Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

25 October 2021
21:21 uur

Amerikaanse inflatie stijgt meer dan verwacht: “Hoge inflatie zal niet snel verdwijnen”

Express

13/10/2021 - 18:48

Lees dit artikel: Amerikaanse inflatie stijgt meer dan verwacht: “Hoge inflatie zal niet snel verdwijnen” De inflatie in de Verenigde Staten kwam in september uit op 5,4 procent (op jaarbasis). Dat is 0,1 procent meer dan verwacht. Het is de hoogste prijsstijging sinds januari 1991. ING-econoom James Knightley verwacht niet dat de stevige inflatie snel zal verdwijnen. De stevige inflatie in de VS is voornamelijk het gevolg van de toegenomen […] Lees dit artikel: Amerikaanse inflatie stijgt meer dan verwacht: “Hoge inflatie zal niet snel verdwijnen”


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP EXPRESS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. “Tijdelijke inflatie” dan toch niet zo tijdelijk (15/09/2021 - Express)
  Lees dit artikel: “Tijdelijke inflatie” dan toch niet zo tijdelijk Een reeks gerenommeerde zakenkranten uiten woensdag hun twijfels over het “tijdelijk” karakter van de inflatie, zoals die ons door de centrale banken wordt voorgespiegeld. Volgens de Franse zakenkrant Les Echos “zal de inflatiegolf zeker nog enkele kwartalen aanhouden”. De Financial Times kopt dat “Europa de hitte van stijgende energieprijzen begint te voelen” en “ vastgoedprijzen […] Lees dit artikel: “Tijdelijke inflatie” dan toch niet zo tijdelijk
  [naar artikel]
 2. “Bereid je voor op inflatie in de eurozone door hoge gasprijzen” (19/09/2021 - Express)
  Lees dit artikel: “Bereid je voor op inflatie in de eurozone door hoge gasprijzen” Economen waarschuwen dat stijgende energieprijzen de inflatie in Europa dit jaar omhoog zullen duwen. Dat zou het economisch herstel na de pandemie wel eens kunnen vertragen. Dit jaar zijn de Europese aardgasprijzen al verdubbeld terwijl de winter nog moet aanbreken. Het Noorse Equinor, Europa’s grootste gasleverancier, zei vorige week dat de hoge prijzen tot volgend […] Lees dit artikel: “Bereid je voor op inflatie in de eurozone door hoge gasprijzen”
  [naar artikel]
 3. Fed-voorzitter: “Inflatie is frustrerend en houdt tot volgend jaar aan” (30/09/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Fed-voorzitter: “Inflatie is frustrerend en houdt tot volgend jaar aan” Federal Reserve-voorzitter Jerome Powell verwacht nog steeds dat de inflatie uiteindelijk zal afnemen, maar ziet niettemin de huidige druk doorlopen tot in 2022. De leider van de Amerikaanse centrale bankenkoepel merkte ook op dat de huidige inflatiedruk “frustrerend” is. Een paar betekenisvolle opmerkingen van de Fed-chef bij een door de Europese Centrale Bank (ECB) georganiseerde […] Lees dit artikel: Fed-voorzitter: “Inflatie is frustrerend en houdt tot volgend jaar aan”
  [naar artikel]
 4. “Nog minstens een jaar van hoge en aanhoudende inflatie” (19/10/2021 - Express)
  Lees dit artikel: “Nog minstens een jaar van hoge en aanhoudende inflatie” Mohamed El-Erian, economisch hoofdadviseur van verzekeringsmaatschappij Allianz, zegt dat beleggers zich moeten voorbereiden op een grotere marktvolatiliteit als de Federal Reserve zijn corona-stimulusafbeleid afbouwt. Dat meldt persagentschap Bloomberg. “Ik maak me een beetje zorgen dat deze prachtige wereld van lage volatiliteit, waarin alles omhooggaat, tot een einde kan komen met een hogere volatiliteit”, zei El-Erian, […] Lees dit artikel: “Nog minstens een jaar van hoge en aanhoudende inflatie”
  [naar artikel]
 5. Janet Yellen: “Inflatie VS eind dit jaar in lijn met doelstelling Fed” (04/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De inflatie in de Verenigde Staten zal tegen het einde van dit jaar op maandbasis in lijn zijn met de beoogde doelstelling van centralebankenkoepel Federal Reserve. Zelfs al is op jaarbasis dan nog sprake van een hoge inflatie. Die verwachting sprak de Amerikaanse minister van Financiën Janet Yellen uit.
