Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

24 January 2022
20:56 uur

‘Bij aerosolen gaat het om de beweging van lucht, om turbulentie. Met alle respect, dat is niet de expertise van virologen’

De Morgen

14/01/2022 - 17:15

Dankzij hem zit Wout van Aert perfect aerodynamisch op de fiets. Nu gaat zijn aandacht vooral naar woon-zorgcentra en scholen, waar hij luchtreinigers plaatst. Ingenieur Bert Blocken (47): ‘Als het beleid niets doet, moeten we het zelf doen.’


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE MORGEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Onderzoek luchtzuivering in woonzorgcentra: hoeveel besmettingen minder bij 6 keer per uur verse lucht? En hoeveel kost dat? (30/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Zes keer per uur de lucht volledig reinigen, zorgt ervoor dat 90 tot 95% van de aerosolen in de lucht verwijderd worden. En het is via die aerosolen dat - onder andere - het coronavirus zich verspreidt. Met andere woorden: als de aerosolen verdwijnen, verkleint de kans op besmetting. Hoeveel toestellen precies nodig zijn in één ruimte, wat dat dus zal kosten en vooral hoeveel besmettingen ermee vermeden kunnen worden, onderzoeken bouwfysicus Bert Blocken (TU Eindhoven) en viroloog Marc Van Ranst (KU Leuven) in vier Vlaamse woonzorgcentra.
  [naar artikel]
 2. Welke rol spelen microdruppeltjes die in de lucht blijven hangen bij de verspreiding van het coronavirus?  (10/07/2020 - VRT NWS)
  Mondmaskers worden in ons land verplicht, onder meer omdat nu ook de Hoge Gezondheidsraad waarschuwde voor verspreiding van het coronavirus via aerosolen. Dat zijn onzichtbare kleine druppels die vrijkomen bij het uitademen en die in de lucht kunnen blijven hangen. Maar nog niet alles is hierover bekend. Hoe zit het nu precies met die aerosolen?
  [naar artikel]
 3. Hoeveel besmettingen in woon-zorgcentra worden met luchtzuivering voorkomen ? En hoeveel kost dat? (02/01/2022 - De Morgen)
  Zes keer per uur de lucht volledig reinigen, zorgt ervoor dat 90 tot 95 procent van de aerosolen in de lucht verwijderd worden. En het is via die aerosolen dat het coronavirus zich verspreidt. Met andere woorden: als de aerosolen verdwijnen, verkleint de kans op besmetting. Hoeveel toestellen nodig zijn in één ruimte, wat dat zal kosten en vooral hoeveel besmettingen ermee vermeden kunnen worden, onderzoeken bouwfysicus Bert Blocken (TU Eindhoven) en viroloog Marc Van Ranst (KU Leuven) in vier Vlaamse woon-zorgcentra.
  [naar artikel]
 4. Advocate weduwe ‘verbouwereerd’ na nieuwe expertise in zaak-Chovanec: ‘Wij weten van niets’ (18/09/2021 - De Morgen)
  Volgens een nieuwe expertise in de zaak-Chovanec overleed de man als gevolg van de slagen die hij zichzelf toebracht en niet als gevolg van het gedrag van de agenten of hulpverleners. Dat meldt RTL Info zaterdag. ‘Wij weten van niets’, zegt de advocaat van de weduwe van Chovanec aan De Morgen.
  [naar artikel]
 5. Toch maar de wc-pot sluiten? Duitse topviroloog denkt dat coronavirus in de lucht hangt (13/05/2020 - Het Nieuwsblad)
  Druppeltjes, aanrakingen en nu ook aerosolen, mini-druppeltjes die we uitademen en in de lucht blijven zweven. Dat zijn de drie manieren waarop het virus zich kan verspreiden. Over de rol van de aerosolen bij de gezondheidscrisis bestaat nog onduidelijkheid, maar regelmatig verluchten en het wc-deksel naar beneden bij het doorspoelen? “Dat is al-tijd goede praktijk”, zegt epidemioloog Pierre Van Damme (UAntwerpen).
  [naar artikel]
 6. Welke rol spelen aerosolen bij de verspreiding van het coronavirus? En helpen mondmaskers? (11/07/2020 - Het Nieuwsblad)
  Nadat de WHO maandenlang verkondigde dat het nieuwe coronavirus zich niet via de lucht verspreidt, veranderde het begin deze week van mening. De zwevende microdruppeltjes oftewel aerosolen zouden toch een rol kunnen spelen. Vormt iedere indoorbijeenkomst nu een risico?
