Wie producten van Ferrero gekocht heeft, zoals Kinder Surprise, Schoko-bons en Kinder Mini Eggs, zal die mogen terugbrengen naar de winkel. Dat zegt het Federaal Voedselagentschap (FAVV), na overleg met producent Ferrero. In verschillende Europese landen worden salmonella-uitbraken gelinkt aan het eten van de chocolade-eieren. Het verband is echter nog niet bevestigd. De eieren worden in ons land gemaakt, in Aarlen. [naar artikel]
Is er sprake van een salmonella-uitbraak? De bacterie wordt plots gevonden in chocolade-eieren, in belegde boterhammen, kruiden, een gourmetschotel en een maaltijdbox. “Een ongelukkig toeval”, aldus het FAVV. Het voedselveiligheidsagentschap haalt jaarlijks altijd wel enkele salmonellaproducten uit de rekken. [naar artikel]
Het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) roept Kinder Surprise en andere chocolade-eieren van Ferrero terug in verband met een salmonella-uitbraak in verschillende EU-landen. [naar artikel]
Het Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen (FAVV) waarschuwt voor eieren die met salmonella besmet zijn. Ze komen uit Polen [naar artikel]
Wie dat er twijfelde aan de paasklokken kunnen we nu ongelijk geven, want in Kapellen vliegt er een echte paasklok rond die chocolade eitjes dropt. Gepassioneerd dronepiloot Peter Charlton uit Kapellen heeft een drone eigenhandig omgebouwd tot paasklok die tot wel 2 kilo chocolade eieren kan vervoeren en ze vervolgens ook kan uitstrooien. [naar artikel]
Het Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen (FAVV) waarschuwt voor de aanwezigheid van met salmonella besmette eieren [naar artikel]
Het Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen (FAVV) waarschuwt voor eieren die met salmonella besmet zijn. Ze komen uit Polen [naar artikel]
Het Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen (FAVV) waarschuwt voor eieren die met salmonella besmet zijn. Ze komen uit Polen [naar artikel]
De een zijn dood, de ander zijn brood. En zo gaat het ook met chocolade zo blijkt. Door een salmonellabesmetting in de fabriek van Barry Callebaut in Wieze dreigde zo’n 1.000 ton chocolade verloren te gaan. Maar in plaats van de verbrandingsoven gaat de besmette lading nu naar de biogascentrales. “Zo kunnen 300 tot 500 gezinnen een jaar lang energie krijgen.” [naar artikel]
Het is weer de tijd van het jaar dat we overal chocolade eieren en paashazen zien opduiken. Pasen komt eraan, hét belangrijkste feest voor de christenen. Wat heeft die huppelende paashaas met zijn chocolade eieren eigenlijk te maken met Pasen? Peter Decroubele, expert religie bij de VRT NWS, legt het uit. [naar artikel]
De met salmonella besmette chocolade die uit de fabriek van Barry Callebaut in Wieze komt, wordt verdeeld over biogasinstallaties. De vetrijke chocolade wordt er verwerkt tot groene energie. Elke 3 ton verwerkte chocolade kan een gezin een heel jaar van gas en elektriciteit voorzien. Bij Barry Callebaut is minstens 1.000 ton chocolade afgevoerd. [naar artikel]
Wegens een uitbraak van salmonella, met 125 gevallen in zes Europese landen en het Verenigd Koninkrijk, roept het voedselagentschap FAVV de bekende Kinder Surprise-eieren en andere chocoladeproducten van het merk Ferrero terug. Ook Delhaize haalt nu de sandwich ‘Driehoek Mozzarella Pesto 170 g’ uit de verkoop. Na een test werd er salmonella gevonden in de broodjes. Maar aan welke symptomen kan je een salmonellavergiftiging herkennen en wat kan je er tegen doen? [naar artikel]
Het Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen (FAVV) waarschuwt voor de aanwezigheid van met salmonella besmette eieren afkomstig uit Polen in enkele honderden restaurants verspreid over ons land. De restaurants is gevraagd om de eieren niet meer te gebruiken. [naar artikel]
