Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

28 June 2022
05:21 uur

Vooruit-voorzitter Conner Rousseau dringt aan op verplichte vaccinatie: “Zo kunnen we onze vrijheid terugwinnen”

Gazet van Antwerpen

11/01/2022 - 22:08

Vooruit-voorzitter Conner Rousseau heeft dinsdag in Terzake aangedrongen op een parlementair debat over verplichte vaccinatie. Die verplichting moet volgens hem afgedwongen worden via het Covid Safe Ticket. “Zolang er geen zekerheid is dat omikron de laatste variant van het virus is, moeten we blijven inzetten op vaccinatie”, zei hij.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP GAZET VAN ANTWERPEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Vooruit-voorzitter Conner Rousseau over verplichte vaccinatie in zorg: “Beslissingen die je neemt, die voer je uit” (19/11/2021 - Gazet van Antwerpen)
  “Beslissingen die je neemt, die voer je uit.” Dat zegt Vooruit-voorzitter Conner Rousseau vrijdag over de verplichte vaccinatie in de zorg. Het kernkabinet raakte het daar eerder over eens, maar de PS komt daar nu op terug. Rousseau pleitte in De Ochtend op Radio 1 er ook voor om de tijdelijke werkloosheid voor de eventsector te verlengen.
  [naar artikel]
 2. ONZE OPINIE. Wie is Conner Rousseau om u en mij te belonen als was hij Sinterklaas? (18/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Conner Rousseau (Vooruit) wil gevaccineerden belonen met vrijheid. U leest het: belonen. Vorige week konden we dat met wat goede wil nog klasseren als een communicatieblunder in Terzake. Als slip of the tongue. Maar dat was het dus niet. De Vooruit-voorzitter herhaalt het in een ongetwijfeld grondig nagelezen opiniestuk in ‘De Standaard’. “Solidariteit wordt beloond met vrijheid.” Wat een paternalisme. Wie is Conner Rousseau om u en mij te belonen als was hij Sinterklaas die de brave kindjes lekkers geeft en de andere de roe?
  [naar artikel]
 3. Rousseau over ontslag niet-gevaccineerd zorgpersoneel: “Beslissingen die je neemt, die voer je uit” (19/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  “Beslissingen die je neemt, die voer je uit.” Dat zegt Vooruit-voorzitter Conner Rousseau vrijdag over de verplichte vaccinatie in de zorg. Het kernkabinet raakte het daar eerder over eens, maar de PS komt daar nu op terug. Rousseau pleitte er op Radio 1 ook voor om de tijdelijke werkloosheid voor de eventsector te verlengen.
  [naar artikel]
 4. Rousseau na bocht van PS over ontslag niet-gevaccineerd zorgpersoneel: “Beslissingen die je neemt, die voer je uit” (19/11/2021 - Het Nieuwsblad)
  “Beslissingen die je neemt, die voer je uit.” Dat zegt Vooruit-voorzitter Conner Rousseau vrijdag over de verplichte vaccinatie in de zorg. Het kernkabinet raakte het daar eerder over eens, maar de PS komt daar nu op terug. Rousseau pleitte er op Radio 1 ook voor om de tijdelijke werkloosheid voor de eventsector te verlengen.
  [naar artikel]
 5. Vooruit-voorzitter Conner Rousseau: “Btw-verlaging op elektriciteit én gas komt er” (10/03/2022 - Gazet van Antwerpen)
  “Wat het federale energieakkoord in de komende weken ook precies zal inhouden, de verlaging van de btw naar 6 procent zal er in zitten.” Dat zegt Vooruit-voorzitter Conner Rousseau donderdagavond op een congres van zijn partij rond klimaat.
  [naar artikel]
 6. Vooruit-voorzitter Conner Rousseau: “Btw-verlaging op elektriciteit én gas komt er” (10/03/2022 - Het Nieuwsblad)
  “Wat het federale energieakkoord in de komende weken ook precies zal inhouden, de verlaging van de btw naar 6 procent zal er in zitten.” Dat zegt Vooruit-voorzitter Conner Rousseau donderdagavond op een congres van zijn partij rond klimaat.
