Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

22 September 2021
22:00 uur

3M kreeg miljoenen aan Vlaamse subsidies en ‘ecologische’ steun

Het Belang van Limburg

15/09/2021 - 06:35

Behalve miljoenen euro’s aan subsidies van de Vlaamse regering ontving de Amerikaanse multinational 3M in 2019 ook ‘strategische ecologiesteun’ van de minister van Economie, Hilde Crevits (CD&V). Groen vraagt dat ze die fondsen terugvordert.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Crevits laat subsidies en steun aan 3M controleren (15/09/2021 - De Tijd)
  08:26 De miljoenen aan Vlaamse subsidies en 'ecologische' steun aan 3M worden onder de loep genomen. Minister van Economie Hilde Crevits onderzoekt of een terugvordering mogelijk is.
  [naar artikel]
 2. Pukkelpop en Tomorrowland zijn niet alleen: ‘Voorschotten’ eventsector kosten belastingbetaler miljoenen (27/08/2021 - De Morgen)
  Steun voor massaevenementen tijdens de piek van de coronacrisis en subsidies voor bedrijfsfeestjes: de financiële regeling waarmee de Vlaamse regering de evenementensector door de pandemie wilde loodsen, roept vragen op over de overheidsfinanciën. ‘Deze factuur gaat nog decennia mee.’
  [naar artikel]
 3. ‘Voorschotten’ voor eventsector roepen vragen op: zijn tientallen miljoenen te veel uitgekeerd? (27/08/2021 - De Morgen)
  Steun voor massaevenementen tijdens de piek van de coronacrisis en subsidies voor bedrijfsfeestjes: de financiële regeling waarmee de Vlaamse regering de evenementensector door de pandemie wilde loodsen, roept vragen op over de overheidsfinanciën. ‘Deze factuur gaat nog decennia mee.’
  [naar artikel]
 4. ‘Voorschotten’ voor eventsector roepen vragen op: ‘Deze factuur gaat nog decennia mee’ (27/08/2021 - De Morgen)
  Steun voor massaevenementen tijdens de piek van de coronacrisis en subsidies voor bedrijfsfeestjes: de financiële regeling waarmee de Vlaamse regering de evenementensector door de pandemie wilde loodsen, roept vragen op over de overheidsfinanciën. ‘Deze factuur gaat nog decennia mee.’
  [naar artikel]
 5. Groen: ‘3M kreeg afgelopen jaren ruim vijf miljoen euro Vlaamse subsidies’ (15/09/2021 - De Morgen)
  3M, het Amerikaanse chemiebedrijf dat verantwoordelijk geacht wordt voor de PFOS-vervuiling in Zwijndrecht en omgeving, heeft de voorbije jaren ruim vijf miljoen euro subsidies gekregen van de Vlaamse regering. Dat blijkt uit gegevens die Groen-parlementslid Mieke Schauvliege heeft opgevraagd. Zij dringt bij minister van Economie Hilde Crevits aan op het terugvorderen van de subsidies.
  [naar artikel]
 6. 3M kreeg miljoenen aan Vlaamse subsidies (15/09/2021 - Het Belang van Limburg)

  [naar artikel]
 7. Is Vlaanderen subsidieziek? ‘Haast niemand weet nog waar het geld naartoe vloeit’ (02/09/2021 - De Morgen)
  Terwijl de fraude van Sihame El Kaouakibi problemen met het subsidiesysteem aangetoond heeft, blijven er honderden miljoenen uit de subsidiekraan stromen. Zelfs als de drie miljard euro coronasteun niet meegerekend wordt, deelt de Vlaamse regering dit jaar een recordbedrag uit. Multinationals krijgen miljoenen op de rekening gestort, subsidiologen maken aanvragers wegwijs in het doolhof aan subsidies, en zelfstandigen kunnen met steun van de overheid fitnesstraject van Lesley-Ann Poppe volgen. Hoelang is dat systeem houdbaar? En ziet de overheid ooit het geld terug van fraudeurs?