  [naar artikel]
 6. Amerikaanse inflatie verliest lichtjes aan kracht (14/09/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Amerikaanse inflatie verliest lichtjes aan kracht De Amerikaanse inflatie kwam in augustus uit op 5,3 procent op jaarbasis. Dat zijn 10 basispunten minder dan verwacht. De kerninflatie was eveneens lager dan verwacht. Economen gingen uit van een kerninflatie van 4,2 procent, maar die bleef uiteindelijk beperkt tot 4 procent. De inflatie zit nu al enkele maanden in de lift in de […] Lees dit artikel: Amerikaanse inflatie verliest lichtjes aan kracht
  [naar artikel]
 7. Panische angst of voorzichtig optimisme? Amerikaanse topbedrijven spraken nog nooit zoveel over inflatie (23/06/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Panische angst of voorzichtig optimisme? Amerikaanse topbedrijven spraken nog nooit zoveel over inflatie De Amerikaanse inflatie is niet het enige dat toeneemt. Vooral de angst voor inflatie stijgt dramatisch. Nog nooit namen bedrijven uit de beursindex S&P 500 het woord “inflatie” zoveel in de mond als tijdens teleconferenties in 2021. Is het een teken van paniek of vreemd genoeg een optimistisch signaal? Inflatie-manie: iedereen die de Amerikaanse economie […] Lees dit artikel: Panische angst of voorzichtig optimisme? Amerikaanse topbedrijven spraken nog nooit zoveel over inflatie
  [naar artikel]
 8. Fed bezorgd om uitblijvende inflatie (16/08/2017 - De Tijd)
  22:39 Bestuurders van de Amerikaanse centrale bank houden er rekening mee dat de inflatie minder snel zal stijgen dan verwacht, wat een nieuwe renteverhoging bemoeilijkt. Dat blijkt uit de notulen.
  [naar artikel]
 9. “Bevoorradingscrisis leidt tot schrikwekkend hoge inflatie in Verenigd Koninkrijk” (19/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De bevoorradingscrisis in het Verenigd Koninkrijk leidt tot een “schrikwekkend hoge inflatie” die vooral een bedreiging vormt voor de allerarmsten. Dat heeft de topman van de sectororganisatie Food and Drink Federation (FDF) tijdens een parlementaire hoorzitting gezegd. De Britse vrachtvervoerdersorganisatie Road Haulage Association (RHA) liet weten dat het maar niet betert met chauffeurstekorten ondanks een reeks maatregelen van de regering.
  [naar artikel]
 10. Jerome Powell verwacht dat de inflatie zal terugkeren naar 2 procent (22/06/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Jerome Powell verwacht dat de inflatie zal terugkeren naar 2 procent De Amerikanen werden de afgelopen twee maanden om de oren geslagen met stevige inflatiecijfers. Desalniettemin verwacht Jerome Powell, de voorzitter van de Federal Reserve, dat de inflatie uiteindelijk zal terugkeren naar 2 procent, de doelstelling van de Amerikaanse centrale bank. In mei kwam de Amerikaanse inflatie uit op 5 procent. Dat was het hoogste cijfer […] Lees dit artikel: Jerome Powell verwacht dat de inflatie zal terugkeren naar 2 procent
  [naar artikel]
 11. [VIDEO] - Wat is inflatie en wat zijn de gevolgen ervan? (28/02/2017 - De Redactie)
  De inflatie in ons land is gestegen tot 3 procent. Zo'n hoge inflatie heeft gevolgen, onder meer voor spaarders. Michaël Van Droogenbroeck legt uit.
  [naar artikel]
 12. Amerikaanse inflatie op hoogste peil in zes jaar (12/06/2018 - De Tijd)
  15:19 De toename van de inflatie tot 2,8 procent kan de Amerikaanse centrale bank ertoe aanzetten de rente meer te verhogen dan verwacht.
  [naar artikel]
 13. Inflatie eurozone stijgt naar hoogste peil in 13 jaar (01/10/2021 - De Tijd)
  11:42 De zeer hoge inflatie zal wellicht de druk op de Europese Centrale Bank (ECB) verhogen om haar stimulus af te bouwen.