  [naar artikel]
 7. Rousseau niet te spreken over PS die kar keert rond verplichte vaccinatie in de zorg: "Beslissingen die je neemt, die voer je uit” (19/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het federale kernkabinet komt vanochtend bijeen om zich te beraden over de mogelijke verplichte vaccinatie in de zorg en zelfs in de hele samenleving. Nadat er begin deze week een akkoord was, verzet regeringspartij PS zich nu plots tegen een verplichting voor enkel het zorgpersoneel. Daardoor dreigt een conflict. Vooruit-voorzitter Conner Rousseau is daar niet over te spreken: “Beslissingen die je neemt, die voer je uit”, zei hij in De Ochtend op Radio 1.
  [naar artikel]
 8. Vooruit-voorzitter Conner Rousseau ondergaat nieroperatie: “Enorm veel pijn” (10/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Vooruit-voorzitter Conner Rousseau is woensdag geopereerd wegens een cyste op de nieren. Rousseau deelde vorige maand al in een Facebookbericht dat hij met spoed was opgenomen voor de aandoening. “De operatie woensdag duurde langer dan gepland. Ik lig nog steeds in het ziekenhuis, maar verwacht in de loop van de dag naar huis te mogen”, laat de politicus vandaag weten op Instagram.
  [naar artikel]
 9. Politici blijven verplichte vaccinatie op tafel leggen, ethici stellen zich daar vragen bij: “Overheid die vaccinatie afdwingt via coronapas, is laf” (22/12/2021 - Het Nieuwsblad)
  Een nieuwe dag, een nieuw geluid in het debat rond verplichte vaccinatie. Vandaag breekt CD&V-minister van Welzijn Wouter Beke een lans in Het Belang van Limburg. In Knack herhaalt Vooruit-voorzitter Conner Rousseau zijn standpunt. Alleen: het comité voor bio-ethiek formuleert net nu enkele aanbevelingen over die verplichting. En die zijn niet eenduidig positief, integendeel.
  [naar artikel]
 10. Conner Rousseau: "Vrijheid van de ongevaccineerde minderheid moet beperkt­ worden door een effectieve vaccinatieplicht" (17/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  “Zonder vaccinatiebewijs kom je nergens meer binnen, met vaccinatiebewijs overal”, daar pleit Vooruit-voorzitter Conner Rousseau voor in een opiniestuk in De Standaard. “Want zolang een bepaald percentage van de Vlamingen en Belgen ongevaccineerd blijft, heeft het virus voldoende bewegingsvrijheid om slachtoffers te maken.”
  [naar artikel]
 11. Politici blijven verplichte vaccinatie op tafel leggen, ethici stellen zich daar vragen bij: “Overheid die vaccinatie afdwingt via coronapas, is laf” (22/12/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Een nieuwe dag, een nieuw geluid in het debat rond verplichte vaccinatie. Vandaag breekt CD&V-minister van Welzijn Wouter Beke er een lans voor in Het Belang van Limburg. In Knack herhaalt Vooruit-voorzitter Conner Rousseau zijn standpunt. Alleen: het comité voor bio-ethiek formuleert net nu enkele aanbevelingen over die verplichting. En die zijn niet eenduidig positief, integendeel.
  [naar artikel]
 12. PVDA-voorzitter Raoul Hedebouw: “Vooruit wordt links ingehaald door CD&V” (24/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Raoul Hedebouw, de voorzitter van PVDA, opent in ‘De Zondag’ de aanval op Vooruit en haar voorzitter Conner Rousseau. “Veel leden zijn links”, zegt hij over de partij. “Maar Conner Rousseau, bijvoorbeeld, voert geen links discours.”
  [naar artikel]
 13. Vooruit-voorzitter Conner Rousseau kiest voor vervroegde vaccinatie met Johnson & Johnson (17/06/2021 - De Morgen)
  Vooruit-voorzitter Conner Rousseau (28) is gisteren gevaccineerd met Johnson & Johnson. Dat laat Rousseau zelf weten via sociale media. Hij koos vrijwillig voor de prik om niet te moeten wachten op een inenting met Pfizer of Moderna.