  [naar artikel]
 8. Straks geen mondmasker meer? ‘Ja’ zeggen Vlaamse regeringspartijen, ‘nee’ zeggen experts (05/09/2021 - De Morgen)
  Is het einde van het mondmasker in Vlaanderen in zicht? Wel als het van de voorzitters van Open Vld, N-VA en CD&V afhangt. Op de steun van expertengroep GEMS moeten ze op het Overlegcomité van volgende week wel niet rekenen. Die bestempelt de uitspraken van de Vlaamse politici als ‘roekeloos’.
  [naar artikel]
 9. Waarom je kroost plots Hollands spreekt (14/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  ‘Doei’ in plaats van ‘dag’, ‘etui’ in plaats van ‘pennenzak’, ‘trek’ in plaats van ‘honger’. In heel wat Vlaamse huiskamers horen ouders hun...
  [naar artikel]
 10. 'Milieuvervuilende subsidies één jaar in natuur pompen levert miljoenen groene banen op' (WWF) (20/08/2021 - Knack)
  De onderhandelingen over een historisch globaal natuurpact bieden volgens natuurorganisaties een uitgelezen kans om schadelijke subsidies te herbestemmen. Dat heeft volgens een nieuw rapport van WWF ecologische én economische voordelen.
  [naar artikel]
 11. 3M kreeg afgelopen jaren ruim 5 miljoen euro Vlaamse subsidies (15/09/2021 - Express)
  Lees dit artikel: 3M kreeg afgelopen jaren ruim 5 miljoen euro Vlaamse subsidies 3M, het Amerikaanse chemiebedrijf dat verantwoordelijk geacht wordt voor de PFOS-vervuiling in Zwijndrecht en omgeving, heeft de voorbije jaren ruim vijf miljoen euro subsidies gekregen van de Vlaamse regering. Dat melden De Standaard en persbureau Belga, op basis van gegevens die Groen-parlementslid Mieke Schauvliege heeft opgevraagd. Volgens Schauvliege heeft 3M sinds 2013 voor 5,13 miljoen […] Lees dit artikel: 3M kreeg afgelopen jaren ruim 5 miljoen euro Vlaamse subsidies
  [naar artikel]
 12. Paradise Papers – “Nike en Janssen Pharmaceutica kregen afgelopen 10 jaar minstens 71 miljoen subsidies” (13/11/2017 - Metro)
  Nike en Janssen Pharmaceutica ontvingen afgelopen 10 jaar minstens 71 miljoen euro subsidies van de Vlaamse regering. Dat stelt sp.a-fractieleider in het Vlaams Parlement Joris Vandenbroucke naar aanleiding van de Paradise Papers. Hij eist maximale financiële transparantie en ethische, fiscale praktijken. Naast de fiscale gunstmaatregelen van de federale overheid, genieten bedrijven zoals Nike en Janssen Pharmaceutica ook steun van de Vlaamse overheid via een waaier aan subsidies voor onder meer innovatie, transformatie, ecologische investeringen en woon-werkverkeer. Vandenbroucke becijferde dat het voor beide bedrijven om minimum 71,4 miljoen euro gaat in de afgelopen tien jaar. Voor Nike gaat het om 11,6 miljoen euro: 10,7 miljoen euro strategische transformatiesteun voor investeringen en ruim 800.000 euro steun vanuit het pendelfonds voor woonwerk-verkeer in 2008. Janssen Pharmaceutica kon rekenen op bijna 60 miljoen euro: 33,2 miljoen euro bedrijfssteun via het IWT, minstens 13,7 miljoen aan steunmaatregelen van het Agentschap Innoveren & Ondernemen, 10 miljoen aan strategische opleidingssteun, 2 miljoen ecologiepremie en 885.000 euro cofinanciering vanuit het Hermesfonds voor het EFRO-project in 2016. “Ik stel mij zeer grote vragen bij dit alles. Het is toch ronduit onethisch om enerzijds voor miljoenen euro beroep te doen op publieke middelen en anderzijds ontwijkingsconstructies op te zetten om geen belastingen te moeten betalen?”, vindt de sp.a’er. De winst die in belastingparadijzen geparkeerd wordt, is volgens hem ook het resultaat van de overheidssteun. “Of waren die miljoenen euro’s aan subsidies eigenlijk niet nodig? Dat zou bijzonder cynisch zijn. Leg dat maar eens uit aan de gezinnen die wel correct bijdragen en ondertussen de kosten voor kinderopvang, zorg, onderwijs en openbaar vervoer zagen stijgen. Of aan andere bedrijven die achter het net visten en geen steun ontvingen”, vindt Vandenbroucke. Hij vraagt de Vlaamse regering om het dossier Paradise Papers op de voet te volgen en te onderzoeken of er onrechtmatig steun werd verleend. bron: Belga