  [naar artikel]
 14. JP Morgan: “Bezorgdheden over de inflatie stuwen Bitcoin hoger” (21/10/2021 - Express)
  Lees dit artikel: JP Morgan: “Bezorgdheden over de inflatie stuwen Bitcoin hoger” Bitcoin (BTC), de grootste cryptomunt op de markt, was woensdag even 67.000 dollar waard, een nieuw record. Veel experts zijn ervan overtuigd dat de nieuwe recordkoers het gevolg is van de lancering van een BTC-ETF in de Verenigde Staten, maar de Amerikaanse bank JP Morgan denkt dat de inflatiezorgen aan de basis van de recente […] Lees dit artikel: JP Morgan: “Bezorgdheden over de inflatie stuwen Bitcoin hoger”
  [naar artikel]
 15. Amerikaanse inflatie op hoogste peil sinds 2008 (12/05/2021 - De Tijd)
  14:40 De Amerikaanse inflatie is in april onverwacht boven 4 procent gestegen. Daardoor groeit de inflatievrees en stijgt de langetermijnrente.
  [naar artikel]
 16. Warren Buffett noemt de bedrijven die goed presteren bij hoge inflatie (21/08/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Warren Buffett noemt de bedrijven die goed presteren bij hoge inflatie Hoewel veel economen en andere financiële experts zeggen dat het huidige inflatietempo niets is om je zorgen over te maken, is geldontwaarding zo goed als onafwendbaar tegenwoordig in de VS. Maar als het op investeren aankomt, meent “het Orakel van Omaha” Warren Buffett dat er sommige bedrijven zijn die meer kans hebben om te slagen […] Lees dit artikel: Warren Buffett noemt de bedrijven die goed presteren bij hoge inflatie
  [naar artikel]
 17. Wall street: inflatie versus resultatenseizoen (13/07/2021 - De Tijd)
  18:03 De Amerikaanse inflatie steeg in juni meer dan verwacht. JPMorgan Chase en Goldman Sachs overtroffen dan weer alle verwachtingen met hun resultaten.
  [naar artikel]
 18. Deze beleggingen bieden de beste bescherming tegen de inflatie (14/10/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Deze beleggingen bieden de beste bescherming tegen de inflatie De inflatie scheert hoge toppen. Wie zijn geld op een spaarboekje laat staan, moet aan koopkracht inboeten. Daarom is het belangrijk om een deel van je kapitaal te beleggen. De Amerikaanse bank Wells Fargo heeft een onderzoek gedaan naar de activa die de beste bescherming bieden tegen de inflatie. De Amerikaanse inflatie kwam in september […] Lees dit artikel: Deze beleggingen bieden de beste bescherming tegen de inflatie
  [naar artikel]
 19. Belgische inflatie stijgt tot boven het niveau van 2 procent: hoe komt dat? (29/07/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Belgische inflatie stijgt tot boven het niveau van 2 procent: hoe komt dat? De Belgische inflatie is in juli gestegen met 2,27 procent. Dat meldt het Belgische statistiekbureau Statbel donderdag. De toename van de inflatie is voornamelijk te wijten aan hogere prijzen voor energie. Het leven in ons land is deze maand 2,27 procent duurder geworden, Dat is een stevige toename in vergelijking met het inflatiecijfer in juni. […] Lees dit artikel: Belgische inflatie stijgt tot boven het niveau van 2 procent: hoe komt dat?
  [naar artikel]
 20. Inflatie in eurozone stijgt naar meer dan 2 procent (18/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  In de eurozone is de inflatie in juli boven de grens van 2 procent uitgekomen. Op jaarbasis stegen de consumentenprijzen met 2,2 procent. Dat heeft het Europese statistiekbureau Eurostat woensdag bekendgemaakt. De inflatie is daarmee het hoogst sinds oktober 2018.
  [naar artikel]
 21. Amerikaanse inflatie schiet naar hoogste peil sinds 2008 (12/05/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Amerikaanse inflatie schiet naar hoogste peil sinds 2008 De Amerikaanse inflatie is in april op jaarbasis gestegen met 4,2 procent. Dat is het hoogste peil in meer dan tien jaar en veel hoger dan de verwachtingen. Waarom is dit belangrijk? De afgelopen maanden is al meermaals duidelijk geworden dat de beleggers als de dood zijn voor een te stevige inflatie. Indien de inflatie […] Lees dit artikel: Amerikaanse inflatie schiet naar hoogste peil sinds 2008
  [naar artikel]
 22. Inflatie in eurozone op 3 procent, wat betekent dat? "Na corona algemene inhaalbeweging van consumenten in alle sectoren" (09/09/2021 - VRT NWS)
  Gaan tanken, je energiefactuur betalen, nieuwe schoenen kopen... Je hebt het misschien al gemerkt: het leven is de voorbije maanden duurder geworden. In economische termen heet het dat de inflatie stijgt. In augustus is de inflatie in de eurozone gestegen tot 3 procent, het hoogste niveau sinds het najaar van 2011. Het is meer dan de 2 procent inflatie die de Europese Centrale Bank nastreeft. Ze komt vandaag bijeen om de situatie te bespreken. Hoe komt dat, die stijgende inflatie, en is het iets structureels?