  [naar artikel]
 14. N-VA neemt forse bocht over verplicht vaccineren en CST (18/01/2022 - Express)
  De voorzitter van Vooruit, Conner Rousseau, legde deze week zijn kaarten nog eens stevig op tafel: hij blijkt de felste, meest uitgesproken voorstander van een de facto verplichte vaccinatie én een toegangsbewijs, een vaccinatiepas, die daaraan gekoppeld is. “Wie zich vaccineert, wordt beloond met vrijheid”, zo stelde hij, wat meteen tot een hoop emotionele en woeste reacties […]
  [naar artikel]
 15. Vooruit-voorzitter Conner Rousseau geopereerd: “Ik ben aan het afzien, revalidatie zal langer duren dan gedacht” (10/12/2021 - Het Nieuwsblad)
  Vooruit-voorzitter Conner Rousseau (29) is woensdag geopereerd aan de nieren. Een cyste moest verwijderd worden. De voorzitter laat op sociale media weten dat de operatie langer duurde dan gepland en dat hij erg veel pijn heeft.
  [naar artikel]
 16. Conner Rousseau nuanceert uitspraak over Molenbeek: "Ik zeg enkel dat ik dat gevoel heb” (26/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Vooruit-voorzitter Conner Rousseau oogst kritiek met een uitspraak over Brussel, ook binnen de eigen socialistische rangen. “Als ik door Molenbeek rijd, voel ik me ook niet in België”, zegt Rousseau deze week in een interview met Humo. “Zeer misplaatste opmerking”, klinkt het onder meer bij Jef Van Damme, schepen voor Vooruit in Molenbeek.
  [naar artikel]
 17. Conner Rousseau verbaasd over demarche van Magnette over verplichte vaccinatie zorgpersoneel (17/11/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Vooruit-voorzitter Conner Rousseau is verbaasd over de uitspraken van PS-voorzitter Paul Magnette. Die laatste is niet akkoord met het feit dat zorgpersoneel kan ontslagen worden als ze tegen 1 april niet gevaccineerd zijn. Beiden zijn wel voorstander van een algemene vaccinatieplicht.
  [naar artikel]
 18. Vooruit-voorzitter Conner Rousseau neemt bevoegdheden lokaal partijbestuur tijdelijk over (03/05/2022 - Het Nieuwsblad)
  Nationaal Vooruit-voorzitter Conner Rousseau neemt samen met federaal parlementslid Melissa Depraetere uit Harelbeke en provinciaal Vooruit-voorzitter Simon Bekaert uit Tielt tijdelijk de bevoegdheden van het bestuur van de plaatselijke partijafdeling in Torhout over. Een aanslepend conflict binnen de bestuursploeg ligt hiervan aan de basis. “Bij een positieve evaluatie eind september volgt een nieuwe bestuursverkiezing.”
  [naar artikel]
 19. Vooruit-voorzitter Conner Rousseau: “Er komt bij ons geen lockdown zoals in Nederland” (21/12/2021 - Het Nieuwsblad)
  Op het Overlegcomité van woensdag zal worden besproken welke maatregelen er genomen moeten worden om de opmars van de omikronvariant van het coronavirus in ons land tegen te gaan. “Maar een lockdown, zoals nu in Nederland, ligt op dit moment niet op tafel”, zo verklaarde Vooruit-voorzitter Conner Rousseau dinsdagvoormiddag bij ‘De warmste week’.
  [naar artikel]
 20. Vooruit-voorzitter Conner Rousseau geopereerd: “Enorm veel pijn, ik ben aan het afzien” (10/12/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Vooruit-voorzitter Conner Rousseau werd vorige maand met spoed opgenomen in het ziekenhuis ten gevolge van een cyste op een van zijn nieren. Daar kreeg hij te horen dat een operatie dringend nodig was. De operatie vond woensdag plaats, maar nu blijkt dat het herstel langer zal duren dan gepland.