  [naar artikel]
 13. Vrouwen aan de macht, record voor RuPaul en ‘The Crown’ is grote winnaar: dit waren de Emmy Awards (20/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  ‘The Crown’ en ‘Ted Lasso’ zijn de grote winnaars van de Emmy Awards die gisteravond in Los Angeles in aanwezigheid van de genomineerden werden uitgereikt. De serie rond het Britse koningshuis haalde zeven awards op, ‘Ted Lasso’ kreeg er vier van de Television Academy. Netflixhit ‘The Queen’s Gambit’ kreeg dan weer de prijs voor beste miniserie.
  [naar artikel]
 14. Duchâtelet verzaakt aan Vlaamse subsidies (09/04/2019 - De Morgen)
  Ondernemer Roland Duchâtelet wil 'absoluut' verzaken aan de Vlaamse subsidies voor zijn bedrijf Melexis. Duchâtelet reageert daarmee op de aanval vanuit de Vlaamse regering, die hem verwijt het subsidiebeleid af te branden terwijl zijn eigen bedrijf miljoenen euro's opstrijkt.
  [naar artikel]
 15. Hoe Susan Boyle 10 jaar na ‘Britain’s Got Talent’ nog steeds miljoenen verdient (14/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  We leerden haar in 2009 kennen toen ze in ‘Britain’s Got Talent’ auditie deed met het lied ‘I Dreamed a Dream’ uit ‘Les Misérables’. Intussen lijkt...
  [naar artikel]
 16. Zover reiken de gevolgen van corona op uw scherm: Vlaamse tv-zenders proberen de meubelen te redden (25/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  ‘Blokken’, ‘Thuis’ en ‘Familie’ gaan wellicht vervroegd in zomerstop. ‘Boer Zkt. Vrouw’ trekt niet langer de wereld rond. En wie weet zien we de...
  [naar artikel]
 17. Vlaamse tv-zenders proberen de meubelen te redden: zover reiken de gevolgen van corona op uw scherm (25/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  ‘Blokken’, ‘Thuis’ en ‘Familie’ gaan wellicht vervroegd in zomerstop. ‘Boer Zkt. Vrouw’ trekt niet langer de wereld rond. En wie weet zien we de...
  [naar artikel]
 18. Portland brengt Engelstalige versie van ‘Ergens Onderweg’ in ‘The Best of’ (21/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Hij heeft één van de meest herkenbare r’en uit de Vlaamse muziekwereld en zijn hits als ‘Irene’, ‘Maandag’ of ‘Jeroen Brouwers’ behoren tot het cultureel erfgoed. Op dinsdag 21 september draait ‘The Best Of’ helemaal rond de Nederlandstalige rockband De Mens. Frank Vander linden laat zich samen met An Lemmens en bandleden Michel, Dirk en David verrassen door 5 collega-artiesten die hun grootste hits coveren.
  [naar artikel]
 19. Collega’s rouwen om Stefaan Fernande: “Vorige week schreef hij nog een prachtige song” (07/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Met het plotse overlijden van componist Stefaan Fernande verliest de Vlaamse showbizz een icoon. Hij werd amper 54. Fernande was het brein achter onder meer ‘Nobelprijs’ van Clouseau, ‘Scars’ van Stan Van Samang, ‘Porselein’ van Yasmine, ‘Düm Tek Tek’ van Hadise en ‘Vuurwerk’ van Camille. Heel wat Vlaamse artiesten, producers, muzikanten en managers reageren dan ook vol ongeloof. “Stefaan gaat zo gemist worden.”
