Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

22 September 2021
23:13 uur

Rapid in de rapte: Don Didi, de helm en het polletje

Het Belang van Limburg

15/09/2021 - 06:35

KRC Genk trekt donderdag voor de derde keer naar Wenen voor een Europa League-duel op het veld van Rapid. Na een gelijkspel en een nederlaag moet een eerste zege in het Allianz Stadion het startschot worden van de 17de Europese campagne. Een vooruitblik.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. China beschuldigt taxi-app Didi van illegaal verzamelen data (04/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Chinese taxi-app Didi verzamelt volgens autoriteiten in China illegaal persoonsgegevens van gebruikers. De Chinese cyberwaakhond CAC beveelt appstores om die reden de app van Didi Global te verwijderen. Didi is de grootste speler op de taximarkt in China.
  [naar artikel]
 2. Chinese taxi-app Didi dondert ruim 20 procent lager op beurs van New York (06/07/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Chinese taxi-app Didi dondert ruim 20 procent lager op beurs van New York Beleggers reageren ongerust op de toenemende inmenging van Peking in het beleid van de Chinese taxi-app Didi. Het aandeel, dat pas sinds vorige week op de New Yorkse beurs genoteerd staat, kelderde dinsdag. Didi, vaak het “Uber van China” genoemd, trok vorige week aan een introductieprijs van 14 dollar naar de beurs van New York, […] Lees dit artikel: Chinese taxi-app Didi dondert ruim 20 procent lager op beurs van New York
  [naar artikel]
 3. Didi start test met tientallen robotaxi’s in Shanghai (10/07/2020 - Express)
  In China is taxibedrijf Didi Chuxing gestart met het inzetten van tientallen robotaxi’s in de straten van Shanghai. Het gaat... The post Didi start test met tientallen robotaxi’s in Shanghai appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 4. “Chinese taxidienst Didi stelt komst naar West-Europa uit” (24/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Chinese taxidienst Didi Global stelt zijn plannen voor de komst naar West-Europa uit, mede vanwege zorgen bij overheden over hoe het bedrijf omgaat met gegevens van klanten. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van bronnen. Didi is de grootste speler op de taximarkt in China.
  [naar artikel]
 5. China draait taxiapp Didi duimschroeven aan (04/07/2021 - De Tijd)
  16:48 De Chinese autoriteiten hebben appstores verplicht de populaire taxiapp Didi te verwijderen. Het is een klap voor het bedrijf dat vorige week debuteerde op de beurs in New York.
  [naar artikel]
 6. Chinese taxidienst Didi stelt komst naar Europa uit (24/08/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Chinese taxidienst Didi stelt komst naar Europa uit De Chinese taxidienst Didi Global heeft zijn plannen uitgesteld om de diensten uit te breiden in Europa. Reden daarvoor zijn zorgen bij de overheden over hoe de Chinese dienst omgaat met de gegevens van klanten. Dat meldt het financieel nieuwsagentschap Bloomberg op basis van een ingewijde. De plannen om Uber in Europa uit te dagen, […] Lees dit artikel: Chinese taxidienst Didi stelt komst naar Europa uit
  [naar artikel]
 7. Volvo levert auto’s voor zelfrijdende testvloot van Chinese Uber, Didi Chuxing (19/04/2021 - Express)
  De Zweedse autofabrikant Volvo Cars meldt dat het een overeenkomst heeft getekend om auto’s te leveren aan Chinees taxibedrijf Didi Chuxing. Deze wagens zouden bestemd zijn voor de technologie-eenheid van het autonoom rijden, weet Reuters. Volvo zal XC90 SUV’s leveren die zijn uitgerust met back-up stuur- en remsystemen. Deze systemen zal Didi Autonomous Driving integreren in […] Lees dit artikel: Volvo levert auto’s voor zelfrijdende testvloot van Chinese Uber, Didi Chuxing
  [naar artikel]
 8. Taxi-app Didi verliest 18 miljard dollar aan beurswaarde na Chinese ban (06/07/2021 - De Tijd)
  15:36 De tentakels van de Chinese regelgever nekken de beursdroom van taxi-app Didi . De beursnieuwkomer keldert met een vijfde na een ban uit de Chinese appstores. Peking kondigt intussen meer regels aan.