  [naar artikel]
 7. Welke rol spelen aerosolen bij de verspreiding van het coronavirus? En helpen mondmaskers? (11/07/2020 - Het Belang van Limburg)
  Nadat de WHO maandenlang verkondigde dat het nieuwe coronavirus zich niet via de lucht verspreidt, veranderde het begin deze week van mening. De zwevende microdruppeltjes oftewel aerosolen zouden toch een rol kunnen spelen. Vormt iedere indoorbijeenkomst nu een risico?
  [naar artikel]
 8. Virologen Peter Piot en Heidi Larson: ‘Het coronavirus blijft nog lang bij ons’ (16/10/2021 - De Tijd)
  01:00 ‘De deltavariant van het coronavirus laat zich niet stoppen. Je kan hem hoogstens met vaccinaties in bedwang houden’, zeggen de wereldvermaarde virologen Peter Piot en Heidi Larson, die afgelopen zome...
  [naar artikel]
 9. Jazeker, corona verspreidt zich door de lucht, maar niet van harte (21/10/2020 - De Morgen)
  Andermaal hebben wetenschappers aanwijzingen gevonden dat het coronavirus zich onder sommige omstandigheden kan verspreiden door de lucht. Maar of het ook via de veelbesproken minuscule ‘aerosolen’ gaat, blijft onzeker.
  [naar artikel]
 10. Nieuwe expertise in zaak-Chovanec wijt overlijden niet aan agenten: advocaat weduwe reageert ‘verbouwereerd’ (19/09/2021 - De Morgen)
  Volgens een nieuwe expertise in de zaak-Chovanec overleed de man als gevolg van de slagen die hij zichzelf toebracht en niet als gevolg van het gedrag van de agenten of hulpverleners. Dat meldt RTL Info zaterdag. ‘Wij weten van niets’, zegt de advocaat van de weduwe van Chovanec aan De Morgen.
  [naar artikel]
 11. Van virologen tot nachtclubs: elk om een eigen reden ontevreden met ‘minimumpakket’ maatregelen (18/11/2021 - De Standaard)
  Virologen hekelen de ‘weinig doortastende’ maatregelen van het Overlegcomité. Een veertigtal nachtclubs laat al weten geen navolging te geven aan de regels. En de Vlaamse Jeugdraad wijst op de prijs die jongeren alweer moeten betalen. Is er iemand tevreden met de nieuwe maatregelen?
  [naar artikel]
 12. VIDEO. Zware turbulentie doet stewardess en haar trolley de lucht invliegen, 10 gewonden onder doodsbange passagiers (18/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een passagier heeft de extreme turbulentie vastgelegd waarmee zijn vliegtuig zondag onderweg van Kosovo naar Zwitserland werd geconfronteerd. De...
  [naar artikel]
 13. Vaak geen quarantaine meer voor wie hoogrisicocontact had: ‘Afweging van risico’s’ (04/01/2022 - De Standaard)
  De soepelere quarantaineregels moeten de druk op de testcentra en de huisartsen verlichten, maar de nieuwe strategie is volgens virologen niet zonder risico’s. ‘We vragen verantwoordelijkheid aan de mensen’, zegt minister Frank Vandenbroucke.
  [naar artikel]
 14. Viroloog Johan Neyts (KU Leuven) over vaccins en antivirale middelen: ‘Virologen denken zoals verzekeraars’ (11/10/2021 - De Morgen)
  De Leuvense onderzoeker Johan Neyts heeft met een antiviraal middel tegen dengue het leven veranderd van 96 miljoen mensen per jaar. Maar hij blijft bescheiden, ook als het over corona gaat. ‘Ik weet ook niet alles.’
  [naar artikel]
 15. Begonnen als kleine beweging van ‘studenten’, nu na ‘langste oorlog van de VS’ sterker dan ooit: wie zijn de taliban? (15/08/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Tegen 11 september 2021 wil de Amerikaanse president Joe Biden alle troepen hebben teruggetrokken uit Afghanistan. Een symbolische datum voor de Verenigde Staten na 20 jaar oorlog met de taliban. Maar de vraag is of het Afghaanse leger alleen wel opgewassen is tegen de radicaalislamitische beweging. In minder dan een week tijd heeft de taliban al acht provinciehoofdsteden veroverd. Maar wie zijn de taliban, hoe begon ‘de langste oorlog van de VS’ en hoe schatten Vlaamse Afhanistan-kenners de toestand in?