  [naar artikel]
 23. Doemscenario’s over ontsporende inflatie weinig waarschijnlijk (06/09/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Doemscenario’s over ontsporende inflatie weinig waarschijnlijk Knelpunten gelinkt aan het herstel na corona zorgen voor snel oplopende inflatie, maar dat is allicht een tijdelijk fenomeen. Via de automatische indexering vertaalt die extra inflatie zich in België wel in sterkere loonstijgingen. Zoals al eerder aangekondigd, zit de inflatie de jongste maanden stevig in de lift. Begin dit jaar bedroeg de totale inflatie, […] Lees dit artikel: Doemscenario’s over ontsporende inflatie weinig waarschijnlijk
  [naar artikel]
 24. Inflatie in Verenigde Staten stijgt tot 5,4 procent (13/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  In de Verenigde Staten is de inflatie, de mate waarin consumptiegoederen het afgelopen jaar duurder zijn geworden, deze maand gestegen tot 5,4 procent. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Arbeid bekend. De prijsstijgingen gaan nog iets sneller dan in augustus, toen de inflatie 5,3 procent bedroeg.
  [naar artikel]
 25. Sector bepleit duurdere dienstencheques: “We kunnen oprukkende inflatie niet meer de baas” (20/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De prijs van een dienstencheque moet omhoog. Dat bepleiten de dienstenchequebedrijven. De bedrijven kunnen de oprukkende inflatie niet meer de baas, waarschuwen ze.
  [naar artikel]
 26. Belgische inflatie stijgt voor de vierde maand op rij (30/07/2018 - De Tijd)
  13:26 De inflatie is in juli gestegen van 2,08 naar 2,17 procent. Onder meer hotelkamers, vliegtuigtickets en elektriciteit werden duurder.
  [naar artikel]
 27. Economische historicus Niall Ferguson: “De inflatie kan een herhaling worden van de late jaren 60, toen de Fed de controle verloor” (03/09/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Economische historicus Niall Ferguson: “De inflatie kan een herhaling worden van de late jaren 60, toen de Fed de controle verloor” De economische historicus Niall Ferguson sluit niet uit dat een oplopende inflatie kan leiden tot taferelen vergelijkbaar met de late jaren 60. Toen heeft McChesney Martin, de toenmalige voorzitter van de Federal Reserve, de controle over de inflatieverwachting verloren. Ferguson zei in een interview met CNBC dat de oplopende inflatie een enorme uitdaging vormt voor […] Lees dit artikel: Economische historicus Niall Ferguson: “De inflatie kan een herhaling worden van de late jaren 60, toen de Fed de controle verloor”
  [naar artikel]
 28. Moeten we bang zijn voor inflatie? (04/05/2021 - De Tijd)
  16:54 Een waarschuwing van de Amerikaanse investeerder Warren Buffett heeft bij sommige beleggers de inflatievrees weer doen opflakkeren. Waarom stijgt de inflatie en is die toename duurzaam en verontrusten...