  [naar artikel]
 20. ‘Bomen zorgen echt voor elkaar, hebben behoefte aan familie en buren en zorgen voor hun kinderen’ (18/08/2021 - De Morgen)
  Al bijna veertig jaar doet de Canadese Suzanne Simard onderzoek naar de wijze waarop bossen ecologische netwerken vormen. ‘Nee’, zegt ze, ‘een bos is geen verzameling bomen, het is een familie.’
  [naar artikel]
 21. Maaike Neuville speelt hoofdrol in eerste Vlaamse zombiefilm ‘Yummy’: “Ik moest hier gewoon aan meedoen” (12/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De meest prettig gestoorde Vlaamse film voor 2019 lijkt bij deze al gekend. De producenten van onder meer ‘Black’, ‘Patser’ en ‘Torpedo’ wagen zich...
  [naar artikel]
 22. Collega’s rouwen om overlijden Stefaan Fernande: “Ongelooflijk verlies voor de muziekwereld” (07/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Met het plotse overlijden van componist Stefaan Fernande verliest de Vlaamse showbizz een icoon. Hij werd amper 54. Fernande was het brein achter onder meer ‘Nobelprijs’ van Clouseau, ‘Scars’ van Stan Van Samang, ‘Porselein’ van Yasmine en ‘Vuurwerk’ van Camille. Heel wat Vlaamse artiesten, producers, muzikanten en managers reageren dan ook vol ongeloof.
  [naar artikel]
 23. Componist Stefaan Fernande (54), die hits schreef als ‘Nobelprijs’ en ‘Porselein’, overleden (07/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Vlaamse showbizz verliest een icoon. Componist Stefaan Fernande is plots overleden. Hij werd amper 54. Fernande was het brein achter onder meer ‘Nobelprijs’ van Clouseau, ‘Scars’ van Stan Van Samang en ‘Porselein’ van Yasmine. Een levende hitmachine die nummers schreef voor bijna alle Vlaamse artiesten.
  [naar artikel]
 24. Vlaamse regering wil strengere controle op subsidies (27/07/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Vlaamse regering wil strengere controle op subsidies Het Vlaamse subsidiebeleid wordt verstrengd. Zo wil de Vlaamse overheid weinig efficiënte subsidies schrappen. Ook zal elke subsidie die ze uitkeert minstens elke vijf jaar grondig onder de loep genomen worden. “Er is in Vlaanderen een reflex om naar subsidies te kijken als oplossing voor elk probleem. Daar moeten we van af”, laat Vlaams minister […] Lees dit artikel: Vlaamse regering wil strengere controle op subsidies
  [naar artikel]
 25. Philips roept miljoenen ‘gevaarlijke’ ademhalingstoestellen terug, ook in ons land: “Als arts nog nooit zoiets meegemaakt” (05/08/2021 - Het Nieuwsblad)
  Elektronicareus Philips roept wereldwijd miljoenen slaap- en ademhalingstoestellen terug nadat die ‘gevaarlijk’ zouden zijn. Het bedrijf zette al honderden miljoenen opzij voor de terugroepactie. Ook in ons land gebruiken zo’n 50.000 tot 70.000 mensen zo’n toestel. En jaarlijks komen daar nog 10.000 bij. Maar de terugroepactie zorgt vooral voor veel onduidelijkheid. “Dit heb ik als arts nog nooit meegemaakt.”
  [naar artikel]
 26. Vlaamse subsidies aan bedrijven op hoogste peil ooit (17/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Vlaamse overheid keerde in 2020 een recordbedrag van 402 miljoen subsidies aan bedrijven uit. Dat blijkt uit cijfers die in kaart zijn gebracht door Vlaams Parlementslid Maurits Vande Reyde (Open Vld). Hij pleit ervoor de subsidies om te zetten naar een algemene lastenverlaging. Bevoegd Vlaams minister Hilde Crevits (CD&V) wijst erop dat bedrijven die die steun krijgen aan voorwaarden moeten voldoen en dat ze die voorwaarden begin dit jaar nog verder verscherpt heeft.