  [naar artikel]
 16. 10 zaken die u moet weten over turbulentie (27/12/2016 - Express)
  Turbulentie is één van de meest gevreesde woorden voor menig reiziger. Verhalen, artikels, foto’s en video’s over hevige turbulentie schieten velen onder ons onmiddellijk te binnen wanneer het fasten your seatbelt icoontje gaat oplichten, maar vaak begrijpt men geeneens wat turbulentie eigenlijk is. Hier meer informatie over dit angstaanjagende fenomeen: 1. Turbulentie-gerelateerde verwondingen zijn uiterst zeldzaam flickr Roman Ring Volgens de Amerikaanse FAA vliegen er jaarlijks 800.000.000 mensen in de V.S., waarvan er tussen de dertig en de zestig verwondingen oplopen door turbulentie. Bovendien zijn twee op de drie van dit verwaarloosbaar aantal slachtoffers geen reizigers, maar air stewards en -stewardessen. The post 10 zaken die u moet weten over turbulentie appeared first on Express [NL].
  [naar artikel]
 17. Elton John over film: "Ik gedroeg me soms als een monster” (28/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Morgen komt de film ‘Rocketman’ in de cinema: de film over de Britse levende rocklegende Elton John. Hijzelf eiste dat alle turbulentie in z’n...
  [naar artikel]
 18. ‘Dramaqueen’ Sam Gooris krijgt de schrik van z'n leven in ‘Hoe Zal Ik Het Zeggen’ (19/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  ‘Sam Gooris’ staat volgens z'n kinderen gelijk aan ‘dramaqueen’. Shania en Kenji worden dagelijks geconfronteerd met een papa die voor het minste een gat in de lucht springt, en daar willen ze met behulp van ‘Hoe Zal Ik Het Zeggen’ iets aan doen.
  [naar artikel]
 19. ‘Je zet zo’n stap niet zomaar’: de nieuwe getuigenissen tegen Bart De Pauw komen niet uit de lucht gevallen (08/10/2021 - De Morgen)
  De ‘processie naar Mariakerke’. Zo noemde de advocaat van uroloog Bo Coolsaet destijds het groeiend aantal bijkomende klachten, eens het proces begon. Met de zaak-De Pauw lijkt hetzelfde te gebeuren. En toch. ‘Je zet zo’n stap niet zomaar.’
  [naar artikel]
 20. Mediaminister Dalle: ‘De VRT heeft geen tijd meer te verliezen’ (26/08/2021 - De Morgen)
  Minder politiek, meer expertise. Dat is kort samengevat wat mediaminister Benjamin Dalle (CD&V) met zijn hervorming van het VRT-bestuur hoopt te bereiken. ‘Het gaat in discussies over de openbare omroep veel te weinig over de zaken die er écht toe doen.’
  [naar artikel]
 21. Radja Nainggolan, Keizer van het Kiel en Koning van de Bosuil: “Hoerenzoon? Een beetje meer respect is wel op zijn plaats” (05/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Zij zijn Antwerp, Zij zijn de ploeg van ’t Stad. Met Radja Nainggolan als matchwinnaar - zijn pegel was magistraal. Keizer van het Kiel, Koning van de Bosuil. De grofgebekte thuisfans de mond gesnoerd. “Als ‘ge’ hoort dat ze u ‘hoerenzoon’ noemen, terwijl ‘ge’ u moeder tien jaar geleden verloren hebt... Een beetje meer respect is wel op zijn plaats.” Het verhaal van een zondag 5 december die ‘Il Ninja’ niet gauw zal vergeten.
  [naar artikel]
 22. Testevent in Versuz met 1.500 feestvierders bestudeert speekseldruppels: hoeveel (fuif)beestjes vliegen door de lucht? (16/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Er lang bij stilstaan is nefast voor de feestvreugde, maar hoe zit het eigenlijk met die minuscule speekseldruppeltjes die door de lucht zweven tijdens een feestje? Morgenavond in Versuz verandert de disco in het labo: ventilatieprofessor Bert Blocken (KU Leuven) gaat samen met 1.500 fuifnummers de rol van aerosolen in het nachtleven bestuderen. "Het rookkanon is slecht voor onze apparatuur, maar voor de rest: alle remmen los, graag."