  [naar artikel]
 29. Inflatie Verenigde Staten stijgt naar het hoogste niveau in bijna 13 jaar (13/07/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Inflatie Verenigde Staten stijgt naar het hoogste niveau in bijna 13 jaar Er lijkt maar geen einde te komen aan de oplopende inflatie in de Verenigde Staten (VS). Na de kaap van 5 procent te ronden in mei bedroeg de inflatie in juni 5,4 procent. Dat is het hoogste niveau in bijna 13 jaar. Met een toename van maar liefst 5,4 procent op jaarbasis kwam de Amerikaanse […] Lees dit artikel: Inflatie Verenigde Staten stijgt naar het hoogste niveau in bijna 13 jaar
  [naar artikel]
 30. Hoge inflatie heeft ook goede kanten: ruim 400.000 bedienden mogen uitkijken naar 2,3 procent meer loon (29/09/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Hoge inflatie heeft ook goede kanten: ruim 400.000 bedienden mogen uitkijken naar 2,3 procent meer loon Onder invloed van de hoge inflatie zullen de meer dan 400.000 bedienden die deel uitmaken van paritair comité 200 – de grootste groep bedienden in ons land – in januari hun loon ook stevig zien stijgen. Hr-dienstverlener SD Worx verwacht dat de lonen met 2,32 procent omhoog zullen gaan, zo vernam nieuwsdienst Belga. Het loon […] Lees dit artikel: Hoge inflatie heeft ook goede kanten: ruim 400.000 bedienden mogen uitkijken naar 2,3 procent meer loon
  [naar artikel]
 31. Hoogste Europese inflatie in negen jaar uitdaging voor ECB (31/08/2021 - De Tijd)
  11:43 De inflatie in de eurozone is in augustus gestegen naar 3 procent, het hoogste peil sinds 2012. De Europese Centrale Bank (ECB) gelooft dat de hoge inflatie tijdelijk is.
  [naar artikel]
 32. 'Massale stimulus leidt niet tot hoge inflatie' (06/04/2020 - De Tijd)
  15:36 Volgens hoofdeconoom Samy Chaar van de Zwitserse private bank Lombard Odier hoeven we geen hoge inflatie te verwachten als gevolg van de geldcreatie van centrale banken.
  [naar artikel]
 33. Inflatie stijgt naar 0,46 procent, negatieve inflatie voor voeding (25/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De inflatie is ons land is gestegen naar 0,46 procent in februari, tegen 0,26 procent in januari. Dat blijkt uit cijfers van het Belgisch statistiekbureau Statbel. Kortingen zorgen mee voor een negatieve inflatie voor voeding.
  [naar artikel]
 34. Inflatie stijgt naar 2,3 procent (28/07/2016 - De Tijd)
  12:22 De inflatie in België is in juli gestegen naar 2,28 procent. Het is de vijfde maand op rij dat de inflatie boven de 2 procent uitkomt.
  [naar artikel]
 35. Inflatie in eurozone stijgt naar 4 procent (05/04/2019 - De Morgen)
  Belgische inflatie blijft veel hoger dan Europees gemiddelde
  [naar artikel]
 36. Lonen en uitkeringen stijgen met 2 procent door hoge inflatie (30/08/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Door de sterke inflatie is in augustus de spilindex overschreden. Daardoor zullen sociale uitkeringen, pensioenen en ambtenarenweddes de komende maanden met 2 procent stijgen. Dat meldt statistiekbureau Statbel. De hoge inflatie heeft vooral te maken met prijsstijgingen voor energie.
  [naar artikel]
 37. Cijfers: inflatie en werkloosheid (31/07/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Cijfers: inflatie en werkloosheid Eurostat publiceerde vrijdag een aantal cijfers. Vandaag hebben we die verwerkt in enkele grafieken. Jaarlijkse inflatie stijgt naar 2,2%  Volgens een flash-raming van Eurostat, het bureau voor de statistiek van de Europese Unie, zal de inflatie op jaarbasis in juli waarschijnlijk 2,2 procent bedragen. In juni bedroeg die 1,9 procent.  Energie zal in juli het […] Lees dit artikel: Cijfers: inflatie en werkloosheid
  [naar artikel]
 38. Inflatie stijgt in januari van 2,03 procent naar 2,65 procent (30/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De inflatie stijgt in januari van 2,03 procent naar 2,65 procent. Dat meldt de FOD Economie vandaag. De inflatie voor energie bedraagt nu 11,18
  [naar artikel]
 39. Amerikaanse inflatie in mei bedroeg 5 procent: hoogste punt sinds zomer 2008 (10/06/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Amerikaanse inflatie in mei bedroeg 5 procent: hoogste punt sinds zomer 2008 De Amerikaanse inflatie is in mei uitgekomen op 5 procent. Dat is de grootste toename van de inflatie sinds augustus 2008. Voor de tweede maand op rij is de Amerikaanse inflatie fors hoger geschoten. Na een stijging van 4,2 procent in april, bedroeg de inflatie in mei 5 procent. Dat cijfer ligt hoger dan de […] Lees dit artikel: Amerikaanse inflatie in mei bedroeg 5 procent: hoogste punt sinds zomer 2008
  [naar artikel]
 40. Inflatie in VS stijgt naar hoogste niveau in bijna 13 jaar (13/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De inflatie in de Verenigde Staten is in juni verder opgelopen naar het hoogste niveau in bijna dertien jaar. Volgens de Amerikaanse overheid namen de consumentenprijzen met 5,4 procent toe in vergelijking met een jaar eerder. Dat is sterker dan economen hadden verwacht.