Het Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen (FAVV) waarschuwt voor de aanwezigheid van met salmonella besmette eieren afkomstig uit Polen in enkele honderden restaurants verspreid over ons land. Volgens woordvoerster Lieve Busschots van het Voedselagentschap werden de eieren via twee leveranciers in België binnengebracht. Die brengen de betrokken restauranthouders op de hoogte. Het Voedselagentschap vraagt de uitbaters ondertussen om de eieren niet meer te gebruiken. [naar artikel]
Wegens een uitbraak van salmonella, met 125 gevallen in zes Europese landen en het Verenigd Koninkrijk, roept het voedselagentschap FAVV de bekende Kinder Surprise-eieren en andere chocoladeproducten van het merk Ferrero terug. Ook Delhaize haalt nu de sandwich ‘Driehoek Mozzarella Pesto 170 g’ uit de verkoop. Na een test werd er salmonella gevonden in de broodjes. Maar aan welke symptomen kan je een salmonellavergiftiging herkennen en wat kan je er tegen doen? [naar artikel]
Van de honderden ton chocolade met salmonella in de fabriek van Barry Callebaut in Wieze zal over afzienbare tijd niets meer overblijven. Alle besmette chocolade vertrekt met vrachtwagens naar een gespecialiseerde verwerker. Intussen ligt de fabriek nog steeds stil. “Dit is een aderlating voor ons bedrijf”, zegt woordvoerder Korneel Warlop. [naar artikel]
Twee gezondheidsinstanties van de Europese Unie maakten vandaag bekend dat ze een salmonella-uitbraak in negen Europese landen aan het onderzoeken zijn. De besmettingen worden in verband gebracht met het eten van chocolade-eieren van Kinder Surprise. Het zou vooral gaan om producten die zijn geproduceerd in de Aarlense fabriek van het Italiaanse moederbedrijf Ferrero. Het Europees […] [naar artikel]
Volgens de meest recente cijfers van Sciensano hebben 1,14 miljoen Belgen diabetes type 2. “En 1 op de 3 Belgen weet niet eens dat hij die aandoening heeft", duidt diëtiste Karine Hoenderdos. Gelukkig heb je deze vorm van diabetes gedeeltelijk zelf in de hand. Ze deelt hoe je eetpatroon de ziekte kan tegengaan en legt uit welke diëten soms nuttig kunnen zijn. “Hier kan af en toe vasten net wél helpen.” Hoe pak je dat aan? En welke voedingsmiddelen helpen (niet)? [naar artikel]
De eerste lading was in minder dan een uur uitverkocht. Dat was vijftig jaar geleden. Sindsdien kent de hele wereld de Kinder Surprise, Kinder Sorpresa of Kinder Uberraschung. Helaas voor producent Ferrero is het goudhaantje vandaag gelinkt aan salmonella. Maar verder heeft het eitje de bedoeling van het Italiaanse familiebedrijf ruimschoots waargemaakt: een alternatief om chocolade-eieren ook buiten Pasen te verkopen. Al is er één grote markt waar kinderen het ei niet stukbijten. [naar artikel]
Een kerstdiner is pas volledig geslaagd als je je gasten kan verwennen met een heerlijk dessert. De kerststronk is de klassieker die tijdens de feestdagen niet kan ontbreken, al wil je er dan wel eentje die lekker is. Welke versie uit de supermarkt kan je serveren en is je geld effectief waard? Meester-chocolatier Dominique Persoone proeft 7 kerststronken en velt zijn vakkundig oordeel. “De vanille smaakt niet naar vanille en chocolade niet naar chocolade.” [naar artikel]
“Met de juiste voeding kan je je immuniteit positief beïnvloeden”, weet diëtiste Hilde De Schuyteneer van de vzw Allergiediëtisten. Welk dieet is volgens haar goed voor je gezondheid? En welke voeding kan je beter vermijden? In dit interview geeft Hilde advies: “Krijgen darmbacteriën te weinig vezels? Dan zullen ze aan de beschermende slijmlaag in je darmen knabbelen.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.