  [naar artikel]
 23. 111 academici en opiniemakers hekelen ‘tunnelvisie’ van overheid en virologen (13/01/2022 - De Standaard)
  Een opvallende mix van wetenschappers en ­andere prominenten pleit in een Wintermanifest voor ‘meer ­openheid’ in het coronadebat.
  [naar artikel]
 24. ‘Niet de techno-optimisten, maar de ecologisten geloven in sprookjes’ (15/11/2021 - De Morgen)
  In zijn nieuwe boek Waarom ons klimaat niet naar de knoppen gaat verzekert Maarten Boudry ons dat we een klimaatramp kunnen afwenden. Tenminste, als we ons aan het recept van de Gentse filosoof houden en volop inzetten op groei en technologie. ‘De klassieke groene beweging maakt een slechte afloop net waarschijnlijker.’
  [naar artikel]
 25. Het coronavirus overleeft wel degelijk in de lucht (17/08/2020 - Knack)
  Er is al langer een vermoeden dat de transmissie via de lucht een belangrijke rol speelt in de overdracht van het nieuwe coronavirus. Voor het eerst hebben wetenschappers nu ook levende virussen geïsoleerd uit aerosolen.
  [naar artikel]
 26. Zaak-Chovanec: ‘Nieuwe expertise wijt overlijden aan hoofdletsel’ (18/09/2021 - De Standaard)
  Een nieuwe expertise in de zaak-Chovanec wijst uit dat de man overleed als gevolg van de slagen die hij zichzelf toebracht en niet als gevolg van het gedrag van de agenten of hulpverleners. Dat meldt RTL Info.
  [naar artikel]
 27. Mark Elchardus over socialisme, Conner Rousseau en asielzoekers: ‘Illegaal het land binnenkomen getuigt van een gebrek aan respect’ (17/10/2021 - De Morgen)
  ‘De Dikke Elchardus’, zo noemt de uitgever het nieuwste werk van socioloog Mark Elchardus (74). In Reset serveert de vroegere ‘huisideoloog’ van de Vlaamse socialisten de neoliberale wereldorde genadeloos af. ‘Ik zou mezelf zeker nog als links omschrijven.’
  [naar artikel]
 28. Mediaminister Dalle: ‘Wanneer we niks doen, is de VRT binnen vijf jaar misschien totaal irrelevant’ (26/08/2021 - De Morgen)
  Minder politiek, meer expertise. Dat is kort samengevat wat mediaminister Benjamin Dalle (CD&V) met zijn hervorming van het VRT-bestuur hoopt te bereiken. ‘Het gaat in discussies over de openbare omroep veel te weinig over de zaken die er écht toe doen.’
  [naar artikel]
 29. Virologen verbaasd over sluiting bioscopen en cultuursector: ‘Dit gaat verder dan we hadden geadviseerd’ (22/12/2021 - De Standaard)
  Met de sluiting van theaters en bioscopen, gaat het Overlegcomité verder dan de experten hadden geadviseerd. ‘Dat stond voor ons slechts in plan-B’, aldus viroloog Steven Van Gucht. Ook zijn collega Marc Van Ranst verbaast zich over de strenge aanpak van de cultuursector.
  [naar artikel]
 30. Onze opinie. Virologen en hun expertise zijn de mond gesnoerd door onze regeringen (24/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Iemand schreef hier op 24 februari het volgende. ‘Stel u niet aan door met een mondmasker door het centrum van Turnhout, Torhout, Gent of Genk te...
  [naar artikel]
 31. In Madrid blijven de mondmaskers op: ‘Het is een teken van respect naar elkaar’ (26/08/2021 - De Morgen)
  Het is al twee maanden niet meer verplicht, maar Spanjaarden hebben hun mondkapjes niet afgezet. ‘Die enorme nadruk op de individuele vrijheid, daarmee zijn wij hier niet opgegroeid.’
  [naar artikel]
 32. Vrouwen maken komaf met vulva-onzekerheden dankzij nieuwe beweging ‘Free the labia’ (21/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Vagina, vulva, labia… Het zijn woorden die veel mensen moeilijk over hun lippen krijgen. Dat het verder gaat dan schaamte alleen, bewijzen de talloze vrouwen die de jongste jaren een schaamlipcorrectie lieten uitvoeren. En dat is lelletjes, eh, welletjes geweest als het de ‘free the labia’ betreft. De beweging wil komaf maken met het ideaalbeeld van vrouwelijke genitaliën.