  [naar artikel]
 9. Uber-kopie Didi trekt naar beurs van Hongkong in plaats van Wall Street (20/10/2020 - Express)
  De Chinese taxi-app Didi heeft plannen om op de beurs van Hongkong te noteren volgend jaar, volgens bronnen van het... The post Uber-kopie Didi trekt naar beurs van Hongkong in plaats van Wall Street appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 10. Beursdebuut 'Chinese Uber' Didi Chuxing is voltreffer (30/06/2021 - De Tijd)
  19:11 De Chinese taxi-app Didi Chuxing haalde woensdag 4,4 miljard dollar op bij haar beursdebuut in New York. Op het thuisfront voert de overheid de druk op.
  [naar artikel]
 11. Rapid Wenen-coach: “Naar Genk gekomen om drie punten te veroveren” (23/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  Racing Genk neemt het donderdag op de vijfde speeldag van de groepsfase van de Europa League in eigen huis op tegen Rapid Wenen. De Limburgers staan na vier speeldagen samen met Athletic Bilbao met zes punten aan kop in de poule. Rapid Wenen en Sassuolo volgen op één punt.
  [naar artikel]
 12. 'Chinese Uber' stopgezet nadat chauffeur passagier verkracht en vermoord (26/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Chinese vervoersmaatschappij Didi Chuxing schort haar carpoolapp Didi Hitch op nadat een chauffeur op vrijdag een 20-jarige vrouwelijke...
  [naar artikel]
 13. Uber verkoopt zijn activiteiten in China aan rivaal Didi Chuxing (01/08/2016 - De Redactie)
  De Amerikaanse taxidienst Uber werpt de handddoek in de ring na een lange en geldverslindende strijd met zijn Chinese concurrent Didi Chuxing.
  [naar artikel]
 14. “1,7 miljoen? Hij heeft tot nu toe 60 euro gestort” (13/10/2016 - Het Belang van Limburg)
  Davy Simons (28) uit Houthalen-Helchteren is gisteren veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding van 1,7 miljoen euro aan zijn ex-vriendin Didi Swiers (22), die hij in 2012 drie kogels door het hoofd joeg nadat ze hem dumpte. Haar ouders krijgen 30.000 euro. Maar of Didi, die voor altijd hulpbehoevend is, dat geld ooit op haar bankrekening zal zien verschijnen, is zeer twijfelachtig. “Simons heeft tot op vandaag amper vier keer 15 euro gestort op de rekening van mijn cliënte”, stelt Didi’s advocaat Steve Geerdens.
  [naar artikel]
 15. Rapid 1 voor 1: straffe cijfers van Grüll en Fountas (16/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  Een hoop wist-je-dat-jes van de verwachte elf van Rapid Wien, dat meestal zoals Genk in een 4-2-3-1 mét hoge backs uitkomt.
  [naar artikel]
 16. Didi verkocht álles voor bitcoin. In afwachting van prijsexplosie woont hij op camping met gezin (05/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Dat Didi Taihuttu gelooft in bitcoin, is een understatement. De 39-jarige Nederlander zette zijn huis te koop voor bitcoin en ook zijn auto, motor,...
  [naar artikel]
 17. Lierse mama maakt helm dragen weer hip met zelfontworpen stickers (07/09/2020 - VRT NWS)
  De Lierse Hanne Luyten wil iedereen aanmoedigen om een helm te dragen op de fiets. Enkele weken geleden werd ze vlak voor haar deur aangereden door een auto. "Toen besefte ik dat ik eigenlijk met m'n leven speelde door geen helm op te zetten", vertelt ze op Radio 2 Antwerpen. Hanne heeft nu samen met illustrator Eva Mouton stickers ontworpen om het dragen van een helm aan te moedigen.
  [naar artikel]
 18. 'Chinese Uber' stopgezet nadat chauffeur vrouwelijke passagier verkracht en vermoord (26/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Chinese vervoersmaatschappij Didi Chuxing schort haar carpoolapp Didi Hitch op nadat een chauffeur op vrijdag een 20-jarige vrouwelijke...