  [naar artikel]
 21. Vooruit-voorzitter Conner Rousseau wil btw voor gas en elektriciteit “voor eens en altijd" op 6 procent (29/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Als het van Vooruit-voorzitter Conner Rousseau afhangt, wordt de btw op gas en elektriciteit “voor eens en altijd” op 6 procent gezet. Dat zei hij tijdens zijn 1 mei-toespraak. Rousseau wil met de Vlaamse socialisten ook het sociaal tarief voor elektriciteit en aardgas verlengen zolang het nodig is.
  [naar artikel]
 22. Radio 1 is boos op Conner Rousseau: “Reageren op kernuitstap doet hij niet, zingen wel” (22/03/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Radio 1, en meer bepaald politiek analist Ivan De Vadder, was niet opgezet toen bleek dat Vooruit-voorzitter Conner Rousseau niet beschikbaar was voor een interview in De ochtend maandag. “Om Conner Rousseau te interviewen moet je tegenwoordig bij The Masked Singer zijn”, aldus De Vadder. “Hij zegt dat hij enkel deelnam om zich te amuseren en dat het zijn werk als voorzitter niet in de weg staat. Maar de socialistische partij heeft nog niet gereageerd op het akkoord over de kernuitstap.”
  [naar artikel]
 23. Radio 1 is boos op Conner Rousseau: “Reageren op kernuitstap doet hij niet, zingen wel” (22/03/2022 - Het Nieuwsblad)
  Radio 1, en meer bepaald politiek analist Ivan De Vadder, was niet opgezet toen bleek dat Vooruit-voorzitter Conner Rousseau niet beschikbaar was voor een interview in De ochtend maandag. “Om Conner Rousseau te interviewen moet je tegenwoordig bij The masked singer zijn”, aldus De Vadder. “Hij zegt dat hij enkel deelnam om zich te amuseren en dat het zijn werk als voorzitter niet in de weg staat. Maar de socialistische partij heeft nog niet gereageerd op het akkoord over de kernuitstap.”
  [naar artikel]
 24. Radio 1 is boos op Conner Rousseau: “Reageren op kernuitstap doet hij niet, zingen wel” (22/03/2022 - Het Belang van Limburg)
  Radio 1, en meer bepaald politiek analist Ivan De Vadder, was niet opgezet toen bleek dat Vooruit-voorzitter Conner Rousseau niet beschikbaar was voor een interview in De ochtend maandag. “Om Conner Rousseau te interviewen moet je tegenwoordig bij The masked singer zijn”, aldus De Vadder. “Hij zegt dat hij enkel deelnam om zich te amuseren en dat het zijn werk als voorzitter niet in de weg staat. Maar de socialistische partij heeft nog niet gereageerd op het akkoord over de kernuitstap.”
  [naar artikel]
 25. Conner Rousseau reageert op haatcomments: “Clown eersteklas” (23/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De heren van Supercontent zijn gestart met een nieuw seizoen van ‘Vrienden worden met’. In de eerste aflevering ontvangen ze Vooruit-voorzitter Conner Rousseau.
  [naar artikel]
 26. Conner Rousseau valt Vlaams Belang frontaal aan: “1 mei blijft van ons” (01/05/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Vooruit-voorzitter Conner Rousseau heeft tijdens zijn 1 mei-toespraak in Sint-Niklaas stevig uitgehaald naar Vlaams Belang. Volgens Rousseau is het VB een “wolf in schaapsvacht”, een partij die wel doet alsof ze opkomt voor de werkende mensen, maar “eigenlijk opkomt voor de belangen van de elite”.
  [naar artikel]
 27. Conner Rousseau valt Vlaams Belang frontaal aan: “1 mei blijft van ons” (01/05/2022 - Het Belang van Limburg)
  Vooruit-voorzitter Conner Rousseau heeft tijdens zijn 1 mei-toespraak in Sint-Niklaas stevig uitgehaald naar Vlaams Belang. Volgens Rousseau is het VB een “wolf in schaapsvacht”, een partij die wel doet alsof ze opkomt voor de werkende mensen, maar “eigenlijk opkomt voor de belangen van de elite”.