  [naar artikel]
 27. 3M kreeg 5,1 miljoen aan subsidies, Vlaams minister Hilde Crevits laat toekenning onderzoeken: "Het wringt" (15/09/2021 - VRT NWS)
  Vlaams minister van Economie Hilde Crevits (CD&V) start een onderzoek naar de subsidies die chemiebedrijf 3M uit Zwijndrecht de afgelopen jaren kreeg van de Vlaamse overheid. Het gaat in totaal om 5,13 miljoen euro voor innovatie en voor compensaties voor de hoge elektriciteitsfactuur. 3M kwam in opspraak door de PFOS-vervuiling. Groen vindt dat een bedrijf geen steun mag krijgen wanneer er vragen zijn over vervuiling, en dat 3M het geld moet terugbetalen.
  [naar artikel]
 28. ‘De redders’ zou in tijden van Vlaamse Televisie Sterren armworstelen met ‘Instafamous’ om de ‘crap van het jaar’-award (02/08/2021 - De Morgen)
  Elmo Lê van zet de blik op oneindig. Vandaag: De redders op Play4.
  [naar artikel]
 29. 3M kreeg afgelopen jaren ruim 5 miljoen euro Vlaamse subsidies: “Hallucinant en wraakroepend” (15/09/2021 - Het Nieuwsblad)
  3M, het Amerikaanse chemiebedrijf dat verantwoordelijk geacht wordt voor de PFOS-vervuiling in Zwijndrecht en omgeving, heeft de voorbije jaren ruim 5 miljoen euro subsidies gekregen van de Vlaamse regering. Dat blijkt uit gegevens die Groen-parlementslid Mieke Schauvliege heeft opgevraagd. Zij dringt bij minister van Economie Hilde Crevits (CD&V) aan op het terugvorderen van de subsidies.
  [naar artikel]
 30. Opnieuw subsidies voor zonnepanelen: Vlaanderen kent tot 1.500 euro steun toe (05/06/2020 - Express)
  De Vlaamse regering keurde vrijdag een nieuwe premie goed voor wie zonnepanelen op zijn dak plaatst. Afhankelijk van de grootte... The post Opnieuw subsidies voor zonnepanelen: Vlaanderen kent tot 1.500 euro steun toe appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 31. Eén gooit zich op dating markt en maakt Vlaamse versie van ‘First dates’ (23/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  VTM heeft ‘Blind Getrouwd’, VIER pakt uit eind mei uit met ‘Love Island’ en nu springt ook één in de datingwereld met een Vlaamse versie van ‘First...
  [naar artikel]
 32. Streamz breidt kinderaanbod uit met onder andere ‘K3', ‘Plop’, ‘Mega Mindy’ en ‘Samson & Gert’ (30/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Goed nieuws voor de jonge kijkers en fans van Studio 100 en Ketnet. Vanaf midden september kan je op Streamz kijken naar ‘K3', ‘Plop’, ‘Maya de Bij’, ‘Bumba’, ‘Mega Mindy’ en ‘Samson & Gert’. Het platform gaat een nieuwe samenwerking aan met Studio 100 en Ketnet, waardoor abonnees nu ook kunnen genieten van nationale kinderreeksen.
  [naar artikel]
 33. Voor liefhebbers van natuur, reality en misdaad: nieuwe streamingdienst Dplay gelanceerd (22/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Wie niet naar ‘Thuis’ of ‘Familie’ maar liever onbeperkt naar ‘House Hunters’, ‘Mythbusters’ of ‘Say Yes To The Dress’ wil kijken, kan een...
  [naar artikel]
 34. Saartje Vandendriessche duikt het bos in en tóch nog ‘Kampioenen’ op de buis: dit zie je dit najaar op Eén en Canvas (17/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Vanaf 30 augustus luiden Eén en Canvas het najaar in, en dat betekent ook een opfrissing van hun tv-planning. Van oude bekenden zoals ‘Taboe’, ‘Reizen Waes’, ‘Het Huis’ en ‘Undercover’ tot nieuwe pareltjes zoals ‘Onder Vuur’ (met Louis Talpe) en ‘Onverwacht’ (met Stephanie Planckaert): dit zie je binnenkort bij de openbare omroep - en jawel, de ‘Kampioenen’ keren zelfs (een beetje) terug.