  [naar artikel]
 33. Experts waarschuwen: ‘Het worden twee hoogst onaangename maanden met veel zieken’ (05/01/2022 - De Standaard)
  Virologen Marc Van Ranst en Steven Van Gucht winden er geen doekjes om: het aantal besmettingen gaat steil omhoog, en na de kerstvakantie zal er nog een oudejaarsgolf over ons heen rollen. ‘Dit wordt hoogst onaangename periode, met een brutale overbelasting van de eerste lijn.’ Tegelijk klinkt er hoop.
  [naar artikel]
 34. Streamz breidt kinderaanbod uit met onder andere ‘K3', ‘Plop’, ‘Mega Mindy’ en ‘Samson & Gert’ (30/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Goed nieuws voor de jonge kijkers en fans van Studio 100 en Ketnet. Vanaf midden september kan je op Streamz kijken naar ‘K3', ‘Plop’, ‘Maya de Bij’, ‘Bumba’, ‘Mega Mindy’ en ‘Samson & Gert’. Het platform gaat een nieuwe samenwerking aan met Studio 100 en Ketnet, waardoor abonnees nu ook kunnen genieten van nationale kinderreeksen.
  [naar artikel]
 35. Spin-off van ‘To All The Boys I've Loved Before’ in de maak (22/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Leuk nieuws voor alle fans van de ‘To All The Boys’-saga. Netflix gaat een spin-off maken rond het jongere zusje van hoofdrolspeelster Lara Jean. De serie zal ‘XO, Kitty’ heten en bevat 10 afleveringen van een half uur.
  [naar artikel]
 36. Sprankeltje hoop voor horeca en fitness? Lucht reinigen is véél beter dan ventileren alleen, volgens nieuw onderzoek (05/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Propere lucht hebben we nodig in coronatijden. Daarom zetten we ramen open. Nu blijkt uit onderzoek van professor Bert Blocken (KU Leuven/TU Eindhoven) dat het reinigen van de lucht met speciale toestellen tot 50% efficiënter is dan ventileren. Een goed reinigingstoestel kan in combinatie met ventilatie 80 tot 90% van de (schadelijke) aerosolen uit de lucht verwijderen. Dat biedt hoop voor plekken die nu ‘onveilig’ zijn.
  [naar artikel]
 37. Mooi antwoord: terwijl Engelse spelers worden uitgejouwd wanneer ze knielen, wijzen Poolse spelers naar ‘Respect’-badge op de arm (09/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Boegeroep tijdens het knielen ontsierde gisterenavond de aftrap van de wedstrijd tussen Polen en Engeland. Wanneer de Engelse selectie zoals gewoonlijk knielde voor de ‘BLM-beweging’, lieten enkele Poolse supporters zich van hun kleinste kant zien. De Poolse spelers, met aanvoerder Robert Lewandowski voorop, hadden een duidelijk antwoord klaar.
  [naar artikel]
 38. Mooi antwoord: terwijl Engelse spelers worden uitgejouwd wanneer ze knielen, wijzen Poolse spelers naar ‘Respect’-badge op de arm (09/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Boegeroep tijdens het knielen ontsierde gisterenavond de aftrap van de wedstrijd tussen Polen en Engeland. Wanneer de Engelse selectie zoals gewoonlijk knielde voor de ‘BLM-beweging’, lieten enkele Poolse supporters zich van hun kleinste kant zien. De Poolse spelers, met aanvoerder Robert Lewandowski voorop, hadden een duidelijk antwoord klaar.
  [naar artikel]
 39. STANDPUNT. Een wetenschappelijke onderbouwing voor ‘vadsige wijven’? We zijn benieuwd (09/12/2021 - Gazet van Antwerpen)
  ‘‘Bende trienen’, ‘vadsige schijtwijven’, ‘dom wicht’, ‘hoer’, ‘geit’, ‘dansende discotheekwijven’: volleybalcoach Gert Vande Broek had een bedenkelijke methode om de speelsters van het nationale team scherp te houden.
  [naar artikel]
 40. ‘Gele hesjes’ demonstreren in Parijs op derde verjaardag van hun beweging (20/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  In Parijs zijn zaterdagmiddag enkele honderden demonstranten van de ‘gele hesjes’ op straat gekomen. Ze vierden de derde verjaardag van hun beweging.