  [naar artikel]
 28. Conner Rousseau valt Vlaams Belang frontaal aan: “1 mei blijft van ons” (01/05/2022 - Het Nieuwsblad)
  Vooruit-voorzitter Conner Rousseau heeft tijdens zijn 1 mei-toespraak in Sint-Niklaas stevig uitgehaald naar Vlaams Belang. Volgens Rousseau is het VB een “wolf in schaapsvacht”, een partij die wel doet alsof ze opkomt voor de werkende mensen, maar “eigenlijk opkomt voor de belangen van de elite”.
  [naar artikel]
 29. Na roep van Beke om vaccinatieplicht: “Overheid die vaccinatie afdwingt via coronapas, is laf” (22/12/2021 - Het Belang van Limburg)
  Een nieuwe dag, een nieuw geluid in het debat rond verplichte vaccinatie. Vandaag breekt CD&V-minister van Welzijn Wouter Beke een lans in Het Belang van Limburg. In Knack herhaalt Vooruit-voorzitter Conner Rousseau zijn standpunt. Alleen: het comité voor bio-ethiek formuleert net nu enkele aanbevelingen over die verplichting. En die zijn niet eenduidig positief, integendeel.
  [naar artikel]
 30. “Alleen verstrengen voor ongevaccineerden”: Conner Rousseau (Vooruit) wil niet dat gevaccineerden vrijheid verliezen (02/09/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Volgens de virologen staat een nieuwe coronagolf alweer op de deur te bonken, ondanks de hoge vaccinatiegraad. Maar zomaar opnieuw verstrengingen invoeren voor iedereen, kan niet voor Vooruit-voorzitter Conner Rousseau. Hij pleit ervoor om alleen niet-gevaccineerden strenger aan te pakken. De politieke toon tegenover vaccinweigeraars wordt duidelijk aangescherpt.
  [naar artikel]
 31. Conner Rousseau en Noël Slangen over de 'harde hand' van de overheid: 'Scholen zullen en masse dichtgaan' (30/11/2021 - Knack)
  Moet je ongeboren kinderen beschermen tegen hun ongeschikte ouders? Moeten we begrip opbrengen voor lockdownfeesten? En wat met verplichte vaccinatie, ten minste in de zorg? Knack bracht Vooruit-voorzitter Conner Rousseau samen met Noël Slangen, de voorzitter van het Kinderarmoedefonds van de Koning Boudewijnstichting, voor een tweegesprek over de 'harde hand' van de overheid.
  [naar artikel]
 32. Steun uit onverwachte hoek voor Conner Rousseau (Vooruit) na haatberichten: “Aan alle haters, spoel uw mond” (14/11/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Zaterdag belandde Vooruit-voorzitter Conner Rousseau in het ziekenhuis voor een dringende ingreep aan de nieren. Dat is nooit leuk, maar dat het zijn verjaardag was, maakte het voor de politicus nog een tikkeltje erger. “Een verjaardag in mineur”, postte hij op sociale media. Naast de vele steunbetuigingen volgden er ook heel wat haatberichten. “Eindelijk de euthanasiespuit voor hem”, “Dit maakt mijn dag goed”, klonk het.
  [naar artikel]
 33. Conner Rousseau (Vooruit) over coronapas in Vlaamse Rand: “Ik begrijp niet dat Vlaamse regering zo koppig is” (03/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  In de Vlaamse rand rond Brussel moet het ook mogelijk zijn om de coronapas in te voeren. Dat heeft Conner Rousseau gezegd aan VTM Nieuws. De Vooruit-voorzitter vindt dat “alle wapens in de strijd tegen het virus mogen gebruikt worden, zeker wanneer er vraag naar is”.