  [naar artikel]
 19. Japanse parlementsleden houden rampenoefening mét opvouwbare helm (27/11/2019 - VRT NWS)
  Vreemd schouwspel in het Japanse parlement. Daar zaten de aanwezigen in het halfrond met op hun hoofd een opvouwbare helm. Het hoofddeksel is een onderdeel van een noodpakket dat getest werd tijdens een rampenoefening. De opvouwbare helm moet de parlementsleden bescherming bieden bij een aardbeving.
  [naar artikel]
 20. Opnieuw komt Chinees techbedrijf in aanvaring met Peking: onderzoek naar cybersecurity bij Didi, het Chinese Uber (02/07/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Opnieuw komt Chinees techbedrijf in aanvaring met Peking: onderzoek naar cybersecurity bij Didi, het Chinese Uber De Chinese overheid kondigt een onderzoek naar de cyberveiligheid bij de Chinese taxi-app Didi aan. De beurskoers op Wall Street donderde in een eerste reactie zowat 7 procent lager. Met de beursgang werd woensdag nog 4,4 miljard dollar opgehaald. Het was de grootste beursgang van een Chinees bedrijf in New York sinds die van webwinkel […] Lees dit artikel: Opnieuw komt Chinees techbedrijf in aanvaring met Peking: onderzoek naar cybersecurity bij Didi, het Chinese Uber
  [naar artikel]
 21. Ouders in hoofd geschoten Didi krijgen 30.000 euro ondanks protest Houthalense dader (09/12/2020 - Het Belang van Limburg)
  Davy Simons moet de ouders van zijn ex-vriendin Didi Swiers een schadevergoeding van 30.000 euro betalen. Dat heeft het Antwerps hof van beroep beslist. De Houthalenaar joeg op 23 juli 2012 drie kogels door het hoofd van het toen 19-jarige meisje.
  [naar artikel]
 22. 'Chinese Uber' Didi Chuxing trekt naar Wall Street (11/06/2021 - De Tijd)
  09:51 De taxidienst Didi Chuxing tekent met zijn intrede op Wall Street voor een van de grootste technologiebeursgangen van dit jaar. De Chinese variant van Uber mikt volgens het persagentschap Bloomberg op...
  [naar artikel]
 23. Fietshelm saai? Dan heb je de Lego-helm nog niet gezien (04/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  In een poging om het voor kinderen aantrekkelijker te maken om een helm te dragen op de fiets, bedachten twee Scandinavische collega's de
  [naar artikel]
 24. ‘Chinese Uber’ Didi Chuxing lonkt naar Hongkongse beurs (20/10/2020 - De Tijd)
  15:34 Didi Chuxing, de Chinese variant van de taxidienst Uber, wil volgend jaar naar de beurs van Hongkong tegen een waardering van ruim 60 miljard dollar. Dat vernam het persbureau Reuters van ingewijden.
  [naar artikel]
 25. Uber fuseert Chinese activiteiten met rivaal Didi Chuxing (01/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Didi Chuxing, de grootste Chinese taxi-app, gaat fuseren met de activiteiten in China van zijn Amerikaanse rivaal Uber. Dat meldt het financieel
  [naar artikel]
 26. Uber fuseert Chinese activiteiten met rivaal Didi Chuxing (01/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Didi Chuxing, de grootste Chinese taxi-app, gaat fuseren met de activiteiten in China van zijn Amerikaanse rivaal Uber. Dat meldt het financieel
  [naar artikel]
 27. 'Chinese Uber' Didi Chuxing wil 4 miljard dollar ophalen bij beursgang (25/06/2021 - De Tijd)
  10:15 De grootste alternatieve taxidienst van China mikt bij zijn geplande beursgang op een waardering van 62 tot 67 miljard dollar. De intrede op Wall Street zou Didi Chuxing ongeveer 4 miljard dollar aan ...
  [naar artikel]
 28. Genk-doelman Bizot moet geblesseerd toekijken tegen Rapid (23/11/2016 - Sporza)
  Racing Genk ontvangt Rapid Wenen in de Europa League. Bij winst kan de club zich plaatsen voor de volgende ronde.
