achter het idee. Al klinken er ook heel wat bezwaren: “Als 70 tot 80 procent van de bevolking gevaccineerd is, en er dus sprake is van groepsimmuniteit, moet dat volstaan en moeten we niet grijpen naar een instrument als het coronapaspoort.” Dat zei Willem-Frederik Schiltz, fractieleider van Open Vld, woensdagnamiddag in het Vlaams Parlement.
  [naar artikel]
 45. Wouter Beke: "Twee weken thuisquarantaine is te lang, één week moet voldoende zijn" (27/05/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) vindt de periode van 14 dagen thuisquarantaine te lang. "Eén week zou voldoende moeten zijn. Na die...
  [naar artikel]
 46. Wouter Beke: "Separatistische partijen halen geen meerderheid van stemmen" (22/12/2017 - VRT NWS)
  CD&V-voorzitter Wouter Beke roept de Spaanse en Catalaanse overheden op om "rond de tafel" naar een oplossing te zoeken. Ook Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA) roept op tot dialoog. 
  [naar artikel]
 47. Geen bezoekers meer in rusthuizen: "Het zal niet gemakkelijk zijn voor de bewoners" (12/03/2020 - VRT NWS)
  Vanaf vandaag sluiten de deuren van woonzorgcentra voor bezoekers. Een ingrijpende maatregel die Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) nam na overleg met de rusthuissector. "Dat bezoek gaan de bewoners missen", zegt directeur Dave Roosen van woonzorgcentra Ocura in Beringen en Herk-de-Stad.
  [naar artikel]
 48. Wouter Beke: 'Ik geef geen handjes en geen kussen' (04/03/2020 - De Standaard)
  Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) zit momenteel samen met tientallen vertegenwoordigers uit de zorgsector voor overleg over het coronavirus. Beke houdt zich duidelijk aan de veiligheidsvoorschriften wanneer hij aankomt op de bijeenkomst.
  [naar artikel]
 49. Brussels gezondheidsminister Alain Maron (Ecolo) trekt invoering coronapas in horeca in twijfel: "Nog over nadenken" (09/09/2021 - VRT NWS)
  Brussels gezondheidsminister Alain Maron (Ecolo) heeft twijfels bij de invoering van een coronapas in de horeca. "Samen met de mensen op het terrein moeten we nadenken over of dat wel efficiënt en uitvoerbaar is", zegt hij. Hij wil de evolutie van de besmettingscijfers, de situatie in de ziekenhuizen en vaccinatiegraad afwachten. Maron schaart zich wel achter de invoering van een coronapas in het nachtleven.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.