  [naar artikel]
 41. [VIDEO] - Aeroflot-vliegtuig dooreengeschud door hevige turbulentie: ruim 20 gewonden (01/05/2017 - De Redactie)
  De Boeing van de Russische maatschappij was onderweg van Moskou naar Bangkok en kreeg kort voor de landing onverwacht te maken met zware turbulentie. Alle zwaargewonden hadden hun veiligheidsriem niet om. Een tiental mensen is al ontslagen uit het ziekenhuis, sommige anderen worden nog geopereerd.
  [naar artikel]
 42. Tweede studioshow van ‘K2 zoekt K3' staat in teken van films en musicals (29/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De tweede studioshow van ‘K2 zoekt K3' staat helemaal in het teken van K3-musicals en -films. De tien overgebleven kandidaten die nog in de running zijn om het nieuwe K3'tje te worden, trappen de show af met een groepsperformance op ‘Filmster’. Vervolgens zingen ze elk een nummer uit een bekende film of musical - van ‘Dans Van De Farao’ over ‘De Drie Biggetjes’ , ‘Loko Le’, ‘Toveren’, ‘Waar Zijn Die Engeltjes’ tot ‘Liefde Is Overal’, alle klassiekers komen aan bod.
  [naar artikel]
 43. Comeback van de ‘gele hesjes’: weer protest op rotondes in Frankrijk (16/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  De in 2018 spontaan opgedoken Franse protestbeweging van de ‘gele hesjes’ lijkt aan een comeback te werken. De voornaamste grief van de ‘gilets jaunes’ was destijds de stijging van prijzen voor autobrandstof waarmee president Macron ‘klimaatpolitiek’ wilde voeren. De beweging was zo massaal dat hij zijn plannen moest schrappen. Nu stijgen de brandstofprijzen opnieuw als gevolg van allerlei factoren.
  [naar artikel]
 44. Ijskoud en doodeng: dit zijn onze favoriete Scandinavische krimi-reeksen (15/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  December lijkt wel detectivemaand op Streamz, dat met ‘Snow Angels’ (sinds 8/12), ‘The Bridge’ (15/12) en ‘Top Dog’ (22/12) drie misdaadreeksen van Scandinavische makelij op u afvuurt. Ook wij trokken naar het hoge noorden en speurden er voor onze Kijkgids naar bingewaardige krimi. Met genrepionier ‘The Killing’, het gloednieuwe ‘Kastanjemanden’, whodunit ‘Trapped’ (alle drie op Netflix) en een undercoveroperatie in ‘Before We Die’ (myLum.tv) komt de amateurdetective in u ongetwijfeld tot leven.
  [naar artikel]
 45. ‘Madmax’ wil richting Olympische Spelen meer respect afdwingen voor breaking: “Gaat niet alleen over dansen op je hoofd” (19/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  In 2024 zal breaking zijn opwachting maken op de Olympische Spelen in Parijs. Deze discipline, niet te verwarren met breakdance, combineert danskunst en sport maar is nog weinig populair bij het grote publiek. Maxime Blieck, in het wereldje beter bekend als ‘Madmax’, hoopt daar verandering in te brengen.
  [naar artikel]
 46. GAMEREVIEW. ‘Age of Empires IV’: mijn beschaving is beter dan de jouwe (28/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het werd na alle remakes van klassieke real-time strategiegames zo onderhand tijd voor echt nieuw bloed. Dat is precies wat Age of Empires IV belooft. Met liefde en respect voor de intussen twintig jaar oude voorgangers. Misschien zelfs met een beetje te veel respect, maar de formule lijkt nog niets aan kracht ingeboet. Toch niet als ze zo vakkundig wordt toegepast als hier.
  [naar artikel]
 47. Disney bevestigt: live-action remake van ‘The Aristocats’ op komst (22/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Disney is nog steeds druk in de weer met alle live-action remakes. Eerst verschenen ‘Dumbo’, ‘Aladdin’, ‘The Lion King’, en ‘Mulan’ al op het witte doek, maar nu dient ook de volgende prent om naar uit te kijken zich al aan: Disney ontwikkelt momenteel een remake van ‘The Aristocats’.
  [naar artikel]
 48. Hoe brachten de vrienden en familie het er vanaf op het podium? Herbekijk alle dansen van ‘Dancing with the stars’ (15/01/2022 - Het Belang van Limburg)
  ‘Dancing with the stars’ is terug, en met een knaller! De zes resterende duo’s dansten zaterdagavond trouwens niet alleen, want de nieuwste aflevering was een ‘friends & family’-editie. De duo’s konden ook extra punten verdienen met een spektakelstuk: de jive-marathon.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.