Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
De Morgen

Live - Biden over Poetin: ‘In godsnaam, deze man kan niet aan de macht blijven’ • Kremlin verbolgen

26/03/2022 - 22:20
"Geen omschrijving gevonden."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Live - Biden in toespraak: ‘Poetin kan niet aan de macht blijven’ (26/03/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


2. Biden had er beter over gezwegen, maar is er echt een kans dat Poetin wordt afgezet? “Als machtswissel er komt, is dat omdat het Kremlin het zo wil” (28/03/2022 - Gazet van Antwerpen)

De VS stuurt niét aan op een regimewissel in Rusland, zo moest het Witte Huis na de speech van president Biden nog eens benadrukken. Maar is zo’n wissel van de macht überhaupt mogelijk? “De macht van Kremlin is zo robuust dat het niet uitmaakt of Vladimir Poetin of iemand anders er de spreekbuis van is”, zeggen kenners. [naar artikel]


3. Live - Biden reageert op dood Navalny: ‘Poetin is verantwoordelijk’ • Russen herdenken Navalny, Kremlin waarschuwt niet te betogen (16/02/2024 - De Morgen)

[naar artikel]


4. Biden had er beter over gezwegen, maar is er echt een kans dat Poetin wordt afgezet? (28/03/2022 - Het Belang van Limburg)

De VS stuurt niét aan op een regimewissel in Rusland, zo moest het Witte Huis na de speech van president Biden nog eens benadrukken. Maar is zo’n wissel van de macht überhaupt mogelijk? Niet volgens Ruslandkenners. “De macht van Kremlin is zo robuust, dat het niet uitmaakt of Vladimir Poetin of iemand anders er de spreekbuis van is.” [naar artikel]


5. Live - Kremlin noemt top tussen Joe Biden en Vladimir Poetin ‘voorbarig’ (21/02/2022 - De Morgen)

De spanningen rond Oekraïne lopen op. De belangrijkste ontwikkelingen in het conflict volgt u in deze liveblog. • Voormalig Sovjet-republiek Oekraïne zou graag toetreden tot de NAVO. Dat wil Russisch president Poetin vermijden: hij stuurde meer dan 190.000 militairen naar de grensregio. • In twee pro-Russische separatistische regio’s in het land - Donetsk en Loehansk - laait het geweld op. Download de app van De Morgen en krijg als eerste een bericht bij belangrijk nieuws. [naar artikel]


6. Biden haalt stevig uit naar Poetin tijdens toespraak in Polen: "Deze man kan niet aan de macht blijven" (26/03/2022 - VRT NWS)

De Amerikaanse president Joe Biden vindt dat zijn Russische ambtgenoot Vladimir Poetin een dictator is en niet aan de macht kan blijven. Dat heeft Biden gezegd tijdens een bevlogen toespraak in de Poolse hoofdstad Warschau, naar aanleiding van de oorlog tussen Rusland en Oekraïne. Die oorlog gaat, zo zei Biden, gaat om een "groot gevecht tussen democratie en autocratie”. [naar artikel]


7. Oorlog in Oekraïne: 'In godsnaam, Poetin kan niet aan de macht blijven' (Joe Biden) (26/03/2022 - Knack)

Volg hier al onze updates over de Russische invasie in Oekraïne. [naar artikel]


8. President Joe Biden spreekt, Witte Huis verduidelijkt snel: niet voor het eerst doen zijn speeches wenkbrauwen fronsen  (27/03/2022 - VRT NWS)

“In godsnaam, deze man kan niet aan de macht blijven.” De laatste zin van de toespraak van de Amerikaanse president Biden werd meteen de meest herhaalde. Alleen, wat bedoelt hij ermee? Het lijkt alsof de VS uit is op een regimewissel in het Kremlin. Maar het Witte Huis stuurde snel bij: dat was niet wat de president bedoelde. Het was niet de eerste keer tijdens deze trip dat het Witte Huis uitspraken van de president moest “verduidelijken”. [naar artikel]


9. LIVE. Poetin kondigt militaire operatie in Donbas-regio aan, VN-Veiligheidsraad bijeen voor spoedvergadering (24/02/2022 - Het Laatste Nieuws)

Het conflict tussen Oekraïne en Rusland escaleert verder: • Poetin erkent de onafhankelijkheid van pro-Russische zelfverklaarde ‘volksrepublieken’ Donetsk en Loehansk in Oost-Oekraïne • Duitsland zet de certificatie van de nieuwe gaspijpleiding Nord Stream 2 voorlopig stop • Poetin krijgt van het parlement de toestemming om troepen naar Oekraïne te sturen en zegt dat hij klaar is om “Oekraïne te demilitariseren” • Biden kondigt sancties af die Rusland afsnijden van Westerse financiering. De EU straft ministers, legerleiders en spreekbuizen van het Kremlin • De Oekraïense Veiligheidsraad wil de noodtoestand afkondigen en het parlement laat burgers toe om wapens te dragen ter zelfverdediging [naar artikel]