  [naar artikel]
 35. Stefaan Fernande, songwriter van Vlaamse hits als ‘Nobelprijs’ en ‘Porselein’, overleden (07/09/2021 - Gazet van Antwerpen)
  ‘Nobelprijs’ van Clouseau, ‘Porselein’ van Yasmine, ‘Düm tek tek’ van Hadise... de Belgische songwriter Stefaan Fernande had een hand in dozijnen hits. Dinsdagochtend raakte bekend dat hij is overleden.
  [naar artikel]
 36. Stefaan Fernande, songwriter van Vlaamse hits als ‘Nobelprijs’ en ‘Porselein’, overleden (07/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  ‘Nobelprijs’ van Clouseau, ‘Porselein’ van Yasmine, ‘Düm tek tek’ van Hadise... de Belgische songwriter Stefaan Fernande had een hand in dozijnen hits. Dinsdagochtend raakte bekend dat hij is overleden.
  [naar artikel]
 37. Fraude met miljoenen Europese subsidies voor landbouwcampagnes (07/09/2019 - De Tijd)
  01:02 Het Brussels parket vervolgt acht verdachten voor fraude met 15 miljoen euro aan Europese subsidies. Een Brussels bedrijf kreeg het EU-geld om reclame te maken voor kaas, melk en andere landbouwproduc...
  [naar artikel]
 38. ‘Vlaamse meesters waren Hollywood-regisseurs van hun tijd’ (14/09/2021 - De Tijd)
  15:27 De tentoonstelling ‘Van Memling tot Rubens’ kijkt met de ogen van een buitenlandse bezoeker naar de enorme rijkdom van Vlaanderens ‘Gouden Eeuw’. Een aanrader voor wie een citytrip naar het Estse Tall...
  [naar artikel]
 39. "Doen wat goed voelt": vijf Vlaamse transgenders zoeken in ‘M/V/X’ naar een leven dat minder wringt ? ???? (24/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  VRT zet dezer dagen ‘maatschappelijke aanvaarding’ hoog op de thematische agenda. Er is ‘Taboe’ met Philippe Geubels, ‘Mij overkomt het niet’ met...
  [naar artikel]
 40. Keuzestress bij De Kreuners: welke hits krijgen ze te horen in ‘The best of’? (31/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  ‘Ik wil je’, ‘Layla’, ‘Zo jong’, ‘Zij heeft stijl’, ‘Nu of nooit’ … Het is alsof ‘The best of’ op het lijf van De Kreuners geschreven werd. Dus bijt de roedel grijze wolven van Walter Grootaers (66) gelijk de spits af in de nieuwe muzikale loftrompet van VTM. In een lege AB brengen collega’s als Bart Peeters en André Hazes hulde. “We wilden Bart destijds als drummer, maar hij mocht niet van zijn moeder.”
  [naar artikel]
 41. Groen: “3M kreeg afgelopen jaren ruim vijf miljoen euro Vlaamse subsidies” (15/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  3M, het Amerikaanse chemiebedrijf dat verantwoordelijk geacht wordt voor de PFOS-vervuiling in Zwijndrecht en omgeving, heeft de voorbije jaren ruim vijf miljoen euro subsidies gekregen van de Vlaamse regering. Dat blijkt uit gegevens die Groen-parlementslid Mieke Schauvliege heeft opgevraagd. Zij dringt bij minister van Economie Hilde Crevits aan op het terugvorderen van de subsidies.
  [naar artikel]
 42. Woestijnvis werkt aan nieuwe West-Vlaamse fictiereeks (22/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Rik Verheye, bekend van ‘Callboys’, werkt samen met Jelle De Beule en Koen De Poorter (‘De Ideale Wereld’ en ‘Neveneffecten’) voor Woestijnvis aan...