  [naar artikel]
 29. VIDEO. “Altijd helm op sinds fietsongeval” (05/09/2017 - Het Belang van Limburg)
  Bij de start van het nieuwe schooljaar bulkt het weer van de fietsertjes in het verkeer. Steeds meer kinderen dragen een fietshelm. Al zijn niet al die helmen even veilig, zo blijkt uit onderzoek van Test-Aankoop. Op basisschool De Kievit in Kiewit draagt ongeveer een derde van de fietsers een helm. “Ik draag al mijn hele leven lang een helm als ik op de fiets kruip”, zegt Wander Snijkers (10). “Waarom? Omdat dat gewoon veiliger is.”
  [naar artikel]
 30. Jarenlange terreur met schietpartij als ontknoping (07/04/2019 - De Morgen)
  Didi Swiers wilde legerpiloot worden. Toen ze 19 was, schoot haar ex Davy Simons die droom aan diggelen. Met één kogel in haar gezicht, één in haar achterhoofd en één in haar rug. 'Van haar zal niets meer komen', sprak Simons. Vanmiddag komt Didi Swiers op het assisenproces zelf vertellen en tonen wat er van haar is geworden.
  [naar artikel]
 31. Estse ref van Rapid Wien - KRC Genk floot vijf jaar geleden ook Genkse uitmatch in Cork (14/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  UEFA duidde dinsdag Kristo Tohver (40) aan als scheidsrechter van de wedstrijd Rapid Wien-KRC Genk (donderdag 18.45u).
  [naar artikel]
 32. Beloning voor helm en fluohesje op fiets (06/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Voor het derde schooljaar op rij loopt in heel Vlaanderen de actie 'Helm Op Fluo Top'. Die dient om leerlingen uit de kleuter- en lagere school te...
  [naar artikel]
 33. Rapid Wenen gooit coach én sportdirecteur op straat (07/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Mike Büskens moet na amper vijf maanden opstappen als coach van Rapid Wenen, tegenstander van Racing Genk in Europa League-groep F. De Duitser is
  [naar artikel]
 34. Barista Didi Sas maalt zijn bonen al fietsend: mobiele koffiebar vanaf april op Operaplein (16/12/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Didi Sas (38) noemt zichzelf de Smiling Barista. Omdat hij eerlijke koffie verkoopt, mét een vleugje humor. Vanaf april staat hij elke woensdag en donderdag op het Operaplein met de Velopresso, de allereerste duurzame mobiele koffiebar in België.
  [naar artikel]
 35. Peter Maes: "Doelstelling van drie thuiszeges tegen Rapid vervolmaken" (23/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  RC Genk neemt het donderdagavond op de vijfde speeldag van de groepsfase in de Europa League in eigen huis op tegen Rapid Wien. De Limburgers
  [naar artikel]
 36. VAB: "Vermijd hoofdletsels bij skiongevallen, draag een helm" (09/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een helm is een hoofdzaak. Niet alleen bij het rijden met de (motor)fiets, maar ook bij het skiën. Tegenover 2009 zijn er in de wintervakantie van...
  [naar artikel]
 37. Twee op de drie fietsers in Wallonië rijden zonder helm (03/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  29 procent van de fietsers in Wallonië draagt een helm als ze zich met een fiets verplaatsen. Dat blijkt uit een studie van het Waalse Agentschap...
  [naar artikel]
 38. Met deze helm bestormt Vandoorne straks de F1-top (21/02/2017 - Sporza)
  Nog één maand en Stoffel Vandoorne mag rondjes afmalen in de GP van Australië. Op de auto is het nog even wachten, maar vanaf vandaag weten we wel hoe zijn helm er zal uitzien.
  [naar artikel]
 39. Racing Genk hoopt tegen Rapid Wenen sterke thuisreeks te bevestigen (23/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  Racing Genk neemt het donderdag op de vijfde speeldag van de groepsfase van de Europa League in eigen huis op tegen Rapid Wenen. De Limburgers staan na vier speeldagen samen met Athletic Bilbao met zes punten aan kop in de poule. Rapid Wenen en Sassuolo volgen op één punt. “We willen onze doelstelling van bij het begin van de campagne, onze drie thuiswedstrijden winnen, donderdag vervolmaken”, legde Peter Maes daags voor het treffen uit op een persconferentie.
  [naar artikel]
 40. QUIZ. Top Gun-helm brengt 333.000 dollar op, wat weet jij nog over dé ultieme eightiesfilm met Tom Cruise? (31/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De originele helm van Top Gun-hoofdpersonage Pete ‘Maverick’ Mitchell, gedragen door Tom Cruise, is op een veiling in Los Angeles verkocht voor...