  [naar artikel]
 41. Inflatie stijgt in januari van 2,03 naar 2,65 procent (30/01/2017 - Het Nieuwsblad)
  De inflatie stijgt in januari van 2,03 naar 2,65 procent. Dat meldt de FOD Economie maandag. De inflatie voor energie bedraagt nu 11,18 procent (tegenover 5,49 procent vorige maand en 2,24 procent in november), of het hoogste niveau voor deze productgroep sinds februari 2012. De spilindex voor het openbaar ambt en de sociale uitkeringen werd deze maand niet overschreden.
  [naar artikel]
 42. Roubini schetst horrorbeeld van crisis en hoge inflatie (30/09/2020 - De Tijd)
  13:56 Nouriel Roubini waarschuwt voor negatieve aanbodschokken en hoge inflatie over twee jaar.
  [naar artikel]
 43. Is de angst voor inflatie terecht? (27/05/2021 - De Morgen)
  De rente op de financiële markt stijgt en uw boodschappenmandje is duurder geworden. Maakt de inflatie haar rentree op de bühne? En wat betekent dat?
  [naar artikel]
 44. Lonen ambtenaren en uitkeringen stijgen sneller dan verwacht door hoge inflatie (30/08/2021 - Het Nieuwsblad)
  De inflatie in België is in augustus verder opgelopen, tot 2,73 procent, vooral onder impuls van de hoge energieprijzen. Daardoor is ook de spilindex overschreden, wat betekent dat de sociale uitkeringen, pensioenen en ambtenarenweddes de komende maanden met 2 procent stijgen. Dat blijkt maandag uit cijfers van het statistiekbureau Statbel.
  [naar artikel]
 45. Forse stijging Europese inflatie goed nieuws voor ECB (03/02/2021 - De Tijd)
  13:22 De inflatie in de eurozone is in januari veel meer gestegen dan verwacht. Maar die versnelling zal niet leiden tot een snelle afbouw van de stimulus van de Europese Centrale Bank (ECB).
  [naar artikel]
 46. Hoge inflatie doet uitkeringen en ambtenarenweddes sneller dan verwacht stijgen (30/08/2021 - Knack)
  De inflatie in België is in augustus verder opgelopen, tot 2,73 procent, vooral onder impuls van de hoge energieprijzen. Daardoor is ook de spilindex overschreden, wat betekent dat de sociale uitkeringen, pensioenen en ambtenarenweddes de komende maanden met 2 procent stijgen. Dat blijkt maandag uit cijfers van het statistiekbureau Statbel.
  [naar artikel]
 47. Uitkeringen en ambtenarenweddes stijgen sneller dan verwacht door hoge inflatie (30/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De inflatie in België is in augustus verder opgelopen, tot 2,73 procent, vooral onder impuls van de hoge energieprijzen. Daardoor is ook de spilindex overschreden, wat betekent dat de sociale uitkeringen, pensioenen en ambtenarenweddes de komende maanden met 2 procent stijgen. Dat blijkt maandag uit cijfers van het statistiekbureau Statbel.
  [naar artikel]
 48. Hoge inflatie doet uitkeringen en ambtenarenweddes sneller dat verwacht stijgen (30/08/2021 - Knack)
  De inflatie in België is in augustus verder opgelopen, tot 2,73 procent, vooral onder impuls van de hoge energieprijzen. Daardoor is ook de spilindex overschreden, wat betekent dat de sociale uitkeringen, pensioenen en ambtenarenweddes de komende maanden met 2 procent stijgen. Dat blijkt maandag uit cijfers van het statistiekbureau Statbel.
  [naar artikel]
 49. 'We mogen tijdelijk karakter hoge inflatie niet te veel beklemtonen' (14/10/2021 - De Tijd)
  16:15 De bestuurders van de Europese Centrale Bank (ECB) benadrukken iets te veel het tijdelijke karakter van de hoge inflatie. Dat zegt Pierre Wunsch, de Belgische ECB-bestuurder en gouverneur van de Natio...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.