Vergissen is menselijk. En het overkomt zelfs Pascale Naessens (51), al jaren de Vlaamse koningin van het gezonde kookboek. Nog maar net ligt haar jongste boek Echt eten in de winkels, of ze heeft er een foutje in ontdekt. [naar artikel]
Elke week legt Check voor u een kookboek op de rooster. Deze week maken we het ons gemakkelijk met vis. [naar artikel]
De nieuwe Pascale Naessens is er: ‘Puur Pascale 2, Beter eten is beter leven’. Nummer acht in de rij. Een boek over eten en genieten. Uiteraard. Maar wie denkt dat onze keizerin van het gezonde leven in herhaling valt, of stilaan uitgekookt is, kan er niet meer naast zitten. “Energie haal ik uit hoe ik leef, uit de natuur en door een goede man.” Pascale over de essentie van het leven. [naar artikel]
11:25 De muziek van ‘Utopia’, de nieuwe cd van Björk, is niet echt vernieuwend, maar de betaalwijze is dat wel. Björk goes bitcoin en trekt zo de volgende revolutie in de muziekindustrie op gang. [naar artikel]
Pascale Naessens heeft zich niet verveeld tijdens de lockdown. De schrijfster heeft een nieuw kookboek aan haar palmares toegevoegd dat de titel ‘Echt eten’ meekreeg. Dat kondigt ze aan via Instagram. [naar artikel]
Het heeft twee jaar moeten rijpen, maar het nieuwe kookboek van Jeroen Meus is er. 100 recepten die allemaal draaien rond koken met gezond [naar artikel]
09:00 Chef, boer en Instagramfenomeen Julius Roberts bracht zopas zijn kookboek ‘The Farm Table’ uit. Bij wijze van voorproefje krijg je alvast drie toprecepten om uit te proberen. [naar artikel]
Met Zot van de Noordzee heeft foodtrucker Jean sur Mer een kookboek uit over, hoe kan het anders, de Noordzee. Het is meteen ook een verhaal van bewondering voor en verwondering over de zee. Deze eersteling van Antwerpenaar Jan Kegels dingt bovendien mee naar de titel van Kookboek van het jaar. [naar artikel]
Het nieuwe kookboek ‘Chez Pascale’ van Pascale Naessens (54) is het best verkochte kookboek van 2023. Dat laat ze zelf weten op haar Facebook. “Bedankt dat jullie, na al die jaren, mijn recepten nog steeds waarderen.” [naar artikel]
Slager Ben Kuijpers en zijn schoonbroer Luc Balcer maakten een kookboek met heerlijke recepten en foto’s die doen likkebaarden. Alleen kwam er bij de samenstelling van ‘500gr. gehakt’ geen fotograaf aan te pas en schreef ChatGPT alle teksten. Kan je dan als auteur nog wel claimen dat het kookboek van jou is? [naar artikel]
Lezen over eten kan troost bieden. Zeker in deze donkere dagen van december is de verleiding groot om weg te zinken in een kleurrijk, goed geschreven kookboek. [naar artikel]
Het lijkt wel alsof we al eeuwig zitten te wachten op nieuwe muziek van Rihanna. Haar laatste plaat ‘Anti’ is intussen al vier jaar oud. Gelukkig vindt ze genoeg manieren om ons bezig te houden. Haar meest recente creatieve kwinkslag is een kookboek dat ze binnenkort uitbrengt. [naar artikel]
De Antwerpse groentenchef Seppe Nobels heeft als eerste Belg ooit Het Gouden Kookboek gewonnen. Dat is een belangrijke Nederlandse prijs die uitgereikt wordt aan het beste kookboek van de Lage Landen. De topchef krijgt de prijs voor zijn boek "Een Kookboek", waaraan hij 10 jaar lang gewerkt heeft. "Het is fantastisch dat ik met dit stukje levenswerk in de prijzen val", reageert Nobels. [naar artikel]
Febelfin-voorzitter Karel Van Eetvelt heeft plannen om een nieuwe politieke beweging op poten te zetten. De plannen zijn pril, maar hij is in gesprek met een groep mensen, zegt Van Eetvelt in een interview met De Morgen. “Het moet radicaal vernieuwend zijn.” [naar artikel]
Dolly Parton is een nieuwe weg ingeslagen. De 78-jarige countryzangeres heeft samen met haar zus Rachel Parton George (64) een kookboek uitgebracht. Het boek draagt de titel ‘Good Lookin’ Cookin’. [naar artikel]
Er zijn verschillende redenen om een kookboek over vet te schrijven. Vet maakt alles lekkerder. Vet maakt je gelukkig. En vooral: je kan zonder overdrijven zeggen dat je het vetste kookboek ooit geschreven hebt. “Natuurlijk is het geen dieetboek, maar je kan ook niet zomaar zeggen dat vet ongezond is”, aldus de auteur, Nederlandse culinair journalist Bas Robben. [naar artikel]
Het plaatselijk cultureel centrum kan sinds jaar en dag beroep doen op een team van kookvrijwilligers die met hart en ziel koken voor de artiesten. Nu het podium en de keuken ondertussen al maandenlang leeg bleven, groeide in het team het plan om een eigen kookboek samen te stellen ter ere van 40 jaar CC. De lekkere recepten worden nog bij gekruid met leuke anekdotes. Reserveren kan aan de balie en in september zal het kookboek wellicht verschijnen. Staf Boons [naar artikel]
Ze kan zingen, acteren, presenteren en koken. Het logische vervolg op dat rijtje is een kookboek schrijven. En zo geschiedde, want Nathalie [naar artikel]
Chloë en Magali, de winnaars van 'Mijn Pop-uprestaurant' vorig jaar, hebben een kookboek ut. 'Bowl Food', heet het boek. Zestig eenvoudige gerechten in een kommetje. Siciliaanse gerechten die ze in hun pop-up geserveerd hebben, maar ook nieuwe gerechten en tips om er zelf mee aan de slag te gaan. [naar artikel]
Chloë en Magali, de winnaars van 'Mijn Pop-uprestaurant' vorig jaar, hebben een kookboek uit. 'Bowl Food' heet het boek. Zestig eenvoudige [naar artikel]
De medewerkers van JBC hebben de handen in elkaar geslagen en het kookboek 'JBC kookt kei solidai' uitgebracht. Het boekje staat boordevol favoriete gerechtjes van de JBC'ers. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.