  [naar artikel]
 34. Conner Rousseau (Vooruit) over coronapas in Vlaamse Rand: “Ik begrijp niet dat Vlaamse regering zo koppig is” (03/10/2021 - Het Nieuwsblad)
  In de Vlaamse rand rond Brussel moet het ook mogelijk zijn om de coronapas in te voeren. Dat heeft Conner Rousseau gezegd aan VTM Nieuws. De Vooruit-voorzitter vindt dat “alle wapens in de strijd tegen het virus mogen gebruikt worden, zeker wanneer er vraag naar is”.
  [naar artikel]
 35. Vooruit-voorzitter Conner Rousseau haalt in 1 mei-toespraak scherp uit naar Vlaams Belang: "Een wolf in schaapsvocht” (01/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Vooruit-voorzitter Conner Rousseau heeft tijdens zijn 1 mei-toespraak in Sint-Niklaas de ambities van zijn socialistische partij - die volgens hem een “elektroschok” nodig had - op een rijtje gezet. “Niet alles moet bij het oude blijven", zo steekt hij van wal. Daarop volgt een scherpe uithaal naar Vlaams Belang en focust hij vooral op de koopkracht.
  [naar artikel]
 36. Vooruit-voorzitter Conner Rousseau haalt in 1 mei-toespraak scherp uit naar Vlaams Belang: "Een wolf in schaapsvacht” (01/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Vooruit-voorzitter Conner Rousseau heeft tijdens zijn 1 mei-toespraak in Sint-Niklaas de ambities van zijn socialistische partij - die volgens hem een “elektroschok” nodig had - op een rijtje gezet. “Niet alles moet bij het oude blijven", zo steekt hij van wal. Daarop volgt een scherpe uithaal naar Vlaams Belang en focust hij vooral op de koopkracht.
  [naar artikel]
 37. Vooruit-voorzitter Conner Rousseau wil Valentijn dit jaar niet alleen vieren: “Wie gaat mee op restaurant? Ik betaal” (10/02/2022 - Het Nieuwsblad)
  Vooruit-voorzitter Conner Rousseau wil Valentijn dit jaar eens niet alleen vieren. En daarom doet hij aan de hand van een Instagram-video een oproep waarin hij drie anderen uitnodigt om samen met hem op restaurant te gaan. “En ik betaal.”
  [naar artikel]
 38. Vooruit-voorzitter Conner Rousseau wil Valentijn dit jaar niet alleen vieren: “Wie gaat mee op restaurant? Ik betaal” (10/02/2022 - Het Belang van Limburg)
  Vooruit-voorzitter Conner Rousseau wil Valentijn dit jaar eens niet alleen vieren. En daarom doet hij aan de hand van een Instagram-video een oproep waarin hij drie anderen uitnodigt om samen met hem op restaurant te gaan. “En ik betaal.”
  [naar artikel]
 39. Conner Rousseau in ‘Het huis’: “Ik wil ooit premier worden” (30/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  Een etmaal met Conner Rousseau (29) in Het huis, dat vergt maatregelen. Dus neemt Eric Goens (52) vanavond de gsm van de Vooruit-voorzitter in beslag. Wat volgt, is een dag in digitale quarantaine.
  [naar artikel]
 40. Conner Rousseau pleit voor verplichte coronatest voor jeugdkampen (16/05/2021 - De Standaard)
  Conner Rousseau, de voorzitter van Vooruit (voormalig SP.A), vindt dat de overheid te snel gaat met de versoepelingen. ‘Als we niet op een veilige manier versoepelen, zullen we snel weer binnen zitten’, zei Rousseau in duidingsprogramma De Zevende Dag. Hij pleit ondermeer voor een verplichte coronatest voor jeugdkampen deze zomer.
  [naar artikel]
 41. Conner Rousseau wou niet mee dus ging VTM NIEUWS zonder hem op wandel in Molenbeek (26/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Vooruit-voorzitter Conner Rousseau oogst kritiek met een uitspraak over Brussel, ook binnen de eigen socialistische rangen. “Als ik door Molenbeek rijd, voel ik me ook niet in België”, zegt Rousseau deze week in een interview met Humo. VTM NIEUWS-journaliste Hannelore Simoens ging op pad in Brussel... zonder Conner Rousseau want die was “vrij druk bezig vandaag”. Dus kreeg ze een rondleiding van Vlaams minister Benjamin Dalle (CD&V), die zelf jarenlang in Molenbeek woonde.