  [naar artikel]
 43. 'Vervuilende multinationals krijgen miljoenen subsidies uit Vlaams klimaatfonds' (19/12/2019 - De Standaard)
  Volgens de linkse oppositiepartij PVDA krijgen vijf multinationals, samen verantwoordelijk voor twintig procent van de uitstoot aan broeikasgassen in ons land, miljoenen subsidies uit het Vlaams klimaatfonds.
  [naar artikel]
 44. ‘Tien om te Zien’ bezorgt VTM kijktopper met 710.000 muzikale fans (02/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De (eenmalige) terugkeer van ‘Tien om te Zien’, de moeder van de Vlaamse muziekprogramma’s, bezorgde VTM op de eerste schooldag meteen een kijktopper. Liefst 710.000 muzikale fans keken naar de muzikale show met een mix van oude hits en nieuwe nummers. ‘Familie’ haalde eerder op de avond 529.000 kijkers, het ‘VTM NIEUWS’ 496.000 kijkers.
  [naar artikel]
 45. Canvas pakt uit met ‘Kinderen van de Migratie’ (31/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Na ‘Kinderen van de Kolonie’, ‘de Collaboratie’, ‘het Verzet’ en de ‘Holocaust’ focust Canvas met ‘Kinderen van de Migratie’ op een ander belangrijk hoofdstuk in onze naoorlogse geschiedenis.
  [naar artikel]
 46. Inge Onsea, creatief directeur van Essentiel: ‘Echt élke dag dacht ik: hoe raken we uit deze shit?’ (12/09/2021 - De Morgen)
  ‘We hebben miljoenen in de vuilnisbak moeten gooien’, zei creatief directeur Inge Onsea van Essentiel vorige zomer, in volle corona­pandemie. Hoe ziet het Antwerpse modemerk nu de toekomst tegemoet? ‘Mijn prijzen zullen stijgen, ja, ik kan niet anders.’
  [naar artikel]
 47. Vlaamse bliksemafleiders in uw iPhone en op Mars (10/09/2021 - De Tijd)
  17:00 De technologie van het Vlaamse Sofics beschermt chips tegen ‘minibliksems’ en is verwerkt in onder meer smartphones, bankkaarten en robots op Mars. ‘Als het complex wordt, komen wij in beeld.’
  [naar artikel]
 48. Vlaamse Gemeenschapscommissie loopt miljoenen mis, minister Gatz wijst naar N-VA (18/04/2019 - Metro)
  Het Brusseldecreet dat de samenwerking tussen de Vlaamse regering en de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) moest versterken komt er niet. Dat schrijft Bruzz en bevestigt Vlaams minister van Brussel Sven Gatz aan Belga. Het Brusseldecreet zou zorgen voor een jaarlijks groeipercentage van 3,5 procent op de 50 miljoen euro die de VGC krijgt, maar die loopt het nu mis. Gatz wijst met de vinger naar N-VA. Het bedrag van 50 miljoen euro wordt voor de helft uitgegeven als een dotatie, die historisch teruggaat. De andere helft zou er komen via sectordecreten of subsidies. Een belangrijk nieuw element van het Brusseldecreet is evenwel het jaarlijkse groeipercentage van 3,5 procent op dat totaalbedrag. Alle afspraken, voorwaarden en doelstellingen van de steun van 50 miljoen euro aan de VGC waren klaar, maar een advies van de Raad van State beslist er anders over. “De Raad van State oordeelde dat er voorwaarden mogen opgelegd worden aan subsidies, maar niet aan een dotatie. Die is onvoorwaardelijk”, legt minister Gatz uit. Na dat advies werd op de ministerraad voorgesteld om enkel op de ene helft, de 25 miljoen subsidies, voorwaarden op te leggen en niet op de dotatie. “De N-VA zag dat niet zo en vroeg om binnen die 50 miljoen het aandeel van de dotatie te verkleinen en de andere middelen over te hevelen naar de sectordecreten. Daar knelde het schoentje.” bron: Belga Het bericht Vlaamse Gemeenschapscommissie loopt miljoenen mis, minister Gatz wijst naar N-VA verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.