10. Live - Kremlin: ‘Nord Stream gesaboteerd door Verenigd Koninkrijk’ • Poetin ondertekent einde mobilisatieperiode niet (01/11/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


11. Biden verontschuldigt zich niet voor uitspraak over Poetin (29/03/2022 - De Tijd)

06:37 De Amerikaanse president Joe Biden zegt dat hij 'morele verontwaadiging' uitte toen hij zei dat Vladimir Poetin niet aan de macht kan blijven en dat de VS niet uit is op een regimewissel in Moskou. Di... [naar artikel]


12. “Deze man kan niet aan de macht blijven”: roept Biden op tot regimeverandering in Rusland? (27/03/2022 - Express)

Amerikaans president Joe Biden riep zaterdag schijnbaar op tot een regimewisseling in Rusland. Het Witte Huis ontkende dit later. De Amerikaanse president Joe Biden zei zaterdag tijdens een speech in de Poolse hoofdstad Warschau dat de Russische dictator Vladimir Poetin “niet aan de macht” mag blijven. Hij riep het trans-Atlantische verbond van democratieën ook op […] [naar artikel]


13. Biden reageert op omstreden uitspraak over Poetin: "Ik neem niets terug, sprak m'n persoonlijke verontwaardiging uit" (28/03/2022 - VRT NWS)

De Amerikaanse president Joe Biden zegt dat hij niets terugneemt van wat hij zaterdagavond heeft gezegd over de Russische president Vladimir Poetin. Tijdens een toespraak in Polen liet Biden zich ontvallen dat Poetin niet aan de macht kan blijven. “Ik sprak m’n persoonlijke verontwaardiging uit en verontschuldig me daar niet voor.” [naar artikel]


14. “Deze man kan niet aan de macht blijven”: Biden neemt uitspraak over Poetin niet terug, drukte persoonlijke mening uit (28/03/2022 - Het Laatste Nieuws)

De Amerikaanse president Joe Biden neemt zijn uitspraken over de Russische president Vladimir Poetin niet terug, maar bevestigt dat hij niet aanstuurt op een regimewissel. [naar artikel]


15. Live - Biden noemt Poetin ‘een paria’ die de oorlog in Oekraïne ‘duidelijk verliest’ • ‘Prigozjin wilde leiding over Russisch leger’ (28/06/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


16. Live - Biden: ‘Poetin is oorlogsmisdadiger’, Kremlin noemt uitlating ‘onvergeeflijk’ (16/03/2022 - De Morgen)

Lees de belangrijkste ontwikkelingen over de oorlog in Oekraïne hieronder in de liveblog. Download de app van De Morgen en krijg meteen een bericht bij belangrijk nieuws. [naar artikel]


17. Live - Merkel ‘had niet de macht’ om Poetin te beïnvloeden • Luchtalarm op de Krim, inwoners melden ontploffingen in Cherson (25/11/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


18. Live - Biden: ‘Poetin is een slachter’ • Zware explosies gemeld bij Lviv (26/03/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


19. Live - Biden ‘denkt niet’ dat Poetin nucleaire wapens zal gebruiken • Explosies in bezette steden Cherson en Melitopol (12/10/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


20. Live - Biden kondigt 500 nieuwe sancties aan tegen Rusland • De Croo in Polen: ‘Poetin valt niet te vertrouwen’ (23/02/2024 - De Morgen)

[naar artikel]


21. Live - NAVO-landen bespreken extra wapenleveringen • Biden ‘denkt niet’ dat Poetin nucleaire wapens zal gebruiken (12/10/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


22. Live - Rusland overweegt ‘verkiezingen’ in bezet gebied uit te stellen • Zelensky noemt Poetin ‘zwak’ en ziet diens macht afbrokkelen (03/07/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


23. LIVE. Zelensky: “Rusland kan elk moment grote oorlog in Europa beginnen” - VN-Veiligheidsraad komt bijeen voor spoedvergadering (24/02/2022 - Het Laatste Nieuws)

Het conflict tussen Oekraïne en Rusland escaleert verder: • Poetin erkent de onafhankelijkheid van pro-Russische zelfverklaarde ‘volksrepublieken’ Donetsk en Loehansk in Oost-Oekraïne • Duitsland zet de certificatie van de nieuwe gaspijpleiding Nord Stream 2 voorlopig stop • Poetin krijgt van het parlement de toestemming om troepen naar Oekraïne te sturen en zegt dat hij klaar is om “Oekraïne te demilitariseren” • Biden kondigt sancties af die Rusland afsnijden van Westerse financiering. De EU straft ministers, legerleiders en spreekbuizen van het Kremlin • De Oekraïense Veiligheidsraad wil de noodtoestand afkondigen en het parlement laat burgers toe om wapens te dragen ter zelfverdediging [naar artikel]


24. Live - First lady Jill Biden bezoekt Oekraïne • Poetin: ‘Overwinning zal ons toekomen, net als in 1945’ (08/05/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


25. Live - Biden: Poetin overweegt inzet chemische wapens • ‘Aanslag op president Zelensky verijdeld’ (22/03/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!