  [naar artikel]
 41. Rapid Wenen stuurt coach Damir Canadi de laan uit (09/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Damir Canadi staat niet langer aan het hoofd van Rapid Wenen. Dat heeft de Oostenrijkse club bekendgemaakt. Druppel was de 3-0 oplawaai die de
  [naar artikel]
 42. Een Griekse prijsschutter in een selectie die niet de helft waard is van die van AA Gent: tien weetjes over Rapid Wenen (31/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Rapid Wenen dus, voor AA Gent in de derde voorronde van de Champions League. Enkele weetjes over de Oostenrijkse traditieclub:
  [naar artikel]
 43. Helm aan, vliegangst uit (12/04/2019 - De Morgen)
  Een tergend trage vlucht? Een luidruchtige reisgezel? Een over-aromatische maaltijd? Volgens vliegtuigbouwer Airbus worden zulke ongemakken verleden tijd met hun virtual reality-helm. Die zou ook de vliegangst van passagiers doen afnemen.
  [naar artikel]
 44. 'Chinese Uber' stopgezet nadat chauffeur vrouwelijke passagier verkracht en vermoord (26/08/2018 - De Morgen)
  De Chinese vervoersmaatschappij Didi Chuxing schort haar carpoolapp Didi Hitch op nadat een chauffeur op vrijdag een 20-jarige vrouwelijke passagier heeft verkracht en vermoord. De chauffeur is opgepakt en in verdenking gesteld, aldus de politie. 
  [naar artikel]
 45. Met ‘Iron Man VR’ kruip je letterlijk in de helm van de superheld (09/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Je PlayStation VR-bril op je kruin zetten staat in Iron Man VR gelijk aan het opzetten van de iconische helm van de superheld. Moeilijker is het...
  [naar artikel]
 46. Dit is de snelste skiër van België. (15/02/2020 - Het Belang van Limburg)
  Ik sta naast hem op de skipiste. Hij draagt een rood latex-pak, mompelt wat door zijn helm en gebaart me dichterbij te komen. Aan zijn benen heeft hij spoilers getapet, zijn helm ziet er buitenaards uit en zijn rode rubberen pak glimt als nooit tevoren in de ochtendzon. Zo nu en dan glijden er wolkjes van onder zijn Ferrari-helm. Het is koud die ochtend op de piste Chabrières, de moeder van alle pistes… De snelste skipiste ter wereld ook, de enige plaats waar het sneller gaat dan 250km/u.
  [naar artikel]
 47. Nainggolan wint bij Rapid Wenen, Arsenal lijdt schipbreuk in Wit-Rusland en Luyindama scoort maar doet érg slechte zaak met Galatasaray (14/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Inter Milaan heeft vandaag met 0-1 van Rapid Wenen gewonnen in een heenwedstrijd van de zestiende fniales van de Europa League. Radja Nainggolan...
  [naar artikel]
 48. China neemt almaar meer techbedrijven in het vizier: na Didi uit app stores te weren, start het land een onderzoek bij 3 andere bedrijven (05/07/2021 - Express)
  Lees dit artikel: China neemt almaar meer techbedrijven in het vizier: na Didi uit app stores te weren, start het land een onderzoek bij 3 andere bedrijven De Chinese autoriteiten beschuldigen de Chinese taxi-app Didi van het illegaal verzamelen van persoonsgegevens. Daarom hebben ze beslist om de app uit de grote app stores te weren. Intussen hebben de autoriteiten ook een onderzoek gestart bij drie andere techbedrijven. De Chinese toezichthouder CAC liet afgelopen vrijdag al weten dat het een onderzoek was gestart […] Lees dit artikel: China neemt almaar meer techbedrijven in het vizier: na Didi uit app stores te weren, start het land een onderzoek bij 3 andere bedrijven
  [naar artikel]
 49. Rapid Wenen-coach Canadi: "Naar Genk gekomen om drie punten te veroveren" (23/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Racing Genk neemt het op de vijfde speeldag van de groepsfase van de Europa League in eigen huis op tegen Rapid Wenen. De Limburgers staan na
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.