  [naar artikel]
 42. Conner Rousseau geopereerd: “Ik ben aan het afzien, revalidatie zal langer duren dan gedacht” (10/12/2021 - Het Belang van Limburg)
  Vooruit-voorzitter Conner Rousseau (29) is woensdag geopereerd aan de nieren. Een cyste moest verwijderd worden. De voorzitter laat op sociale media weten dat de operatie langer duurde dan gepland en dat hij erg veel pijn heeft.
  [naar artikel]
 43. Vooruit-voorzitter Conner Rousseau: "Ik voel me niet in België als ik door Molenbeek rijd" (26/04/2022 - VRT NWS)
  "Als ik door Molenbeek rijd, voel ik me niet in België." Het is een van de opmerkelijke uitspraken van Conner Rousseau in Humo. De Vooruit-voorzitter wil het thema migratie opnieuw op de kaart zetten van zijn partij, met onder meer verplichte lessen Nederlands en verplichte kinderopvang.
  [naar artikel]
 44. Rousseau verbaasd over demarche van Magnette over verplichte vaccinatie zorgpersoneel (17/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  Vooruit-voorzitter Conner Rousseau is verbaasd over de uitspraken van PS-voorzitter Paul Magnette. Die laatste is niet akkoord met het feit dat zorgpersoneel kan ontslagen worden als ze tegen 1 april niet gevaccineerd zijn. Beiden zijn wel voorstander van een algemene vaccinatieplicht.
  [naar artikel]
 45. Conner Rousseau over TikTok-filmpje Van Grieken: "Leerkrachten 'de rekening presenteren' is puur haatzaaien, heel gevaarlijk” (01/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Wat Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken met zijn inmiddels berucht TikTok-filmpje over 1 september doet, is “pure haatzaaierij”. Dat heeft Vooruit-voorzitter Conner Rousseau in ‘De Afspraak’(Canvas) gezegd. Van Grieken belooft “alle linkse leerkrachten” in 2024 “de rekening te presenteren.”
  [naar artikel]
 46. Vooruit-voorzitter Rousseau wil zo snel mogelijk maatregelen tegen stijgende energiefactuur: “Januari is te laat” (02/10/2021 - Het Nieuwsblad)
  Vooruit-voorzitter Conner Rousseau wil dat de federale regering zo snel mogelijk maatregelen neemt om de stijging van onze energiefactuur af te remmen. Dat heeft hij gezegd op Radio 1. Mogelijke maatregelen zouden volgens regeringsbronnen pas vanaf 1 januari ingaan, maar dat vindt Rousseau te laat.
  [naar artikel]
 47. Conner Rousseau wil permanente btw-verlaging voor gas en elektriciteit (29/04/2022 - Het Nieuwsblad)
  Als het van Vooruit-voorzitter Conner Rousseau afhangt, wordt de btw op gas en elektriciteit “voor eens en altijd” op 6 procent gezet. Dat heeft hij vrijdagavond gezegd, aan de vooravond van 1 mei. Rousseau wil met de Vlaamse socialisten ook het sociaal tarief voor elektriciteit en aardgas verlengen zolang het nodig is.
  [naar artikel]
 48. Uitspraak Rousseau over Molenbeek blijft op de maag liggen bij Brussels Vooruit-lid: “Is dit nog mijn partij?” (06/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Een week na de uitspraak van Vooruit-voorzitter Conner Rousseau over Molenbeek reageert Brussels partijlid Mohamed Abdulhakim. “Ik blijf socialist in hart en nieren, maar ik vraag me af of ik nog bij Vooruit hoor”, zegt de 27-jarige arts-specialist in opleiding in het weekblad Knack.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy